Duitsland: Eén op de twee Turkse migranten wil islamitische meerderheid

Een actueel representatief onderzoek van het opinieonderzoeksinstituut “Info GmbH” toont beangstigende resultaten m.b.t. de instelling van in Duitsland wonende Turken. Volgens het onderzoek wil 46% van de Turken in Duitsland dat hier ooit meer moslims dan christenen wonen. Ook het religieuze ressentiment van moslims tegenover “ongelovigen” neemt volgens het onderzoek steeds meer toe.

Die Welt” bericht:

Volgens een nieuw onderzoek betreffende Duits-Turkse leefwerelden wil 46% van de Turken in Duitsland dat hier ooit meer moslims dan christenen wonen. Religieuze vooroordelen nemen toe.

Wat de integratie betreft is er goed nieuw en slecht nieuws. In totaal is bij Turkse migranten vaker de wil tot integratie en het erbij willen horen waar te nemen. Bedenkelijk echter is het toenemende religieuze ressentiment, vooral tegenover atheïsten en Joden.

Steeds vaker is de uitspraak te horen, dat de islam de enige ware religie zou zijn. 62% van de Turken in Duitsland zegt, dat hij het liefst alleen met Turken samen is. Bijna de helft (46%) wil dat er in Duitsland ooit meer moslims dan christenen wonen.

Dat zijn de resultaten van een nieuw representatief onderzoek van het opinieonderzoeksinstituut “Info GmbH”, waartoe 1011 uit Turkije afkomstige migranten telefonisch werden ondervraagd. Het 300 pagina´s tellende onderzoek “Duits-Turkse leef- en waardewerelden” werd vrijdagmorgen in Berlijn gepresenteerd.

Aandeel streng religieuzen neemt toe

“De resultaten spreken wel degelijk voor een toenemende rol van de islamitische religie in het waardestelsel van de Turken in Duitsland”, zegt directeur Holger Liljeberg. Van de ondervraagden is 37% streng religieus, slechts 9% noemt zichzelf “niet religieus”. Het aandeel strenge religieuzen is sinds 2010 gestegen. 44% bidt minstens eenmaal per dag, 34% bidt zelfs de voorgeschreven vijfmaal per dag.

Het hoogste aandeel van in ieder geval veeleer religieuzen is verrassend genoeg in de jongste leeftijdsgroep te vinden. “De jongste generatie toont in totaliteit juist bij religieuze aspecten iets radicalere opvattingen dan de ouderen”, zegt Liljeberg. De oudere Turken zouden overwegend zelf geïmmigreerd zijn en daarom politiek zijn beïnvloed door het laïcisme en het Kemalisme in Turkije.

Juist jonge mensen met een Turkse migratieachtergrond zijn voorstander van het gratis uitdelen van de koran in de Duitse taal, een actie van Duitse radicaalislamitische salafisten in Duitse voetgangerszones. 63% van de 15- tot 29-jarigen vinden deze actie heel goed respectievelijk goed. Bijna 70% van de oudere Turken is tegen de actie.

Vooroordelen tegenover atheïsten en Joden

In de rechtstreekse vergelijking wordt Duitsland m.b.t. de sociale zekerheid, de levensstandaard, onderwijs en wetgeving beter ingeschat dan Turkije, terwijl Turkije in totaal leefbaarder, aantrekkelijker, toleranter, liberaler en sympathieker wordt gevonden. Het aandeel van diegenen, die ooit naar Turkije willen “terugkeren”, stijgt naar 45%.

“De sociale stelsels verhinderen een grotere emigratiegolf”, zegt Liljeberg. “Dit zou kunnen veranderen met nog een economische bloeiperiode in Turkije”.

De leider van het onderzoek vindt de toename van religieuze vooroordelen bedenkelijk. Met de uitspraak “Ik wil dat er in Duitsland ooit meer moslims dan christenen wonen” is 46% van de ondervraagden het eens. In 2010 was dit nog 33%. 25% is van mening, dat atheïsten minderwaardige mensen zouden zijn. 18% vindt Joden minderwaardig.

