Islamitische sekte verstopt kinderen in ondergrondse bunker (+ video)

Een zelfbenoemde profeet wilde in Rusland een kalifaat oprichten. Zeventig aanhangers huisden in een onderaards labyrint.

Ze volgden een zelfbenoemde profeet en groeven acht verdiepingen naar beneden. Daar huisden langer dan tien jaar de 70 leden van een islamitische sekte  in de Russische republiek Tatarstan om het visioen van Faisachman Satarov, 83, van een ondergronds kalifaat te leven. Allah zou hem daartoe opdracht hebben gegeven, beweert de grijze leider.

Hun cellen hadden geen licht, geen verwarming, geen frisse lucht. Er werden 27 kinderen geboren, die zelden daglicht te zien kregen. Ze gingen niet naar school (het onderwijs werd door de “profeet” persoonlijk gegeven) en naar een dokter. Moeders baarden kinderen op het grondstuk, zelfs de graven waren verstopt. In de wooncellen heersten middeleeuwse toestanden. Er was geen verwarming, geen stroom en geen riolering. De stank was walgelijk.

De 83-jarige sekteleider Satarov

Nu werden ze uit hun holen gehaald. Het jongste kind is 1 jaar oud en het oudste 17. Een meisje zou zwanger zijn. “Ze zien er goed gevoed uit, maar smerig, daarom moesten we ze wassen”, zei kinderarts Tatjana Moros. De ouders staken hun wantrouwen niet onder stoelen of banken. De artsen zouden immers “met ze kunnen doen wat ze willen”, zei Fana Sayanova angstig. Die kinderen, die niet in ziekenhuizen behandeld worden, komen in weeshuizen.

Het drie verdiepingen tellende huis van de sekteleider met minaret, waterbron en dieselpomp, werd door een hoge muur voor nieuwsgierige blikken afgeschermd. Bijna geen enkel sektelid mocht het terrein verlaten, alleen zijn naaste vertrouwelingen liet “Allah´s profeet” op een markt werken. Satarov moet zich nu wegens verwaarlozing van kinderen voor justitie in de provinciehoofdstad Kasan verantwoorden. Tegen de sekteleden, die zichzelf “Muammin” (naar het Arabische woord voor gelovige) noemen, werd geen aanklacht ingediend. Volgens Russisch recht leidt een aanklacht wegens kindermisbruik niet per se tot arrestatie en gevangenisstraf.

De politie was bij het onderzoek naar de moord op een hoge islamitische geestelijke van Tatarstan op het spoor van de sekte gekomen. Het ging om de plaatsvervangende grootmoefti Waljulla Jakubov, die in juli in Kasan voor zijn huis werd doodgeschoten. Grootmoefti Ildus Faisov raakte enkele minuten later zwaargewond bij een bomaanslag. Beide zijn Salafisten, die opkomen voor een strenge interpretatie van de islam.

Islamitische theologen wezen erop, dat Satarov zichzelf tegen de principes van de islam tot “profeet” zou hebben uitgeroepen. “De islam zegt, dat er na Mohammed geen andere profeet is”, verklaarde de theoloog Rais Suleimanov. Satarovs leren zouden door traditionele moslims worden afgewezen. Omdat zijn sekte geen nieuwe leden meer zou hebben toegelaten, zou deze “slechts een gevaar voor zichzelf en zijn kinderen” zijn.

In 2008 had de sekteleider in een interview verklaard, dat hij zich al in Sovjettijden van andere geestelijken en de staat losgemaakt zou hebben. Destijds zou de geheime dienst KGB hem naar islamitische landen hebben gestuurd om daar propaganda over religieuze vrijheden te verbreiden. “Op deze manier werd ik een dienaar van Satan, een verrader”, verklaarde Satarov. “Toen ik dat begrepen had, heb ik boete gedaan en begon te preken.”

 De zaak roept herinneringen op aan het “Drama van Pensa”. Eind 2007 verstopten zich op ongeveer 650 kilometer ten zuidoosten van Moskou ongeveer 30 leden van een sekte met hun kinderen in een ondergronds tunnelsysteem om zich te beschermen tegen de ondergang van de wereld. Pas maanden later konden deze tot zelfmoord bereide aanhangers van een hallucinerende sekteleider uit hun holen gelokt worden.

Video:

 

Bron:

http://www.abendblatt.de/vermischtes/article2365865/Sekte-versteckt-Kinder-im-Bunker.html

Auteur: Mansur Mirovajev

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamitisch fundamentalisme, Religie, Rusland. Bookmark de permalink .

6 reacties op Islamitische sekte verstopt kinderen in ondergrondse bunker (+ video)

 1. Linsky zegt:

  Daar had ik van de week al melding van gemaakt.
  Hier wat filmpjes van dat gebeuren.

  Like

 2. lucky9 zegt:

  Waanzin en misbruik wordt vaak geïnspireerd en veroorzaakt door de islam.

  Like

 3. Eigenlijk ben je best wel ziek in je hoofd als je dit soort waanideeën navolgt/uitvoert

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Hoeveel tapijtvreters telt deze wereld? Zit ik in de richting met 1.2 miljard? Ik zou willen dat ze allemaal ondergronds gingen, óók de bekeerlingen, liefst onder de grond van de Gobi-woestijn,
  metertje of 300 of zo en nooit meer naar boven hè! En het geheel inclusief een geboorteSTOP!
  Lost het probleem dat nu in onze dagen steeds vaker om zich heen grijpt, zich vanzelf op.
  Ze willen toch niks met ons te maken hebben, wij niet met hen(zie artikel), dus waar hebben we het over.??

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Ziehier de totale waanzin, welke gepaard is aan de Islam. Deze mensen kunnen niet normaal leven, ze zijn compleet losgezongen van de werkelijkheid. Maar onze linkse en gutmensch wereldverbeteraars vinden deze waanzin een geweldige verrijking!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s