Palestijnen jammeren over “Israël-blokkade” wegens gebrekkige waterkwaliteit

Luilekkerland – je hoeft niets anders te doen dan je mond open te houden…

Water is nu eenmaal het enige kostbare goedje dat uit de hemel valt. Daar waar het niet uit de hemel valt, komt het uit de grond. Dus water is echt door God gegeven. En het schijnt dat de Joden toch een speciale band met de God van Israël hebben, want zij hebben het noodzakelijke water van hun God gekregen. Niet echter de Palestijnen. Want de Joden staan tussen hen en hun Allah. Waarschijnlijk jammeren ze daarom over de “blokkade”, die de Joden tussen hen en het door God gegeven water vormen:

Het water in Gaza is duur en wordt steeds smeriger. Een Britse “mensenrechtenorganisatie” voor moslimrechten bericht over de toenemende gezondheidsrisico´s in Gaza als resultaat van de verslechtering van de watervoorziening.

Deze “Britse” mensenrechtenorganisatie is in werkelijkheid een van die radicaalislamitische organisaties die inmiddels alle linkse media, onderwerpen enz. controleren, van mensenrechten via milieuorganisaties tot vrouwenrechten enz.

De Palestijnen in Gaza geven een derde deel van hun huishoudgeld uit aan drinkwater, en vanwege de slechte waterkwaliteit lopen ze in toenemende mate kans op gezondheidsrisico´s. (…) Ghada S. van EWASH, een NGO die zich bezighoudt met de waterkwaliteit, zegt, dat 95% van het water in de buurt van de kust gevaarlijke hoeveelheden nitraten en chloride bevat, vaak tienmaal zoveel als de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aanbeveelt.

En vermoedelijk is deze hoeveelheid nitraten en chloride dezelfde als in Turkije.

“Het water veroorzaakt diarree bij het kinderen en het syndroom Baby Blue”, zegt The Media Line. “De kinderen in de vluchtelingenkampen hebben steeds vaker zulke ziektes, waarvoor de slechte waterkwaliteit verantwoordelijk is.”

Zowel OXFAM als EWASH maken de Israëlische blokkade rondom Gaza hiervoor verantwoordelijk.

Jawel, de Joden zijn de schuldigen, want de Joden hebben het water – en ze geven alleen vervuild water aan de Palestijnen. Waarom de Palestijnen niet zelf voor de kwaliteit zorgen, dat kan geen mensenrechtenorganisatie in de wereld ons uitleggen. De moslims willen gewoon de onafhankelijkheid, maar ze willen niet de eigen verantwoordelijkheid. Zo is het in Israël en zo is het ook in Kosovo. Of gelooft iemand, dat de Kosovaren bij onafhankelijkheid hun eigen elektriciteitsnet, wegennet, water- en rioolwaternet zullen uitbreiden en onderhouden? Nee, zij zullen net zo de Serviërs van alles de schuld geven wat hen niet gratis in de mond wordt gestopt, net zoals de Palestijnen. Voor alles, wat de Palestijnen niet alleen kunnen opknappen, zijn de Israëli´s verantwoordelijk.

De werkelijke reden voor hun slechte water – dat kan deze islamisten-onrecht-organisatie ook niet verzwijgen – is gewoon de overbevolking.

De bevolking van Gaza neemt voortdurend toe en de waterverzorging kan dit niet bijhouden. (…) Het water voor de 1,6 miljoen mensen van Gaza, een van de dichtbevolkste gebieden op aarde…

Jerusalem Post

De Palestijnse vrouwen baren als konijnen, want ze willen de Israëli´s verdrijven met hun zwangere buiken. Maar dat houdt geen aarde uit, noch Gaza, noch Saoedi-Arabië noch de Sahara. Ze moeten zich erbij neerleggen dat er een einde moet komen aan hun geboortejihad. En ze moeten begrijpen, dat niemand voor hun overtollige geboorten verantwoordelijk is, dat niemand hen hoeft te voeden, te verzorgen en in de watten hoeft te leggen. En niemand hoeft hen een plak te geven wanneer ze teveel baren en hun kinderen naar andere landen sturen. Wie teveel kinderen krijgt, wil moedwillig ziekte, kindersterfte en gebrek op de koop toenemen.

