Israël: Brief van officieren – “Wij zullen alle bevelen opvolgen”

Honderd reserveofficieren van het Israëlische leger hebben een open brief aan de regering geschreven, waarin ze duidelijk maken dat zij alle bevelen zullen opvolgen, ook als het gaat om een aanval op de Iraanse atoominstallaties.

De brief van de officieren kwam als antwoord op een brief van 400 academici, die piloten van de Israëlische luchtmacht ertoe hadden opgeroepen bevelen m.b.t. een aanval op Iran niet op te volgen.

Enkele passages uit de brief van de officieren aan minister-president Netanyahu:

“Wij, 100 officieren van de luchtmacht, de marine en de infanterie, maken hiermee bekend, dat wij ieder bevel en iedere missie van het leger of de regering zullen uitvoeren.”

“Het is eigenlijk vanzelfsprekend, dat onze deelname aan de militaire dienst een uitdrukking van ons vertrouwen in het systeem is. Het lijkt er echter op, dat tegenwoordig zelfs het meest vanzelfsprekende gezegd moet worden.”

“Wij hebben besloten om deze brief te schrijven, nadat een initiatief Israëlische piloten ertoe had opgeroepen bevelen van hun meerderen te misachten. Verder willen wij aan de regering en de bevolking duidelijk maken, dat de reservisten van het Israëlische leger nog altijd een pijler van de Israëlische natie zijn.”

“Wij verzetten ons daarom tegen iedere oproep om bevelen te misachten en de solidariteit, evenals de sociale en nationale verantwoordelijkheid, te ondermijnen, waarop het Israëlische leger en zijn reserve-eenheden zijn opgebouwd.”

Bron:

http://www.israelheute.com/tabid/179/nid/24805/Default.aspx?ref=newsletter-20120821

Auteur: Michael Selutin

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël. Bookmark de permalink .

56 reacties op Israël: Brief van officieren – “Wij zullen alle bevelen opvolgen”

 1. E.J. Bron zegt:

  THAT´S THE SPIRIT! GO, GO ISRAËL!

  Like

 2. Martien Pennings zegt:

  At your service!

  Like

 3. breget. zegt:

  Kijk dat zijn de trotse zonen van een prachtig land .

  Like

 4. Linsky zegt:

  Our Heroes: IDF Soldiers in Action

  Like

 5. Linsky zegt:

  Ah, youtube doet weer raar!

  Like

 6. Linsky zegt:

  Weet je dat het Israel Defense Forces ook een blog heeft?
  http://www.idfblog.com/

  Like

 7. Linsky zegt:

  En hier het adres van hun regelmatig verschijnende filmpjes
  http://www.youtube.com/user/idfnadesk?feature=results_main

  Like

 8. lone wolf zegt:

  Israelische zelfmoordcommando’s. Een bommetje hier, een bommetje terug, weer twee bommetjes heen en weer twee bommetjes terug. Zo staat binnen de kortste keren het hele MO in brand en gaan de supermachten zich ermee bemoeien en wordt de Navo ,inclusief Nederland het haasje.

  Like

 9. E.J. Bron zegt:

  Sodeflikker toch een eind op met je zelfmoordcommando´s man!! Laatste waarschuwing, of je zoekt maar een andere blog op om je vuil te spuwen!

  Webmaster

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Let em have it.
  LW: SHUT THE FUCK UP.

  Like

 11. lone wolf zegt:

  E.J.Bron

  IK gun Israel het beste. Maar als de supermachten samen met de Navo strategische kernbommetjes gaan gooien, dan komt de fall-out ook op mijn hoofd en het hoofd van mijn en jouw kinderen terecht.Hou daar rekening mee.

  Like

 12. Aegolius cs zegt:

  lone wolf 11:51
  “Haasje”? U is een angsthaas.
  Eindelijk dat het een wordt uitgevochten, zonodig internationaal. Niets humaner dan een lichtflits boven je hoofd. Beter dan het mes in je nek.
  Israëlisch zijn zeer gemotiveerd en de reden is voor menigeen duidelijk!
  Overigens, Bert, is je geduld bijna eindeloos.

