“Meisjes bedenken dat zelf niet”

Gedwongen huwelijken zijn in Duitsland aan de orde van de dag. Vaak eist de problematiek teveel van autoriteiten en rechters.

Gedwongen huwelijken zijn midden in Duitsland aan de orde van de dag. In Berlijn wordt iedere dag een meisje tot een huwelijk gedwongen. Dit feit werd lange tijd gebagatelliseerd. Hulp is moeilijk en slechts langzaam in zicht: Vakmensen uit de praktijk klagen over geldgebrek, autoriteiten van wie teveel geëist wordt en ongevoelige rechters.

Als bij Sibylle Schneider de telefoon gaat, weet ze dat ze opnieuw voor brandweerman moet spelen. Aan de andere kant van de lijn een wanhopige jonge vrouw: “Ik moet hier onmiddellijk weg. Mijn ouders willen me uithuwelijken. Het vliegtuig vertrekt morgenvroeg.” Wat daarna volgt, is voor het meisje een gevaarlijke en vaal pijnlijke weg. Om het gedwongen huwelijk te ontlopen, moeten veel jonge vrouwen onderduiken, zich volledig losmaken van hun familie, hun omgeving, hun hele leven tot nu toe. Dat daarbij de autoriteiten vaak niet de beste hulp verlenen en ook onder de gegeven omstandigheden veel meer zouden kunnen doen, daarover hebben deskundigen gisteren op een bijeenkomst in Berlijn geklaagd.

Hoeveel meisjes en vrouwen er in Duitsland met een gedwongen huwelijk bedreigd worden, kan niemand echt precies zeggen – betrouwbare cijfers bestaan niet, het vermoede grijze gebied bij deze schending van de mensenrechten en dit delict is enorm. Alleen al Sibylle Schneider van de mensenrechtenorganisatie “Terre des Femmes” krijgt jaarlijks ongeveer 180 vrouwen uit heel Duitsland aan de telefoon, tendens stijgend. De Berlijnse Werkgroep Gedwongen Huwelijk heeft het afgelopen jaar allerlei verenigingen en autoriteiten ondervraagd die zich bezighouden met dit onderwerp: Binnen een jaar waren er 378 gevallen bekend geworden. In 74 gevallen zouden de meisjes en vrouwen moeten trouwen met familieleden. Meer dan een derde deel was jonger dan 18 jaar.

Vaak is er in geval van nood niemand te bereiken

Lange tijd was het gedwongen huwelijk geen onderwerp in de publieke opinie, gedupeerden wisten niet tot wie ze zich moesten wenden en zagen geen ander alternatief dan zich in hun lot te schikken. “Er wordt een taboe opengebroken”, zegt Sibylle Schneider. Dat alleen helpt echter niets. “We worden geconfronteerd met vertegenwoordigers van de autoriteiten, die onnozel of onwetend zijn”. In veel streken in Duitsland zou er in geval van nood gewoon niemand bij de verantwoordelijke autoriteiten te bereiken zijn. “Een catastrofe”. Bovendien zouden er juridische en financiële moeilijkheden bestaan: Bureaus voor jeugdzorg zouden zich hiervoor simpel niet verantwoordelijk voelen als het meisje net 18 jaar oud zou zijn.

Als een meisje besloten zou hebben de familie te verlaten en zelfs een beschermende plek zou hebben gevonden, dan zou er geen enkele instantie zijn die de reiskosten op zich zou nemen. Schneider bericht ook van gevallen, waarin meisjes, die zich zouden willen verbergen, mislukten aan de buitenlanderautoriteit: Wie slechts geduld wordt, mag volgens de voorschriften de provincie niet verlaten. “Juist in landelijke gebieden is het echter vaak bekend waar het plaatselijke vrouwenhuis staat”, zegt Schneider. “Het is voor de vrouwen in feite dus praktisch onmogelijk om onder te duiken.” Tot de grootste problemen behoort volgens Schneiders ervaring een gebrekkige kennis bij officiële instanties. Bureaus voor jeugdzorg zouden willen bemiddelen en zouden op gezamenlijk gesprekken tussen ouders en jonge vrouwen staan. Daarmee zou de situatie en de druk, waaronder de meisjes zouden staan, volledig miskend worden. “Het vertrouwen van de meisjes is vaak gering.” De gedupeerden zouden heen en weer geslingerd worden tussen de angst voor het gedwongen huwelijk en de angst om alles kwijt te raken. Daarbij is de deskundige er zeker van: “Geen enkel meisje bedenkt zulke verhalen zelf.”

