De macht van de islam. Europa’s nieuwe werkelijkheid

Op een dag reden Karen Jespersen en Ralf Pittelkow vanuit hun huis in Dragør over de Øresund brug naar de Rosengård wijk in Malmö. Ze reden rond en voelden dat ze waren aangekomen in een andere wereld. Winkels hadden reclameteksten in het Arabisch. Slechts een paar spraken Zweeds op straat. Gesluierde vrouwen waren overal. Er waren satellietschotels op de balkons.

“We dachten aan een jonge hoofddoek dragende vrouw die verscheen op de Zweedse televisie”, herinnert zich Karen Jespersen. “Ze zei: ´Het voelt als Irak of een ander Arabisch land. Ik voel ik me uitstekend in Malmö´. Rosengård is een parallelle samenleving van moslims waar mensen hun eigen leven leiden. Dit vormt een vruchtbare voedingsbodem voor radicale moslims voor een toenemende invloed. Overal in Europa zien we dezelfde trend in veel grote steden. “

Deze trend was de aanleiding voor het schrijversduo om het boek ‘Islams MAGT. Europas ny virkelighed ‘(De macht van de islam. Europa’s nieuwe werkelijkheid)te schrijven. Het boek is bedoeld als een waarschuwing.

V: Een waarschuwing voor wat?

“We laten zien dat er belangrijke veranderingen optreden in de Europese populaties met een snel groeiend aandeel van de moslims”, zegt Ralf Pittelkow en voegt eraan toe: “Tegelijkertijd is er een trend naar meer en meer jonge moslims die de Europese samenlevingen en hun waarden afwijzen. Ze willen hun eigen moslimgemeenschappen, waar de islamitische waarden en regels van toepassing zijn. Het kan leiden tot een heel ander Europa met grote conflicten. ”

Het boek maakt gebruik van vele concrete voorbeelden uit verschillende Europese landen om te laten zien dat er druk wordt uitgeoefend om de invloed van de islam in de samenleving te vergroten. Dit is te zien in de hoofdstukken over de situatie van vrouwen, misdaad, vrijheid van meningsuiting, het fragmenteren van de maatschappij, de islamitische wet, islamisme en terrorisme.

V: Er wordt gezegd dat de moslims die in Europa worden geboren en opgroeien steeds meer geïntegreerd raken. U ziet geen positieve trend in die richting?

“Ja, dat doen we wel”, zegt Karen Jespersen. “Er is een aanzienlijke groep jongeren die integreert en bijdraagt aan onze samenleving. Wij benadrukken dat moslims een diverse groep met verschillende visies is. Wij wijzen op drie groepen in het bijzonder:

Aan de ene kant zijn er de islamisten, die een islamitische samenleving willen. Aan de andere kant zijn er de liberale moslims, die de islam willen integreren in de liberale, democratische samenleving. Tussen deze twee is er een zeer grote middengroep die de dogma’s van de islam accepteert, maar ze alleen in mindere mate beoefenen. Deze ontwikkeling in groepen is van cruciaal belang. Helaas is er van hen een groeiend deel dat meer beweegt in de islamistische richting.”

Karen Jespersen & Ralf Pittelkow

V: Wij moeten toch zeker de islam dezelfde religieuze vrijheid geven als andere religies?

“Absoluut. Maar het is belangrijk om te begrijpen dat de islam niet alleen een religie is als alle andere. De islam heeft vaste regels voor hoe de samenleving moet worden georganiseerd. De regels kunnen in de praktijk alleen worden uitgevoerd als de islam de macht heeft in de maatschappij. Daarom proberen sterke islamitische krachten de vorm van de Europese samenlevingen te beïnvloeden. Wij verwerpen dat. Moslims moeten de vrijheid hebben om hun geloof te belijden. Maar de islam moet niet de macht hebben”, zegt Ralf Pittelkow.

“Wij wijzen erop dat de macht van de islam zichtbaar wordt op verschillende manieren. Het kunnen religieuze islamisten zijn die hun principes willen implementeren. Maar aan de andere kant kunnen het ook moslimbendes zijn, die de controle over een wijk overnemen. Zelfs als ze niet voldoen aan de principes van de islam, is het duidelijk dat velen van hen zich sterk identificeren met de islam. ”

V: Waarom bent u zo bang voor parallelle samenlevingen? Is het niet een uiting van diversiteit?