Bronnen:

http://www.pi-news.net/2012/08/jeder-zweite-turke-will-muslimische-mehrheit/

http://www.welt.de/politik/deutschland/article108659406/Jeder-zweite-tuerkische-Migrant-will-Moslem-Mehrheit.html

Auteur: Freia Peters

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Moslims, Turkije. Bookmark de permalink .

29 reacties op Duitsland: Eén op de twee Turkse migranten wil islamitische meerderheid

 1. Linsky zegt:

  Ik ben bang dat het resultaat van elk onderzoek in elk land waar dat schorem vertegenwoordig is dezelfde uitkomst zal hebben! 😦

  Btw, zitten die gasten op die foto, op basis van hun uiterlijk vast? 🙂

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Turkse rotkoppen zeggen mij al heel lang genoeg. Heb in de afgelopen decennia hier alleen maar opvliegende types meegemaakt, bij het minste of geringste een verongelijkte houding aannemen, een GROTE intimiderende scheur opzetten, sterker: als een bromvlieg onder de toegestane vlieghoogte van 300 mtr komt hebben ze al commentaar. Terug naar het thuisland lijkt mij een prima oplossing. Turkije wordt toch geen EU-lid, de plaatselijke economie daro is booming, so what the hell are they waiting for? Hier nog effe rotzooi trappen? Hoop dat het leger snoeihard ingrijpt. Zit ik al een paar jaar op te wachten. Niet aanpassen? Niet onze wetten en omgangsvormen respecteren? Oprotten is de boodschap. Liever nu dan over een half uur.
  http://tinyurl.com/2frg5rx

  Like

 3. rommel zegt:

  En ik wil in een land wonen met 100% blanke onislamitische mensen. Het liefst allemaal mooie slanke mensen, zoals ik. En vrouwen met blond haar, blauwe ogen, handvol tietjes en strakke billen. Dat is mijn wens. Maar om de lat niet te hoog te leggen streef ik eerst naar een islamvrije wereld.

  Like

 4. Aegolius cs zegt:

  Was het niet Horst Köhler: “Islam is onderdeel van Duitsland”? Hij mocht opstappen, niet vanwege deze uitspraak, hoewel hij visie had dat niet gezegd mocht worden.

  Like

 5. Ko Lumbus zegt:

  LOL, rommel! 🙂

  Like

 6. Ko Lumbus zegt:

  Don’ t worry, ik begrijp dat je uitrerst series bent.

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Dibi in de bocht: alle PVV-politici zijn criminelen.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12776589/__Wilders__Badr_Hari_land_uit__.html
  Tussentijdse peiling: GL staat nu op 5 zetels. Dat zijn er 5 teveel.

  Like

 8. Ko Lumbus zegt:

  …uiterst serieus..

  Like

 9. marijke zegt:

  Nou rommel dan kan ik me koffers vast pakken.Ik heb hang tietjes en geen strakke kont,wel slank en dan nog eens met een amerikaan getrouwt.Helup.Ha ha ha.

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  En ik al die jaren maar denken dat we van die oerlelijke Aeroflot-stewardessen af waren, maar nee hoor: ze zijn er nog steeds, met RETEN als picknick-tafels…(foto)
  http://focus.knack.be/entertainment/muziek/muzieknieuws/pussy-riot-schuldig-bevonden-aan-hooliganisme/article-4000163850148.htm

  Like

 11. Linsky zegt:

  Marijke, mij maakt het geen flikker uit hoor, hoe je d’r uit ziet.
  Volgens mij ben je hartstikke lief… en dus welkom in mijn wereld! 🙂

  Like

 12. willemientje zegt:

  Ik voldoe ook niet aan Rommels ideaalbeeld, moet ik nu ook weg?

  Like

 13. rommel zegt:

  @ marijke

  Voor vrouwen zoals jij hebben we in mijn ideale wereld een potje ontwikkelingsgeld klaarliggen. Krijg je ruim subsidie om je een paar lekkere tieten met wipkontje laten verbouwen. Graties. Faceliften zijn aftrekbaar van de belasting. En die Amerikaan mag ook meedoen, zolang het maar geen islamiet is. Ik zou niet willen dat iemand mij van discriminatie kan beschuldigen.