  Like

 13. Linsky zegt:

  Die solo-wolf in schaapskleren heeft de zelfde slappe, ruggegraatloze instelling als al dat linkse laffe schorem! 😦

  Jaag ‘m het bos in E.J. ! 🙂

  Like

 14. Ko Lumbus zegt:

  Het zal saai worden in het grote Bronbos als alle wolven dezelde melodie moeten gaan huilen. 😦

  Like

 15. Ko Lumbus zegt:

  …dezelfde…

  Like

 16. E.J. Bron zegt:

  @Ko

  klopt, maar deze blog is er niet voor gemaakt om de feiten om te draaien. Hoezo…zelfmoordcommando´s?!

  Like

 17. Ko Lumbus zegt:

  By the way, hier een gerenommeerd Joods auteur met een zonneslag:
  Leon de Winter keert Marokkaans straattuig de andere wang toe.

  http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Leon-de-Winter/347134/Charmante-Badr-Hari-verdient-dit-niet.htm

  Like

 18. Ko Lumbus zegt:

  @E.J.Bron om 12:45

  Juist, heer Bron, dus van Lone Wolf mag gevraagd worden zich nader te verklaren.

  Like

 19. Ko Lumbus zegt:

  De vraag kan met recht gesteld worden of plaatsing van een strategisch kernbommetje geen zelfmoord betekent, in ieder geval tenminste voor een deel van de bevolking van Israël. Beluister de toespraak van die Iraanse prediker nog eens, hier vandaag op de site geplaatst.Je kunt zeker zeggen dat ie geschift is maar uit wat ie daar beweert bljkt ook dat hij ze tegelijkertijd goed op eeen rijtje heeft.

  Like

 20. Hellen zegt:

  Een land om trots op te zijn ! GO ISRAEL GO , where ever you go we are with you !
  Never ever surrender !

  Stem PVV !

  Like

 21. Hellen zegt:

  LW is volgens mij islamknieler laagmans , heeft net weer een reactie geplempt op art.7
  niet bepaald pro Israel , dus …

  Like

 22. Lucky9 zegt:

  @ Hellen om 13:08
  Verantwoordelijkheid ondermijnen en twijfel zaaien is blijkbaar niet alleen in Israël het heilige doel van sommigen. Het is de islamofiele guerrilla-tactiek bij uitstek.

  Like

 23. lone wolf zegt:

  E.J.Bron

  Als iemand de kaart van Iran voor zich neemt, dan liggen de kerncentrales in het oosten van het land in het gebergte. Om hier te komen moet je niet alleen over andere landen vliegen, maar ook over bijna heel Iran voordat je bij het doel bent.
  Sinds de Irak oorlog staat Iran van grens tot grens vol met radarposten.De afstand van Israel tot het oosten van Iran is bijna 4000 kilometer. Denkt er nu iemand serieus dat de Israeli’s ongemerkt het Iraanse luchtruim kunnen binnenvliegen. Dat noem ik dus zelfmoord.

  Like

 24. E.J. Bron zegt:

  Het zou mij helemaal niets verbazen wanneer de Israëli´s vanuit het oosten aanvliegen om de boel plat te gooien. Bijtanken in de lucht en BOEM!!!!

  Like

 25. Ko Lumbus zegt:

  @E.J.Bron om 13:29

  Stealth bomber….

  ‘The B-2 is a low-observable, strategic, long-range, heavy bomber capable of penetrating sophisticated and dense air-defence shields. It is capable of all-altitude attack missions up to 50,000ft, with a range of more than 6,000nm unrefuelled and over 10,000nm with one refuelling, giving it the ability to fly to any point in the world within hours.’

  Like

 26. Ko Lumbus zegt:

  Kijk jongens en meisjes, en bovenstaande faaie beelden van de B-2 zouden jullie zijn ontgaan zonder het gelaakte comment van Lone Wolf. 😉

  Like

 27. G.Deckzeijl zegt:

  Zeg “eenzame wolf”, krijg ineens een ideetje. Waarom ga jij niet op je fietsje de IAF-bommetjes bij de Iraniërs afleveren. Spaart de IAF een sloot kerosine en jij hebt de wereld gered. En dan kun je op de terugweg(als je banden niet lek zijn) nog een paar bermbommen plaatsen bij het onderkomen van Ahmadinejad, als toegift. En je zult na “gedane arbeid” hard naar huis moeten fietsen, maar wellicht kan een verdwaalde NATO-heli nog uitkomst bieden…
  Lijkt je dat wat?

