Het mislukken van multiculti aan de hand van het voorbeeld Malmö

Malmö is de meest multiculturele stad van Zweden – en daarmee ook de stad met de grootste problemen. 40% van de 300.000 inwoners zijn immigranten van de eerste en de tweede generatie. Bijzonder veelsoortig is het stadsdeel Rosengård, een buitenlandergetto, dat voor 85% door immigranten bewoond wordt, die afkomstig zijn uit 111 verschillende landen. Op een school daar met duizend leerlingen zitten maar twee Zweden. Lesgeven is in veel klassen slacht mogelijk met behulp van tolken.

Radicale islamieten geven de toon aan. Nieuwelingen krijgen bezoek van een lokale machthebber, die hen de “regels” uitlegt. Bewoners zeggen, dat ze in hun land van herkomst vrijer geleefd zouden hebben. In plaats van naar de bovenbouw sturen velen hun kinderen liever naar de islamitische school. De religie bepaalt voor veel inwoners het hele leven. In de zogenaamde keldermoskeeën wordt opgehitst tegen de Zweedse samenleving. Als gevolg daarvan verlaten veel moslims hun getto nauwelijks. Er zouden jongeren zijn, die nog nooit in de binnenstad van Malmö zouden zijn geweest. “Het is hier net als thuis, zoals in Irak of een ander Arabisch land. Het bevalt me heel goed in Malmö”, zegt een jonge immigrante. Het enige contact met het gastland is vaak de sociale dienst. 62% van de mensen in Rosengård is werkloos, één op de vijf huishoudingen leeft van een sociale uitkering.

Dat de wetten van het gastland in dit milieu niet worden erkend, bleek duidelijk in december 2008. Nadat het huurcontract voor een keldermoskee was afgelopen, werd ze door jongeren bezet, waarbij ze gesteund werden door linksextremen. De politie en de brandweer werden aangevallen met vuurwerk en buisbommen, waarop deze zich eerst moesten terugtrekken. De onlusten sloegen zelfs over naar de voorsteden van Stockholm. Pas met de nodige versterking uit andere delen van het land kon de bezetting beëindigd worden.

Hoofdstad van de radicale islam en van de criminaliteit

Malmö is niet alleen de hoofdstad van de radicale islam, maar ook van de criminaliteit. Bijna één op de vijf inwoners van Malmö werd in 2010 het slachtoffer van een misdrijf, het Zweedse gemiddelde was één op de negen. In geen enkele Zweedse stad voelen de mensen zich onveiliger. Een in Malmö wonende Irakees zegt zelfs, dat her niet veiliger zou zijn dan in zijn geboorteland. In Malmö komt het bovengemiddeld vaak tot schietpartijen, moorden en brandstichtingen. Van mei 2011 tot januari 2012 werden er in Malmö 8 mensen doodgeschoten, onder andere een pas 15-jarige Irakees. In het jaar 2008 was er in Rosengård 266 keer brand, het jaar daarna altijd nog 164 keer.

Zelfs bomaanslagen zijn in Malmö geen zeldzaamheid. In maart vorig jaar explodeerde er een bom voor een kroeg in de binnenstad, een week later gooide iemand een bom tegen een rondvaartboot. Begin februari van dit jaar werd er een politiebureau zwaar verwoest door een bom, slechts uren nadat er heel dicht in de buurt een man was doodgeschoten. In juli explodeerde er nog een bom in een woonhuis in Rosengård.

Door bendes gecontroleerde zones zijn zelfs voor postbodes verboden gebied

Vooral medewerkers van de openbare diensten zijn de dupe van het geweld. Het stadsdeel Seved wordt door criminele bendes gecontroleerd, die voor zichzelf aanspraak maken op hun “territorium”. Zelfs postbodes worden als indringers beschouwd en aangevallen. De post moest staken met het rondbrengen van de post in deze zones. In Rosengård worden regelmatig brandweerlieden met stenen bekogeld, zodat ze inmiddels alleen nog uitrukken onder politiebescherming. Zelfs sneeuwruimers zijn in Malmö niet veilig voor aanvallen. In de ziekenhuizen worden iedere week mensen binnengebracht met schot- of steekwonden. De ruzies tussen de bendes worden tot in de ziekenhuizen uitgevochten, daarom moesten de veiligheidsmaatregelen verhoogd worden. Het personeel krijgt cursussen zelfverdediging en er worden camera´s en veiligheidsdeuren geïnstalleerd. Ook het werk van een buschauffeur is gevaarlijk in Malmö. Eén op de drie buschauffeurs werd al eens bedreigd, één op de twee heeft meegemaakt dat zijn bus met voorwerpen werd bekogeld. Vanwege het grote aantal roofovervallen op de buschauffeurs werd de contante betaling in de bussen afgeschaft.

