Frankrijks socialisten laten zigeuners uitzetten naar Roemenië

In Frankrijk is een nieuw conflict over de omgang met illegaal binnengekomen zigeunerfamilies uitgebroken. Terwijl de socialisten onder hun president Hollande tijdens de afgelopen strijd om het presidentschap en de parlementsverkiezingen nog tegen de uitzettingspraktijk van de regering Sarkozy m.b.t. zigeuners protesteerden, worden ze nu zelf gedwongen om op te treden tegen deze immigranten uit de oostelijke landen van de EU. Vooral socialistisch bestuurde gemeenten, zoals de stad Lille, willen van de zigeuners af.  

Socialistisch Lille wijst honderden zigeuners uit

Donderdag ontruimde de politie in een voorstad van de stad Lille twee zigeunerkampen. Ongeveer 200 mensen werden verdreven uit hun illegaal neergezette caravans. De Noord-Franse stad wordt door de partijchef van de socialisten, Martine Aubry, geregeerd, die zich door het toenemende protest van de bevolking genoodzaakt zag om op te treden tegen de zigeuners. Kritiek van linkse groeperingen op de politie ketst af op de verantwoordelijke politici uit het linkse kamp.

Razzia tegen zigeuners kriskras door Frankrijk

De afgelopen weken werden er ook razzia´s tegen zigeuners in de steden Parijs en Lyon uitgevoerd. Honderden geïmmigreerde zigeuners zonder geldige papieren moesten hun woningen verlaten, alleen al in Lyon werden deze week 240 zigeuners naar Roemenië teruggevlogen. De socialistische Minister van Binnenlandse Zaken Manuel Valls is hiervoor verantwoordelijk. Hij verdedigt de jongste uitzettingen als legaal en noodzakelijk, omdat het provisorische onderbrengen van honderden mensen in woonwagenkampen een gezondheidspolitiek risico zou vormen. “Onhygiënische kampen zijn onacceptabel. De spanningen waren ondraaglijk geworden”, argumenteerde Valls, temeer, omdat ook de oorspronkelijke inwoners in de desbetreffende gebieden zich lastig gevallen voelen door de zigeuners.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/009646-Frankreichs-Sozialisten-lassen-Roma-nach-Rum-nien-abschieben

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Roma en Sinti, Socialisten. Bookmark de permalink .

14 reacties op Frankrijks socialisten laten zigeuners uitzetten naar Roemenië

 1. Petrossa zegt:

  Ja maar het liep ook zo de spuigaten uit. Zodra Hollande verkozen was dachten ze daar hopla, socialist, op weg. Hele volkstammen in met kartonnen dozen dichtgeplakte ‘caravans’.
  Daar kon zelfs Hollande niet omheen.

  Like

 2. Johanna Haarlem zegt:

  kwamen ze te dicht in de buurt van hun optrekjes??ach gutmenschen voelen ook eens dat cultuurverrijkers beter in hun eigen cultuur (Land) kunnen blijven…

  Like

 3. Turul zegt:

  ach met Zigeuners is het hetzelfde als met Noord Afrikanen. Deze groepen worden altijd in de slachtoffer positie geplaatst en er word ontkent dat er grote problemen zijn met deze groepen als zij ergens neerstrijken.

  Nu ook weer op één van de “liberale / linkse” blogs, dat de Hongaren nazis zijn omdat zij niet langer de Zigeuners hun gang willen laten gaan met stelen, mishandelen en moorden in Hongarije. Als je dan de reacties van de lezers ziet…totaal blind voor de feiten en de Zigeuners zijn de grote slachtoffers in Europa, zoals de bekende andere minderheden.

  Like

 4. Nico zegt:

  M.n. het volgende viel me op uit dit verhaal: “zonder geldige papieren”. Dát is het criterium. Wat moet ik me daarbij voorstellen? Geen rijbewijs? Geen paspoort? Geen verblijfsvergunning?

  Heeft de overheid vooral moeite met de Roma omdat ze deze mensen niet onder de duim krijgt? Gecontroleerd, gereguleerd, willoos, machtenloos? (je weet wel, zoals de gemiddelde Europeaan)

  Voor iemand gaat klagen hoe slecht die Roma wel niet zijn, denk even na.
  a) Wat gebeurt er als je je rijbewijs thuis laat liggen en met de auto vertrekt? Kun je dan ineens niet meer rijden of heeft de overheid dan een controle- en drukmiddel minder?
  b) Wat gebeurt er als je je paspoort thuis laat liggen en vertrekt? Ben je dan ineens minderwaardig, of heeft de overheid dan een controlemiddele minder?
  c) Wat gebeurt er als je in een ander land gaat wonen (of tijdelijk verblijven) zonder een verblijfsvergunning te regelen? Is het dan niet vooral zo dat je je opstelt als min of meer autonome mens en de overheid vooral geïrriteert raakt omdat je haar gezagsclaim niet als vanzelfsprekend erkent?

