De waarheid kent vele gedaantes

“Deense populist Pia Kjaersgaard vertrekt”. Gerrit Deckzeijl maakte er mij op attent en gaf de link naar een stukje op de site van de Telegraaf. Wat toevallig, het is alsof de duvel d’r mee speelt. Heb ik net een stukje gemaakt over Lars Vilks en hoe hij door de Zweedse pers door de modder wordt gehaald. Schrijft Joost Niemöller op DDS een zeer goed artikel over hoe de Nederlandse journalistiek ook van geen ophouden weet richting Geert Wilders. En nu stapt Pia Kjaersgaard op als partijleider van de Deense Volkspartij (DF).

De politica, die in Denemarken door de goedmenschenpers ronduit is gedemoniseerd. De krant Avisen heeft het volgens Snaphanen het bontst gemaakt. Hij omschrijft het als “svinske personhetz”, dat hoef ik denk ik niet te vertalen. Zij is één van de zeer weinige politici in Denmarken die, net als Geert Wilders, politiebescherming nodig heeft vanwege aanhoudende bedreigingen. En ook daar, net zoals hier, schijnt men dat in sommige kringen heel gewoon te vinden. Snaphanen zet in zijn blog met een aantal links het allemaal op een rijtje en laat helemaal onderaan de Zweedse pers verschijnen met de constatering; men doet alsof ze al dood is.

Stel, u loopt een Deense boekhandel binnen en ziet daar een boekje van 120 pagina’s met de foto van Pia Kjaersgaard op de voorkant. “Het politieke leven van Pia K.”. Geïnteresseerd pakt u het op en ziet al bladerend dat dit “Pia K.” door het gehele boekje is volgehouden. Stapt u dan naar de boekhandelaar om hem duidelijk te maken dat u het niet eens bent met een dergelijke criminalisering van een democratisch gekozen volksvertegenwoordiger? Nee, dat doet u niet en dat deed ik ook niet, maar iedereen met enig fatsoen belast, weet dat dit niet zou mogen bestaan. Wil ik het verbieden? Ik denk het niet en het argument zou altijd zijn; daar moet een politicus tegen kunnen, het hoort bij het beroep. Maar ik denk ook dat dit slechts gedeeltelijk waar is. De continue smaadcampagnes, het ontzeggen van een inhoudelijk debat, moet op de lange duur invloed hebben op de persoon van Pia Kjaersgaard of van Geert Wilders. Alleen al daarom is het verwerpelijk wat deze mensen wordt aangedaan.

Er is ook lof voor Pia Kjaersgaard van Soeren Pinds, van de conservatieve krant Berlinske Tidene, die haar beschrijft als een warmhartige, charmante persoonlijkheid in kleine kring, maar een harde debater die de immigratie als onderwerp op de politieke agenda heeft gekregen. Misschien is ze wel op een bepaalde manier een voorbeeld geweest voor Geert Wilders, zoals De Telegraaf schrijft, maar het verschil is in iede rgeval dat Kjaersgaard er in de loop van bijna 10 jaar in is geslaagd om het immigratiebeleid van Denemarken daadwerkelijk om te buigen. Dat de sluizen nu weer worden opengezet door de regering van Helle Thorning-Schmidt, daar beginnen de liberalen als regeringsdeelnemers al een beetje spijt van te krijgen. Men rumoert daar over een wijziging naar een meer strikt beleid.

Hoofdredacteur Bo Lidegaard van Politiken, een dagblad vergelijkbaar met de NRC en met een Engelstalige nieuwssite, kwam op het Deense TV2 uitleggen dat Pia Kjaersgaard in de Deense politiek niet zal worden gemist. Let op de meerduidige formulering; om te verklaren dat ook in de toekomst Kjaersgaard een rol zal spelen in de Deense politiek. Een verklaring voor haar terugtreden zou namelijk kunnen zijn, dat men de fout van een gecombineerd ministerschap en partijleider niet wil herhalen. Men loopt als het ware vooruit op de val van de regering Thorning-Schmidt binnen niet al te lange tijd. Dan zou Kjaersgaard beschikbaar zijn voor een ministerspost zonder daarmee de partij te belasten.

Hoe het ook zal worden. De Deense Volkspartij gaat volgens Soeren Pinds voorlopig niet meer weg en dat is de verdienste van Pia Kjaersgaard.

