Erdoğan: Turkije wil “Olympisch vuur” terug

Voor zover men plaatselijke Turkse legendes mag geloven, werd de moeder van alle Olympische vuren in de Olympusbergen in de buurt van Antalya aangestoken. Men zegt dat het organisatiecomité van de Antieke Olympische Spelen hier naartoe kwam om zich het eerste Olympische vuur te laten overhandigen.

Over het optreden van Erdoğan bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC) in Londen kregen we van de Turkse Minister voor Jeugd en Sport, Suat Kilic, het volgende te horen: “Minister-president Erdoğan heeft IOC-president Rogge uitgelegd dat Turkije de wortel is en dat we de vlam terug willen hebben”. Bescheiden zoals we de heer Erdoğan kennen, stond deze bij een optreden voor het IOC “de heer Rogge en de IOC-leden het recht toe om de vlam terug te brengen”.

De chef van het Griekse Olympische team, Isodoros Kouvelos, wil Erdoğan nu uitnodigen naar het Antieke Griekse Olympia ter uitbreiding van zijn kennis over de Olympische Spelen, en wel aan de hand van feiten en niet van mythen – zie Athens News en Südwestpresse.

Bron

http://www.pi-news.net/2012/08/erdogan-turkei-will-%E2%80%9Eolympisches-feuer%E2%80%9C-zuruck/#more-270424

Vertaald en aangepast door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Turkije. Bookmark de permalink .

24 reacties op Erdoğan: Turkije wil “Olympisch vuur” terug

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Niet on topic, wel belangrijk om aandacht aan te besteden omdat hetgeen beweerd wordt, pertinent NIET mogelijk is.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/12705199/___Bloedbad_schuld_athesten___.html
  Het is niet mogelijk wat voor god dan ook te haten(cq te aanbidden) omdat zoiets enkel in miljarden geïndoctrineerde koppen te vinden is en NERGENS ANDERS.
  Kortom: allemaal gelul voor de bühne van die meneer.

  Like

 2. Seculiere zegt:

  Kzou zeggen laat het vuur in griekenland,ze hebben nu al geen geld om hun verwarming te betalen

  Like

 3. Seculiere zegt:

  En hij zou meer zorgen moeten maken over een medaille te halen,tot nu toe hebben ze maar 1 bronzen medaille en is 1 van de slechtste uitslagen tot nu toe van alle landen

  Like

 4. Erdoğan kan wel meer willen, Ik heb wel wat voor hem, Een enorme trap tegen zijn kont van mijn schoen met stalen neus! Zeikert eerste klasse. Ga je eerst maar eens zorgen maken over de schending van mensenrechten binnen je eigen landsgrensen, Erdoğan!

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Als hij zo hard is als hiernaast is het in ieder geval een begin.

  Like

 6. Seculiere zegt:

  Typisch Hollands,de moslims slachten mensen als schapen af en de Hollander zegt : Kga je een tik op u poep geven he…. 🙂

  Like

 7. vederso zegt:

  @ Seculiere. Typisch Erdogan. Hij gunt de Grieken zelfs nog niet hun Olympisch vuur. En dat een Turkse minister voor Jeugd en Sport, Suat Kilic, niet gewoon tegen Erdogan zegt; Ga deze onzin maar even zelf vertellen en ik treed nu af. Het vervelende is Seculiere, het zijn allemaal van die onzin-verhalen rond Erdogan, die seculieren zoals mij onrustig maken. U kunt daar niets aan doen, ik weet het, maar ik wilde het even kwijt.

  Like

 8. vederso zegt:

  zoals ik ??? Tsjonge.

  Like

 9. Breget. zegt:

  Piet Veenstra .hoeveel %mensenrechten heeft nog de autochtoon hier in NLdie zich te pletter werkt om de immigratie van moslims te bekostigen ,± 80 %van hen ligt op bed zijn gratis inkomen te tellen

  Like

 10. Laat ik het anders stellen, op risico van een ban: Persoonlijk zou ik ze stuk voor stuk zelf de kogel geven, ze laten onderschijten door varkens, en ze in varkensvellen verder laten rotten in de straten!