“Het is geen positieve diversiteit, integendeel. Het is een zeer schadelijke fragmentatie en ontbinding van de maatschappij. We krijgen een samenleving waar er tussen de bevolkingsgroepen grote afstanden liggen. Het ondermijnt een van de belangrijkste kwaliteiten van een samenleving, namelijk het vertrouwen tussen mensen. Denemarken is een land met veel vertrouwen en het zal een tragedie zijn als we dat kwijtraken”, zegt Karen Jespersen.

V: Hoe zal Europa deze trend vermijden waar u bang voor bent?

“Strikt gecontroleerde immigratie is een voorwaarde voor integratie om te slagen”, zegt Ralf Pittelkow. “Maar verder dan dat gaat het over staan voor de Europese basiswaarden. Bovenal moeten we aandringen op de traditie van informatie en vrijheid, dat dezelfde regels, dezelfde eisen en dezelfde rechten voor allen van toepassing zijn. Nee, voor moslims geen bijzondere voorzieningen.”

“We zullen geen scheiding van geslachten hebben. We zullen geen mannelijke dominantie over vrouwen hebben. We zullen niet de islamitische hoofddoek in ons rechtssysteem, onderwijs en gezondheidszorg hebben. We zullen geen beperkingen op onze vrijheid van meningsuiting hebben. We zullen geen gesloten islamitische gebieden hebben. We zullen niet de boerka of niqaab hebben. We zullen lucht, licht, vrijheid en gelijkheid hebben”, zegt Karen Jespersen.

“Het probleem is dat de elite in de Europese samenleving geen vreugde, trots of beslistheid heeft getoond als het gaat om onze waarden. Ze worden geplaagd door schuldgevoel en minachting voor hun eigen cultuur en zijn veel te tolerant voor de diep intolerante kenmerken van de islam. Dit is het meest ernstige probleem van Europa: Gebrek aan zelfbewustzijn en vechtlust “, aldus Ralf Pittelkow.

Over de auteurs:

Karen Jespersen: Minister van Sociale zaken in de sociaal-democratische regering van Poul Nyrup’s, minister van Binnenlandse Zaken in de liberale regering Anders Fogh Rasmussen en momenteel voorzitter van de Integratiecommissie in het Deense Parlement. Ze schreef een aantal boeken over sociale zaken, de islam en integratie, met inbegrip van de bestseller Islamisten en Naivisten (geschreven in samenwerking met Ralf Pittelkow).

Ralf Pittelkow: Resident commentator van de toonaangevende Deense krant Jyllands Posten en een frequente tv-talkshow-gast, eerder politiek adviseur en docent aan de Universiteit van Kopenhagen. Hij schreef een aantal boeken over sociale zaken, de islam en integratie, met inbegrip van de twee bestsellers:  “Na 11 september. Het Westen en de islam” en “Islamisten en Naivisten” in samenwerking met Karen Jespersen.

Karen Jespersen en Ralph Pittelkow begonnen hun eigen krant Den Korte Avis (De Korte Krant) in januari 2012.

Nu ook beschikbaar als e-book in het Engels: E-book Saxo com

Bronnen:

http://islamineurope.blogspot.dk/2010/08/denmark-islams-power-europes-new.html

http://snaphanen.dk/2012/08/22/pastorale-2/

Vertaald uit het Engels door:

Vederso

(voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Denemarken, Dhimmitude, Europa, Islam. Bookmark de permalink .

50 reacties op De macht van de islam. Europa’s nieuwe werkelijkheid

 1. gielah zegt:

  Heel goed artikel!
  Het bevestigt wat ik steeds meer begin te denken: zóu Nederland massaal teruggaan naar de levensstijl, de waarden en normen en liefst óók het geloof van ( zeg….) de vijftiger jaren… dan zou de islam hier geen SCHIJN van kans gemaakt hebben.
  Tussen toen en nu is onze hele identiteit – die tevens onze kracht en ons fundament was – door de goootsteen gespoeld…. láng leve de nieuwe tijd en de nieuwe, geëmancipeerde mens… en zo.

  De oplossing is ( op termijn) alleen maar mogelijk als de West-Europeaan zichzelf en zijn wortels terugvindt.
  Vooralsnog zie ik daar nog geen spóórtje van!
  We zullen onszelf dus waarschijnlijk pas weer terugvinden, terwijl we onder de islamitische knoet leven… zonder vrijheid en zonder geld en zonder veiligheid.