Als Israël verstandig zou willen zijn, dan zou het zich niet voortdurend moeten verontschuldigen en hoeft men zichzelf ook niet te beschouwen als de verplichte verzorger van alle Palestijnen. Iedereen is voor zichzelf verantwoordelijk. Ook de Palestijnen. Wie echter de voorkeur geeft aan liefdadigheid en humanisme, zou hen enkele containerladingen condooms en anticonceptiepillen cadeau moeten doen. Want dat is de oplossing van hun problemen.

Bron:

http://www.kybeline.com/2012/08/07/palastinenser-zettern-gegen-israelblockade-wegen-mangelnder-wasserqualitat/#more-37012

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", antisemitisme, Israël, Jodenhaat, NGO´s. Bookmark de permalink .

29 reacties op Palestijnen jammeren over “Israël-blokkade” wegens gebrekkige waterkwaliteit

 1. Vergeet ook even niet dat Palestijnen de bouw van een ontziltingsfabrief door Unicef saboteren.

  Waarom?
  Omdat Israelische aannemers ook mogen meedingen naar de opdracht …..
  http://elderofziyon.blogspot.nl/2012/05/gazan-union-prefers-unsafe-water-to.html

  Like

 2. breget. zegt:

  Het probleem is dat die islamieten een onrein vrouwen lichaam als een automaat zien gooi er een dubbeltje in en je krijgt een onrein figuurtje die geen volgroeit verstand heeft en de aarde wil veroveren .

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Tijd voor een voorspelling van meer dan 40 jaar geleden…

  Omdat ik even geen zin meer heb in ellenlange discussies.

  Like

 4. Jan zegt:

  Straten en landerijen overstromen omdat van de rioleringsbuizen raketten worden gemaakt om Israël te bestoken:
  Pipe Dreams
  The Palestinians ripped up their own sewage system to make rockets out of the pipes. And deliveries of Israeli-made pipes were sent to Qassam factories, which is why Israel no longer sends the material.
  http://honestreporting.com/pipe-dreams/

  The devastating truth about water and Palestinian statehood
  By YOCHANAN VISSER, SHARON SHAKED
  Since 2000 the PWA submitted 76 requests for permits to the office of the Civil Administration.
  Subsequently 73 permits were issued by ICA and three denied because there was no master plan.

  Another 44 JWC-approved projects, the majority in Areas A and B, like the construction of a waste water treatment plant (WWTP) in Jenin that received approval in 2008 – have not been implemented.

  Palestinians steal millions of cubic meters of water per year by drilling illegal holes into the water pipes of the Israeli water provider Mekorot. The Civil Authority fixes 600 of these illegal taps each year.

  Another reason for the loss of water is the poor maintenance of the Palestinian water infrastructure. A staggering 33% of the fresh water supply gets lost because of leaks, theft and poor maintenance.

  The stubborn refusal to work with Israel on mutual interests like improvement of the water infrastructure, and the way the PA subsequently uses that lack of improvement to demonize Israel, prove that the PA is not interested in the two-state solution, or peace.
  http://www.jpost.com/Opinion/Columnists/Article.aspx?id=235772

  Zie ook:
  Progress Report on Water Sector Development
  http://www.idfblog.com/2011/02/17/progress-report-on-water-in-the-west-bank-from-the-civil-administration/
  en
  http://www.idfblog.com/reports/civil-administration-report-overview-and-activities-of-water-department-march-2010/

  Over de ‘zieke’ kinderen onder vijf jaar in Gaza die diarree hebben (6,7%). Citaat van een UNO-bericht:
  Tunisia has a better ranking with only 5.8% for the percentage of children experiencing diarrhea during the previous two weeks, joining the OPT (6.7%), Egypt (7.1), Syria (7.8%) and Bahrain (9.7%). Tunisia’s ranking here is notable since it performs
  relatively poorly for some of the other childhood health indicators, implying that access to potable water and other hygiene practices might come into play here. Iran, Lebanon, Algeria and Iraq had a higher percentage, with 12.5%, 19.3%, 19.8% and 21.3% of children experiencing diarrhea during the past two weeks. Sudan again scored the lowest with the alarming rate of 28.2%.

