Tunesië: Toeristen worden uitgescholden

Tunesië schafte in 1956 de polygamie af en gaf zich daarmee een moderner tintje dan de overige islamitische landen. Het land ontwikkelde zich in de loop der tijd tot een populair vakantieland en de vrouwen hoefden er niet gesluierd rond te lopen. Toen de Tunesiërs vorig jaar de meer dan 24 jaar regerende dictator Ben Ali verjoegen, reisden de beide Duitse FDP-ministers Westerwelle en Niebel stralend van vreugde door Noord-Afrika om miljoenen euro´suit de delen. Om de democratie op te bouwen, werd er gezegd. Niebel haastte zich om te zeggen: De democratiebeweging in Noord-Afrika moet niet vanuit het westerse buitenland worden aangestuurd.

Dankzij deze royale schenking kwam de islampartij Ennahda als sterkte kracht in het Tunesische parlement. In maart kreeg zelfs de “taz” het vermoeden dat er iets fout was gegaan en dat vrouwenrechten (om maar te zwijgen van homorechten) niet op de agenda staan van Ennahda. “Nu valt het masker af”, was de krantenkop, want in het programma van Ennahda staat:

“De islam heeft nooit – noch in zijn teksten noch in zijn historie – de scheiding van religie en politiek of die van het aardse en geestelijke gekend.” (…)

Begin november 2011 gingen duizenden Tunesische vrouwen de straat op om hun rechten te claimen

De afgelopen maanden hebben vooraanstaande politici van Ennahda steeds opnieuw van een “nieuw kalifaat”  gesproken, in aansluiting op de traditionele samenlevingen, waarin religie en politiek een eenheid vormen. Bovendien gingen ze tekeer tegen de alcoholconsumptie, verdedigden de polygamie en eisten de sluier voor alle vrouwen.

Dat is exact datgene waarover islamcritici al jaren spreken. Dat interesseert echter niemand. Nu zal de islam zich dus volledig ontplooien, wat ook onmiddellijk het drab uit de Tunesische gevangenissen en allerlei bebaarden uit het buitenland aantrekt. Het wordt echt spannend voor vakantiegangers naar Tunesië… “Die Welt” gisteren:

De berichten over het lastigvallen en uitschelden van zomers geklede toeristen nemen toe. De Tunesiër Mohammed O. gaat nog verder. Hij zei tegen “Die Welt”: “Ongeveer 10.000 Salafisten hebben Tunesië als een maffiaorganisatie ondermijnd, de helft komt uit de Tunesische gevangenissen, de andere helft uit het buitenland, vooral uit de VS en Europa. Ze zijn goed herkenbaar aan hun 20 centimeter lange baarden. En datgene wat zij willen, is niet onze islam, het is een catastrofe.” Ze zouden altijd in groepen komen en zouden veel geld en wapens hebben. Rechters en politieagenten worden bedreigd. Ennahda zou deze terreur stimuleren om zichzelf als mild alternatief te kunnen presenteren.

De veiligheidsaanwijzingen van het Duitse Ministerie van Buitenlandse Zaken spreken al van verhoogde criminaliteit en ontvoeringgevaar…

Rached Ghannouchi, oprichter en leider van de radicaalislamitische Ennahda-partij in Tunesië

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/08/tunesien-touristen-werden-beschimpft/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", "Nuttige idioten", Islam, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, Tunesië. Bookmark de permalink .

14 reacties op Tunesië: Toeristen worden uitgescholden

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Even geen door dat verdomde woestijngeloof veroorzaakte ellende, even niet..!!!

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  @EJ: post.

  Like

 3. E.J. Bron zegt:

  @Deckzeijl

  Gelezen en uitgevoerd!

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Wat een eikels zijn de westerse politici, hoe noemde ze dat ook alweer……Arabische lente ???
  Arabische IJstijd zal je bedoelen, sluist er nog maar een paar miljoen van onze belasting euro-jes heen, stomme knuppels !!

  Like

 5. Linsky zegt:

  “Ze komen ALTIJD in groepen en hebben VEEL GELD EN VEEL WAPENS…. Rechters en politieagenten worden bedreigd.“!!!!!

  Kijk, daar gaat het nou om.
  Het werk van een vijfde colonne!
  En precies dit, gebeurt op ELK continent en in ELK land!

