Boko Haram eist aftreden van president van Nigeria

“Jama´atu ahli al-sunna li-da´awati wa-l-jihad” (“Vereniging van de soennieten voor de uitnodiging tot de islam en voor de Jihad”) is de officiële naam van een radicaalislamitische sekte en tegelijkertijd terreurgroep in het noorden van Nigeria. De doelen van deze sekte zijn het aftreden van de huidige president Goodluck Jonathan, de volledige islamisering van het land verbonden met de invoering van de sharia en het verbod op westerse ontwikkeling of andere westerse goederen en activiteiten.

Om een radicaalislamitische Godstaat op te richten, pleegt de groepering bomaanslagen op markten, op instellingen van de staat en op religieuze instellingen en bloedbaden op de burgerbevolking. De groepering trad voor het eerst in 2004 openlijk in verschijning door de oprichting van het trainingskamp “Afghanistan” en wordt door de bevolking ook wel Taliban of “Boko Haram” (“Westerse opvoeding is een zonde”) genoemd. Het Amerikaanse Congres beweerd een rapport in 2011 dat Boko Haram contacten zou onderhouden met Al Qaida respectievelijk soortgelijke groeperingen, wat Boko Haram ontkende.

Over de geschiedenis van de terreurbeweging

In 2002 richtte de als charismatisch geldende islamitische geestelijke Mohammed Yusuf de groepering op en bouwde islamitische scholen en moskeeën. Omdat de elites van het land onderwijs niet als echt noodzakelijk beschouwen en slechts weinig aanbod ter beschikking stellen, stuurden de islamitische families hun kinderen naar deze scholen. Boko Haram maakte van deze scholen gebruik voor de rekrutering van Jihadstrijders.

In 2009 pleegde de groepering haar eerste aanslagen, eerst op politiebureaus en andere gebouwen van de staat. Daarna kwam het tot vuurgevechten in Maidgurui, de belangrijkste zetel van de groepering. Talrijke leden van de beweging stierven of vluchtten. De Nigeriaanse politie arresteerde Mohammed Yusuf in het hoofdkwartier van Boko Haram en executeerde hem. Beelden van zijn stoffelijk overschot werd landelijk op de tv uitgezonden. De politie maakte bekend dat Boko Haram overwonnen zou zijn. Dat was de groepering ook, maar ze reorganiseerde zich en bevrijdde in 2010 honderden aanhangers uit de gevangenis in Bauchi. Sindsdien terroriseert ze de bevolking en voert aanvallen in verschillende gebieden in het noorden van Nigeria uit om macht te demonstreren. Het noorden van Nigeria is islamitische gedomineerd, het zuiden christelijk.

De Nigeriaanse president Goodluck Jonathan (midden)

Aftreden van de president geëist

Onlangs riep de nieuwe leider van de terreurbeweging, Abubakar Shekau, president Goodluck Jonathan er in een video toe op om zijn functie neer te leggen en tot de islam over te gaan. Anders zouden de gewelddadigheden worden voortgezet. De video werd inmiddels vanwege het aanzetten tot haat van YouTube verwijderd. De speciale adviseur van de president, Reuben Abati, zei, dat de president niet bereid zou zijn om zijn functie neer te leggen, omdat hij deze zowel van de christenen als de moslims gekregen zou hebben.

Niet alleen een gevaar voor christenen?

De eis van de sekteleider komt op een tijdstip, waarop ook de aanvallen van de radicaalislamitische strijders zich vermeerderen. Op de avond van de 6e augustus kwam het tot aanvallen op de plaats Otite, de dag daarna op een kerk in Okene, waarbij 19 mensen werden vermoord. Wat betreft de katholieke aartsbisschop van het bisdom Abuja, John Onaiyekan, heeft Boko Haram met aanvallen op kerken en moskeeën “haar ware karakter” laten zien en zou een gevaar zijn voor iedereen. Hiertegen zou opgetreden moeten worden. Boko Haram wil weliswaar de christenen verdrijven, maar volgens informatie van de bisschop maakt de beweging meer islamitische dan christelijke slachtoffers. Als reden noemde hij dat Boko Haram tot nu toe vooral in het islamitische noordoosten van Nigeria actief geweest zou zijn.