  Klik om toegang te krijgen tot Amr-MICS2.pdf

  Sterftecijfers van de UNO (Occupied Palestinian Territory):
  In Iran en Turkije is het percentage hoger
  http://esa.un.org/unpd/wpp/Sorting-Tables/tab-sorting_mortality.htm

  Verder is interessant:
  LAND DEGRADATION IN PALESTINE
  There are several causes for soil contamination in the West Bank. Pesticides and insecticides are the main soil contaminant in irrigated areas.
  The excessive and uncontrolled use of fertilizers is another source of contamination for both soil and groundwater. It is estimated that the total quantity of fertilizers used in 95/96 growing season is 49,420 tons.

  Klik om toegang te krijgen tot LAND%20DEGRADATION%20IN%20PALESTINE.PDF

  Like

 5. Martien Pennings zegt:

  Zoals ik schreef in een stuk contra Dries van Agt http://bit.ly/KrSOUW:

  De Joden vergiftigen de waterbronnen!

  Een speciaal nummer maakt van Agt van de vermeende schuld aan een vermeende ramp in Gaza rond de watervoorziening. Een ramp met het water? In elke geval zijn de zwembaden in de hotels In Gaza nog goed gevuld. En niet met zout water. Maar Van Agt windt zich vreselijk op. Van Agt beweert dat hij het bericht over de aanstaande dood van 1,6 miljoen Gazanen gehoord heeft van de VN en van de Israëlische mensenrechtenorganisatie be-tselem. Wij kunnen die bewering van be-tselem noch van de VN vinden. Wij denken dat van Agt hier op eigen initiatief heerlijk aan het fantaseren is geslagen. Dat doet hij wel vaker. En dat passeert allemaal straffeloos. Daar zou toch eens verandering in moeten komen. De Israëlische staat krijgt hier door Van Agt en gesteund door een enthousiaste zaal de aanstaande moord op anderhalf miljoen Gazanen aangewreven. Over haatzaaien gesproken: 95% van het grondwater van Gaza, vertelt de ex-premier, “is polluted and not fit for drinking”. Er is dus nog maar 5% drinkwater in dit gebied dat zo groot is als twee keer Texel. Extrapolatie van de VN geeft aan: in 2015 is er nul liter water beschikbaar. Nul! Dramatisch. Woede! Schreeuw het van de daken. Vuist op tafel: “Dit moet verdomme afgelopen zijn”.

  Aldus Van Agt. Maar voor zover er buiten de zwembaden van de luxe hotels een waterprobleem is in Gaza, heeft dat zeer bepaalde oorzaken. Hamas breekt rioolpijpen uit de grond om er raketten van te maken bit.ly/TskOMk . Al in maart 2007 ontdekte de Israëlische veiligheidsdienst waar veel van de metalen pijpen voor de Kassam raketten die op Israël worden afgeschoten vandaan kwamen. Op 9 februari werd Amar Zak gearresteerd. Zak bekende al vanaf de ‘tweede intifada’ (2000) bezig te zijn met het importeren naar Gaza van rioolpijpen als basismateriaal voor de vervaardiging van raketten. De aan Zak verkochte pijpen waren bestemd voor het aanleggen van rioolwaterafvoer in Gaza. Hamas kan het uiteraard geen moer schelen of de Gazanen tot hun nek in het riool zouden komen te staan en of het grondwater tot ondrinkbaar niveau vergiftigd raakte. Hamas vuurde liever raketten af en kan dat zorgeloos doen zolang er mensen als Van Agt zijn die helpen om de schuld bij de Joden te leggen.

  Nu uit Van Agt nog een tweede beschuldiging van het bederven van het water door de Joden. Laat het overigens even tot u doordringen dat deze beschuldiging een lange antisemitische geschiedenis heeft. In Middeleeuws Europa beschuldigden de voorvaderen van Van Agt de Joden van precies hetzelfde misdrijf: het bederven van de waterbronnen.

  Hoe dan ook, de tweede beschuldiging van waterbederf luidt dat de “Gaza Aquifer” (een ondergronds water bassin) verzilt, omdat er teveel water wordt opgepompt. Zou kunnen. De Gazanen en trouwens ook de Palestijnen in Judea en Samaria kliederen en morsen water alsof het niets kost. Er is geen begin van enig besef van voorzichtig omgaan met schaarse stoffen in de hele Arabische wereld en al helemaal niet in Gaza. In zulk wangedrag wordt men dagelijks gestimuleerd, omdat de Joden mooi weer de schuld kunnen krijgen als er onverhoopt een dode valt. Ik val in herhaling. Terug naar de beschuldiging hoe is de Gaza Aquifer zo smerig geworden? Wanneer is dat gebeurd?

