Moslimbroederschap “kruisigt” tegenstanders. Aanvallen op seculiere media

(Door: Raymond Ibrahim)

Vorige week in Egypte, toen aanhangers van de Moslimbroederschap de seculiere media terroriseerden, waaronder verschillende Arabische websites, omdat Arab News , Al Khabar Nieuws , Dostor Watany , en Egypte Nu meldden dat er mensen werden “gekruisigd.” Het relevante uittreksel volgt in vertaling:

Een Sky News Arabisch correspondent in Caïro bevestigde dat demonstranten, die behoren tot de Moslimbroederschap, tegenstanders van de Egyptische president Mohammed Morsi naakt aan bomen hebben gekruisigd voor het presidentiële paleis, terwijl ze anderen mishandelden. Ook hebben aanhangers van de Moslimbroederschap de deuren op slot gedaan van de media productiefaciliteiten van 6-Oktober [een grote media-regio in Caïro], waar ze overgingen tot het aanvallen van verschillende populaire journalisten.

Dat er aanslagen en geweld plaatsvonden, zowel voor het presidentieel paleis van Egypte en bij grote mediafaciliteiten, is goed gedocumenteerd. Een verslag op 9 augustus van El Balad , een veel gelezen Egyptische website, geeft de details:

Afgelopen woensdag, 8 augustus, vielen “duizenden aanhangers van de Moslimbroederschap” de 6-Oktober mediafaciliteiten aan, sloegen Khaled Salah, de hoofdredacteur van de particuliere en seculiere krant Youm 7 , en verhinderden Yusif al-Hassani het gebouw binnen te gaan, een On TV zender, en in het algemeen “terroriseerden ze de medewerkers.”  El Balad voegt eraan toe dat de aanhangers van Tawfik Okasha, een andere uitgesproken criticus van president Morsi en degene die op grote schaal de grafische video verspreidde waarin een afvallige moslim wordt afgeslacht onder kreten van “Allahu Akbar”, verzamelden zich rond het presidentieel paleis, na omringd te zijn door aanhangers van de Broederschap, die “hen aanvielen met stokken, messen en molotovcocktails, sommigen van hen aan de bomen kruisigde, wat leidde tot de dood van twee en het verwonden van tientallen anderen.”

Verre van het veroordelen van deze terroristen heeft Al Azhar (Universiteit), de meest gezaghebbende islamitische Egyptische instelling, juist een fatwa uitgegvaardigd, waarin wordt opgeroepen tot meer geweld en onderdrukking, door te zeggen dat “het bevechten van deelnemers aan anti-Moslimbroederschap demonstraties gepland voor 24 augustus, een religieuze verplichting is.”

De meeste van de bovengenoemde Arabische websites wijzen erop dat deze aanvallen deel uit maken van de campagne van de Moslimbroederschap om de seculiere media in Egypte te intimideren en dus te censureren, voor het onthullen van de islamistische agenda van de Broederschap, wat Youm 7, On TV, en Okasha dagelijks doen. [Let op: dit laatste kanaal werd onlangs stilgelegd, ondanks Morsi’s vorige geruststellingen dat “er geen station of medium zal worden afgesloten in mijn regeerperiode.”]

Deze bedreigingen zijn niet nieuw. Al in april heeft een organisatie genaamd de “Jihadgroep tot zuivering van het land”, deze media bedreigd met “pijnlijke en zware straffen.” Blijkbaar nu Morsi de meester van Egypte is geworden, worden de bedreigingen steeds meer realiteit, net zoals beloftes die worden gebroken. En de bedreigingen eisen hun tol. Sky News, die de eerste was om te rapporteren over de kruisigingen, heeft zijn oorspronkelijke artikel verwijderd (hoewel de URL nog steeds verschijnt in het adresvak met de Arabische woorden ‘Demonstranten gekruisigd voor Egypte’s presidentiële paleis”).

Ofschoon men kan beweren dat Sky News het artikel heeft verwijderd, omdat het vals bleek, kan men eveneens beweren dat het zichzelf heeft gecensureerd uit angst dat het de volgende zou zijn bij de terreurcampagne tegen de media. In werkelijkheid is er weinig reden om aan dit kruisigingverhaal te twijfelen. Militante moslims die hun tegenstanders kruisigen zijn een vast onderdeel van de islamitische wereld. Recente gevallen uit Ivoorkust, waar twee christelijke broers werden gekruisigd door aanhangers van een islamitische president die juist een christen uit het ambt had verdreven, Indonesië, waar islamitische separatisten een medemoslim kruisigden, omdat deze een militaire informant bleek en in Irak, waar islamitische militanten  christelijke kinderen kruisigden.

Bovendien, diegenen die zouden zijn gekruisigd in Egypte, passen zeker in de Koranbeschrijving van wie het verdient om gekruisigd te worden. Volgens Allah “De straf van hen die oorlog voeren tegen Allah en Zijn boodschapper en ernaar streven om onheil over het land te brengen is alleen dit: dat zij moeten worden vermoord of gekruisigd of hun handen en hun voeten moeten worden afgesneden …” (Koran 5:33).

