Radicale islamieten hakken in Mali hand van dief af

Radicale islamieten in het noorden van Mali hebben een man als straf voor een diefstal de hand afgehakt. Volgens informatie van een woordvoerder van de groepering vond de amputatie plaats op basis van de sharia.

Radicale islamieten hebben in het noorden van Mali voor het eerst sinds hun machtsovername in april bij een dief de hand afgehakt. Een leider van de radicaalislamitische “Beweging voor Eenheid en Jihad in West-Afrika” (Mujao), Mohammed Ould Abdine, zei donderdag dat de man woensdag in het ten zuiden van Gao gelegen dorpje Asogo volgens de regels van het islamitische recht van de sharia zou zijn bestraft. “Over enkele dagen zullen we hetzelfde in Gao doen, niemand kan ons daaraan hinderen”, voegde hij er aan toe.

Een afgevaardigde van de regio Gao bevestigde dat bij de man, die werd beschuldigd van het stelen van een motor, voor de ogen van tientallen toeschouwers op een plein in Ansogo de hand zou zijn afgehakt. Hij zou zelf hebben gezien dat daarbij “veel bloed gevloeid” zou zijn.

Zondag hadden honderden, overwegend jongere inwoners van de nabijgelegen stad Gao de radicaalislamitische rebellen eraan gehinderd om bij een dief de hand af te hakken.

In de stad Aguelhok hadden radicale islamieten op 31 juli een ongetrouwd stel in het openbaar gestenigd. Aguelhok wordt gecontroleerd door de radicaalislamitische groepering Ansar Dine, die gelieerd is aan Al Qaida.

Sharia moet over heel Mali worden uitgebreid

Mujao en Ansar Dine willen de sharia over heel Mali uitbreiden. In het noorden van het land dwongen radicale islamieten vrouwen zich te versluieren, lieten rokers en mensen die alcohol dronken zweepslagen geven en vernietigden tot het wereldcultuurerfgoed behorende mausolea.

In het West-Afrikaanse land had in maart een groep soldaten de langjarige president Amadou Toumani Touré afgezet. In het machtsvacuüm na de putsch lukte het Toeareg-rebellen en meerdere radicaalislamitische groeperingen binnen enkele dagen het noorden van Mali onder hun controle te brengen.

Sindsdien werden de Toeareg-rebellen echter door de radicale islamieten uit de belangrijkste steden Timboektoe, Gao en Kidal verdreven.

Bron:

http://www.welt.de/politik/ausland/article108561225/Islamisten-in-Mali-hacken-Dieb-die-Hand-ab.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, Al Qaida, Islamitisch fundamentalisme, Sharia. Bookmark de permalink .

12 reacties op Radicale islamieten hakken in Mali hand van dief af

 1. BertG. zegt:

  Als we hier iets dergelijks zouden hebben, dan liep ruim 80% van de bevolking in de WAO.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Breng ze vooral op ideeën, BertG, vooral doen…!!!

  Like

 3. BertG. zegt:

  Je moet het er wel voor over hebben om zonder klauwen rond te willen lopen.
  Of bij een 2de keer je poot er af. Nee, dan ben je blij in je karretje. Als je dat er voor over heb.
  Maar ik kan ook niet in iemands zieke geest kijken.
  Het was vooral grappig bedoeld. Geen nieuwe ideeën.

  Like

 4. Ko Lumbus zegt:

  Verbaast me in het geheel niet, dat hand afhakken.

  Wat eerder nieuwswaardig is in het bericht lijkt me:

  ‘Zondag hadden honderden, overwegend jongere inwoners van de nabijgelegen stad Gao de radicaalislamitische rebellen eraan gehinderd om bij een dief de hand af te hakken.’

  Like

 5. Dit is de Duitse tekst:
  [quote]
  Am Sonntag hatten hunderte überwiegend jugendliche Einwohner der nahe gelegenen Stadt Gao die islamistischen Rebellen daran gehindert, einem Dieb die Hand abzuhacken.
  [/quote]
  Ik vrees dat er in de vertaling een foutje is geslopen maar mijn kennis van de Duitse taal is niet zo heel erg geweldig.

  Ik zou ervan kunnen maken ‘dat overwegend jongere bewoners van het nabijgelegen stadje Gao afgelopen Zondag hebben voorkomen dat islamitische rebellen de hand van een dief afhakten’. Maar zoals ik al zei, ik kan het helemaal fout vertaald hebben.

  Like

 6. BertG. zegt:

  Ko Lumbus, deze mensen zijn opgegroeit in een zo door en door verbitterde wereld waar je nooit een keer je scheur open mag trekken, dat alles waar je maar wraak op kan nemen om je eigen miserabelle bestaan een soort van reden te geven goed is. Menselijkheid is dan verdwenen door een totaal verbitterd bestaan zonder kansen. Je hoort weer ergens bij als je het met ze alle doet.
  Massa histerie.

  Like

 7. Ko Lumbus zegt:

  BertG., ik heb nog even gekeken in de oorspronkrlijke ‘Die Welt’ tekst en daar staat toch echt dat een groep jongeren protesteerde tegen die sharia beestachtigheid (‘die islamistischen Rebellen daran gehindert, einem Dieb die Hand abzuhacken’).
  ‘Daran gehindert’ dus, en dat betekent toch echt dat ze daar niet mee instemden.
  Had ik niet verwacht en ik kan het me nauwelijks voorstellen daar temidden van die islamitsche barberij, en ik vraag me dan ook af wat er van die protesteerders geworden is.

  Like

 8. Ik vrees dat daar inmiddels of zeer binnenkort wel een strafexpeditie wordt ingezet om dergelijke ‘ongehoorzaamheid’ te bestraffen op shariaanse wijze…

  Like

 9. Ko Lumbus zegt:

  2 zielen, 1 gedachte, Pieter. 😦

  Like

 10. BertG. zegt:

  Geheid dat daar iemand met een zo’n klasnicov los gegaan is.
  En daarna hebben ze het weer voorlopig bijgelegd. Tot de volgende die weer iets nieuws bedenkt.
  Zo lossen ze toch alles op als je daar zou wonen. Ik vertel toch niks nieuws of zo.

  Like

 11. Christel B. zegt:

  ‘Les ennemis de l’Afrique, ce sont les Africaines, eux-mêmes’.. Dicit Alpha Blondy.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s