  Like

 28. benny zegt:

  @ko lumbus:de f117 en de raptor f22 niet vergeten om nog over onbemande stealth drones te zwijgen.

  Like

 29. Aegolius cs zegt:

  Laat die Zaagmans (13:24) toch kletsen. Zijn enige strategie en dat is hem niet kwalijk te nemen, is dat gezondheidszorg voor hem 2 maal per week beschikbaar blijft.
  Ieders leven hangt bij aanvang boven het graf en…. moet ik ook zeggen, heeft hij geen vertrouwen in wat hem boven is beloofd.

  Like

 30. Ko Lumbus zegt:

  @Aegolius,

  Vladimir Nabokov?
  The cradle rocks above an abyss’ (..and common sense tells us that our existence is but a brief crack of light between two eternities of darkness.) 🙂

  Like

 31. breget. zegt:

  Lone wolf, ja het is verschrikkelijk wat de wereld Israel word aangedaan bedoeld u dat? Een nieuwe generatie van een beschaafd volk dat uit de gruwel van Auschwitz is opgestaan en nu niet meer als schapen over de dam willen worden gejaagd maar het recht hebben zich te verdedigen een volk waar iedereen trots op mag zijn als je tenminste realistisch alle jaren met open oog en oor het nieuws heb beluisterd .Het zou u helpen om in gedachten terug te kunnen gaan naar 40 /45 en in gedachten dat zelf mee te moeten maken ,het zal niet hetzelfde effect hebben omdat u de pijn niet kan voelen .M.V.G

  Like

 32. Ko Lumbus zegt:

  Mooi filmpje, Benny om 14:27!
  ‘Don’ mess with the United States… We don’t put our women in Burkas, we let hem fly F-15s and stand them after your guys.’
  Heerlijke Amerikaan!

  Like

 33. benny zegt:

  @ko lumbus:hij heeft nog leuke filmpjes,dit is “wild bill for america”.

  Like

 34. Piet Klont zegt:

  Hellen zegt:
  21 augustus 2012 om 13:08

  Mmmm….Lariekoekmans heeft meerdere malen gesproken over het ‘Haatblog’ van Bron, waar hij met regelmaat even komt gluren.
  Nu zat ik ooit achter de knoppen bij A7 en dat had de leuke bijkomstigheid dat je inzage had in verschillende mailadressen.
  Nu ben ik de laatste die daar misbruik van zal gaan maken, maar in een enkel speciaal geval….
  We moesten die van Klaartje Koekmans maar eens naast die van L.W. leggen, en wellicht nog enkele andere om van dat trollengesodemieter verlost te worden.

  Like

 35. Aegolius cs zegt:

  KL 14:42
  Hoewel ik zelfs niet in zijn schaduw kan verkeren, mag ik even eigenzinnig zijn als zijn opvattingen.

  Like

 36. Gt zegt:

  @lone wolf

  Het zullen uiterst nou keurige bombardementen zijn, met gebruik van kernwapens sluit ik niet uit.
  De eerste aanval zal gigantisch zijn, Iran zal weg gevaagd worden hou daar maar rekening mee en ook geheel de moslim wereld met hun agressie waar ook terwereld.

  Like

 37. Zou Iran zo stom zijn nucleair antwoord uit te lokken door te beginnen? Denken ze dat ze dat kunnen winnen? Zou men zo binnenlands onbehagen trachten af te leiden? Aan de andere kant ken ik Israël niet als een land dat de eerste klappen uitdeelt als dat niet nodig is (zoals juni 1967, of in 1981 toen Iraakse atoominstallaties werden gebombardeerd). Het is geen imperialistisch of oorlogszuchtig land te noemen. Een splintertje op de kaart van het Midden-Oosten en dat moet en zal kapot, maar het blijft nog steeds een David die zich geslaagd verdedigt tegen Goliath.

  Like

 38. G.Deckzeijl zegt:

  Héé Benny(14:27) , deze is voor jou!