Bron:

http://www.badische-zeitung.de/panorama/maedchen-denken-sich-das-nicht-aus–8255278.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", Duitsland, Immigratie, Islam, Mensenrechten. Bookmark de permalink .

15 reacties op “Meisjes bedenken dat zelf niet”

 1. E.J. Bron zegt:

  Op zich een uitermate knappe prestatie van deze journalist van de Badische Zeitung om in het hele artikel niet één keer het woord “islam” en/of “moslim” ook zelfs maar te noemen…..!

  Like

 2. Lucky9 zegt:

  Tja E.J. Dat is geen monopolie van de Badische Zeitung. Neem nu http://www.knack.be/nieuws/gezondheid/rituele-besnijdenis-in-opmars-in-belgie/article-4000160826633.htm
  Het aantal rituele besnijdenissen in het onland.be is de afgelopen vijf jaar toegenomen. De ziekteverzekering (Riziv ofte Rijks Instituur voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering) kwam vorig jaar tussenbeide voor 25.286 besnijdenissen, goed voor een totale kost van 2,476 miljoen euro. Dat schrijven Le Soir en Knack.
  Ook daar geen enkele keer het woord moslim of islam!

  Like

 3. Rudor zegt:

  Vervelend voor die meisjes maar toch echt hun eigen probleem.
  Alle tijd voor de voorgenomen uithuwelijking zijn ze gelukkig in de moskee. Blijf dat dan ook maar als het onheil eenmaal komt. Laten ze hun kracht maar in Allah vinden. Die is toch zo geweldig?

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Goed artikel Hr. Bron, en mij valt ook op dat de ISLAM NIET GENOEMD WORDT. Tevens vind ik het naief om te veronderstellen dat de duitse overheid onwetend of onnozel zou zijn! Ook daar is men door de linkse-en liberale kongsi volledig gehersenspoeld, en nog erger als in nederland hoor!

  Like

 5. Linsky zegt:

  Tom, dat volk is niet dom of onnozel, maar zo geslepen als een loden deur! 😦
  En net wat je zegt, ze zijn allemaal gehersenspoeld hoor.

  Ik zat verdomme te praten met een stel van die Duitse gasten en net als hier in NL, vragen ze ijskoud, wat ik eigenlijk tegen die moslims heb…..terwijl ik het godverdomme zit uit te leggen!!!

  Snap je nou waarom ik de werktitel van mijn artikel laatst veranderde, van ‘Aanklacht tegen de goden’, in ‘Aanklacht tegen de mensheid!’ 😦

  Ik wordt zo langzamerhand kutziek van dat schapenvolk.
  Er is eigenlijk maar één optie…verdwijnen, deze mensheid heeft geen recht van bestaan!

  http://diamental.nl/images-linsky/Aanklacht%20tegen%20de%20mensheid!/aanklacht.html

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky 13.26. uur, het is ook om te janken Linsky, dat WIJ ons steeds moeten verdedigen, tegen de linkse-en gutmenchen propagandisten! En het is waar, onze bevolking is zwaar gehersenspoeld door de linkse-en policor pers en media. Verdrietig word ik van deze zaken.

  Like

 7. TP zegt:

  Zolang het probleem niet benoemd wordt, zal het ook nooit opgelost worden.
  Het probleem is islam.
  Helaas zal volgens links ik nu het probleem zijn.
  Jammer voor die jonge moslima’s, maar van links moeten zij het niet hebben.

  Like

 8. Ko Lumbus zegt:

  E.J. Bron zegt:20 augustus 2012 om 10:30

  Scherp waarnemer, onze heer Bron!

  ‘Religie maakt meer kapot dan je lief is.
  Wat een verschrikkelijke ellende voor die meisjes!

