Uit het archief (6): Hamas-fanatici jagen op Fatah-veroveraars

Inleiding:

Dit verhaal is uit het archief gehaald en afgestoft, omdat met de “Arabische Lente” – die tot op heden al vele duizenden slachtoffers heeft geëist – een andere strijd in het Midden-Oosten wat op de achtergrond geraakt. Het Palestijnse drama  – waar ‘Van Agt & Co’ Israël natuurlijk de schuld van geven – de bloedige strijd tussen Hamas en Fatah. De enige overeenkomst tussen deze partijen is dat ze op meer zeggenschap/macht, islamisering en de vernietiging van Israël uit zijn ( al beweert Etienne Vermeersch dat dit laatste niet zo is ).

Het afgestofte artikel gaat dus in op de stand zoals die ruim drie jaar geleden was. Hoewel nu het voornemen bestaat dat beide Palestijnse partijen over een maand of drie gezamenlijk verkiezingen willen uitschrijven, zal dit door de onrust in de regio nog lang op zich laten wachten. Dit is echter niet uitzonderlijk. Zodra in het M.O. een dictatoriale leider het veld ruimt, vallen veel Arabieren op hun historische religieuze en stammenstructuren terug. Dit is ook een van de grootste problemen voor de nieuwe regeringen in Libië, Tunesië en Egypte. Zelfs nu de strijd in Syrië nog gaande is, vechten de opstandelingen/bevrijders daar nu nog naast elkaar tegen de regeringstroepen, maar wel groepsgewijs volgens genoemde structuren. In al deze landen zullen binnen een paar jaar dezelfde taferelen te verwachten zijn zoals die zich nu tussen Hamas en Fatah afspelen, en ook daar zal Israël natuurlijk de schuld van krijgen. Naast de strijders – die elkaar onder het motto “Allah Akbar” een enkele reis naar de ‘maagden’ zullen bezorgen – in de roerige periode die het M.O. te wachten staat, zullen ook hierbij natuurlijk veel onschuldige burgerslachtoffers vallen. “En zo is de toestand in de Wereld”.

Einde inleiding

________________________________________________________________

Begin artikel uit HVV-archief

Hamas en Fatah hebben het verklaarde gemeenschappelijke doel om de Joden uit geheel ”Groot-Palestina” te verdrijven en deze daarbij, indien mogelijk, te vernietigen. De Palestijnse broeders worden echter niet verbonden door broederliefde.

De Hamas-terroristen gingen zelfs tijdens de oorlog met Israël, waaronder ze zogenaamd zo erg hebben geleden, weer tekeer tegen hun eigen soortgenoten en joegen doelbewust op Fatah-leden. Machtsbehoud in Palestina – een bloederig bedrijf. Executies op straat, marteling en verminking van politieke tegenstanders.

De gematigde Fatah verloor in de zomer van 2006 een bloederige machtsstrijd van Hamas. Sindsdien zijn de radicale islamisten alleenheersers over de kuststrook. Fatah, van de huidige president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas, op zijn beurt domineert sindsdien de westelijke Jordaanoever of Westbank. Beide partijen beschuldigen elkaar van het gewelddadig vervolgen van de politieke oppositie. Voor beide beschuldigingen bestaan er tientallen, van onafhankelijke zijde bevestigde, voorbeelden: geweld, dat steeds opnieuw wraakgevoelens losmaakt.

Geheel terecht is de hier tegenover Hamas (Arabisch: fanatisme) als ”gematigd” genoemde omschrijving van Fatah (Arabisch: verovering, overwinning) echter ook niet, wat men juist in het westen eigenlijk zou moeten weten. De terreurorganisatie ”Zwarte September”, verantwoordelijk voor de aanslagen in München in 1972, behoorde immers tot de gewapende arm van Fatah.

Toen eind december Israëls oorlog tegen Hamas in de Gazastrook begon, werd de kloof tussen de beide Palestijnse fracties nog breder: Fatah beschuldigde Hamas ervan de oorlog slechts om reden tot machtsbehoud te hebben beraamd. De islamisten beten van zich af dat Fatah met de Israëli’s zou samenwerken en er slechts op zou wachten om na een nederlaag van Hamas de macht in Gaza opnieuw over te nemen. Op de beschuldigingen volgden daden: tijdens de oorlog werden volgens Israëlische informatie tientallen Hamas-aanhangers op de Westbank gearresteerd. Er bestaat nauwelijks twijfel over dat ze in de gevangenis door Fatah werden gefolterd. Hamas spreekt van 400 aanhangers, die sinds het begin van de oorlog werden opgehaald.

Hoewel de Fatah-aanhangers hier duidelijk de slachtoffers zijn, die door Hamas alleen vanwege een afwijkende politieke mening worden gemarteld en gedood, is het een eigenaardige spagaat om alleen van Hamas te zeggen dat het ”islamisten” zijn. Ook al kan Fatah vanuit pragmatisch oogpunt intussen iets beter wennen aan de aanwezigheid van Joden in het Nabije Oosten en heeft het in 1993 Israël officieel als staat erkend, ze is daarom niet minder islamitisch of islamistisch dan de aanhangers van de openlijk anti-Joodse Hamas.

Fatah formuleerde in 1964 nog als doelstelling:

De ”volledige bevrijding van Palestina”, de ”oprichting van een onafhankelijke democratische staat met volledige soevereiniteit over de Palestijnse gebieden en Jeruzalem als hoofdstad”alsmede de ”uitroeiing van de economische, politieke, militaire en culturele existentie van het zionisme”. In dezelfde statuten beschouwde Fatah de ”Israëlische existentie in Palestina” als ”zionistische invasie met koloniale expansiebasis”.

Islam = vrede. Vooral in ”Palestina”.

( E.J. Bron26 januari 2009 op HVV )

http://hvv.amsterdampost.nl/HVV/www.hetvrijevolk.com/indexcd6d.html?pagina=7783

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Links met recente informatie over de voortgaande strijd tussen Hamas en Fatah

http://www.gatestoneinstitute.org/3072/fatah-hamas-lie

http://en.wikipedia.org/wiki/Fatah%E2%80%93Hamas_conflict

http://www.imemc.org/article/63543

http://www.turkishweekly.net/news/138088/fatah-hamas-deadlocked-on-unity-gov-39-t.html

(h/t en inleiding: Peter Rissing)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina". Bookmark de permalink .

2 reacties op Uit het archief (6): Hamas-fanatici jagen op Fatah-veroveraars

 1. Petrossa zegt:

  Als je een geschiedenis hebt van eeuwenlang roven, plunderen en brandschatten, maar verdomd weinig produktief werk dan wordt dat op den duur onderdeel van de cultuur.

  Het is gewoon een cultureel phenomeen, strijd is iets wat men doet.

  Are you looking for trouble? What kind do you have? is the islam motto.

  Like

 2. breget. zegt:

  Petossa .Zal Nostradamus dat hebben bedoeld met als de islam overwind is de vernietigen van de islam een fijt .?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s