  Like

 11. @Seculiere: heb je het lef en doe je mee?

  Like

 12. Seculiere zegt:

  Ik zou het anders aanpakken,Ik zou een baardaap een boerka laten om doen maar ze kunnen het niet meer afdoen want er is een sensor verbonden met een scheermes die anders hun halve lul zou besnijden.

  Zo worden ze zelf vernederd door andere baardapen zoals wat de vrouwen meemaken.
  Maar je moet wel opletten wat je hier zegt want dat volkje is nogal “explosief ” van karakter als je me snapt.

  Like

 13. Ik weet het ‘Die Fiend hort mit’, maar ze mogen gerust weten wat ik denk. Voor de rest heb ik niets te zeggen maar wat mij betreft die die hele dialoog gewoon over. Het is al jaren duidelijk dat een dialoog niet werkt met dat soort mensen. Die begrijpen maar een soort dialoog… Ik neem aan dat ik dat niet hoef uit te leggen.

  Like

 14. @E.J.: Als je zou besluiten om mijn uitspraken te verwijderen, dan heb ik daar alle begrip voor. Geen zorgen, ik zal er zeker geen probleem van maken.

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  @Seculiere 21.26. uur, dat lijkt mij een heel goede maatregel Seculiere. LOL.

  Like

 16. guusvelraeds zegt:

  De algehele islam moet het hebben van mythen, leugens en halve waarheden. Deze mythen zijn heel belangrijk voor het ego van de moslim want als hij gedwongen wordt te kijken naar de desolate actuele culturele, economische en humanistische verworvenheden van de islam dan is het maar een treugig zooitje. Het is zelfs niet onwaarschijnlijk dat Mohammed himself berust op een mythe en dat de algehele samenstelling van de Koran, Sira, Soena en Hadith berust op opportunistische schrijfsels van belanghebbenden in de aanloop van de islam tot politiek/religieuze ideologie.

  Like

 17. E.J. Bron zegt:

  @Pieter

  Zie punt 2 van blogregels rechts bovenaan! 😉 😀

  Like

 18. Merci E.J., die uitspraak is geheel voor mijn rekening 😉 Helaas ben ik nogal tempramentvol (lees: heetgebakerd) als het de islam en moslims betreft. Ik stuur je zo even een email 😉

  Like

 19. Jan zegt:

  Wij willen de Aya Sofia terug en Byzantium.

  Like

 20. Jan zegt:

  Türkische Politiker sehen Droh-Geste
  Aufregung über Baseball-Schläger in Hand von Obama

  Während Obama mit dem türkischen Regierungschef Erdogan telefonierte, hielt er einen Baseballschläger in der Hand. Eine unbewusste Geste? Mitnichten. Nach Meinung türkischer Oppositionspolitiker hat sich der US-Präsident entlarvt.
  In der Türkei sorgt ein Foto für Wirbel, das US-Präsident Barack Obama während eines Telefonats mit Ministerpräsident Recep Tayyip Erdogan mit einem Baseballschläger in der Hand zeigt.

  Mit dem Bild wolle Obama wohl die Botschaft vermitteln, dass er den Türken „den Kopf einschlagen“ wolle, erklärte der Oppositionsabgeordnete Muharrem Ince nach Medienberichten vom Dienstag. Die Regierung Erdogan habe sich zum „Gehilfen der Imperialisten im Nahen Osten“ machen lassen, kritisierte Ince, der der Republikanischen Volkspartei (CHP) angehört, in Anspielung auf die engen türkisch-amerikanischen Beziehungen.
  http://www.focus.de/politik/ausland/usa/baseball-schlaeger-in-hand-von-us-praesident-tuerkische-opposition-deutet-geste-obamas-als-bedrohung_aid_795022.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s