Media beschouwen “buitenlandervijandigheid” als oorzaak van het probleem

Ondanks deze duidelijke foutieve ontwikkeling is er in Zweden geen zakelijke discussie mogelijk over het verband tussen massa-immigratie en criminaliteit. De media houden liever de nationaliteit van criminelen geheim om geen “vooroordelen” aan te wakkeren. Het establishment propageert nog steeds het absurde idee, dat multiculturalisme een verrijking en dat het ware probleem van Malmö de buitenlandervijandigheid (!)  zou zijn. Zo hield prins Daniel op de nationale feestdag een toespraak in de Opera van Malmö, in het kader waarvan hij nog eens 280 “nieuwe Zweden” verwelkomde en zich sterk maakte tegen racisme. Tien dagen later sloeg de realiteit toe: Voor diezelfde opera stierf een Zweed, nadat hij door een “nieuwe Zweed” van Arabische herkomst op de vlucht voor de politie met zijn auto was aangereden.

ZwedenDemocraten het enige alternatief voor het verdoezelende politieke systeem

Ook de burgerlijke minister-president Fredrik Reinfeldt geeft niet toe, dat immigratie tot deze alle perken te buiten gaande criminaliteit heeft geleid. Op de vraag van Jimmi Åkesson, de voorzitter van de ZwedenDemocraten, waarom het er nu juist in Malmö zo aan toe zou gaan, noemt hij als eerste reden dat de politie onderbezet (!) zou zijn. Daarna volgen de gebruikelijke holle frasen: Het zou om toekomstperspectieven gaan. Men zou de kansen van de mensen op de arbeidsmarkt en de scholen moeten vergroten. Op een vraag met het verzoek om geen holle frasen meer te gebruiken, herhaalt Reinfeldt alleen maar de holle frasen en maakt dan ook nog de behulpzame opmerking, dat men de mensen niet zou moeten indelen naar datgene dat in hun paspoorten staat. Maar de bevolking laat zich niets wijsmaken: De ZwedenDemocraten, de enige partij, die zich uitspreekt tegen massa-immigratie, kreeg in Almgården, het stadsdeel naast Rosengård, 35% van de stemmen. De geïnterviewde vrouw, zelf een immigrante, ziet de immigratie als het probleem en heeft op de rechtse partij gestemd. Op de vraag van de verslaggever of dat niet vreemdelingenvijandig zou zijn, antwoordt ze dat men het mag noemen wat men wil. Voor haar zou de grens bereikt zijn. Landelijk staan de ZwedenDemocraten nu op ongeveer 10% van de stemmen.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/009746-Das-Scheitern-von-Multikulti-am-Beispiel-Malm

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Nuttige idioten", Immigratie, Islam, Islamisering, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, political correctness, Socialisten, Zweden. Bookmark de permalink .

17 reacties op Het mislukken van multiculti aan de hand van het voorbeeld Malmö

 1. Tom Hendrix zegt:

  Jawel hoor dat is het antwoord van links, net als in Amsterdam, theedrinken, pappen en nathouden, dat is het enige antwoord van links, op de problemen die de instroom van massa’s moslims hebben teweeg gebracht. En aangezien politiek correct, in heel europa wat dat betreft, meeloopt aan het ” handje van links”, wordt er nada niets opgelost. Deze taferelen gaan we ook steeds meer meemaken in de rest van europa, en ook in nederland.

  Like

 2. Jan zegt:

  “Het enige contact met het gastland is vaak de sociale dienst.”

  Parasieten dus, wat het wezen van de islam uitmaakt; immers, het is een socialistisch systeem.

  Like

 3. Jan zegt:

  En dan staat er ook nog eens een citaat van die omhoog gevallen nul Zlatan Ibrahimovic op het viaduct; achterlijk voetballertje, grote bek en asociaal
  Even in het achterhoofd houden dat moslims een pesthekel hebben aan zwarten:

  Like

 4. Aegolius cs zegt:

  Malmö – Rosengård is a ghetto and warzone in Sweden

  Like

 5. Islamisten = problemen – Raus mit problemen !

  Organized Treason in France : after Hollande has won the vote for President thanks to the Red-Green-Islam coalition, they have now decided that firms will receive Taxes-Reduction if they take “Youth from difficult area’s” (understand Islamized/Asylanten area) in their companies…
  This is a reverse-revolting-disgusting discrimination !
  There will be a lot of people in Nurenberg 2.0 !

