Uit het archief (9): Oostenrijkse keuken schendt de mensenrechten

Inleiding:

Dit verhaal is uit het archief gehaald en afgestoft, omdat het betrekkelijk onbetekenende voorval uit onderstaand artikel eindigt met: “De teneur van het artikel laat al zien waarheen de reis onder applaus van de brave dhimmi’s zal leiden.”

Wel, waar heeft het toe geleid ? Concreet; de culinaire Fachschule Dörfelstrasse in Wenen heeft een zeer uitgebreid onderdeel “Geschlechterverhältnis” (sekse-verhoudingen) in haar curriculum opgenomen en lijkt verder uit het nieuws verdwenen te zijn.

De essentie van het artikel behelst echter het conflict van Westerlingen die de Westerse normen en waarden willen handhaven, in tegenstelling tot de proactieve instelling van mohammedanen die -als nieuwkomers binnen de Westerse wereld- hun eigen leefregels hier willen invoeren en uitdragen.

Een moslima die op een n.b. Oostenrijkse ‘kokschool’ weigert om te gaan met ‘Schweinefleisch’ is daarbij een voorbeeld van integreren op islamitische voorwaarden. Islamitische immigranten worden hierin gesteund door de meeste kerken, de linkerhelft van het politieke spectrum en o.m. Amnesty International,  gebaseerd op de vermeende universele vreedzaamheid van de islam. Zo lijkt het of een ieder die zich tegen de islamisering van het Westen keert, zich tegen de mensenrechten (UDHR) keert.

Daarom een moment van reflectie:

Na de verschrikking van de WO II ontstonden de -grotendeels door Westerse ‘denkers’ ontwikkelde- mensenrechten, die in de daaropvolgende decennia ‘de norm’ werden. Gelijktijdig begon de islam zich -onder leiding van de Nazi-achtige Moslim Broederschap– actief te radicaliseren en vond in islamitische landen een slinkse tegengestelde ontwikkeling plaats, namelijk; Mensenrechten in overeenstemming met de sharia, de UIDHR. Alle landen die lid zijn van de OIC hebben deze verklaring ondertekend, alle immigranten uit die landen hebben 2 vormen van mensenrechten; een islamitische sharia variant en de Westerse.

‘Links’, de Kerken, de MSM en Amnesty willen dit niet weten, waardoor het karbonaadje op de koksschool in 2009 nu tot dhimmitude en acceptatie van de sharia in het Europese Parlement de nieuwe norm aan het worden is. Kritiek daarop wordt als een schending van mensenrechten (racisme + vrijheid v. godsdienst) gezien.

Maar, het kan niet zo zijn dat mensen, die zich legitiem verzetten tegen islamisering, daarmee de mensenrechten schenden en dus impliciet minder recht van spreken hebben dan islamisten, omdat zij -als groep- niet claimen een religie te vormen.

Het kan niet zo zijn dat Westerlingen, die zich verzetten tegen een achterlijke, politieke, cultureel-juridisch-religieuze organisatie (die ongevraagd een onderdeel wil toevoegen aan onze christelijk-joods-germaanse cultuur), minder recht van spreken zouden hebben, dan moslims die -onder de noemer ‘vrijheid van religie’- eisen dat hun wetten en gedragsregels in het Westen worden geaccepteerd.

Laat ‘politiek rechts’ daarom net zo wakker worden als de PVV om de verloedering van onze christelijk-joods-germaanse cultuur terug te draaien, voor het te laat is. Stop de dhimmi teneur!

Einde inleiding

________________________________________________________________

Begin artikel uit HVV-archief

Oostenrijkse keuken schendt de mensenrechten

Moslims willen nu eenmaal aparte regels. Deze keer gaat het om de opleiding tot ”restaurantvakman of -vakvrouw”. Voor moslims moet de traditionele Oostenrijkse keuken zonder varkensvlees en zonder alcohol zijn. ”Daar komt niets van in!” klinkt het van de vakopleiding voor restaurantberoepen in Meidling. En er wordt zonder hoofddoek geserveerd. Moslims beschouwen dit als een schending van hun mensenrechten en spreken over een ”democratisch schandaal”.

Op de Weense redactie van het Turkse tijdschrift ”Zaman” stapelen de protestbrieven van boze islamitische ouders zich op. ”De mensen zijn verontwaardigd. Ze zeggen dat hetgeen wordt geëist door de vakopleiding voor restaurantberoepen in Meidling indruist tegen de mensenrechten en de Oostenrijkse grondwet”, legt redactrice Aynur Kirci uit.

Zijzelf zou als draagster van een hoofddoek in de jaren-90 zonder bezwaar een ”knödelacademie” in Wenen doorlopen hebben. Nu wordt plotseling alles anders:

Elisabeth Berger, directrice van de vakopleiding voor restaurantberoepen aan de Dörfelstraße 1 in Meidling eist dit jaar bij de inschrijving van alle ouders, ook van islamitische, dat ze een formulier ondertekenen.