  Ik zou op alle scholen oudere, nog geestelijk gezond zijnde, mensen uitnodigen.
  Laat hen vertellen… vertellen…. vertellen.
  Laat oude geschiedenisboekjes herdrukken…. of ( als er nog maar één ergens in een kast staat) voorlezen.
  Ga de liederen van vroeger weer invoeren en gezamenlijk laten zingen.
  Lees voor uit de kinderbijbel!
  Zó ver is de Nederlandse cultuur toch nog niet weggezakt?
  Die is toch nog niet dood en begraven?
  Zolang er nog mensen in leven zijn, die deze zelf hebben meegemaakt en die – als het ware – zélf die cultuur ZIJN…. kán de jeugd nog op die oude vaderlandse stam geënt worden.
  En de generatie van 20 tot en met 50?
  Heette dat al niet de verloren generatie?
  Laat die mensen in Gódsnaam meelezen met hun kinderen en mééluisteren naar de senioren.
  Straks bestaat er geen Nederlandse cultuur en geen geschiedenisonderwijs meer.
  Hark élk spoortje daarvan met zorg bijéén… als was het 18-karaats goud.

  En laat alle negativisten en cultuur-ontkenners eindelijk eens hun scheur dichthouden en van onze krantenpagina’s geweerd worden.
  Die hebben ons al alle kracht ontroofd, met hun ‘weg-met-ons’ praatjes.

  Like

 2. willemientje zegt:

  Gielah,
  Dat is ook zo, wat mij stoort, en dan denk ik, ben ik nu zo oud?, zolang is het toch niet geleden, dat de Nederlandse normen, en waarden, als de normaalste zaak van de wereld werden beschouwd?

  Dat een jongere, in bus, of trein, opstond voor een oudere, of een zwangere vrouw, dat de gewone normale beleefdheisvormen in acht werden genomen?

  Wat is er in Godsnaam, in die pakweg 30 jaar met de maatschappij gebeurd, volgens mij worden de kinderen niet meer opgevoed, uitzonderingen daargelaten,

  Een flinke scheut jaren 60 zou niet verkeerd zijn!!

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Heb ook nog een leestip mbt Jespersen & Pittelkow, getiteld: Islamisten en naïvisten.
  ISBN 9789046802243 Met inleiding van Afshin Ellian Uitg. Nieuw Amsterdam 2007.
  Aanrader!

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Het volgende moet ik hier parkeren omdat ik wil dat iedereen goed doordrongen raakt van -in dit geval- de gedachtekronkels van ene Konterman(what’s in a name?) van zorgverzekeraar Achmea. Ga maar gewoon dood, daar komt het op neer.
  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Economie/347328/Achmea-wil-debat-over-dure-kankerbehandelingen.htm
  (stond begin aug een treffende cartoon op AP, is nu verdwenen. Zorgverzekeraar die patiënt in rolstoel(in bijzijn van behandelend arts) voorstelt euthanasie te laten plegen, vanwege de kosten)
  O ja, wat Konterman doet heet binnen die kringen “masseren”. Alle details via dit treffende filmpje:
  http://tinyurl.com/8yvy9py
  Aldus: een proefballonnetje oplaten, kijken hoe er gereageerd wordt, wordt er niet gereageerd dan de plannen doordrukken. Geheel in de lijn van intrigant J.C.Juncker..!!!
  http://tinyurl.com/dxucmvt
  Zo, jullie zijn weer geheel geïnformeerd. Maar ik pik die ontwikkelingen NIET.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Het is niet te geloven: je word door het nieuws ingehaald..!!!
  Kent iemand deze KLOOTZAK..???
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12808967/__Beroving_pinautomaat_op_beeld__.html
  Dringend advies: pin niet meer op straat maar binnen bankfilialen. Zorg ervoor dat je genoeg contact geld hebt zodat je ’s avonds niet meer hoeft te pinnen.
  Meer>>> http://tinyurl.com/5vklr7o
  Dit land gaat echt compleet naar de bliksem. Met Roemer als MP gaat dat zeker gebeuren, maar dat hoop ik NIET.

