Uit het archief (8): Slavenprijs op historisch dieptepunt

Inleiding:

Dit verhaal is uit het archief gehaald en afgestoft om nogmaals de aandacht op de ongehoorde schande te vestigen, dat een organisatie die slavernij in haar handvest heeft staan en daar nu uitvoering aan geeft, in Nederland, in Europa, in het Westen en zelfs in de VN nog steeds gerespecteerd en als reële gesprekspartner gezien wordt. En inderdaad, de organisatie waar ik het hier over heb is de islam. Even een paar definities:

Van Dale: Slavernij / Slaaf = Een toestand van slaaf te zijn, persoonlijke onvrijheid met gemis van staatkundige en burgerlijke rechten / (figuurlijk) Zware, drukkende dienstbaarheid, ondraaglijke tucht / Iemand die geheel afhankelijk of het willoze werktuig van een ander is / Iemand die aan een vreemde heerser onderworpen is / enz.

Koran: Slaaf  =  “Mohammed maakte nooit iemand tot slaaf , die zich onderwierp aan de wil van Allah (“vul de tekst in en kleur de plaatjes” ).

De islam is grotendeels gebaseerd op zijn handvest de ‘koran’. Op aanpassing, nuancering, relativering, “is niet van deze tijd” zeggen staat de doodstraf, de koran is onveranderlijk.

Bedriegen en mijneed omwille van de verspreiding van het geloof, ofwel ‘Taqiyya’ wordt specifiek gelegitimeerd in de koran. Taqiyya wordt beschouwd als deugdzaam en een religieuze plicht,  elke overeenkomst tussen niet-moslims en islamitische organisaties kan volgens de onveranderlijke koran dus op elk moment als ongeldig worden bestempeld ! En dan beperk ik mij alleen tot slavernij, wie meer wil weten over de legitimering van seks-slavernij binnen de islam, Google: sex slave islam koran.

Conclusies:

– Islam legitimeert slavernij.

– Liegen daarover is voor moslims eerbaar.

– Van de NL-regering tot en met de VN steekt men ook hierover ‘de kop in het zand’.

– Door Navi Pillay is de VN ( Human-Rights Council ) medeplichtig aan slavernij.

De links helemaal onderaan het artikel geven de actualiteit van slavenhandel aan. Met name de eerste links gaan in op slavernij in Soedan, het land waarvan de president, Omar Al-bashir recent werd genomineerd voor de Human-Rights Council van de VN, de club van Navi Pillay.

 Einde inleiding

________________________________________________________________

Begin artikel uit HVV-archief

De economische crisis en de recessie hebben ook hun weerslag op de slavenmarkt: kostte een slaaf 200 jaar geleden omgerekend nog € 28.000, tegenwoordig betaalt men nog slechts € 64,- En de bevolkingsexplosie op de wereld zorgt voor een steeds lagere slavenprijs. Als een slaaf ziek wordt, is het tegenwoordig goedkoper om een nieuwe te kopen in plaats van hem geneeskundig te verzorgen.

Hoewel er officieel al lange tijd geen slavernij op aarde meer bestaat, zijn er nog steeds tussen 12 en 30 miljoen mensen niets anders dan slaven. De Amerikaanse nieuwszender CNN berichtte nu over de snelle prijsdaling voor slaven. Op Amerikaanse scholen is tegenwoordig het houden van slaven in de geschiedenislessen geïntegreerd, men deelt scholieren in slaven en slavenhouders in, zodat deze zien hoe het vroeger was. En de ruïnes van oude havens, waarin slaven werden verkocht, verklaren we tot historische monumenten. Zo ontstaat de indruk dat het houden van slaven een puur historische aangelegenheid zou zijn. Daarbij worden er ook midden onder ons in Europa slaven gehouden. Onlangs nog vond in een Londense rechtbank het gruwelijke geval plaats van een Tanzania afkomstige slavin, die door medeburger Saeeda Khan vier jaar lang als slavin in Londen werd gehouden.