  Like

 39. Tom Hendrix zegt:

  @Hans van de Mortel, beste Hans daar zeg ik volmondig AMEN op. Het is diep treurig, dat de mensen in Israel, met in het achterhoofd de verschrikkingen van de Holocaust, na zoveel jaren nog niet in vrede kunnen leven Hans.
  Het is een grof schandaal, dat zich een christen noemende persoon van Agt, bereid is om hand-en spandiensten te verrichten om Israel te vernietigen. Wat deze dwaallichten van christen en linkse huize vergeten is het feit dat de moslims, de Palestijnen gebruiken als onderknuppels om Israel schade toe te brengen, en of het nu de PLO, Hamas, of El Fatah is, dat maakt niets uit.
  Gezien het feit, dat IK mij NIET wens te vereenzelvigen met christenen als van Agt, verklaar ik mij niet meer gebonden te zijn aan een instituut kerk, maar door het leven wens te gaan als gewoon MENS tussen MEDEMENSEN.
  Zo heb ik het wel gehad met de geloven.

  Like

 40. Tom Hendrix zegt:

  Breaking; Hoor net op de duitse ZDF, dat OBAMA dreigt met ingrijpen in Syrië, als het regime Assad chemische wapens gaat inzetten.

  Like

 41. Tom Hendrix zegt:

  @Hans van de Mortel, dat is zeer spits opgemerkt Hans!

  Like

 42. benny zegt:

  @g.deckzeijl:grappig filmpje 🙂

  Like

 43. louis-portugal zegt:

  Ik stopte in Oostenrijk op weg naar Italië, met een boot achter mijn auto ,´s avonds om ongeveer 10 u om te tanken.
  Naast mij stopte een auto met iemand die mij vertelde dat hij een stuk achter me aan gereden was en vroeg of ik naar Italië reed.
  Na bevestiging mijnerzijds vroeg hij of hij achter me aan mocht blijven rijden.
  Op mijn vraag waarom zei hij dat hij de weg niet kende.
  Hij was met een gezin en het leek me dus niet gevaarlijk.

  Later stopten we en dronken we een kop koffie.
  Hij had een paar dagen vakantie en was blij dat hij er eens even tussen uit kon.
  Hij had n.l. bijna 6 dagen aan een stuk door gevlogen in de zesdaagse oorlog van Israël tegen de arabieren in 1967.
  Israël had toen te weinig piloten om die jagers permanent te laten vliegen in wisseldiensten.
  Hij was blij dat er even tussenuit kon.

  Ik voelde me een vorm van trots om die man uiteraard zeer beperkt ten dienste te zijn.

  Ik begrijp die brief dus volkomen.

  Like

 44. Hellen zegt:

  @ Hans 18.00
  Ik ben het volkomen met u eens , duidelijk verhaal !

  Like

 45. Ben even weg geweest 😉

  GO ISRAEL, GO!

  en over LW: Waarom krijgt ik steeds meer het gevoel dat Grijze Wolven hier rondstruinen?

  Like

 46. Linsky zegt:

  Gelukkig…pfff,… we wilden net een opsporingsbericht uit laten gaan Pieter! 🙂

  Like

 47. Ach een ziekenhuis bezoekje. Moest even voor prive-chauffeur spelen 😉

  Like

 48. Linsky zegt:

  Ach, ja Pieter, je hebt altijd mensen die hun eigen ruiten ingooien of zichzelf in de vingers snijden, hè. 🙂

  Like

 49. E.J. Bron zegt:

  Héél grappig Linsky! 😉

  @Pieter

  Kijk voor LW even naar mijn comment op de Zell am See-draad! 😉

  Like

 50. Gelezen en uiteraard gereageerd 😀
  @Linksy: Niet dat niet precies: Bezoekje aan specialist. Zogenaamde vrienden wouden haar niet brengen. Ik heb ze na afloop telefonisch ongezouten mijn mening gegeven 😀 In nood zie je precies wie je echte vrienden zijn 😉

  Like

 51. Linsky zegt:

  Daarom zijn er van die gevallen Pieter, anders wisten we ook niet wie onze echte vrienden zijn! 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s