Met dank aan Snaphanen.dk

Bronnen:

http://www.telegraaf.nl/buitenland/12715760/__Deense_populist_vertrekt__.html

http://snaphanen.dk/2012/08/08/sandheden-har-mange-ansigter/

http://sorenpind.blogs.berlingske.dk/2012/08/08/pia/

http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-52648799:chefredakt%C3%B8r-vi-kommer-ikke-til-at-savne-pia.html

Door: Vederso

(voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Denemarken. Bookmark de permalink .

27 reacties op De waarheid kent vele gedaantes

 1. G.Deckzeijl zegt:

  En of al die verdomde hoernalisten niet kunnen ophouden om in combinatie met degenen die enkel de waarheid over dat woestijngeloof en zijn aanhangers naar buiten brengen, de term populisme te gebruiken. Zo even uit het blote hoofd is populisme een houding die naar het volk is gericht, er zit m.i. niks verkeerds aan die term. Ben trouwens benieuwd wie Pia gaat opvolgen.
  Hoop dat die persoon net zo scherp en alert is als P.K. Ik wacht in spanning af.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Heb ’t voor de volledigheid nog even opgezocht. Hééé geschifte linkse stukjesschrijvers: beter uit je doppen kijken de volgende keer!!
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Populisme

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Lachbui als tussendoortje… http://tinyurl.com/9g99gxm

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Vederso bedankt voor dit stuk. Trouwens wat is er mis aan het woord populist, ieder politicus zou een populist dienen te zijn, het woord is afgeleid van het latijnse populus wat volk betekend, wat is er mis aan het woord volk, of met de persoon die rekening wenst te houden met de bevolking.

  Like

 5. vederso zegt:

  @ Gerrit Deckzeijl. Mee eens! Ik dacht; als zelfs bij de Telegraaf al het maken van de koppen/titels al door de linkse mafia is overgenomen, terwijl er met het stuk zelf niks mis is. Waar is het dan op de Opleiding Jounalistiek fout gegaan? Maar ik vond het een zijsprong en ik wilde me concentreren op Pia Kjaersgaard.

  Like

 6. lucky9 zegt:

  @G.Deckzeijl
  Hou uw hartkleppen in de gaten en uw ak47 onder tafel paraat! Sterkte. F**** them all.

  Like

 7. vederso zegt:

  @ Tom Hendrix. Mee eens. Zie mijn antwoord aan GD. Er is niks mis met “populist” en het wordt ooit nog een geuzennaam.

  Like

 8. lucky9 zegt:

  Iemand is exact nu hard bezig zelfs hier de islam-opponenten in kaart te brengen. Straatnaam, huisnummer en postbus inclusief. De jihad is realiteit, en géén fictie! Trek uw eigen conclusie!

  Like

 9. vederso zegt:

  @ lucky9 om 22.12. Leg dat mij als naïeveling uit voordat ik helemaal paranoia wordt.

  Like

 10. Piet Klont zegt:

  G.Deckzeijl zegt:
  8 augustus 2012 om 21:13

  ‘Hoop dat die persoon net zo scherp en alert is als P.K. Ik wacht in spanning af.’

  Ik heb de initialen al….nu de rest nog!
  😀

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  @Lucky9, 22:12
  Mijn pies maken ze echt niet lauw.

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Zeg Piet: is het soms LH..???

  Like

 13. vederso zegt:

  Zit ik hier serieus moeite te doen om de Deense politiek nader tot de lezers van EJBron te brengen. Geef ik Deckzeijl ook nog alle credits voor het mij wakker maken, en dan zie ik deze onzin op de draad. Welterusten Gerrit!

  Like

 14. Linsky zegt:

  Tja, da’s het lot van een publicist verderso.

  De waarheid kent vele gedaantes.
  Maar de mind vele dwalingen. 🙂

  Like

 15. Linsky zegt:

  Geert Wilders at Adam Hasner Hate Event Declares Islam is Not a Religion

  Like

 16. Linsky zegt:

  Griekenland verzocht om de massa round-up van “illegale immigranten” te stoppen

  Like

 17. Linsky zegt:

  Heb je vijand lief: Israëli’s bieden hulp in Syrië (2)

  ‘Niemand vraagt toestemming om te doden, dus we vragen geen toestemming om hulp te bieden’, verklaart de Israëlische organisatie waarmee Israel Today spreekt over zijn gevaarlijke en illegale hulpreizen in Syrië.