  Like

 6. Johanna Haarlem zegt:

  pracht artikel 🙂 en zo waar en die twee zeggen het toch keurig in mijn opinie…laat er weer lucht licht vrijheid en gelijkheid zijn…!! wil daar vooral LIEFDE aan toevoegen…wie niet van zichzelf houd kan niet van een ander houden…ze weten totaal echt niet wat liefde is…HAAT is wat ik zie…en dat moet je niet willen in je land…laten wij daaar wel van geleerd hebben….we hebben ze lekker laten leven al die jaren PROEF mislukt multi culti van de LINKSE kerk heeft grof gefaald…..en het is aan onze generaties in het land een taak om hier wat aan te doen….wit haben est gewüsst !! wij moeten als huidige generaties er NU een halt toe roepen ….het botst!! we willen geen moslimenclaves waar sharia reechten gelden…dan kunnen de inheemse bevolking zich gaan onderwerpen…?? alleen dat woord al ik krijg er kippvel van me nekharen gaan overeind staan…het zal toch zo maar ff gebeuren zeg!! het is niet ontdenktbaar het GEBEURT NU !!het is pure JIHAD ik heb er geen ander woord voor…en hun ook niet 😦 het is genoeg de grens moet worden getrokken HOE ver kan je in je geloof voor in iets gaan!! heel vel ze schromen zich niet hun eigenbloed hun kinderen te offeren voor de JIHAD gaat die GRETA nog voor in de bres….heks!!
  JIHAD GRETA…zeg ik dan en we hebben er nog een paar…JIHAB van BOMMEL die had meteen al de losse handjes overgenomen in zijn onderwerping..kruize duiker…dus wat moeten wij doen het toetsenbord gebruiken maak mensen wakker ze zitten in een baan van totale onderwerping ze moeten ff uit de baan geschoten worden…de ISLAM komeet mag terug zijn zandbak afzender de Nederlanders en houd je smerige zwarte goud ook maar…duivelse troep opgepompt uit de onderwereld die olieverslaving heeft ons heel veel schade toegebracht..stop dat verdrag van straatsburg lekker op een plekkie waar de zon niet schijnen kan en dat doet die altijd in die zandbak….zo not done die olie en die islam…er zijn veel betere oplossingen dan nog langer die van de bol uitmelken van zijn bodemschatten….wij stoppen bij deze het verdrag uit de 19e eeuw…

  Like

 7. Aegolius cs zegt:

  gielah 14:51
  Ontwikkelingen zijn niet tegen te houden. Hooguit te vertragen. Maar zeker niet terug te draaien, zoals plaatsgevonden.
  We kunnen er over dromen wat eens was en bevreesd zijn wat komt.
  Of…… stemmen waarmee we onze parlementaire democratische monarchie binnen de EUSSR verder ondersteunen.

  Like

 8. Johanna Haarlem zegt:

  proefballonnetje?? er is zoveel alternatief beschikbaar en misschien wel veel minder duur …maar mensen een behandeling ontzeggen ivm kosten??doe dat lekker bij de slagboom als er weer ziekenhuistoeristen komen die een zware druk op onze gezondheidszorg veroorzaken…eerst betalen dan halen…spanje is hier ook erg in de problemen van geraakt…alles was bijna gratis hier dus ook voor de instroom en dat waren er best veel ivm de canarische eilanden bootjes vol…werden allemaal gelegaliseerd op dun duur…

  Like

 9. Aegolius cs zegt:

  En…Deckeijl: iedereen kan er lustig op los stemmen!

  Like

 10. Aegolius cs zegt:

  Z otbreekt.

  Like

 11. Aegolius cs zegt:

  En ik kan wl even doogaan

  Like

 12. Johanna Haarlem zegt:

  En als Beatrix nog harder gaat gillen….dat ze het niet wil heeft ze pech op haar leeftijd!! het volk is de baas BEA je heb alle vrouwen van Nederland zonder overkleding ten schande gemaakt met je hoofddoek over de hoed…in turkije was het ook niet nodig…ik wil niet zo een koningin het grootste voorbeeld van alle vrouwen???en sexueel getint lappie stof over je hoed maakt je meteen geen koningin meer in mijn ogen…BEA ik heb geen respect meer voor je ik haat je niet maar me liefde voor je is over…je bent van je standbeeld gevallen 😦 triest hé??

  Like

 13. Piet Klont zegt:

  S paakgeb ek, Ae Oliu-*hik*-us ?

  Like

 14. Piet Klont zegt:

  Aegolius cs zegt:
  22 augustus 2012 om 16:26

  Zo te lezen kan ook iedereen er wel op los tikken….van Lotje!

