Redactioneel commentaar in Noorse krant Dagbladet belicht Noorse nep-medemenselijkheid

(Tundra Tabloids) De redactie vraagt zich af; waar zijn nu die Noren die dergelijke ‘grote zorgen’ hebben geuit over de ‘slachtoffers’ in Gaza (eigenlijk slachtoffers van Hamas), waar het nu Syrië betreft. Is er een kans dat de ‘Sea Hitler’ Syrië probeert te bereiken om hulpgoederen te brengen naar rebellengroeperingen? De situatie in de Gazastrook 2008-9 was er echter een van zelfverwonding, met aan een kant (Israël) die al het mogelijke doet om de gevolgen tot een minimum te beperken, een operatie opgedrongen door herhaaldelijk afvuren van raketten vanuit Gaza op Israëlische burgercentra. Die operatie om de raketaanvallen te stoppen leidde tot de wettelijke anti-wapensmokkel blokkade van Gaza, nog tot op dit moment opgelegd door Israël, precies dezelfde blokkade waarvan deze nep-hulpverleners aandringen op het omzeilen en het voor eens en altijd te beëindigen. Zij staan aan de kant van de tirannie en het kwaad, samen met de initiatiefnemers van de genocide op de Joden.

(Dagbladet) Vorige week was een Fins schip in Oslo om steun te vragen voor de nu jaarlijkse campagne «Schip naar Gaza» in de poging de Israëlische blokkade van de kleine, arme Palestijnse enclave aan de Middellandse Zeekust in te trekken. Noorse sympathisanten spelen een belangrijke rol in deze campagne. Juist enkele dagen daarvoor had de Noorse afdeling van Artsen Zonder Grenzen sterke kritiek geuit op de binnenlandse media voor het niet berichten over een aantal van de humanitaire crises en oorlogen, met name in Afrika, wat resulteert in hulporganisaties die problemen hebben met het werven van fondsen voor de lijdende bevolking in de betrokken gebieden.  Deze twee voorbeelden tonen aan dat een aantal Noren bezig is met internationale solidariteit, maar dat deze solidariteit beperkt is tot een aantal van het ontelbare lijden in de wereld. Het laat ook het meten met twee maten zien.

Vandaag de dag lijden twee miljoen mensen in Syrië door een burgeroorlog en hebben behoefte aan humanitaire hulp. Tv-beelden van noodziekenhuizen in Syrië vertonen gelijkenis met de situatie van de ziekenhuizen in Gaza tijdens de Israëlische invasie eind 2008-begin 2009. Toen stonden Noorse Palestina-activisten als eerste in de rij om de slachtoffers te helpen en de sympathie bij het Noorse publiek was geweldig. De Noorse mediaberichtgeving van het menselijk lijden was dan ook bijna volledig. Waar zijn de Noorse activisten nu? Waarom willen Noorse hulpverleners zich niet inzetten in delen van Syrië die gecontroleerd worden door de opstandelingen? En zelfs als MFA, in samenwerking met het Rode Kruis, 120 miljoen NOK heeft toegewezen aan Syrische vluchtelingen en Noorse hulporganisaties voor het kanaliseren van enige humanitaire hulp, het lijkt op een duidelijk gebrek aan echte betrokkenheid. Waar zijn de grote fondsenwervingsmanifestaties? Waar is de “Ship naar Syrië» campagne?

Artsen Zonder Grenzen kan niet de schuld schuiven op de media voor het niet schrijven over het Syrische conflict, maar de media zijn in feite meer bezig met de oorlog dan met de slachtoffers. Dit moet iets zijn waar wij hier in Dagbladet ook bezorgd over zouden moeten zijn. Maar grotendeels kunnen we waarschijnlijk alleen maar concluderen dat dit een intern Arabisch conflict is, waarvoor men niet Israël kan bashen. Dus hebben Israëlische autoriteiten een punt als ze kritiek op de wereld hebben voor het verwaarlozen van de Syrische bevolking. En we in plaats daarvan negeren dat er politieke en niet humanitaire redenen zijn voor de kritiek op Israël.

Commentaar van Vederso: Vergeef me, niet vaak heb ik de behoefte om een vertaling ook nog eens inhoudelijk van commentaar te voorzien, maar hier likt Orwell zijn vingers bij af en ik ook! Voor Noorse verhoudingen is dit bijna een revolutionair kritische tekst! Schitterend en oordeel zelf. Tundra Tabloids is overigens een absoluut pro-Israël website en vond het ook de moeite waard om dit te posten.

Bron:

http://tundratabloids.com/2012/08/editorial-in-norwegian-paper-dagbladet-highlights-norwegian-fake-humanitarianism.html

Vertaald uit het Engels door:

Vederso

(voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestina", Jodenhaat, Linkse Kerk, Noorwegen, political correctness, Syrië. Bookmark de permalink .

3 reacties op Redactioneel commentaar in Noorse krant Dagbladet belicht Noorse nep-medemenselijkheid

 1. likoednederland zegt:

  Net als met de machtsgreep van Hamas in Gaza, worden ook in Syrie tegenstanders van gebouwen gegooid (let op, schokkende beelden):
  http://blog.meervrijheid.nl/2012/08/schokkende-beelden-uit-syrie/

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Een vissersboot genaamd Sea Hitler kende ik nog niet. Vraag me af wat ze daarmee gevangen hebben…

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @Likoed Nederland 22.57. uur op 13/8, maar mijn beste Likoed Nederland, voor de woestijnmossels, is dat net zoiets als de olympische spelen, zoiets als dwerg gooien. Het is toch echt alleen maar een hobby van de zandhappers hoor. Wat moeten deze eencellige breingestoorden anders met hun vrije tijd doen… o wacht ik weet het al, roven, moorden, plunderen en verkrachten, dat mogen ze doen van hun voorganger de zonnesteelimbeciel Mo de pedo profeet.
  Ies Koeltoer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s