Legitimeert u hun opvattingen, meneer Vilks?

Wat ik zo prachtig vind aan Lars Vilks is dat hij helemaal z’n eigen gang gaat en dat in Zweden. Hij legitimeert niets of niemand en legt alleen verantwoording af voor en over zichzelf. Ook door de Zweedse journalistieke inquisitie laat Vilks zich niet intimideren. En als de vragen helemaal politiek correct worden, klinkt elke keer in het antwoord van Vilks door; Ik moet helemaal niks en al helemaal niet wat jullie willen. Ik heb mijn kunstproject over de reacties op de “Rotondehond” en daar moet je het mee doen.

Een interview met Vilks na Stockholm, 4 augustus 2012.

(Inleiding) Op 11 september zal Lars Vilks een toespraak houden op een conferentie in New York. Achter deze bijeenkomst staat de anti-islamitische organisatie “Stop the Islamization of Nations (SION),  waaraan Anders Behring Breivik veel van zijn ideeën ontleende;

(Vederso: Even afgezien van het feit dat deze bewering klinkklare nonsens is, en daar heeft gelukkig Daniel Pipes onlangs nog op gereageerd (zie danielpipes.org), wordt de kunstenaar Vilks hier in hetzelfde te veroordelen kamp gebracht als Breivik. En het interview moet nog beginnen. In ieder geval weet de Zweedse lezer nu wie Lars Vilks is; een aanhanger van Breivik. Dat kost de krant slechts twee zinnen.)

Vraag: SION is zeer antimoslim en wordt vaak omschreven als extremistisch. Ziet u daar geen probleem?

(Vederso: Het SION is niet antimoslim maar anti-islam, een onderscheid dat ze evenals de PVV strikt handhaaft. Daarnaast is de het SION op generlei wijze extremistisch. Het wijst alle vormen van geweld af als oplossing van dit onoplosbaar probleem.)

Vilks: Men kan wel alles voor zoete koek aannemen. Bijvoorbeeld word ik regelmatig beschreven als racist. En dat is waarschijnlijk in het geheel niet een accurate beschrijving (van mijn persoon). Maar het staat u vrij zich extreem uit te drukken, dat is deel van de vrijheid van meningsuiting.

(Vederso: Ik vrees dat de vragensteller de reikwijdte van dit antwoord niet zal begrijpen.)

Vraag: En u wilt ze steunen?

Vilks: Ik steun niemand. Ik zeg alleen dat ik geïnteresseerd ben in het meer inzicht krijgen in hoe ze denken, welke plannen ze hebben en waar ze voor staan.

Vraag: Maar u deelt niet hun opvattingen?

(Vederso: Van Vilks wordt nu gevraagd om afstand te nemen van SION en de islamkritiek. Het is ja of nee.)

Vilks: Nee, maar zou het misschien mogelijk zijn om zich toch te verdiepen in de context, zelfs als men het er niet mee eens zou zijn. En als men dat niet zou doen alleen omdat men bang is voor kritiek, dan zouden we een zeer vreemde samenleving krijgen. Ik heb mijn opvatting en ik doe mijn kunstproject op mijn manier en dat doe ik op een consistente manier. Mij zijn allerlei meningen toegeschreven. Dat ik in/aan deze context deelneem (Sion-conferentie) verandert dat niet.

(Vederso: Eigenlijk zegt Vilks hier; wat ik ook doe, jullie oordeel staat vast.)

Vraag: Maar legitimeert u niet hun standpunten door aan dit evenement deel te nemen?

(Vederso: Nadat al eerst in de inleiding is vastgesteld dat de opvattingen van SION en waarschijnlijk ook van Vilks verwerpelijk zijn [Breivik] krijgt hij nog één kans.)

Vilks: Dat zou het belang van mijn persoon heftig overdrijven.

Vraag: U ziet dat gevaar niet?

(Vederso: Huh? Welk gevaar?)

Vilks: Nee, dat zie ik helemaal niet.