  Toen Gaza werd overgedragen aan de Palestijnse Autoriteit van Arafat, viel de controle over de Gaza Aquifer geheel toe aan Arafat en zijn roversbende. Op dat moment produceerde de Aquifer goed drinkwater. Wie verbaast het dat in minder dan twee jaar tijd de roversbende, die overal moord en verderf zaait, er ook in slaagde hun eigen watervoorziening, deze Gaza Aquifer, zodanig te verwoesten dat herstel niet meer mogelijk is? Wie verbaast het dat Van Agt uit antieke antisemitische haatsprookjes put? Wie verbaast het dat daarvoor een enthousiast publiek bestaat in Nederland?

  Omdat de Palestijnen te beroerd zijn hun waterleidingsysteem en hun rioolwaterafvoer behoorlijk te onderhouden, vermorsen zij enorm veel kostbaar water en vergiftigen langzaam maar zeker hun eigen watervoorziening. Ook stelen de Palestijnen enorm veel water door gaten te boren in de waterleidingen. Wie verbaast dat? Wie kan mij een verhaal vertellen over een Palestijnse of Arabische bijdrage aan het goede in de wereld? Wanneer kwam er een grote wetenschappelijke ontdekking uit die hoek? Of een bijzonder geneesmiddel? Nooit, helemaal nooit. Want er kan niets goeds voortkomen http://bit.ly/P8BQON uit een roversnest http://bit.ly/pxwyrj

  Like

 6. Linsky zegt:

  Op Likud stond ook een verhelderend en uitstekend artikel over palestijnen en water.

  http://likud.nl/2012/06/de-feiten-over-het-palestijnse-water/

  Like

 7. Linsky zegt:

  En als we het toch ook over van agt hebben,….

  Lees hier maar eens over de discussietechnieken en verbale truukjes die Dries van Agt, een woordkunstenaar annex doorgewinterde leugenaar zoal aan de dag legt. Hoe hij de belangen van Joden onder de tafel goochelt en ook waarom hij het Midden-Oosten-conflict reduceert tot een “de goeden tegen de kwaden”-verhaal.

  De trukendoos van Dries van Agt!

  Introductie door de Historiën-redactie

  In juli 2009 publiceert Historiën een interview met oud-premier Dries van Agt, waarin Van Agt uitlegt waarom en hoe hij zich inzet voor het lot van de Palestijnen. Het interview haalt de nationale media en doet veel stof opwaaien. Van Agt heeft veel medestanders, maar ook minstens even zoveel tegenstanders die de oud-politicus verwijten dat hij feiten verdraait en geschiedenis vervalst……………..verder:
  http://www.historien.nl/de-trukendoos-van-dries-van-agt/

  Like

 8. Jan zegt:

  Lies like Water
  http://davidmweinberg.com/2012/07/19/lies-like-water/

  De kaarten zeggen al genoeg.
  The Israeli-Palestinian Water Conflict:
  Haim Gvirtzman, The Israeli-Palestinian Water Conflict: An Israeli Perspective

  International law requires that water not be wasted. But according to the PWA, water leakages from their pipe system average 33.6 percent. Additionally, the use of flood irrigation (instead of sprinkler systems and drip irrigation, as is done by Israeli farmers) causes huge water waste. As well, the lack of sewage treatment in Palestinian towns – in violation of international legal tenets to preserve the quality of water resources and avoid pollution – has caused grave damage. Purifying the wastewater would reduce the pollution levels, preventing the contamination of groundwater and the environment, and enable the use of effluent for irrigation.

  Klik om toegang te krijgen tot MSPS94.pdf

  Vervolgens komen die Arabieren weer met het ***verhaal dat het ‘stelen van water’ het ‘vredesproces’ belemmert.
  (Ik had die ‘Palestijnen’ allang in de Middellandse Zee geschopt, maar dat mag ik niet zeggen en dus zeg ik het ook maar niet)

  Like

 9. Marcel zegt:

  Well, it truly is fine to see that commenters on this site which is dedicated to translating the international news into the nice Dutch language are themselves too lazy to translate quotes of interest themselves.