De slavenhandel heeft alle moderne veranderingen ter wereld overleefd: er bestaan ideologieën zoals de islam, die slavernij nadrukkelijk bevorderen. Moslims waren immers de grootste en ergste slavenjagers aller tijden, omdat de in Afrika levende mensen gewoon geen christenen en Joden waren en daarmee vanuit islamitisch gezichtspunt volledig rechteloos. Pas de Europese kolonisten maakten een einde aan de brutale islamitische slavenjachten (bijvoorbeeld in Afrika). Intussen hebben wij Europeanen (dus het meest tweede- en derderangs mensen) ten gunste van de moslims ook op dit gebied immers onze eigen geschiedenis herschreven. We sluiten de ogen voor de realiteit. De Afrikaan Tidiane N´Diaye en zijn boek De versluierde volkerenmoord. De geschiedenis van de islamitische slavenhandel in Afrika om ons Europeanen deze waarheid weer in herinnering te roepen.

In het islamitische Kirgizië overweegt men nu voor het eerst om het houden van slaven strafbaar te stellen. In Afrika is het houden van slaven weer in opkomst. Maandelijks worden volgens informatie van Afrikaanse nieuwsbureaus 7000 slaven vanuit Zimbabwe naar Zuid-Afrika verkocht. En in de Europese Unie is Roemenië de belangrijkste overslagplaats voor de slavenhandel, die men tegenwoordig bagatelliserend mensenhandel noemt. Ook in Duitsland keert het houden van slaven terug. Maar wanneer jonge Turken Duitse kinderen tot slaven africhten, interesseert dat niemand.

Actuele video “Slavernij in Soedan”:

 

Bron:

http://tinyurl.com/4uso6uz

Auteur: Udo Ulfkotte

(E.J. BRON – 11 maart 2011 op HVV )

http://hvv.amsterdampost.nl/HVV/www.hetvrijevolk.com/indexa1ec.html?pagina=12976

Actuele links m.b.t. het onderwerp:

http://en.wikipedia.org/wiki/Slavery_in_Sudan#Modern_day_slavery

http://www.youtube.com/watch?v=NP4Fcx7AE_o

http://johngaltfla.com/wordpress/nl/2012/07/13/did-obamas-family-own-christian-slaves/

http://wn.com/islam%27s_shame_modern_day_slave_tradingpart_2_of_2

http://marychristinalove.wordpress.com/category/modern-day-islam/

http://www.liveleak.com/view?i=7e0_1300060211

(h/t en inleiding: Peter Rissing)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Slavernij. Bookmark de permalink .

34 reacties op Uit het archief (8): Slavenprijs op historisch dieptepunt

 1. Johanna Haarlem zegt:

  fuck the islam….ik wil niks anders meer zeggen als je dit leest!! unite en sta op tegen deze geimporteerde shitzooi sektebende…

  Like

 2. lucky9 zegt:

  Ik vind dit een van de meest geslaagde vingertikken op het geweten van de Westerse boven ons gestelde elite ooit.

  Hoe kan een oprechte socialist, een eerlijke pvda-er, een intelligente groen-linkse, een hermafrodiete D-66-er of zelfs overtuigde communist hier abstractie van maken of er naast gaan redeneren?

  O ja, als ze oneerlijk zijn kan alles! Als ze niet het lef hebben hun eigen ongelijk toe te geven ruikt iedereen ten langen laatste toch de stank.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Een aantal jaren geleden ging een kennis van mij samen met z’n vrouw naar Auschwitz.
  Hij bracht een paar filmrollen mee. Naderhand werd ik uitgenodigd om het resultaat te komen bekijken.Hij had opzettelijk geen kleurenfim gebruikt. Wat ik te zien kreeg was tamelijk indringend.
  Ik kreeg er een paar, als aandenken. Mütze ab, lees ik op een balk binnen een barak. Foto’s van de crematoria, de koffers, de schoenen. Hoe dan ook: die beelden staan op mijn netvlies gebrand en ik ben nog nooit in dat kamp geweest. Daarentegen zeer veel filmmateriaal gezien en dat is nog schokkender dan ééndimensionale afbeeldingen. Hoef er ook niet heen omdat ik nu al weet dat ik het te kwaad krijg. Ook dat heeft een hartgrondige reden die ik hier niet parkeer. Daarom kan ik de stunt van de volgende Italiaan wel begrijpen.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/12742073/__Man_steelt_prikkeldraad_Auschwitz__.html

  Like

 4. lucky9 zegt:

  @Deckzeijl Ik zie echt het verband niet. Slavernij is een nooit stoppend voortdurend systeem. Genocide stopt eens het gepleegd is. Graag een inhoudelijke reactie a.u.b.