Commentaar van Vederso: En daarna is er in de post de ingevoerde, uitgebreide reactie van Snaphanen op de Zweedse “Brainpolice” in de vorm van een, zoals gebruikelijk, anonieme interviewer/journalist. Deze inquisitie heeft tot gevolg dat Vilks bijna geen verzoeken voor lezingen meer krijgt. De demonisering is er ook richting Vilks. Samengevat: hoe durf je je te associëren met Spencer en Geller (wat hij niet werkelijk doet). Hoe durf je anders te denken, er een andere mening op na te houden? Dat gaan we niet toestaan.

Lars Vilks gaat zeker nooit opzij.

Meer info over Lars Vilks:

https://ejbron.wordpress.com/2012/03/08/de-aanvallen-op-mij-hebben-effect-zegt-lars-vilks/

Bron:

http://snaphanen.dk/2012/08/07/legitimerar-du-inte-deras-asikter-vilks/

Tekst: Snaphanen.

Vertaling uit het Zweeds (met de hulp van Google) door:

Vederso

(voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, Dhimmitude, Elite, Islamisering, Linkse Kerk, mainstream-media, political correctness, Socialisten, Vrijheid van meningsuiting, Zweden. Bookmark de permalink .

8 reacties op Legitimeert u hun opvattingen, meneer Vilks?

 1. Goed en duidelijk artikel. Dank hiervoor. Vederso heeft het goed gezien. Een ieder die zich niet mee laat slepen door de policor massa zal en moet worden afgebeeld als een racist! Dit geeft meteen aan hoe verderfelijk de linkse journalistiek, ook in Zweden, is. Als ze je maar als extreem-rechts kunnen bestempelen, dan hebben zij hun werk als slaaf van de islam weer uitstekend verricht. Hetzelfde zie je in vele europese landen. Zodra je ook maar enigzins de stroom van links verstoort, en het maakt ze echt niet uit hoe en/of waarom, dan zul je worden afgefakkeld en weggezet worden als een Breivik aanhanger…

  Dit zijn ernstige ontwikkelingen en je hoeft jezelf niet de vraag te stellen waarom, moge het antwoord duidelijk zijn…

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  @Pieter Veenstra 09.30. uur, het is te walgelijk voor woorden Pieter. Ook hier in ons land telt alleen “de heilige linkse mening”. De pers en de media lopen als een HOER aan de leiband van de links-en gutmenschen, en wijk je ook maar even daarvan af, dan willen ze je monddood maken.

  Like

 3. lucky9 zegt:

  Goed dat er nog kunstenaars als Lars Vilks zijn.
  Niemand is verplicht om op vragen van islamofiele fascisten te antwoorden! Voor wie het wil onthouden dit is ook een antwoord.
  Diegene die op zulke doorzichtige manier, lastert, indoctrineert, demoniseert en agent van de gedachtepolitie speelt is naar alle waarschijnlijkheid gehersenspoeld bij een politieke jeugdbeweging en dus reddeloos verloren voor de beschaving.
  Soortgelijke pseudo-joernalisten zijn de censors van vandaag en de beulen van morgen.

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Petje af voor Lars Vilks

  Like

 5. vederso zegt:

  Joost Niemöller heeft op DDS heel goed beschreven hoe de pers in Nederland met Geert Wilders omspringt en dat al jaren. Iedereen moet denken als…. Dat heet volgens mij; gelijkschakeling.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/08/wat-stampen-we-lekker

  Like

 6. Ko Lumbus zegt:

  @Lucky9 om 12:25

  Lucky, ik zag dat je een tikfoutje maakte om 12:25: ‘joernalisten’ moet natuurlijk zijn ‘hoernalisten’. 😉

  Like

 7. Piet Klont zegt:

  Eenmaal het rode vergif geproefd, kom je er nooit meer vanaf.
  Het wordt heel hoog tijd voor een efficiënte remedie!

  Like

 8. Islamism, Salafism, Sharia, pädophilie, klitoris-schneidung…
  Nein an Islamisierung ! Wir haben antworten : GOTLANDS KIRCHE !
  Nee aan Islamisatie ! Wij hebben antwoorden en oplossingen : GOTLAND’S KERK

  Kennwort / Password ist : NORDEUROPA bei
  http://www.pdf-archive.com/2012/08/07/churchgoteng2/

  Grüssen/Groeten aus Brussel in Nordeuropa Confederal Hansa.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s