  Like

 9. Ko Lumbus zegt:

  Rudor zegt:20 augustus 2012 om 13:03

  Je snapt er geen ene zak van Rudor!

  Like

 10. Ko Lumbus zegt:

  Lucky9 zegt:20 augustus 2012 om 10:45

  Inderdaad Lucky, ‘Ook daar geen enkele keer het woord moslim of islam!’, maar zie jij wel het woord jood of jodendom staan?
  Of zouden joden @ http://www.knack.be/nieuws/gezondheid/rituele-besnijdenis-in-opmars-in-belgie/article-4000160826633.htm , hiervoor geen ziekteverzekeing nodig hebben en hun misselijkmakende praktijk uit eigen zak betalen?
  Walgelijk dat genitaliënverminkende gesnij in weerloze lichamen van kleine jongens en meisjes, en dat enkel om een ‘God’ te behagen!
  ZUM KOTZEN !!!

  Like

 11. Ko Lumbus zegt:

  Tsja, in dàt opzicht vormen ze 1 pot nat, Abrahamistische religies als islam, jodendom, christendom: God said to Abraham: ‘Kill me a son’.

  Like

 12. E.J. Bron zegt:

  @Ko Lumbus

  Nee ik zie het woord Jood of Jodendom niet staan, maar hoeveel per
  duizend Joden zouden er in die 25.286 verstopt zitten?
  En zelfs al krijgt dat pro-duizendste het minimum terug betaald, de
  Belgische Joden hierbij betrekken lijkt me de brulboei uithangen over
  een druppel in een volle emmer water.

  Like

 13. Ko Lumbus zegt:

  @E.J.Bron om 15:30

  Voor de goede orde: het was Lucky9 die er in zijn comment (20 augustus 2012 om 10:45) de stuatie in België bijhaalde waar ik vervolgens op reageerde.
  En uiteraard beoog ik daarbij niet de joodse kapitaalkracht te bekritisen maar de walgelijke rituele besnijdenis van weerloze jongetjes. 😦

  Like

 14. lucky9 zegt:

  @ Ko Lumbus die op 22 augustus 2012 om 15:57 zegt:
  “Voor de goede orde: het was Lucky9 … die de stuatie in België bijhaalde waar ik vervolgens op reageerde.”

  Wees eens eerlijk! Is de verhouding in de rest van Eurabia (i.e. the Netherlands) anders?

  De islamitische voorhuiden worden overal op kosten van het gemeen getransporteerd naar het locale vilbeluik voor compostering. Ook daarover geen enkele keer het woord moslim of islam in Le Soir en Knack.! Een teken aan de wand verdient meer aandacht dan een onbewust islamofiel reflex.

  Let goed op: volgende keer Banzai & olympische Ippon! 😆

  Like

 15. Jules Vismale zegt:

  In de strip uit de Tina, ‘De kristalmonsters’ (1984), die eigenlijk uit Engeland kwam onder de benaming ‘ET Estate’ (1983), bleek dat de zusjes Joke en Els (in het Engels heten zij Jane en Sarah Holmes) ook door allerlei jongens werden belaagd en dan niet zozeer om seks en gedwongen huwelijken!
  Deze jongens waren trouwens nog niet eens islamieten maar blanke jongens en er steeds op uit bleken om de inwoners van een woonwijk te gaan chanteren, te beroven of lastig te vallen!
  Els, de hoofdpersoon, is een blonde jongedame met een roze trui, een blauw t-shirt en een blauwe jeans aan en zij wordt steeds belaagd door de kristalmonsters, buitenaardse wezens die uit kristallen worden geboren en hun gastheren daarin opsluiten om hen zo hun levensenergie te ontnemen, en zelfs nog gevaarlijker zijn dan islamieten!
  Onder hen was er ook een meisje bij die, net als Els, blond haar bezat maar dan in een paardenstaart, en zij was gekleed in een donkerblauwe trui, een rode mouwloos vest en een blauwe jeans aan. ik had het idee dat deze jongedame Vera heette al werd haar naam hierin niet genoemd.
  Het origineel meisje zou zich beslist NIET laten dwongen tot een huwelijk, gelijk naar Joke en Els, omdat die toch al niet zo goed met jongens overweg konden!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s