  Like

 5. marijke zegt:

  Ik heb het hier eerder gezegt.Waar om zo weinig aandacht voor Soedan.Het was Mia farow en Cloony en zijn vader die er steeds mee bezig waren.Cloony zelfs nog bij Unn what happens in Soedan is on your watch.Maar nee geen gehoor.Het zijn allemaal een zooitje huigelaars.Van Bommel wist niet hoe gauw hij op de dam moest mee lopen met die moslims.O de palestijnen zijn zo zielig en er zijn miljoenen af geslacht in Soedan.Geen moslim hoorde ik er over en ook niet dat ze als slaaf gebruikt werden en nog steeds gebruikt worden.Deze wereld is niet meer te repareren.Overal waar moslims zijn is er Ellende.Its so sad to say.

  Like

 6. Johanna Haarlem zegt:

  ja ik weet ervan een fam.lid was met ajaxmatch daar en dat was een uitje in combi met de voetbaltrip arme man heeft het er nog over zeer indrukwekkend/schokkend…waren dat gestoorde a’damsetuig van ebenhart ook niet verplicht met schooltrip daarheen geweest??staat mij wat van bij

  Like

 7. lucky9 zegt:

  Dames Marijke en Johanna, met alle respect, maar zou het niet nuttiger zijn die Marc Bouwman eens (met eerbied voor alle taalkundige regels) tegen zijn politiek correcte en islamofiele kloten te stampen! Deze islamofiel barst van eigendunk en smeekt er om!
  Hoogtijd dat jullie hetzelfde lef aan de dag leggen als Emma West!

  Like

 8. Johanna Haarlem zegt:

  lucky 🙂 no problem…ben op afstand nu…maar de dag dat ik terug kom en weer gesettled ben is het al zover heen met het land dat de beste man zijn eigen kloten op schaaltje van zijn geliefde troetels al gepresenteerd heeft gekregen….ik zit hier met een reden lucky….en mijn toetsenbord is mijn wapen in deze strijd…real life kan ik nog niet meedoen….helaas en persoonlijk denk ik dat het allemaal te laat is…2012 doomsday and year 😦 maar ik blijf het volgen en lezen en medestrijden op mijn manier….fuck the islam!!

  Like

 9. marijke zegt:

  Lucky.Ja ik begrijp wat je bedoelt.Ik zat net een comment te lezen van Pennings over een meisje dat stond te schrewen op het station .Ging om joodse mensen.Je zal het zelf wel gelezen hebben.Ik was onroert toen ik het las.Deed me een beetje aan me zelf denken.Ik ben een amsterdamse en die hebben geen moeite hun mond open te doen.Ik heb voor de klu klux clan gestaan en ben nooit ergens voor weggelopen.Ben zelf met een donkere man getrouwt.Maar dat is nooit waar ik ook gewoont heb een probleem geweest.Heb toen ook getekent voor Emma West.Lucky er zijn bepaalde mensen waar ik de kracht niet meer voor heb.Ik schrijf ook altijd kort want vaak is het allemaal herhalingen.En we doen allemaal niks dan alleen maar drukken op die knoppen en hopen dat het een beetje helpt en dat er wat ogen open gaan.Ik ben niet laf maar heb er de kracht niet meer voor.Ik heb al grote moeite met mijn nederlandse taal.Als je zo lang weg bent ga je echt je taal verliesen.Meschien dat van daag of morgen weer even die vlam bij mij er in komt.Maar je hebt wel gelijk hoor Lucky

  Like

 10. Linsky zegt:

  Lucky, je trapt er in 🙂

  Verspil geen energie aan dat laffe, correcte, gematigde en tolerante figuur.
  Vorig jaar heb ik ‘m voor lange tijd de mond gesnoerd, maar omdat ik ‘m niet af mocht schieten, heeft ie iemand hem wat opgelapt, en krijgt ie weer kapsones!

  Als je’m niet meer voed, sterft ie van ellende en droogt uit.
  Kan dan nog hooguit even teren op zijn eigen zweet……laffe angstzweet.