  Like

 15. Aegolius cs zegt:

  Klont 16:41
  Chinees toetsenbord. Spotgoedkoop maar het is wel even wennen.

  Like

 16. Ko Lumbus zegt:

  Overduidelijk dat een parallelle samenleving als Rosengård waar het schrijversdu zo van schrok ook te vinden is in grote steden hier in de buurt zoals Amsterdam en Brussel. Hoe lang zal het nog duren voordat daar de demografische tijdbom en het achterwege blijven van daadkrachtig politiek ingrijpen een universele moslimcultur heeft voortgebracht? Alle reden om het somber in te zien.

  Like

 17. Aegolius cs zegt:

  Het is toch wat? Hele wijken in grootstedelijke gebieden binnen Europa gaan naar de knoppen en ……… wilt u weten wat de EUSSR als maatregel tegen reactionaire politieke partijen als inzet belooft? Een EU gehelmd assistentieteam ter bevordering/hulp van het nationaal sentiment(…).

  Like

 18. Pieter Helenius zegt:

  willemientje zegt:
  22 augustus 2012 om 15:09
  Een flinke scheut jaren 60 zou niet verkeerd zijn!!

  Ik mag toch hopen dat u bedoelt jaren 50 oid, want de jaren zestig staat toch echt synoniem met het begin van de totalitaire Gutmenschendictatuur. Toen begon bij het babyboomtuig de vorming van de crypto-communistische ideeen die leiden tot de huidige ondergraving en afbraak van onze voorheen geweldige samenleving.

  Like

 19. Ko Lumbus zegt:

  Overigens wel een beschaafd en rationeel denkend duo, die Sjöwall en Wahlöö van de Zweedse islam kritiek. 😉

  Jespersen en Pittelkow:
  ‘Er is een aanzienlijke groep jongeren die integreert en bijdraagt aan onze samenleving. Wij benadrukken dat moslims een diverse groep met verschillende visies is. Wij wijzen op drie groepen in het bijzonder:
  Aan de ene kant zijn er de islamisten, die een islamitische samenleving willen. Aan de andere kant zijn er de liberale moslims, die de islam willen integreren in de liberale, democratische samenleving. Tussen deze twee is er een zeer grote middengroep die de dogma’s van de islam accepteert, maar ze alleen in mindere mate beoefenen. Deze ontwikkeling in groepen is van cruciaal belang. Helaas is er van hen een groeiend deel dat meer beweegt in de islamistische richting.’

  Like

 20. lucky9 zegt:

  @ Ko Lumbus
  Een diverse groep?
  Now breekt mijn klomp. Nog nooit zulke in één en dezelfde richting starenden waargenomen! Kwakende kikkers in geslachtsdrift zouden er nog wat van kunnen leren.

  Like

 21. Ko Lumbus zegt:

  @Lucyy9

  De realiteit kan soms pijn doen. (smile)

  Like

 22. lucky9 zegt:

  @ Ko Lumbus om 17:15
  De veroorzaakte pijn was niet intentioneel. Zeg maar een zijdelings effect. Sorry.

  Like

 23. Ko Lumbus zegt:

  @Lucky9 om 17:15

  Ga ook maar even kijken naar mijn reactie vandaag onder het ‘Een natte hond is beter dan eenvuiel Jood’ verhaal.
  https://ejbron.wordpress.com/2012/08/22/zwijgen-over-het-niemandsland/#comment-30743

  Ko Lumbus zegt:
  22 augustus 2012 om 14:44

  …………………..In zijn autodiografie ‘Een natte hond is beter dan een natte Jood ‘ schrijft de Jood Arye Shalicar, die gepokt en gamazeld is een gebied als het Berlijnse Niemandsland:

  ‘In Wedding, I met Muslims who were good to me and Muslims who were very bad to me…’

  They included people who loved and defended him, irrespective of race or religion. But he also met ‘real fanatics, who were raised wrongly and live in the wrong environment and carry this hatred within them.

  ‘If you experience both extremes, then I think you understand how life really works, because these poles exist in every society’, Shalicar said.

  De hoop dat zulk een nuancering ooit tot hoofden als die van Linsky zal doordringen beschouw ik als verloren.

  http://news.monstersandcritics.com/europe/news/article_1596406.php/INTERVIEW-From-Berlin-gangland-youth-to-Israeli-army-spokesman

  Like

 24. Ko Lumbus zegt:

  @Lucky9

  Je ziet hierboven dat ik het nauwelijks uit mijn toetsenbord kan krijgen:

  ‘ Een natte hond is beter dan een vuile Jood’ luidde de titel van dat dagboek.