  Welcome to NORDPEACE : http://w1p.fr/68468
  Welcome to HANSAKIRCHE :http://w1p.fr/68469
  Facebook :
  – Gegen Rot-Grün-Islam Koalition
  – Nordlandia Sozial Marktwirtschaft

  Wij zeggen NEE aan EU-Diktat für Europas Untergang
  Wij zeggen JA aan EFTA Norway-Zwitserland-Lichtenstein-Iceland
  Wij zeggen NEE aan Euro Trick-Geld van Banksters & Spekulanten
  Wij zeggen NEE aan Rot-Grün-Islam Koalition

  Wij zeggen JA aan Nordlandia Sozial Marktwirtschaft !

  Grüssen aus eine ganz andere Brüssel !
  Andre von Bremen

  Like

 6. daiyu-ninja zegt:

  En onze leiders laten dit tuig binnen.
  Als de pleuris uitbreekt dan zullen ze met een koffer vol gegraaid geld, vluchten naar een ander land om daar van ons gestolen belastinggels een luxe leven te leiden..
  Dat moeten we tegenhouden. Want als deze misdadigers ontsnappen, zie ze dan nog maar eens te pakken.

  Het wordt tijd dat overal in het Westen, mensen gaan infiltreren op belangrijke plekken waar ze de, ‘privee’ vluchten en lijsten van de passagiers, en het doen en laten van deze hufters, landverraders en culturele moordenaars in de gaten kunnen houden…

  Ze mogen niet de kans krijgen om het land te verlaten.
  Ze moeten opgepakt en zwaar gestraft worden.

  Like

 7. benny zegt:

  alle! anti-islampartijen zouden zich moeten verenigen onder éénzelfde benaming zoals bvb DL(defence league),bdl-belgian dl,ddl-dutch dl,gdl-german dl en zo verder,dan kan men ons niet meer negeren.de islam heeft ons al lang de oorlog verklaard maar de huidige regerende elites willen dit niet onder ogen zien.en als het van de heks malmstrom afhangt komt er nog meer van dat,1 mens die zo veel leed voortbrengt is ronduit waanzinnig,dat mens mag voor mijn part gelynched worden door het volk.

  Like

 8. vederso zegt:

  @ Aegolius om 9.04. Malmö – Rosengaard. Indrukwekkende video!!! In onderstaande link zit ook een video van een bezoek van burgemeester Reepalu aan de wijk Seved. Hij wordt ge:interviewd en loopt op te scheppen dat nu alles onder controle is, tot er een BMW met cultuurverrijkers verschijnt. “Wat moet je in onze straat!” Ik denk dat Reepalu hier niet wordt afgetuigd omdat hij zich bekend maakt als de burgemeester van Malmö. Na het incident geeft hij de schuld van het mislukken van de immigratie- en integratiepolitiek aan Mona Sahlin. Hij schuift de schuld af.

  http://translate.google.nl/translate?sl=sv&tl=nl&js=n&prev=_t&hl=nl&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fsdpartille.wordpress.com%2F2012%2F03%2F28%2Filmar-reepalu-och-janne-joefsson-attackeras-i-seved%2F

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Breaking; in Duitsland in NRW gaat men nu ISLAMONDERWIJS OPDRINGEN op lagere scholen, knettergek, wat een verraderszooitje net als bij ons. En maar KNIELEN voor deze weerzinwekkende ideologie, en jawel in een NRW waar de LINKSEN nu de scepter zwaaien. Het wordt STEEDS duidelijker wie ons aan het verraden zijn, namelijk de christen-democraten, socialisten en liberalen!

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Vederso 15.18. uur, dat doen de RODEN en andere Gutmenschen altijd. Kijk maar bij ons in NEDERLAND, de rotzooi met jonge marokkaantjes wordt verweten aan de PVV. Net als in de oudheid, krijgt de boodschapper de schuld. Laten we daar 12 september daaraan denken.

  Like

 11. koddebeier zegt:

  Met dank aan de linkse achtelijkheid !!

  Like

 12. Jan zegt:

  Het ene moment bejubelde men in Spanje de multicultimaatschappij en de ‘Toekomst’ van Spanje, een moment later was het gedaan met de euforie:
  Spanje schrapt de ziektekostenverzekering van bijna 1 miljoen buitenlanders omdat de staat bijna failliet is. Winst: €1,5 miljard.

  Weg ‘Toekomst’ van Spanje. Benieuwd waar zij nu neerstrijkt. In het Paradijs van Hollande?
  http://www.kybeline.com/2012/09/02/spanien-streicht-uber-900-000-auslandern-die-krankenversicherung/#more-37697

  Like

 13. Jan zegt:

  Einzelfall:

  Dappere djihadisten snijden kat haar kop af. Oefening voor straks.
  http://www.pi-news.net/2013/02/schweden-moslems-kopfen-voller-stolz-katze/#more-306354

  Like

 14. Pingback: Uitgerekend Malmö | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s