  May I say that -altough I am quite good with the English language- I normally skip all of these soundbites which are not translated ?

  Not translating these points of interest not only shows a sort of disrespect for the work of the site’s administrator in general but a lack of respect for the reader who expexts to find some translated newsfacts here in general.

  So,
  fuck all these lazy dickheads, if I want to read some English articles I’ll go and find them for myself.
  Nobody needs you for knowing what is going on, moron !

  Like

 10. treintrien zegt:

  @Marcel:
  Ik ben ‘generally’ te lui om al die artikels zelf te zoeken, dus ben érg blij met zowel de site als de reagerenden, of dat nou duits-, engels- of nederlandstalig is 😉
  @Marcel:
  I am ‘ ins algemeine’ too lazy to even fínd all these articles. I am very happy to read contributions of all commenters, and I don’t mind if they’re german, english or dutch 😉
  @Marcel:
  Ich bin ‘in ’t algemeen’ zu faul, die Artikelen zu finden. Deshalb bin ich sehr zufrieden mit die Site und mit die Kommentatoren, ist mir eben im deutsch, englisch oder niederlandisch 😉

  You can ask the commenters to translate their contribution, or to explain some words you might misunderstand. This is not possible when you read a foreign newspaper. That’s why I don’t really agree with you.

  If I don’t translate (a part of) my comments it’s because I’m always uncertain if my translation is correct. I’m always afraid to miss the ‘feel’ of an article. The connotations to a word. Wife and woman can both be translated vrouw in dutch, but they mean different things!

  I don’t like to be called a dickhead for that!

  Like

 11. Marcel zegt:

  Je hebt het recht om het er niet mee eens te zijn hoor. Ik ben niet te lazy maar speur wel het net af naar het internationale nieuws, ik vind het al een vreselijke waste of time om hier nog eens letterlijk een copy-plak stukje te moeten lezen wat ik een half uurtje eerder al letterlijk zo op xandernieuws of de Jakarta Times of infowars heb gelezen, temeer daar xander zelf al aangeeft dat niet zo fijn te vinden, en dat zal voor anderen wel net zo gelden.
  Misschien hebben ze er ook wel toestemming voor gegeven, geen idee. Maar dan nog, vertaal het effe zeg.

  Die knip plak mentaliteit
  lekker vreemdtalige reacties plaatsen zonder de moeite te willen nemen om ze even te vertalen
  dat staat als een vlag op een modderschuit op een site die juist het internationale nieuws vertalen wil. Doet E.J. Bron dit soms voor Jan met de Korte Achternaam en kan hij je beter gewoon alleen de link geven dan ? Ergens waardeer je dat vertalen dus wel als dat niet zo is.

  En ik waardeer dat buitenlands gewauwel niet, daarom kom ik hier zodat het allemaal eens goed te lezen is.
  ieder zijn ding hoor.

  By the way
  als je echt een treintrien bent dan kun je nooit een dickhead zijn natuurlijk. Hoef je je toch ook niet aangesproken te voelen 🙂

  Like

 12. Jan zegt:

  @ Marcel
  Mich interessiert es überhaupt nicht, wie du über mich denkst. Dein Urteil über andere sagt mir, daß du ein Arschloch bist. Also, fahre zur Hölle und verpiß dich!

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  Trukendoos van die Van Agt heb ik reeds in 1972 leren kennen. In die tijd riep hij ook dat hij een Ariër was. Menig Nederlander die 40-45 overleefde vloog toen in de gordijnen.
  Toen werden ook de Drie van Breda vrijgelaten…

  Like

 14. peter zegt:

  Ik begrijp dat gezeik van die Marcel niet, informatie verspreiding is juist van overgroot belang, en in een globaliserende wereld waarin de oorzaken en belangen internationaal zijn is informatie in het Engels buitengewoon handig , er zijn wat meer personen in de wereld die het Engels machtig zijn dan het Nederlands .

  En nu weer on topic om maar eens een goed Nederlandse uitdrukking te gebruiken .