Abubakar Shekau, de leider van Boko Haram

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/009668-Boko-Haram-fordert-R-cktritt-von-Nigerias-Pr-sident

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, christenhaat, Christenvervolging, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, Nigeria, Terrorisme. Bookmark de permalink .

12 reacties op Boko Haram eist aftreden van president van Nigeria

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Hele bende OPRUIMEN. Vandaag nog.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  The appeaser feeds the crocodile, hoping it will eat him last. W.Churchill
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/12747278/__Alligator_bijt_terug__.html
  Klik ook deze ff aan>> http://tinyurl.com/3z6csvp

  Like

 3. vlieger zegt:

  Geen contact meer met het westen. Dat is tof, maar dan wel verder met pijl en boog.

  Like

 4. peter zegt:

  Ze kunnen met een kapmes ook heel aardig overweg hoor !

  En er is altijd nog de ak47 !

  Like

 5. Johanna Haarlem zegt:

  1 advies voor deze Nigerianen….get more whity…bounties noem ik ze bruin van buiten wit van binnen…wat gaat dat volk van dat land nou allemaal willen??democratie en vrijheid of de sharia en onderdrukking???en ik denk dat heel veel volken dat zich moeten afvragen…er zijn er mij teveel in het zadel geholpen door de illimunatie bilderbergers…moslimbroederschap??islamofacisten die steeds meer mensen angst en verdoemenis aanpraten stoppen met dat gepredik uit de haattempels..de gemiddelde Moslim kan niet eens lezen dus die Imam heeft teveel invloed op het leven van velen moslims…fuck the Islam…!! NO 2 types of woman in my country!!

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Kotsmisselijk ben ik van die zandhappers. Elke dag weer komen ze de mensheid bedreigen, verkrachten, vermoorden en bestelen. Het enige goede wat een MUZELMAN kan doen, is zichzelf ophangen. Ik heb nog liever met dieren van doen, als met dit schuim der aarde!

  Like

 7. Aryan zegt:

  These ‘bounties’, as you call them, are actually known as “Coconuts” Johanna Haarlem(om 14:45)

  Like

 8. Johanna Haarlem zegt:

  ok Aryan but i mean the choc.candybar 🙂 that’s a Amsterdam exprescion and inside there is coconut 🙂 so bounties it is…for me

  Like

 9. louis-portugal zegt:

  Tom ik vind het niet terecht dat je dieren i.v.m. met moslims brengt.
  Je beledigt die dieren ermee.

  Like

 10. guusvelraeds zegt:

  De doelen van deze sekte zijn het aftreden van de huidige president Goodluck Jonathan, de volledige islamisering van het land verbonden met de invoering van de sharia en het verbod op westerse ontwikkeling of andere westerse goederen en activiteiten.

  Wat een stelletje onbenullen! Wat doen ze dan met al die westerse raketwerpers op hun schouder. Wees dan een zogenaamd echte Jihadist en gebruik alleen het kromzwaard. Onvoorstelbaar dat de “”nog vrije”” wereld dit allemaal laat gebeuren.

  Like

 11. peter zegt:

  Dat wordt weer erg bloederig , de islamitische hausa tegen de Yoruba en Ibo

  een 2e biafra grwuwel !

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  @Louis Portugal 20.50. uur op 13/8, waarde Louis mea culpa, 1000 keer excuses aan de dierenwereld, zij staan hoger op de beschavingsladder dan menig mens. Trouwens Louis als ik een muzelman naast een schaap zet, dan valt mij de intelligente blik van het schaap op.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s