Terreur en antisemitisme op het internet

Rabbi Abraham Cooper

(Interview door: Manfred Gerstenfeld)

Interview met rabbijn A. Cooper van het Los Angeles Simon Wiesenthal Center: “We monitoren momenteel meer dan 15.000 haat- en terreurgerelateerde sites. Het sociaal netwerken maakt echter het aantal irrelevant wanneer één enkele posting een onnoemelijk aantal mensen en daarbuiten kan bereiken.”

“De explosieve stijging van het gebruik van internet in de huidige eeuw heeft geleid tot een nieuwe manier van overdracht van een breed scala aan klassieke antisemitische beelden en boodschappen. Terroristische, racistische, onverdraagzame en antisemitische websites zijn in grote aantallen opgekomen  en zijn vaak aan elkaar gekoppeld. Traditionele haatgroepen zoals neonazi’s, de Ku Klux Klan en skinheads, breiden uit op het internet. Heel andere activistische groepen hebben coalities opgebouwd in de naam van de anti-globalisering, anti-Amerikanisme en het aanvallen van Israël.”

“In 1995 was er één haatsite, Stormfront. Zij is nog steeds actief en heeft honderdduizenden postings. Het 14 jaar oude Simon Wiesenthal Centrum Digitaal Terrorisme en Haatproject monitort op dit moment meer dan 15.000 haat- en terreurgerelateerde sites. De exponentiële groei van virale sociale netwerken daarentegen maakt dat aantallen steeds minder een rol spelen wanneer één posting, beeld, lied of YouTube-video onnoemelijke duizenden en meer kan bereiken.”

Rabbijn Abraham Cooper is Associate Dean van het Simon Wiesenthal Center in Los Angeles. Over een periode van meer dan 30 jaar heeft rabbijn Cooper een overzicht over de internationale sociale actieagenda van het SWC, die varieert van wereldwijd antisemitisme, nazi-oorlogsmisdaden en restitutie tot aan extremistische groeperingen en tolerantieonderwijs.

“Men kan een website op het internet zetten, elk idee doen herleven en aankleden, terwijl men z’n boodschap richt op specifieke doelgroepen. In dit medium kan men zelfs zeggen dat Joden het bloed van hun slachtoffers drinken – zonder te worden aangevochten of ter plekke te worden berispt. Voorname antisemitische thema’s zijn de 11 september mythologie, de ontkenning van de Holocaust, de bloedsmaad en de Protocollen van de Wijzen van Zion. Het internet biedt een krachtig podium voor bekende antisemitische thema’s en maakt deel uit van een veel grotere online subcultuur van haat.”

“Een aantal factoren maakt het internet aantrekkelijk voor promotors van de haat. Het is goedkoop, moeilijk te controleren en vrijwel onmogelijk om een ​​bericht van het internet weg te houden. Bovendien kent het geen grenzen; dus een kleine speler in een haatbeweging kan nu uitgroeien tot een wereldwijd opererend bedrijf.”

“De catastrofale dreiging van het internationaal terrorisme heeft geleid tot een grote verschuiving in de manier waarop politici en opiniemakers in de Amerikaanse samenleving naar het internet kijken.

Manfred Gerstenfeld

Door 11 september werd de Verenigde Staten wakker gemaakt. Het belangrijkste vraagstuk is niet langer de persoonlijke vrijheid van meningsuiting, maar eerder eenvoudig, de gemeenschappelijke veiligheid. Met betrekking tot het terrorisme is er een welkome trend weg van reactief ten opzichte van onlinebedreigingen naar steeds meer pro-actief. In de post-11-september-wereld kan de overheid het zich niet veroorloven om te arriveren nadat een terroristische gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Om effectief terroristische daden te stoppen, moeten ze handelen voordat er een ramp plaatsvindt.”

“Ondanks deze gunstige ontwikkeling zijn Amerikanen, als gevolg van het Eerste Amendement van de Amerikaanse grondwet, bestand tegen overheidsinmenging in wat (slechts) ‘hate’-speech is. Dit helpt om te corrigeren voor het feit dat de VS de offshore, digitale hoofdstad van haat is. Een voorbeeld: tijdens de jaren-60, -70, -80 en -90 werden naziboeken, die illegaal waren in Duitsland, in de VS gepubliceerd en van daar per post in heel Duitsland verspreid. Websites, verdrongen van Duitse servers, zijn sindsdien verschenen op Amerikaanse.”

“Om het aantal en de impact van haatsites te verminderen, moeten we er bij onlinebedrijven voortdurend op aandringen om hun aandeel te leveren. Als we ons bezighouden met bedrijven als Facebook, Google en YouTube, doen we onze zaak geen plezier door tegen het principe van vrije meningsuiting te zijn, maar eerder, door er op aan te dringen dat de bedrijven hun abonnees verantwoordelijk houden als ze de eigen regels van deze bedrijven overtreden.”