  Like

 25. Ko Lumbus zegt:

  Sorry, het eerste deel van mijn comment uit de andere draad heb ik bewust gedeleet, per abuis staat de laatse zin ‘De hoop……beschouw ik als verloren’ er nog, was dus niet intentioneel.

  Like

 26. Tom Hendrix zegt:

  Geheel eens met bovenstaande reageerders. Een ander aspect waar de politieke elite niet over wil praten, dat is de economische wet, genoemd door een bekend econoom: Citaat: ” In stand houden van de sociale zekerheid in onze samenleving is een onmogelijkheid in samenhang met massa immigratie”. En dan heb ik het eens niet over een levensovertuiging. O ja, beste mensen, de overleden Koningin Juliana, moest van het kabinet van Agt?Wiegel de volgende uitspraak doen bij de Troonrede van 1979: ” Nederland is vol…ten dele overvol”. En kijkt U nu eens 33 jaar later.
  We leven in een gekkenhuis!

  Like

 27. Frans zegt:

  Het enige probleem is, religie zelf, de mensen een verhaal op hangen dat er een god is, is gebaseerd op angst, als je niet leeft volgens de bijbel of koran kom je in hel, de meeste doden zijn gevallen in naam van god/allah, religie is gif voor mensen, het enige wat mensen moeten doen is leven naar norm en waarden, zonder welk geloof dan ook , zou de wereld er een stuk mooier uit ien.

  Like

 28. lucky9 zegt:

  Ben het absoluut oneens met Ko Lumbus.
  Weet nog niet -what the fuck- waarom? Allicht is het iets principieels. Eerlijkheid allicht?
  Zal het later ff uitzoeken. Groeten aan eddy Daniels!

  Like

 29. Tom Hendrix zegt:

  Nou, dit kan er ook nog wel bij, lees op http://www.elsevier.nl dat Mw. Schippers, van de VVD= Vereniging van Dieven, de bevolking de THUISZORG zelf wil laten betalen. Tja, als je miljarden EURO met veel egards overmaakt naar het POLITBURO EU in Brussel, en tegelijk nog 100 duizenden immigranten binnen laat stromen, dan is het geld gauw verdampt. Dank je wel goedmoedige NEDERLANDER wij knijpen U wel uit voor onze WAANZINPOLITIEK!

  Like

 30. Linsky zegt:

  Lucky,
  die kwal blijft het proberen hoor!

  Ik ben overtuigd dat die ko lumbus dezelfde is als w.veder en chantal

  De schrijfstijl en de wijze van reageren is gewoon helemaal hetzelfde.

  Ook nu weer is ze voornamelijk tegen pennings en tegen mij bezig.
  En jij bent het volgende slachtoffer.

  Ik denk dat ze op de een of andere manier juist bepaalde schrijvers/commenters uitkiest om dwars te zitten omdat ze daar dan zelf natuurlijk de meeste aandacht door krijgt.

  Gistermiddag ben ik behoorlijk uitgevallen en heb zelfs gescholden, om haar uit te lokken, maar zoals je wel zag reageert die co exact zoals chantal en w. verder gedaan zou hebben…hihihi

  Ik zelf ben er van overtuigd, ….
  Pennings heeft volgens mij een vermoeden….

  In elk geval reageert dat geval als een zeurderig, drammerig onverzadigbare trut.
  Het is mogelijk dat ze klaarkomt op dergelijk reacties, ik zeg niet dat ’t zo is, maar dat is mogelijk bij die types. die hebben een onblusbare pathologische behoefte aan erkenning en aandacht! 🙂

  Like

 31. Linsky zegt:

  Nou, daar gaat ie zo weer.