  Like

 11. Linsky zegt:

  Lucky, kijk eens op deze draad:
  Dan weet je wat voor vlees je in de kuip hebt! 🙂
  https://ejbron.wordpress.com/2011/12/10/britse-blijft-na-racistisch-gescheld-in-arrest/

  Like

 12. Yups! En de overheid doet vrolijk mee. Islamieten mogen alles en iedereen beledigen, bedreigen, mishandelen, verkrachten en vermoorden en komen er over het algemeen te gemakkelijk mee weg. Maaarrrrr, zodra je een islamiet of allah of mohammed beledigd, wordt je door een arrestatieteam met bivakmutsen als een zeer zware crimineel opgepakt met veel vertoon opgepakt en kan en zal alles tegen je gebruikt worden om je het zwijgen op te leggen en in het geval dat hen dat niet lukt dan zijn er wel andere manieren om je definitief het zwijgen op te leggen.
  Bovenstaande is niet 1x gebeurd, ook geen 2x of 5x maar veel vaker en meestal haalt het niet eens de kranten omdat men bang is voor publieke verontwaardiging en de angst dat ook het publiek in de landen om ons heen zich er middels de alternatieve media mee gaat bemoeien.

  Ik heb respect voor Emma West omdat zij durft te zeggen wat elke weldenken mens denkt maar (nog) niet durft te zeggen. De rechtzaak over haar is opnieuw uitgesteld naar September van dit jaar maar ik vermoed dat deze opnieuw zal worden uitgesteld en zal dienen in 2013. De reden hiervoor is nog niet helemaal duidelijk maar diverse bronnen zeggen dat het mogelijk heeft te maken met een aantal wetswijzigingen in het voordeel van een zekere bevolkingsgroep….HUFTERS!

  Like

 13. marijke zegt:

  Lucky nog even dit en dan houd ik er over op.Ik zei hier laatst nog het woord racist lijkt wel een mode woord hier.Als ik blanke buren heb en het zijn asos dan zeg ik toch wat een nare mensen Die hebben wij hier inderdaad gehad.Een fam en knap aso.De hele buurt was blij dat ze weg waren.Dan ben je geen racist om dat ze blank waren.Nou als ik een zwarte fam naast me zou hebben en aso dan als ik er wat van zou zeggen ben ik dan een racist.Dat is toch te gek voor woordenJe hebt of had Ricky lake in de states en ze was hier ook een tijdje op tv,Ik keek er niet naar want de zwarte mensen die er op kwamen waren allemaal asosIk heb haar eens een brief geschreven waar om ze geen normale zwarte mensen had.Ik haten het met dont even go there.Mijn dochter zei dat een keer en ik zei dat wil ik nooit meer horen.Mijn dochter is iedere week op fox tv en spreekt geen slang.het moraal van dit verhaal Lucky is dat woord racist word vaak niet goed gebruikt.En ja dan ben ik ook een racist.Want ik heb wel degelijk heeeeeeeeeeeeeel veel moeite met moslims.Kijk ik heb er geen moeite mee als er mensen zijn die geen zwarte mensen moeten.Want ze betalen mijn huis en eten niet.En ik weet wie ik ben.Mensen horen zig te gedragen .Wie of wat voor kleur ze ook zijn.Punt uit.Waar ik ook gewoont hebt nog nooit ergens last gehad.Waar om ?omdat je je aan past en ik heb in heel wat landen gewoont..

  Like

 14. marijke zegt:

  En West kan ik heus begrijpen.Het leeft bij veel mensen Als ik zie hoe Amsterdam in zo een korte tijd is verander t en velen mensen gevlucht zijn om dat het onleefbaar is met bepaalde cultuuren te leven.Het is niet de mensen maar de overheid die dat heeft gedaan,Ze weten niet eens wat er onder de mensen leeft.Ze spugen hun gal op Wilders.Maar die schoften komen niet eens op voor hun eigen mensen.Je zal er tussen wonen en ze gooien zo zakken vuil naar benedenvan af het balkon.Vroeger was er armoede,maar de mensen hieden allemaal hun stoep schoon en stonden hun belletje te poetsen en dan komen er mensen wonen die een kip aan de waslijn hangt,waar gebeurt en zo kan ik nog door gaan,Vind je het gek dat mensen kwaad worden/Ze hebben de mensen dat gewoon maar even door de strot geduwt.Ja en als je dat niet leuk vind dan ben je een racist als je er iets van zegt.Wel het zei zo.Dan ben ik ook een racist,

