Turken willen niet meer in de EU

Normaalgesproken schakelt Turkije direct over op “belediging” als het gesprek op de toetredingsonderhandelingen met de EU komt. Met het oog op de schuldencrisis in de eurozone is de Turkse bevolking helemaal niet meer zo tuk op een EU-toetreding. Der Standard:

(…) Seyfeddin Cabuga, een promovendus aan de Bilgi-universiteit in Istanboel die Europa en het toetredingsproces doceert, hoort in schoolklassen en seminaries inmiddels prangende vragen: “Waarom hebben wij de EU nodig? Ze zit in een economische crisis. Wij zijn moslims, zij zijn een christenclub, ze willen ons niet. Waarom hebben we de EU nodig, om onze mensenrechtensituatie te verbeteren? Dat kunnen we zelf doen.” De EU zou alleen als een de eenheid vernietigende kracht gezien worden, zegt Cabuga, als iets, dat Turkije uiteindelijk met heel veel minderheden en nieuwe rechten laat zitten – Koerden, Turken, Alevieten, soennieten. Niet iets wat Turkse nationalisten willen. Van de 90% voor het begin van de toetredingsonderhandelingen in het jaar 2005 is het percentage Turken, dat voor toetreding stemt, gedaald naar onder de 50%…

De website van de Centrale raad van de moslims meldt zelfs 85% afkeuring van een Turkse EU-toetreding. Men zou deze onderhandelingen eindelijk als mislukt moeten verklaren, want ook in de EU is er geen meerderheid voor een Turkse EU-toetreding. De EU doet echter net of ze doof is en bespoedigt het thema visumvrijheid voor Turken. Als tegenprestatie wil de EU dat Turkije geen vluchtelingen meer doorlaat naar het Schengengebied. Dan zou de EU er echter wel zelf voor moeten zorgen dat haar buitengrenzen dicht zijn.

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/08/turken-wollen-nicht-mehr-in-die-eu/#more-270256

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com) 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Immigratie, Turkije. Bookmark de permalink .

14 reacties op Turken willen niet meer in de EU

 1. Tom Hendrix zegt:

  In dit geval hebben de Turken gelijk. De EUSSR, is zeer schadelijk voor het financieel en geestelijk welzijn.

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Hopelijk stort het EU gebouw volledig in elkaar voordat er een definitief ja tegen Turkije komt.

  Like

 3. Hans J. zegt:

  Ze hebben in ieder geval Allah nog; het westen staat op dat gebied met lege handen want die hebben de God van de Bijbel in grote getale verlaten. Gevolg hiervan is, dat we nu met een stel afgoddienaren van de islam opgezadeld zitten waar we zonder de God van de Bijbel nog niet van af zijn.

  Like

 4. De EUSSR brengt u en anderen rondom u ernstige schade toe

  Like

 5. Peter Rissing zegt:

  ‘Onze’ President: José Manuel Durão Barroso heeft er natuurlijk schijt aan dat 50- tot 85% van de Turken, en een meerderheid van de Europeanen tegen deze toetreding is.
  Barroso, heeft te veel communistisch bloed in zijn aderen -ook al mag daar bij decreet niet over gesproken worden- ( http://www.bnp.org.uk/news/european-commission-rules-questions-barroso%E2%80%99s-communist-background-%E2%80%9Cinadmissible%E2%80%9D )
  om zich iets van democratie aan te trekken.
  Ik wou dat de zelfde -landelijke en EU- stemverhoudingen zo lagen t.a.v. het NL-se EU-lidmaatschap ( en als Rutte nu flink doordramt wordt dat misschien wel zo ).

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Hij heeft een punt, zegtie… ik ook, en wel meer dan één!!!
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12704723/__Wilders_heeft_punt___.html
  http://www.geenstijl.nl/archives/images/telegraaftuigbericht.html
  Aan allen: hou de Kenttergekdraad van AP vandaag in de gaten.

  Like

 7. Aryan zegt:

  En terwijl we blijven wachten op de totale ineenstorting van de EUSSR laat dan die Türkiye Cumhuriyeti ondertussen wel even dat stuk grond ten westen van de Bosporus aan Griekenland terug geven.

  Like

 8. Seculiere zegt:

  Tzal er nooit van komen hoor maken jullie maar geen zorgen over,beide kampen willen het niet….

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  We willen hier sowieso geen totale islamitische overheersing, seculier, niet vandaag, niet morgen, NOOIT. Jouw geboorteland is een deel van Klein-Azië, het is GEEN Europees land.

  Like

 10. Ad de Koning zegt:

  Dat is dan een prettig bijverschijnsel want wij willen de Turken ook niet in de EU. En als we dan ook nog stoppen met geld geven aan die landen die hun zaakjes niet op orde hebben, maar het liefst helemaal uit de EU.

  Like

 11. Piet zegt:

  Waarom zouden ze ook. Ze lopen hier in en uit, laten zich registreren voor een extra zakcentje, of ze blijven hier gewoon en komen met voorrang overal voor in aanmerking., terwijl de islamisering verder gaat. Daarnaast Brussel blijft hen de ons afgeperste miljaren wel doorschuiven om b.v. wapens te kopen om buur- en verderweg gelegen staten te bedreigen.

  Is er ooit in de menselijke geschiedenis eigenlijk zoiets vertoond?

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  @pieter Rissing 10.35. uur, inderdaad, de communist Barosso wil koste wat het kost, dit communistische gedrocht EU ons door “de strot”, duwen. Daarvoor zijn alle middelen geoorloofd, net als in de toenmalige Sowjet-Unie. Maar laat ons niks wijsmaken in nederland, werken liberalen VVD en christen-democraten CDA, met veel plezier hieraan mee, net als PVDA,D66,GL, CU en de SP.

  Like

 13. Breget. zegt:

  Als PVV stemmer kan ik alleen maar in mijn vuistje lachen met een grijns naar Peggie66 en de rest .

  Like

 14. koddebeier zegt:

  Turken willen niet meer in de EU, dat is eigenlijk een hele geruststelling.
  Alleen de meeste van ons hadden er ook niet ingewild.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s