  Like

 6. peter zegt:

  @G.Deckzeijl

  dank, kippenvel !

  Like

 7. vlieger zegt:

  Ik ben tegen de islam en kies voor Wilders.
  Toch bekruipt mij het ellendig gevoel dat ik die ellendige ideologie bevoordeelt. Alles wat ik koop zit volgens mij een reeks van plastiek aan vast. Als ik benzine koopt vloeit er weer euro’s richting islam. Veel dingen die zei met de olie betalen komen in Europa terecht wat wij dan weer kopen. Ik kan niet zonder benzine, of ik moet de auto laten staan. Wat bij mij niet zo moeilijk is. Op het ogen blik betaal ik meer belasting voor de auto dan de km die ik rij. buiten dat rij ik betaal ik, koop ik en vervloek ik de islam. met andere woorden we kunnen best wat doen om de geld stroom richting woestijn in te dammen. Maar we zijn allemaal te beroerd om afstand te nemen van onze welvaart. uitvindingen die de auto op andere manier voort beweegt, komen vaak in het nieuws maar geeneen krijgt poot aan de grond. En wij zwijgen. Schreeuwen moord en brand maar het blijft zo als het is. Niemand levert in, op vrijwillige bases, hebben en schreeuwen waar ik aan mee doe.

  Like

 8. Aryan zegt:

  En nu maar hopen dat er hele groepen zandbak allochtonen uit NL en omringende landen zullen terug trekken naar hun ‘Islamitische Paradijzen’. Wie weet, misschien nu eens eindelijk Remigratie die niet lijd aan Stagnatie.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Hans van de Mortel 10.50. uur, dat is helemaal waar. Maar ik heb het commentaar van @ vlieger 15.33. uur gelezen, en daar zit ook wel een hoop in. We zijn volledig afhankelijk gemaakt van de olie, en daar zit n.m.m. de crux, er zijn alternatieven voor olie, maar ik heb het sterke vermoeden dat bepaalde BELANGEN zwaarder wegen, bijvoorbeeld een bedtrijf als Koninklijke Olie waar de Oranjes aandelen van bezitten. Het is een spagaat van jewelste.

  Like

 10. Aryan zegt:

  Verder gaan met Kerncentrales maar dan met ‘Thorium’ en niet Uranium. En dan op naar de electrische auto want elk benzine station kan al heel gemakkelijk omgeschakelt worden naar een oplaad station.

  Thorium: http://www.usmarkets.nl/overigdiverse-artikelen/153232-thorium-nucleaire-revolutie.html
  Tesla Electric Car: http://www.teslamotors.com/

  Like

 11. @Aryan: Een goed streven maarrrr, de gemiddelde burger hier in Nederland kan een nieuwe of 2ehand elektrische wagen niet eens betalen of er een lening voor afsluiten (zoals ikkuh). Zolang daar geen oplossing voor wordt aangedragen, zodat de normale burger men een laag inkomen ook zo’n elektrische wagen daadwerkelijk kan bekostigen zonder meteen voor zo’n 40K in de schuld te staan, zie ik dat voorlopig niet gebeuren.

  Maar dat is uiteraard een hele andere discussie 😉

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  O ja, islam heeft toch zo’n leuke feestjes, kijk maar in Syrié, gezellig tegenstanders van het dak gooien, mensen ophangen aan hijskranen, kind van 4 jaar lynchen, nekken afzagen, en U snapt hem natuurlijk bij deze gezellige bezigheden is allah natuurlijk de hoofdgast, hij wordt dan ook enthousiast toegejuicht met allah hakkenbar. Wat een verrijking toch he idiote linksen!

  Like

 13. lucky9 zegt:

  Een oplossing voor het universeel energie-probleem hoeft niet uit Nieuw-Mexico of Japan te komen.
  Een Britse oplossing bestaat ook al in realiteit met alles en op en er aan. Zie: http://www.cellaenergy.com/
  Alleen heeft de petroleum-lobby (Shell, Total, Esso, Q8 inclusief onderdanige graaiesteiten enz.) spijtig genoeg haar tentakels tot in de hersens van de plaatselijke dominee en pastoor. En nu allemaal samen, in koor mannetjes, Allah Akbar, lang zal ze leven!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s