  Like

 15. Linsky zegt:

  Tjeetje, Marij, hebben ze je kwaad gemaakt?
  Zoveel woorden zijn we niet van je gewend hè. 🙂

  Ik ga een etage hoger, lekker lezen over ander geboefte dan die moslims.
  Straks ben ik weer bereid een bijdrage te leveren tot verdere splitsing van onze maatschappij. 🙂

  Like

 16. marijke zegt:

  Ja Linsky ben je niet gewent van mij he.Want je weet dat doe ik normaal niet.Ik lees en sla het op.Heb je trouwens nog bedankt voorje info vandaag.Daar heb ik wat aan.Maar ik ben er een beetje moe van.Jij bent ook al voor racist uit gemaakt.Ik weet dat je geen racist bent.Er word zo vlug met dat woord gegooit en dat begint me de keel uit tehangen.Zo schrijf jij dan maar eens een goed art wat er aan de hand is.in dit land.Want ik lees veel over het buiten land maar er is genoeg hier aan de hand.Nou kap ik echt hoor..Voor jullie is het gemakkelijk om te schrijven maar voor mij niet.Welterusten linsky.

  Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  @Lucky9, 12-8, 22:23.
  Het verband was niet van belang. Ik heb ’t bericht over dat prikkeldraad hier zomaar geparkeerd.
  Moet kunnen, toch?

  Like

 18. G.Deckzeijl zegt:

  Voor M.Pennings. Zie foto-rechter side bar.

  Like

 19. G.Deckzeijl zegt:

  Laatste nieuws: in Iran beginnen ze de zenuwen te krijgen.
  http://www.jpost.com/IranianThreat/News/Article.aspx?id=281009

  Like

 20. Tom Hendrix zegt:

  G.Deckzeijl 04.08. uur, hier het bewijs van samenwerking tussen socialisten (nazi’s) en de vervloekte islamisten. Deze samenwerking, en hun uitwerking hiervan hebben we kunnen zien in voormalig Joegoslavië, waar het MOSLIMBEEST ORIC, 100 servische dorpen had uitgemoord.

  Like

 21. @GD. Vooral doorgaan met het plaatsen van de informatie. Er zit zeer zeker veel bruikbaars tussen!

  Like

 22. G.Deckzeijl zegt:

  Al m’n info is bruikbaar. Later deze week zal ik de link geven naar een prachtige Duitse docu getiteld: 1000 km zaun. Heb ‘m net tussen 08:15 en 09:00 op ZDF-info gezien. Om te onthouden:
  Israël is van plan om de grens met Egypte nog verder ondoordringbaar te maken en wel zodanig dat je niet meer naar de andere kant kan kijken. http://www.zdfinfo.de
  (uitzending is nu nog niet beschikbaar)

  Like

 23. G.Deckzeijl zegt:

  Bruikbare links…??? Bloody hell…
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/12745087/__Immigrant_gelyncht_in_Athene__.html
  CHAOS, DISCORD and MISERY for MILLIONS.
  Wie zei dat ook alweer..??? Iedereen hier weer vergeten? Nou, ik GVD niet. Ik zie al heel lang grote rotzooi op ons af komen..!!!
  http://tinyurl.com/3clz79n

  Like

 24. breget. zegt:

  Marijke kijk om u heen er is geen enkele regering die het overschot aan mensen een halt toe roept ,dit is voor hun de manier om schonen handen te houden en wijzen met de vinger naar de onderlaag om vooral toleranter te zijn voor de moslims ,heden de grootste handelaars van slavernij en zo blijven aan beide kanten de verdienste hoog .

  Like

 25. Nigel Farage heeft al vanaf het begin steeds gelijk gehad! Alleen steekt de rest de vingers in de oren en doet tralalala 😦

  Like

 26. louis-portugal zegt:

  Ik las net bij Xander dat Egypte het vorig jaar 125 abraham-tanks van Amerika gekregen heeft.
  Morsi is bezig met het zuiveren van de legertop van pro westerse elementen.
  Morsi wil enkele punten van het 33 jarig vredesverdrag met Israël veranderen.
  Morsi wil tanks naar de grens met Israël sturen.