  Amerikaanse, Britse, Franse special forces staan klaar voor actie in Syrië

  Amerikaanse verkenningsteams actief in Syrië om ingrijpen voor te bereiden

  Op bases in Jordanië en Israël staan grote Amerikaanse C130 transporttoestellen klaar om op bevel van president Obama special forces naar Syrië te vliegen, waar zij de chemische wapenvoorraden van het land zeker gaan stellen. Niet alleen moeten zij voorkomen dat president Bashar Assad de wapens verplaatst naar lanceerlocaties of naar de islamitische terreurbeweging Hezbollah in Libanon, maar ook dat ze in handen vallen van de islamistische rebellen. Tevens hoopt men in Washington dat Iran door het ingrijpen van Syrië voldoende terugschrikt om alsnog mee te werken met de internationale gemeenschap, zodat een unilaterale Israëlische aanval op het land kan worden afgewend..verder:
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=663280&r=1&tbl_archief=&

  Like

 32. Anneke zegt:

  @Tom Hendrix: -18.14u- : PVV = Profetie Voor Vrijheid; Amen en shalom!!!!

  Like

 33. Tom Hendrix zegt:

  @Anneke 18.44. uur, 12 september komt dat dik in orde Anneke- ook Shalom voor jou en aanhang!

  Like

 34. Anneke zegt:

  “Beat the horror islamic BEAST !!!! Then it will be FEAST” Hmm; nu ben ‘k wéér aan het discrimineren gezien door heel wat links kijkende ogen. Nu is A. een ruige opruister….Kan me allemaal géén moer meer schelen. Zo m’n schrijftaal verlaagd zich ook al, hmmm ben ‘k nu aan het re-integreren??? NEE toch niet!!!! “De boosheid speelt parten.”

  Like

 35. Anneke zegt:

  Kan wel enorm kwaad en gefrustreerd zijn en blijven, maar daar schieten ‘we’ helemaal NIETS mee op. Re-integreren moeten wij autochtonen eveneens NIET doen, dan verlagen we ons dermate…. Weet gelukkig heel goed en mensen als bijv. Gielah en Willemientje weten dit eveneens: “Niet gebeurd hier op aarde zonder geldige, verantwoorde REDEN. Alles heeft een oorsprong, een verleden. Ook ons Nederlandje aan de Noordzee, onze provincieën, – steden en – dorpen….en wijzelf. Hebben in het verleden al heel wat doorstaan, het land is nog niet verdronken, of over- gespoeld door de woeste golven van de Noordzee. De autochtone Nederlanders zijn nog niet uitgestorven; ect. ect. ect. Al hadden de koranlikkebaardjes dit wel zeer graag zien gebeuren. Die Noordzee-golven zijn veel krachtiger dan de islamitische golven!!!! Dùs BLIJF HOOP houden, hoop doet leven en houd levend!!!! “Strijdlustig moeten de Europeaan, de Nederlander en de Amerikaan zeker wéér worden; bijt maar van je af…op een BESCHAAFDE wijze!!!!”

  Like

 36. Ko Lumbus zegt:

  Linsky zegt:23 augustus 2012 om 18:24

  Linsky, beter dan ons hier met je fantasie te vervelen, open je je ogen voor wat islamonderzoekers Jesperson en Pitelkow in hun boek dat hierboven besproken wordt te melden hebben, nl. dat er ook goede moslims zijn.
  Tot dezelfde slotsom komt de Jood die in het hol van de moslimleeuw groot werd en daarover zijn auobiografie ‘Een natte hond is beter dan een vuile Jood’ schreef.

  Like

 37. E.J. Bron zegt:

  @Ko Lumbus

  Maar uiteindelijk wel vanwege islamitisch antisemitisme emigreerde……

  Like

 38. Ko Lumbus zegt:

  Pittelkow wordt met dubbel t geschreven.

  Like

 39. E.J. Bron zegt:

  Dat kon niet verhinderen dat hij zich vanwege ISLAMITISCH antisemitisme genoodzaakt zag te vertrekken… met of zonder extra t!

  Like

 40. Een moslim blijft een moslim. Als er gematigde dan wel goede moslims bestaan, waarom horen we dan nooit iets van hen wanneer de slechte moslim bezig is zich beestachtig te gedragen? Gematigde moslims bestaan niet en goede ook niet want als puntje bij paaltje komt dan staan ze allemaal aan dezelfde kant en dat zal zeker niet ‘onze’ kant zijn. Wie zegt er niet dat een zogenaamde goede moslim niet gewoon Taqiyya’ pleegt? Ze mogen immers van hun haatboek ongelovigen voorliegen en bedriegen als dat in hun voordeel is of hun behoud tot leven kan betekenen?

  Grappig? Om heel eerlijk te zijn vind ik het niet eens grappig, het is eerder om te huilen!