“Het brengen van onheil in het land” is precies datgene waarvan de seculiere media worden beschuldigd, door het voortdurend ontmaskeren van de Moslimbroederschap en haar islamitische agenda. Ook de “Jihadgroep tot zuivering van het land”, die dreigt vele seculiere media te “liquideren”, beschuldigt diezelfde media van “het creëren van chaos om de Amerikaanse en zionistische agenda uit te voeren.”

Tot slot is het veelzeggend dat slechts een paar maanden geleden, en voor het eerst in de geschiedenis van het modern Egypte, een Egyptische parlementslid voorgesteld heeft om de meeste draconische shariastraffen te institutionaliseren, inclusief kruisiging. Kortom, onder de Moslimbroederschap in Egypte is de kurk van de fles en de islamitische geest losgelaten.

Verwacht nog veel ergere dingen in de toekomst.

Update:

19 augustus. Onderzoeksjournalist Patrick Poole stuurde me een cache van het originele Sky News Arabic bericht, getiteld; Demonstranten gekruisigd voor het Presidentiële Paleis in Egypte. (zie hier), in antwoord op een American Thinker post  met de stelling dat er door het ontbreken van het Sky News artikel reden is om aan het verhaal te twijfelen.

Lees meer op de website van Raymond Ibrahim:

http://www.raymondibrahim.com/

Bron:

http://www.familysecuritymatters.org/publications/detail/muslim-brotherhood-crucifies-opponents-attacks-secular-media

Auteur: Raymond Ibrahim.

Vertaald uit het Engels door:

Vederso

(voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Egypte, Moslimbroederschap. Bookmark de permalink .

13 reacties op Moslimbroederschap “kruisigt” tegenstanders. Aanvallen op seculiere media

 1. Tom Hendrix zegt:

  Nou achterlijke LINKSEN, achterlijke Bertus Hendriks, ziehier de vruchten van jullie toegejuichte “arabische lente”. Ik hoop dat 12 september de meelopers van LINKS gigantisch verliezen, met name de PVDA,GL en het gutmenschen CDA. Kotsmisselijk en ziedend ben ik, wat een achterlijke primaten zijn deze MUZELMENSEN toch!

  Like

 2. Linsky zegt:

  Meer dan verschrikkelijk hoe dat ‘vredelievende’ volk een ander met plezier de nek afsnijd! 😦

  Like

 3. Martien Pennings zegt:

  Jammer dat het NOS-journaal geen ruimte heeft voor dat soort berichtgeving, want prioriteit voor de hete-zomer-items, kakkerlakken in een publiek perkje in Tilburg gevonden en nog veel meer interessants dat ik me niet meer herinner.

  Like

 4. laura van der storm zegt:

  Allang niets meer gehoord van al die Bertus Hendriksen, onze Midden-Oosten deskundigen!!!

  Zou er nu nergens een onafhankelijke journalist zijn, die de gebeurtenissen eens op een rijtje zet, zoals het werkelijk in elkaar steekt met die Arabische winter. Hoeft hij of zij geen Midden-Oosten deskundige voor te zijn. Eigenlijk liever niet! Gewoon gezond verstand voldoet.

  Volgens mij is er eeuwige roem mee te verdienen.

  Like

 5. laura van der storm zegt:

  vervolg…moet wel in het NOS journaal opgenomen worden, dat wel…

  Like

 6. Ko Lumbus zegt:

  De Arabische winter is ingetreden en een nieuw lente ligt daar niet in het veschiet.
  Geschifte beesten. Zum Kotzen!

  Like

 7. Ko Lumbus zegt:

  Martien Pennings zegt:20 augustus 2012 om 16:26

  Na de bosbrand-jihad, nu ook de kakkerlakken-jihad?
  Je weet het nooit waar je aan toe bent, met onze cultuurverrijkers. 😦

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @lone wolf 18.31. uur, neen, dat is het zeer zeker niet.

  Like

 9. vederso zegt:

  De laatste 2 zinnen van Lone Wolf hebben me overtuigd. Of het is Laarmans of tenminste net zo onverbeterlijk achterlijk en dom. (tjonge, om Raymond Ibrahim van een broodje aap te beschuldigen, je moet maar durven)

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Vederso, zo ontmaskert zich een persoon zelf!

  Like

 11. vederso zegt:

  @ Tom, als ik er goed over nadenk, wordt ik ziek van dat soort reacties. Alsof Al Jazeera zuiver op de graat is, integendeel!

  Like

 12. Wacht maar totdat de Mb daar in Egypte voldoende macht bijeen heeft gegaard (en daar is die Morsy al lekker mee bezig) dan zullen er nog veel meer slachtoffers vallen….Ideologie van de oorlog!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s