  Dit is deel 2 van een driedelig verhaal over Israëli’s die Syrië binnengaan om vluchtelingen te helpen. Wanneer u dit nog niet hebt gedaan, raden we aan eerst deel 1 te lezen.

  De leider van de groep, Sarah (niet haar echte naam), vertelt haar motivatie: ‘Ik word geleid door mijn geweten. Ook al is de Holocaust van het Joodse volk voorbij, slachtingen gebeuren nog steeds en Syrië vormt hierop geen uitzondering’, vertelde ze. Het verhinderen van humanitaire hulp moet als een misdaad worden beschouwd, benadrukt ze…….verder;

  http://israeltoday.nl/headlines/9-nederlands/2384-heb-je-vijand-lief-israelis-bieden-hulp-in-syrie-2

  Like

 18. Linsky zegt:

  Kinderen door extremistische moslims in Kashmir ingezet om aanslagen te plegen
  Met video.

  Twee jongens van 12 en 13 jaar hebben een explosief gegooid naar een politiebureau in Kashmir. Bij de aanslag werden drie mensen gewond. De aanslag is gefilmd door reporters van CCTV. De jongens vervoerden het explosief met een handkar en wisten daarmee via een smal voetpad te ontkomen.

  De politie heeft de jongens opgepakt maar moest ze weer vrijlaten omdat ze als minderjarigen niet vervolgd kunnen worden. Waarschijnlijk zit er een jonge man achter de aanslag.
  De extremistische organisatie Lashkar-e-Taiba gebruikt betaalt kinderen bedragen van enige duizenden rupies om aanslagen te plegen.

  http://www.ndtv.com/article/india/caught-on-cctv-cameras-children-used-to-carry-out-sopore-attacks-251492

  Like

 19. Linsky zegt:

  ILLUMINATI EXPOSED AT THE U.S. SENATE

  Like

 20. Linsky zegt:

  Staaltje NWO propaganda! 🙂
  —————————–
  Paul Gilding: The Earth is full

  Like

 21. Linsky zegt:

  Sneeuw in Zuid-Afrika!

  Tja, wat dat opwarmen al niet doet, hè! 🙂

  http://www.belga.be/detail/sneeuw-in-zuid-afrika/

  Like

 22. Linsky zegt:

  Nafferagressie uit frustratie

  Geloof wordt al eeuwenlang misbruikt om mensen in een keurslijf te dwingen. Verplicht gehoorzamen aan middeleeuwse regeltjes en onder bedreiging met hel en verdoemenis achterlijke rituelen moeten uitvoeren, is een blok aan het been van vrijwel de hele wereldbevolking. Desondanks doet iedereen eraan mee en wordt het systeem in stand gehouden door buitenstaanders vakkundig te elimineren of op z’n minst maatschappelijk te diskwalificeren. Zo komt er rust in de tent en wie protesteert, kan zijn kop boven het maaiveld eraf gehakt zien worden. Leven volgens het boekje is echter bijzonder zwaar. Allemaal hebben we onze behoeften en als die niet bevredigd worden, krijgen we te maken met allerlei fysieke ongemakken. Bovendien zijn we als mensen niet ongevoelig voor de continue strijd tussen onrecht, morele normen en waarden en weten dat we besodemieterd worden door al die hele wijze heren. Gefrustreerde naffers gaan door het lint en gedragen zich als achterlijke agressieve primaten in de geest van hun woestijnideologie.

  Langs hem heen lopen de knappe blonde Arische vrouwen met blauwe ogen die hij steevast als westerse hoeren beschouwt. Kortom, al die nare blanke racisten doen alles wat God verboden heeft, daarom is het niet zo vreemd dat zo’n rifkikker zijn beheersingverliest.
  Pats, boem, knal: in een klap meer dan 10 jaar aan linkse indoctrinatie aan flarden getrapt. Weer onschuldige kinderlevens verwoest.