  Like

 15. Frans Brassens zegt:

  Talen en vertalen, daar zitten twee kanten aan (nog afgezien van het ‘traduire, c’est trahir un peu’).
  -Willen wij hier een groot en gemengd publiek informeren (en dat lijkt mij toch wel een nuttige wens) dan zijn vertalingen aangewezen, omdat -heus- erg veel Nederlanders hun talen niet bijster meester zijn en ze niet vlot kunnen lezen al was het maar door een gebrek aan kennis van het idioom.
  -Of gaan wij er van uit dat mensen met een bredere talenkennis hier de lezers moeten zijn? Dan zijn zelfs veel onvertaalde stukken geen enkel probleem.

  D’ailleurs: Je crains d’avoir un public assez limité en écrivant en ma langue préferée.

  Ik ben het dus met Marcel eens.

  Like

 16. peter zegt:

  Engels is zeer weid verbreid onder de bevolking, en een noodzaak om internationaal op de hoogte te blijven.

  Niet pamperen niet het zelf initiatief tot verbreding in de kiem smoren men kan zelf ook via vertaal programma, s wat doen.
  Dat geeft de mensen de mogelijkheid om zelf naar informatie internationaal op zoek te gaan zonder afhankelijk te zijn van enkele vertaalde stukken, er is een ton meer te lezen in het Engels !
  Kweek onafhankelijkheid en geen afhankelijkheid !
  Juist die internationale oriënteringen is een noodzaak omdat de problemen ook internationaal zijn.

  Ik pleit dus voor Nederlands en Engels .

  Like

 17. Frans Brassens zegt:

  Peter (14:43), het ontbreekt je in dit opzicht aan kennis van zaken.
  Veel mensen hebben enige weet van het engels (veel ook niet of nauwelijks, en die moeten ook bereikt worden) maar dan betreft het maar al te vaak ‘school-engels’ en daar kom je er niet mee.
  Vertaalprogramma’s zoals google er een heeft leveren bar, boos en vaak zelfs onbegrijpelijk Nederlands op.
  Met ‘onafhankelijkheid’ propageren omzeil je het probleem, ga je er aan voorbij.
  Met het gebruik van het woord ‘pamperen’ stel je je behoorlijk ‘elitair’ en paternalistisch op.
  We mogen erg blij zijn dat hier mensen belangrijke stukken vertalen om ze toegankelijk voor iedereen te maken.
  Dat zouden reagenten ook moeten doen met hun ‘buitenlandse’ citaten. Als ze die plaatsen kunnen ze deze kennelijk lezen en bijgevolg behoort een vertaalpoging waarschijnlijk tot de mogelijkheden.

  Like

 18. peter zegt:

  Natuurlijk is het verheugend dat er mensen zijn die de moeite nemen om wat te vertalen, wat echter niet weg neemt dat men in een zeer snel globaliserende wereld zich het Engels meester moet maken om op de hoogte te blijven, want alles vertalen is een onmogelijkheid !
  Juist om het school Engels wat te verbeteren zou oefening goed zijn.
  En we hebben het hier niet over officiële overheids documenten die moeten in het Nederlands !

  Officiële talen

  De Verenigde Naties kennen zes officiële talen: het Arabisch (vastgelegd als laatste taal in meerdere resoluties),[17] Engels, Frans, Mandarijn/Chinees,[18] Russisch en Spaans. Alle formele ontmoetingen, vergaderingen, besprekingen en ook alle officiële documenten worden in deze zes talen gedrukt of verwerkt op internet. Tevens moeten alle internetsites in de officiële talen beschikbaar zijn voor het publiek. In artikel 11 van het Handvest van de Verenigde Naties werden de talen genoemd en daarmee gelijk vastgelegd (exclusief het Arabisch en het Mandarijn, omdat deze toen nog niet de status hadden van officiële taal).

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Verenigde_Naties#Offici.C3.ABle_talen

  Ik ben gewoon pragmatisch realistisch, het Nederlands heeft geen betekenis international , het Engels daarin tegen wel.

  Dus noodzaak om je het eigen te maken.

  Like

 19. Frans Brassens zegt:

  Peter (22:08), als je realist zou zijn, én pragmatisch, zou je onderschrijven wat ik meldde.

  Like

 20. peter zegt:

  Integendeel !
  Leg je het nog een keer uit

  1) realistisch is dat er in de wereld bijna niemand het Nederlands beheerst maar daarin tegen wel een hele boel mensen het Engels beheersen.
  2) pragmatisch is dus dat als je jezelf internationaal wil informeren en oriënteren je het Engels machtig moet zijn.