  Allemaal “HOOPVOLLE” berichten.
  Het is afwachten wanneer de vlam in de pan slaat.

  G.D ik heb nog eens naar dat zeer uitgebreide filmpje van Hitler met de mufti gekeken..
  Wat mij telkens weer verwonderd is de situatie van de socialisten (vooral PVDA) in dit verband.
  Voor 1940 waren de socialisten zeker niet tegen Hitler.
  Ondanks dat ze Hitler nu voor extreemrechts uitmaken was hun sympathie toen heel anders.

  Het is voor mij volkomen duidelijk waarom die linksen zo voor de islam zijn net als Hitler toen.

  Uiteindlijk waren veel verzetshelden, in de randstad, van orgine communisten.

  Like

 27. marijke zegt:

  Breget helemaal mee eens.Ik schrijf nooit veel en lang.Maar ik probeer lucky uit te leggen over die Bouman En dat ik achter west sta.Ja vlak daar voor in het zelfde Engeland waren er 3 moslim meisjes die een blank meisje tot moes sloegen.De rechter zei ja ze waren niet gewnd om te drinken Want dat hadden ze namalijk gedaan.Dus gaat u maar en dan zegt West iets en moet in het gevang.Het is de hoge hand die van mensen racisten maken .Niet Wilders of wij hier.Maar dat tuig waar nog te veel mensen op stemmenEn rasciten wil ik het niet noemen .De mensen hebben er genoeg van.Je zal maar uit je buurt worden verdreven om dat het onthoudbaar is om er nog fatsoendelijk te kunnen wonen.Vrienden van mij zijn gevlucht uit Amsterdam uit pure ellende.Dat hele tuig in den Haag zou eens voor het gerecht moeten komen,voor wat ze de mensen hebben aan gedaan.

  Like

 28. breget. zegt:

  Marijke ,nee racisten kan men het niet meer noemen waar en met wie de moslims onderhandelen als de opbrengst maar hoog genoeg is of in de huishouding van de elite of een industrie is maakt geen moer meer uit een leven is een waardeloos vod geworden beginnend in het MO.Kijk wat Pechtold nu weer voor franje aan zijn beurs wil ,het volk verplichten donor te zijn ,deze (man ) is werkelijk wereld vreemd zoals zovelen van onze overheden zie dat ook meer als een psychiatrische instelling waar geen enkel realiteit zin meer aanwezig is

  Like

 29. Johanna Haarlem zegt:

  hadden die MAYA’s dan toch gelijk??en de andere civilisaties die voor ons waren…ik denk het wel ik ben een 2012doomsdaybarbie(Heidi) 🙂 weet dit allemaal al 5 jaar en het gebeurd NU onder onze neus…er is geen stoppen meer aan…zo zijn de beschavingen ten onder gegaan de bol blijft draaien alleen de andere kant op…de hele fucking puzzel valt op zijn plekkie ja fucking want het is in en in triest wat ons nog te wachtten staat de laatste maanden op de bol…we hebben vet pech wij moeten dit gaan meemaken…

  Like

 30. Pingback: Video: Arab and Islamic slavery alive and well « Creeping Sharia

 31. Jan zegt:

  De slavenprijs mag dan wel op een historisch dieptepunt zijn, Jan met de pet kan nu tenminste zijn slavin, lees: neukertje ook veroorloven:
  Egypt’s Sex-Slave Marriage

  “When I want a sex-slave,” [I] should be able to go “to the market and pick out whichever female I desire and marry her.” — Sheikh Huwaini

  Egypt’s “first sex-slave marriage” took place mere days after the Muslim Brotherhood’s Muhammad Morsi was made president.

  Last Monday, on the Egyptian TV show Al Haqiqa (“the Truth”), journalist Wael al-Ibrashi showed a video-clip of a man, Abd al-Rauf Awn, “marrying” his slave. Before making the woman, who has a non-Egyptian accent, repeat after him the Koran’s Surat al-Ikhlas, instead of saying the usual “I marry myself to you,” the woman said “I enslave myself to you,” kissing him in front of an applauding audience.
  http://www.gatestoneinstitute.org/3149/egypt-sex-slave-marriage

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s