“Er wordt een contractuele overeenkomst gegenereerd elke keer als een online gebruiker op ‘Ik ga akkoord’ klikt. Wanneer men zich aanmeldt voor hun diensten, moet je hun regels volgen. En hun voorgedrukte onlinecontracten geven deze bedrijven de mogelijkheid om berichten te verwijderen en zelfs een service te beëindigen. Deze aanpak leverde positieve resultaten op en leidde tot de verwijdering van vele duizenden websites, forums en Facebook pagina’s. Op dit moment geven we een onvolmaakt Facebook een B + voor hun medewerking op dit terrein. Youtube wordt beoordeeld met een D- en Twitter met een ‘niet meetbaar’. Zij moeten eerst nog onderkennen dat hun service regelmatig wordt misbruikt door terroristen.”

Rabbijn Cooper zegt, dat Joodse groepen veel meer moeten doen om het internet te monitoren, vanwege de gevaren die het bevat. “Als belastingbetalers in democratieën hebben wij het recht om van de autoriteiten te vragen om met een ​​deel van dat geld ervoor te zorgen dat terroristen niet onze democratische samenlevingen vernietigen. Wanneer geconfronteerd met specifieke online-bedreigingen van hen die steun geven aan het terrorisme, hebben we ook het recht en de plicht om bescherming van de autoriteiten te vragen. Daarnaast moeten we waakzaam en proactief zijn om te vechten tegen de politieke strijd tegen het zionisme en Israël en de groeiende campagnes die het Jodendom te besmeuren.”

“We hebben een gezamenlijke aanpak voor deze uitdagingen nodig, waarbinnen overheden, wetshandhavers, inlichtingendiensten, NGO’s en de internetgemeenschap in het algemeen samenwerken. Een andere grote uitdaging blijft om opvoeders, ouders en de media de omvang van het gevaar te laten begrijpen, die een ongecontroleerd internet stelt voor de waarden van de democratie. “Tegelijkertijd, online onverdraagzaamheid, antisemitisme en terrorisme presenteren zich als voortdurend ontwikkelende bedreigingen voor Israël en het joodse volk.”

Bron:

http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/12072#.UDJPOd2TtlM

Interview en tekst: Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Engels door:

Vederso

(voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Joden, Jodendom, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

5 reacties op Terreur en antisemitisme op het internet

 1. in 2006 hield het Wiesenthal center nog 4.000 hate-sites in de gaten. Kan je zien hoe het in een korte periode verontrustendbarend is uitgegroeid tot meer als 15.000

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Yaakov dat is voor de andere kant ook zo.

  Like

 3. Linsky zegt:

  Franse auteur richt partij op omdat land ‘in oorlog is met immigranten’
  ‘Antiracisme is onderdrukkende ideologie geworden – Media werken mee aan het grote doel: ontbinding van de nationale volken van Europa door massa immigratie – Frankrijk wordt een Balkanland, een tweede Libanon’

  Dit soort politiek incorrecte foto’s waarop duidelijk de afkomst van de relschoppers in Amiens is te zien werden zoals gewoonlijk zoveel mogelijk door de Europese media vermeden.

  De Europese media hebben er alles aan gedaan om de zware rellen die het Noord Franse Amiens eind vorige week teisterden te bagatelliseren en veralgemeniseren als ‘sociale onrust’. In werkelijkheid ging het volgens de Franse auteur Renaud Camus om de eerste ‘oorlogshandelingen’ van hoofdzakelijke Afrikaanse, Noord Afrikaanse en Arabische immigranten tegen de Franse beschaving. Camus heeft daarom een nieuwe politieke partij opgericht die zich verzet tegen de door de gevestigde politieke orde nagestreefde doelbewuste vernietiging van de Franse -en Europese- cultuur door de massale import van immigranten uit Afrika en het Midden Oosten…………….verder: http://xandernieuws.punt.nl/?id=663246&r=1&tbl_archief=&

  Like

 4. Aryan zegt:

  Hoe kan men nu ’n anti-Semitiet zijn als de top Rabbijnen zeggen dat de meerderheid van de huidige joden Ashkenazi Joden zijn?! Waarom is men niet bereidt om eens in die Torah te duiken voor een antwoord in plaats van alsmaar dat geleuter te herhalen van de MSM? Want dan zou men weleens iets heel anders kunnen vinden – namelijk in Gen. 10:1-3.

  Gen 10:1-3.
  (1) Now these are the generations of the sons of Noah, Shem, Ham, and Japheth: and unto them were sons born after the flood. (2) The sons of Japheth; Gomer, and …. (3) And the sons of Gomer; Ashkenaz, and ….

  Dit bewijst dat zij die zeggen Joden te zijn GEEN Semieten zijn maar juist JAPHETIETEN!!!!!!!

  Hallo… wordt nu eens wakker!!!!

  Like

 5. Aryan zegt:

  En verder ook nog het volgende even goed lezen en begrijpen: http://www.biblestudysite.com/migrationmap.htm (en nee het zijn geen Jahovah Witnessess)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s