  Dat is dus pragmatisch realisme, ik kan er echt niets anders van maken .

  Modern Engels, soms beschreven als de eerste wereldwijde lingua franca,[2][3] is de belangrijkste internationale taal voor communicatie, wetenschap, luchtvaart, entertainment, toerisme , radio, diplomatie en in de zakenwereld.[4]

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Engels

  Officiële status
  Officieel in

  India, Verenigde Staten, Pakistan, Nigeria, Filipijnen, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Tanzania, Kenia, Canada, Oeganda, Ghana, Australië, Sri Lanka, Kameroen, Zimbabwe, Malawi, Zambia, Rwanda, Hongkong, Sierra Leone, Papoea-Nieuw-Guinea, Singapore, Nieuw-Zeeland, Ierland, Liberia, Jamaica, Namibië, Lesotho, Botswana, Gambia, Mauritius, Swaziland, Trinidad en Tobago, Fiji, Guyana, Salomonseilanden, Malta, Bahama’s, Belize, Barbados, Vanuatu, Guam, Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines, Amerikaanse Maagdeneilanden, Micronesia, Kiribati, Jersey, Grenada, Seychellen, Man, Dominica, Antigua en Barbuda, Bermuda, Guernsey, Marshalleilanden, Kaaimaneilanden, Saint Kitts en Nevis, Gibraltar, Britse Maagdeneilanden, Cookeilanden, Turks- en Caicoseilanden, Palau, Anguilla, Montserrat, Sint-Helena, Falklandeilanden, Norfolk, Christmaseiland, Pitcairneilanden
  Afrikaanse Unie
  Europa Europese Unie
  UZAN Unie van Zuid-Amerikaanse Naties
  Verenigde Naties

  Lijst van landen waar Engels een officiële taal is
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_landen_waar_Engels_een_offici%C3%ABle_taal_is

  En hou zit dat nu met dat Nederlands ??

  Like

 21. peter zegt:

  Dan ook nog maar even dit

  Klik om toegang te krijgen tot ebs_nl.pdf

  En speciaal voor Frans dit vertaalde artikel

  http://translate.google.com/translate?hl=nl&langpair=en|nl&u=http://exploredia.com/how-many-people-in-the-world-speak-english-2011/

  Like

 22. Frans Brassens zegt:

  Peter, we hebben (ik heb) het hier over – door mij gedefinieerde- Nederlandse lezers die geïnformeerd moeten worden.

  Waar jij het zo uitvoerig over hebt is een heel andere insteek.
  Dat lijkt totaal aan je voorbij te gaan.

  Ik ga daarom hierop niet verder in.

  Like

 23. peter zegt:

  Nee hoor integendeel

  Like

 24. peter zegt:

  Wat mij betreft mag jij hier de schoolmeester uithangen hoor, zal mij een worst zijn, maar bedoel je te zeggen dat je mij niet begrijpt of vraag ik nu te veel begrip van je over de functie van een taal ?

  Maar om op je vraag terug te komen, mijn Nederlands is van belabberde kwaliteit echter beter dan mijn beheersing van het Engels, Duits en Spaans.

  Ik kan hier natuurlijk in plaats van een op de man spelende opmerking te maken ook een verhandeling houden over de 7 intelligentie gebieden maar mijn sociale cognitie doet mij voor het gemak verwijzen naar de prachtige plaatjes op deze pagina welk een stevige onderbouwing zijn voor mijn stelling dat de Engelse taal een must is voor een zich oriënterend mens in een globaliserende wereld.
  Is bovenstaande zin nu een gevolg van mijn sociale intelligentie of zo u wilt een gebrek daaraan

  De d en de t zijn nooit goed blijven hangen bij deze tokkie, echter moet ik wel oppassen dat mijn onderbuik niet teveel gaat hangen.

  Kort samen gevat in goed Nederlands en dat voor alle duidelijkheid want die mogen we niet uit het oog verliezen .

  Get lost and suck an egg .

  Like

 25. Jan zegt:

  En daar is beroepsantesemiet Van Bommel weer, nu zaniken over het JNF. Van Bommel grijpt een waterproject aan om weer een hetze te ontketenen want het JNF steelt en plundert van de zielige ‘PaleSStijnen’.
  http://harryvanbommel.sp.nl/weblog/2013/04/23/koninklijk-water-in-israel/#comments

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s