  Like

 41. Ko Lumbus zegt:

  @J. Bron zegt:23 augustus 2012 om 21:34

  Zeker, staat het islamisme bol van antisemitisme.
  Dat stellen ook Jesperson en Pittelkow, en zijn zij van mening dat het van het grootste belang is om in te in te zien dat het islamisme na het nazisme en communisme de nieuwe totalitaire bedreiging van onze tijd is.
  Tegelijkertijd luidt hun conclusie en ook die van de gevluchte ‘vuile jood’ dat niet alle moslims islamisten zijn.

  Like

 42. E.J. Bron zegt:

  @Ko Lumbus

  Ik sluit me helemaal aan bij het comment van Pieter om 21:47. Mochten er al “gematigde” moslims bestaan, dan is hun angst voor de fundamentalistische blijkbaar enorm groot!

  Like

 43. lucky9 zegt:

  @ Cumulonimbus om 21:59
  Conclusie?
  Nee dat zal wel, maar alle moslims zijn inmiddels al dan niet bewust wel je reinste fascisten en imperialisten. En als ze dat niet zijn, zijn het beslist je reinste idioten! Open uw ogen man! Say no more.

  Like

 44. En ik blijf het herhalen wanneer dat toepasselijk is. Het kan gewoon niet vaak genoeg vermeld worden…

  Like

 45. Ko Lumbus zegt:

  Mogelijk is de reaguurders hierboven in het stuk de foto met titel van het boek van Jesperson en Pittelkow ontgaan: ‘Islamisten en naïvisten’.
  Zowel op de islamisten als op de naïvisten richt het Deense echtpaar de pijlen.
  Het begrip islamist reikt naar eender welke moslim die in de naam van de godsdienst aan Europa zijn waarden wil opdringen.
  Naïvisten zijn de Europeanen, die de dreiging van de islamisten miskennen, een nieuw een gevaarlijke species aldus ook de schrijvers.

  Ook de gematigde moslims kunnen dunkt mij tot de naïvisten gerekend worden maar dat is nog geen reden om hen op 1 lijn met de haatbaarden te stellen.

  Hieronder een interessante recensie van het boek :

  http://www.liberales.be/boeken/jesper

  Like

 46. lucky9 zegt:

  Dacht ik het niet!
  Liberales!
  Een nog in de gauwte het boekje ook nog eens kopen, toegestuurd krijgen en bewust lezen.
  Recensie mijn oor!
  Paars heeft slechts één enkel toegevoegd lettertje, de letter P van P-magazine!

  Like

 47. DonnaDolce zegt:

  Pieter Veenstra zegt:23 augustus 2012 om 21:47

  Pieter, ik ben het totaal met je eens. Heb nog geen één moslim kwaad horen spreken over hun broeder-moordenaars. Wel ooit één die het toen schande vond van Robert M, die pedofiel. Toen ik hem wees op hun Mohammed, die trouwde met de 6 jarige Aisha en sex met haar had op 9 jarige leeftijd, dat deze ook een pedofiel was, was hij verbaasd. Ik zei hem toen om toch maar eens de geschiedenis van die zogenaamde profeet goed door te lezen. Hoe zo een gigantische moordenaar een profeet kon worden is me nog steeds een raadsel, maar …. blijkt… hij was helemaal GEEN profeet. Tja, kan ook niet anders. Maar ik snap nu wel waarom moslims zo haatdragend, emotieloos hun medemens kunnen afslachten, Mohammed was/is trouwens hun grote voorbeeld. Hoezo een liefdevolle religie??? Al die landen met deze religie wonen vreemde mensen met heel rare gedachtes. Ieder land heeft wel zijn gek, maar deze landen spannen de kroon.

  Like

 48. @Ko Lumbus Iedereen weet dat er extremistische- en gematigde moslims zijn! Het probleem is dat de radicalen steeds meer terrein winnen en de gematigde moslims hier (om welke reden dan ook) niets aan doen! Gedogen is toestaan en toestaan is instemmen!
  Zoals Prof. Ellian (een ex-moslim en columnist van Elsevier) eens schreef: “Het gedogen van barbariseren is het begin van babarisme!”

  Like

 49. Ko Lumbus zegt:

  @realpredictor

  Precies, die Naïvisten d.w.z. de Europeanen die in hun gedoogbeleid de dreiging van de islamisten miskennen vormen een gevaarlijke species.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s