VIDEO ICLA – George Igler van “Discourse”

George Igler is de oprichter van de Britse denktank “Discourse”, die zich richt op vrije meningsuiting, die de status van waarnemer werd toegekend m.b.t. de Conferentie van Brussel. “Discourse” is niet bezig met ideologische of met partijpolitieke overwegingen, in plaats daarvan richt het zich op de groeiende trend in Groot-Brittannië dat de staat de vrijheid van meningsuiting wil reguleren, controleren en beperken en gevangenisstraf wil opleggen aan diegenen die overtredingen begaan.

Daarom, ongeacht de bekendheid, politieke overtuiging of religieuze opvattingen van een individu of organisatie die vervolgd wordt op overtredingen van wetten tegen de uitoefening van de vrijheid van meningsuiting: “Discourse” zet zich in voor het vastleggen en het onderzoeken van hun zaak. Hier vindt u de toespraak van George Igler op de Conferentie van Brusselop 9 juli 2012. Met heel veel dank aan Europa Nieuws voor het opnemen en Vlad Tepes voor het uploaden van de video:

 

Bron:

http://www.libertiesalliance.org/2012/08/16/brussels-2012-george-iglers-speech/

Tekst: Gates of Vienna

Vertaald uit het Engels door:

Vederso

(voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

Een reactie op VIDEO ICLA – George Igler van “Discourse”

  1. guusvelraeds zegt:

    Een wereld waar de vrije mening (welke mening dan ook) niet meer geuit kan worden is een wereld waarin ik als ik het goed beschouw niet meer wil leven. Ik zou zondermeer mijn leven willen geven in een strijd waarin de vrijheid van meningsuitting in het geding is. De vrije meningsuitting is de allerbelangrijkste verworvenheid die het mensdom ooit bereikt heeft. Een aantasting van deze vrijheid tast de mens in de diepste kern van zijn bestaan aan. Alles is zinloos zonder back-up van deze verworvenheid. Door het uitten van je mening ben je iemand met een ziel. Door je vrije mening te uitten kom je los uit het collectief en ben je in staat tot grote dingen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s