  De politie wilde niet optreden tegen die scheldende en dreigende “heren”. Nadat de Marokkanen de meiden hadden afgeranseld, wilde de politie zelfs geen aangifte opnemen.
  Al die linkse dwazen zullen moeten erkennen dat de multikul gefaald heeft en het steeds erger wordt als we niet ingrijpen. Laat al die allochtonen die vinden dat zij niet “zo” zijn ook eens constructief actief worden om dat criminele tuig met pek en veren het land uit te jagen. Daar heeft iedereen belang bij. Rot op met dat gezeik over belediging en discriminatie. Dit zijn de feiten en als u niks doet, ligt u binnenkort wellicht ook wel op de grond……….verder:

  http://www.misdefinitie.nl/index.php?nieuws=620&pagina=1

  Like

 23. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky 10.51. uur, ook ik kook van woede over dat moslim geweld tegen onze bevolking, en steeds weer komen de linksen ons vertellen, dat het maar een incident is. Tegenwoordig word ik razend bij de woorden links en eu. Wat worden wij in de rug gevallen door deze linkse- en gutmensch mentaliteit.

  Like

 24. Linsky zegt:

  Tja, Tom, we leven nu eenmaal in een tijd van kentering. Deze evolutielijn is voorbestemd om enorme, grote, ingrijpende veranderingen mogelijk te maken in de geest van de mensheid, collectief en individueel.

  Iedereen zal uit de gebeurtenissen conclusies moeten trekken en daar zijn/haar eigen leven op af moeten stemmen. De mensheid ‘slaapt’ al eeuwen, dus erg veel optimisme heb ik zelf niet, nog afgezien van het feit dat we onder nog zwaardere druk en indoctrinatie staan dan we denken te weten.

  Het ‘Spel’ is groter en gaat dieper dan de massa voor mogelijk houd, en precies daar ook zit het hele probleem; Het is zo onvoorstelbaar verschrikkelijk, dat de menselijke geest weigert te aanvaarden dat zulke misdaden tegen haar existentie mogelijk zijn en daadwerkelijk worden gepleegd.

  Het gaat om meer dan het lichaam en leven, daar hebben de ‘global elites’ allang alle controle over. Nee, het gaat om de geest en de ziel van de mensen!

  De enige wijze waarop we kunnen reageren en verzetten, is door werkelijk voluit ‘bewust’ te worden van wie we feitelijk zijn! En op basis van die kennis keuzes te maken en beslissingen te nemen.

  Het verreist echter zelfreflectie en introspectie en een eerlijke blik in je eigen ‘spiegel’….en ik ben bang dat velen daar niet aan willen.

  Like

 25. Lucky9 zegt:

  @ vederso op 8 augustus 2012 om 22:42
  Het is niet nodig om aan achtervolgingswaanzin te gaan lijden. Een goede firewall en een update van je virus- en spywarescanner is voldoende. De feiten zijn nu eenmaal wat ze zijn.
  Gisteren was ik aanwezig op de draad over Nigel Farage en plaatste omstreeks 21:07 een filmpje dat na een tiental seconden weer verdween. Na herplaatsing om 21:15 kwam het eerste terug te voorschijn.
  Intussen had ik vastgesteld dat onder de snelkoppelingen “recente reacties” niet naar een draad werd doorverwezen maar naar een andere site dan de van E.J. Bron. Ik waarschuwde de vermeende afzender en alle anderen om 21:24 met een rechtstreekse boodschap op de draad over Nigel Farage.
  Intussen had ik voor 21:57 ook vastgesteld dat er naar mijn locatie gevist werd met mijn IP-adres. Vandaar hier mijn bericht om 22:12

  Het spijt me dat ik hierdoor uw plezier een beetje vergald heb. Pia Kjaersgaard is een dappere vrouw. Weet dat je mijn dank hebt ons hier aan herinnerd te hebben en ook voor voor al je artikels. overigens

  Like

 26. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky 11.56. uur, bedankt voor de reactie Linsky. Ik ben nu bezig in een interessant boek genaamd: Weg uit de islam/ Getuigenissen van afvalligen, uitgegeven bij Meulenhoff, geschreven door IBN WARRAQ, met een inleiding van Afshin Ellian. Het volgende staat er op pagina 153, een getuigenis van een ex moslim, deze dappere man zegt, dat een moslim:
  1. niet moslims moet haten, of een afkeer dient te hebben jegens niet moslims,
  2. een onzichtbare God te vrezen,
  3. ongelukkig te zijn met zijn of haar leven, omdat hij of zij eigenlijk een slaaf van Allah is, de denkbeeldige wraakzuchtige god,
  4. Voor niets te leven.
  Et voilá, dan begrijpt men waarom muzelmensen schijt hebben aan ons en aan onze vrije samenleving. En kritisch objectief denken mag ook niet van hun allah.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s