  Like

 14. Een islam(ieten)-vrij Nederland. Dat zou zeker wat zijn! Ik ben allang klaar met die rotkoppen van hun! Opzouten en nooit weer terugkomen, stelletje jankerts!

  Like

 15. Gt zegt:

  Vroeg of laat staat er een op en die jaagt ze allemaal over de kling.
  Reken maar dat die tijd komt, dit blijft niet goed gaan kom nou.

  Like

 16. marijke zegt:

  Nou Rommel bedankt voor de tip.Maar ik laat die handel maar hangen.Ik zie het in de states.In hun lunch pauze gaan ze even voor een spuitje hier en daar.En dan lopen ze met die nekkies met velletjes en gerimpelde handen.Niet leuk meer>dus geef mij portie maar aan fikie.Maar meschien een goeie tip voor een ander.Nou zo kan die wel weer he.En dan daar bij je hebt toch een vrouw,blijf daar maar naar kijken.En geen snoepert zijn he.

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  We missen mensen met het postuur als Churchill of iemand als Generaal FRANCO. Zij zouden wel hebben geweten, hoe deze Turken en andere islamisten het beste konden worden aangepakt!
  Langzaam verlies ik mijn geduld en zachtmoedigheid, ik KOTS op onze verraders van politici, met name de RODEN die deze immigranten al 40 jaar laten binnen stromen. Voor mij mogen alle Mo knielers oprotten, en in het kielzog de hele meute van verraderlijke politici!

  Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  GT, dat bedoel ik met mijn commentaar!

  Like

 19. Tom Hendrix zegt:

  G.Deckzeijl 16.11. uur, ben het met je eens Gerrit! Wat mij betreft wordt de hele KUNDUZ KLIEK gedecimeerd 12 september, en dan bedoel ik de hele kliek van CDA,VVD,PVDA,Demonen 66, en GL en de CU!

  Like

 20. Gt zegt:

  @Tom

  Het valt mij op dat wij nagenoeg de zelfde gedachte gang hebben ik reken er precies ook zo over!

  Like

 21. Tom Hendrix zegt:

  @Rommel 16.40. uur, is dat dan ook aftrekbaar voor de belasting Rommel?

  Like

 22. rommel zegt:

  @Tom
  Ja, maar niet voor jou. Lelijke kerels zoeken het maar uit. Die krijgen overheidswege een papieren zak om over hun hoofd te planten. Vetzakken gaan zwaar belasting betalen over elke gram boven hun Body Mass Index. Dikke vrouwtjes krijgen geld voor fat seduction wat lelijke vette kerels betalen. En om zich voort te willen planten moet eerst een vergunning bij de schoonheidscommissie aangevraagd worden. Bij mij dus. Lelijkheid wordt niet meer getolereerd.

  Like

 23. Johanna Haarlem zegt:

  JAJA we zijn beeldig en we blijven beeldig…blond blauwe ogen en een lijntje 🙂 maar wat doet dit ottemaanse TUIG hier nog??gaat toch lekker in je 2e paspoortland economie is booming..
  qte PIM: U hoeft hier niet te zijn…wat doen jullie hier in de HARAM westen op HARAM grond met HARAM volk???smerige leugenaars en huigelaars…haatzaaiers en dragers jaloezie maakt jullie ziek….dag auf wiederschnitzel…..FUCK the ISLAM!!opzouten naar je turkse bende waarvan je vandaan bent gekomen allemaal mooi en goed maar geen GRATIZZZZZ geld!! we zijn jullie spuugzat op ons HARAMbodem!! wees een goede moslim en rot op naar je HALAL gornd waar jullie ook zó graag in begraven worden….

  Like

 24. louis-portugal zegt:

  Eens met veel reacties.
  Opruimen die rommel. maar niet onze Rommel.

  Like

 25. Tom Hendrix zegt:

  @Rommel, maar mijn moeder vond mij een mooie baby hoor, hahaha. Groet Tom.

  Like

 26. Tom Hendrix zegt:

  @Johanna Haarlem 20.05. uur, helemaal waar wat U zegt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s