De inhoud: in het schoolvak ”keuken en service” moeten alle scholieren leren hoe men in Wenen spijzen en dranken vervaardigt evenals hoe men gasten advies geeft. Daarbij behoren overeenkomstige uiterlijke kenmerken, dat wil zeggen: hoofddoekverbod tijdens het serveren.

En omdat varkensvlees in de keuken onmisbaar zou zijn, is het bereiden en het voorproeven van varkensvlees verplicht. Verder, dat wordt expliciet in het formulier vermeld, moet iedere scholier uiteraard alcoholische dranken in ieder geval proeven. Vanuit het standpunt van de islamitische ouders is datgene wat directrice Berger van hen eist een ”democratiepolitiek schandaal”.

Vanuit het standpunt van de inspectrice van het onderwijs van de stad Susanne Brandsteidl is deze wijze van handelen volledig terecht: ”Iedereen dient zich aan het huishoudelijk reglement, in dit geval aan het leerplan, te houden. Gelijke rechten en plichten voor iedereen.”

Brandsteidl geeft haar schooldirectrice nu zelfs rugdekking met een juridisch advies. Daarin wordt gezegd: ”Men dient zich te houden aan het onderwijsdoel van het leerplan. Het is niet mogelijk om scholieren op grond van hun geloof niet aan wezenlijke onderdelen van het leerplan mee te laten doen.” Daarna wordt de inspectrice ook wat betreft alcohol, varkensvlees en hoofddoek duidelijk:

”De Oostenrijkse keuken, wiens wezenlijke bestanddeel uit varkensvlees bestaat, neemt in de leerstof veel plaats in. Het adviseren van gasten houdt ook het proeven van alcoholische dranken in.”

”Door het dragen van dienovereenkomstige beroepskleding” zou ook aan het beroepsbeeld in een restaurant moeten worden voldaan – in duidelijke taal: als een islamitisch meisje in het opleidingsrestaurant serveert mag het geen hoofddoek dragen.

Dwingt iemand een moslim om in Oostenrijk ”restaurantvakman of -vakvrouw” te worden? Er zijn vast en zeker genoeg halal-beroepen die de streng gelovige in het land van de ongelovigen kan leren zonder door Allah na de dood rechtstreeks naar de hel gestuurd te worden. We zijn desondanks benieuwd hoe lang het duurt tot het gebruikelijke door de knieën gaan. De teneur van het artikel laat al zien waarheen de reis onder applaus van de brave dhimmi’s zal leiden. In elk geval in het land waar men niet eens een kinderverkrachter kinderverkrachter mag noemen als hij streng gelovig is…

Bron:

http://www.pi-news.net/2009/02/oesterreichische-kueche-verletzt-menschenrechte/

(E.J. Bron19 februari 2009 op HVV)

http://hvv.amsterdampost.nl/HVV/www.hetvrijevolk.com/indexb434.html?pagina=7953

Actuele links m.b.t. het onderwerp:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Ca%C3%AFro-verklaring_van_de_mensenrechten_in_de_islam

http://www.law.kuleuven.be/jura/art/40n3/deboe.html

http://boinnk.nl/blog/38691/waarom-het-westen-zichzelf-nog-steeds-voorliegt-over-de-islam/

https://ejbron.wordpress.com/2012/07/22/imamopleiding-duurt-14-jaar/

http://www.pvv.nl/index.php/component/content/article/71-joram-van-klaveren/6109-pvv-presenteert-zwartboek-ramadan.html

(h/t en inleiding: Peter Rissing)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Dhimmitude, Europa, Islamisering, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

3 reacties op Uit het archief (9): Oostenrijkse keuken schendt de mensenrechten

 1. Johanna Haarlem zegt:

  wat zien die schnitsels er lekker uit zeg…mmmmmm zwaar over the top dit moet je daar niet voor kiezen hé als je jezelf beperkingen oplegt omdat je geloofd…mag je niet meedoen of aanpassen en meedoen zo simpel is het word niet op afgedongen anders naar een land verhuizen of opleiding volgen waar je niet met varkensvlees en met hoofddoek lekker mag kokkerellen en leren…U hoeft hier niet te zijn aanpassen of opkrassen…

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Het is heel eenvoudig als het je in een land niet bevalt………..Rot op !!!!
  Ga terug naar je eigen land of dat waar je voorouders vandaan komen..

  Like

 3. breget. zegt:

  Ze mogen in het land wonen maar het moet niet ,dus verschoon je van commentaar en verhuis naar het land waar je vandaan komt daar is alles aanwezig wat je maar wenst .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s