  Koppel dit aan het verhaal op de pagina http://destroman.nl
  De overheid wil en claimt nogal wat. De massa van de bevolking is dermate geconditioneerd, dat men alle aanwijzigingen opvolgt, betaalt etc.
  Naarmate ik meer begrijp over de overheid als criminele organisatie begin ik steeds meer sympathie te ontwikkelen voor de Roma.

  Like

  • Turul zegt:

   @Nico ik ben het geheel met u eens dat de overheid een criminele organisatie is en het grootste gedeelte van de bevolking in de Europese landen geconditioneerd is, maar dat weerlegt nog niet de hoge criminaliteit binnen de zigeuner gemeenschap en het hoge aantal niet- zigeuner slachtoffers, voornamelijk in Oost en Midden Europa. Dit zijn feiten en geen vooroordelen!

   De zigeuners gedragen zich niet op de manier, waarop zij dit doen, om zich te verzetten tegen een corrupte en criminele overheid. Daar is totaal geen besef van onder deze groep.
   Er is hier sprake van een criminele conditionering, die van generatie op generatie word overgegeven en dit all vele generaties lang.

   Like

 5. Nico zegt:

  @turul: Ik snap het. Vanaf de andere kant bekeken: De Roma stelen van mensen die niet meer zijn dan een slaaf in het systeem. Ze verdienen de schade wel weer terug. Zo er van buitenaf tegenaan gekeken heb ik er begrip voor. En de bevolking? Die wordt liever bestolen door de staat dan door Roma. Zo geconditioneerd zijn ze. Beide vormen van diefstal zijn realiteteit. De overheid perst meer af, steelt meer, richt meer schade aan… en toch wordt ze geliefd. Dat gaat tegen elk gezond verstand in.

  De Roma handelen overigens meer instinctief. Dat is mijn eigen ervaring, door gesprekken met Roma families en observaties. En instinctief nemen ze beslissingen die de overheden niet leuk vinden. Dat is goed. Het is jammer dat ze ook beslissingen nemen die in hun eigen nadeel zijn, ofwel hun eigen gezondheid of welzijn anderszins schaden. Maar goed, hier valt veel over te zeggen. In het kader van dit artikel is het vooral van belang te constateren dat er een andere agenda wordt gevolgt dan wat gepropageert wordt. Het gaat zogenaamd om overlast. In werkelijkheid gaat het om controle, grip, mensen onder de duim krijgen.

  Like

 6. vlieger zegt:

  Nico:
  Volgens mij ben je jong. Je komt er wel achter. Ondanks je observatie.

  Like

 7. peter zegt:

  @nico
  Als ik het goed begrijpt dan pleit je dus voor een niet door de overheid aangedragen oplossing maar voor een door de burgers zelf aangedragen oplossing .

  O nee ik lees dat je begrip hebt voor het stelen van burgers die verdien het toch wel weer terug, dan ben ik voor een door de burgers aangedragen oplossing, 9 mm doet wonderen !

  Like

 8. Johanna Haarlem zegt:

  wettenloosheid….in een land vol wetten en regels….als je als groep daar tegen wil afzetten en jezelf niet aan wil confermeren ga dan lekker naar plek waar ze zo leven in de jungle in het beschaafde westen hebben wetten en regels soms teveel dat wel…kan wat aan veranderen…maar dan hoor je jezelf niet tussen te plaatsen of op te dringen!!als je je eigen niet kan gedragen conform die wetten en regels van dat desbtreffende land…je bent en blijft GAST u hoefd hier niet te zijn!!!geld het zelfde voor de wetten en regles van de islam die mogen HIER niet kunnen gelden totaal anders dan ONZE wetten en regels en omgang met elkaar!! door de weg met ons mentaliteit is en kan dit allemaal maar zet de poort maar open ieder wel welkom en gelijk???fuck off zeg moet ik veranderen dan??nou nee dacht het niet!!andersom WEL..opdringers en indringers goudzoekers gelukszoekers en TUIG legaal gemaakt door de linkse guttmensch!!

  Like

 9. Aryan zegt:

  Jammer dat die Maoistische Papzakken zoals Hollande hetzelfde niet durven te doen met die Islamieten.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Johanna Haarlem 15.45. uur, hoewel ook ik de overheid wantrouw, ben ik het met U eens, dat stelen van de doorsnee burger, een schofterigheid is. En of de overheid dat nou flikt, of de Roma of anderen maakt niet uit. Wat een ander toebehoort daar blijft men van af, dat is mijn stelregel. Het is echter in nederland en europa, door met name de linkse politiek gemengd met het multi-culti drama, we totaal weg zijn geraakt van de manier waarop we met elkaar zouden willen omgaan.
  Overdreven tolerantie holt iedere vorm van normaal samenleven uit, dan loopt het uit op de anarchie en chaos die we nu overal zien ontstaan. En de mensen die hiertegen waarschuwen worden gedemoniseerd.

  Like

 11. vlieger zegt:

  ryan: Je zet je stemvee toch niet buiten de deur? Dat doet links ook niet hier!

  Like

 12. vlieger zegt:

  Sorry Aryan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s