De Noorse politie

                                                         

                                                            (Door: Bruce Bawer)

Bruce Bawer geeft een beschrijving van het rapport van de 22-Juli Commissie, die in Noorwegen de effectiviteit van handelen van de Noorse politie onderzocht tijdens de aanslagen door Breivik. Het rapport is voor de politie ronduit vernietigend en dat had niemand verwacht. Men vermoedde weer een halfzacht resultaat met misschien ergens een tik op de vingers, maar geen oordeel als “compleet falen”. Een voorbeeld is de enige helikopter,  die op die dag beschikbaar was, maar niet ingezet kon worden, omdat de piloot op vakantie was. Aan het hoofd van het Directoraat Politie, Maeland, zelf opgeleid als psychiater en politicus voor de Arbeidspartij en geen kennis en ervaring hebbende met het eigenlijke politiewerk, moest in de loop van de dag duidelijk worden gemaakt wat de inhoud van het rapport nu eigenlijk voor betekenis had. Totdat hij zelf opstapte was dat nog niet werkelijk tot hem doorgedrongen. Hieronder het tweede deel van het artikel van Bruce Bawer, ogenschijnlijk een totaal ander onderwerp, maar is het niet. De titel van het artikel had ook kunnen zijn: “Noorwegen, word eens wakker”.

Alsof om al deze onzin in perspectief te plaatsen, werd een paar dagen nadat de 22-Juli Commissie verslag had uitgebracht een ander document openbaar gemaakt. Het was een brief, gericht aan verschillende Noorse politici en journalisten en ogenschijnlijk verzonden door een groep genaamd Ansar al-Sunna, die de euvele moed heeft om dat te doen in naam van alle moslims in Noorwegen. In de brief geven de leden van Ansar al-Sunna aan niet te willen mengen met ongelovigen “en uw smerige waarden en attitudes. U respecteert uw vrouwen niet, die halfnaakt rondlopen en u laat toe dat ze zich op een immorele manier gedragen. U staat de smerige ziekte van homoseksualiteit toe , die ingaat tegen de natuur …. ” En ga zo maar door. De auteurs van de brief vragen dan aan Noorwegen om Grønland, een grotendeels islamitische wijk in Oslo, aan hen over te dragen, zodat deze het zelf kunnen regeren, “met onze eigen ministers, grenswachten, politie en justitie, uitgevoerd volgens sharia wetten, om al het kwaad te verbieden waar u voor staat en dat in strijd is met Allah’s wetten”. Samengevat: “Grendel de buurt af en laat ons regeren zoals we willen …. We willen niet samenleven met smerige beesten [skitne udyr] zoals u [ meervoud].”

O ja: de groep heeft ook gedreigd met het uitvoeren van een “11 september op Noorse bodem” – een grotere aanval dan op 22 juli.

Toen ik voor het eerst fragmenten uit de brief las, betwijfelde ik de authenticiteit, maar de redactie van VG zegt dat ze vertrouwd zijn met de groep en dat de brief echt is. De gevoelens die tot uitdrukking komen in de brief mogen natuurlijk niemand verbazen: Grønland is gewoon nog een stadsdeel in Europa dat al jaren bezig is af te glijden, nu naar de sharia, wiens tijd, tenzij er iets wordt gedaan, onvermijdelijk zal komen . Ik vraag me af: Is Maeland überhaupt bekend met de term “no-go zone”? Toen hij werd geïnterviewd voor de baan van toppolitieman van zijn land, is toen de voortdurende islamisering van Oslo nog ter sprake gekomen? Waarom zou ik niet verbaasd zijn als het antwoord ‘nee’ zou blijken te zijn? Dit is immers een land waarvan de leiders, in de jaren tussen 9/11 en juli 22 van vorig jaar, vaker wel dan niet geloven dat het in het bezit is van een speciale magie, of deugd, of iets dat het immuun maakte voor de problemen die de rest van de wereld van vandaag teisteren.

En het was die naïviteit – die koppige, kinderachtige en (vanaf een bepaald punt) onvergeeflijke naïviteit – die 22 juli mogelijk maakte. De wreedheden van die dag en het verslag van de commissie over de manier waarop er werd opgetreden door de mensen die belast zijn met de bescherming van de burgers, vormen opgeteld een zeer luid alarmsignaal. Dat zou het tenminste moeten zijn,  als er in ieder geval  nog een greintje verstand zit in de hogere echelons van de Noorse ambtenarij om die naïviteit eens en voor altijdte  doen verpletteren – niet alleen met betrekking tot terrorisme, maar met betrekking tot de steeds groeiende en meer substantiële (indien minder spectaculaire) dreiging die wordt vertegenwoordigd door die gemene brief van Ansar al-Sunna. Nu meer dan ooit moet Noorwegen haar illusies over zichzelf loslaten en – om te beginnen – een echte agent inhuren om een ​​echte politie leiden.

Bron:

http://frontpagemag.com/2012/bruce-bawer/oslo-muslims-demand-sharia-controlled-zone/

Auteur: Bruce Bawer

Vertaald uit het Engels door:

Vederso

(voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op De Noorse politie

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Voor Noorwegen is het m.i. te laat.
  Het halve land BULKT van de pro-islam-softies.

  Like

 2. Voor wie ook Nederland wil afgeven aan de islam: eerst Wilders bestrijden!
  Lees mijn Handboek Wildersbestrijding.
  http://infohit.nl/Wildersbestrijding/

  Like

 3. lucky9 zegt:

  Ongelooflijk scherpe observaties altijd van Bruce Bawer. Beter 2X lezen! thx Vederso
  @Generaal P. Pardon om 15:15 Bent U er echt zeker van dat uw handleiding als persiflage zal gebruikt worden?

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl 14.23. uur, inderdaad Noorwegen is al verloren. Dankzij meer dan 70 jaar LINKSE POLITIEK, waar de zielige arbeider, na zijn verheffing, werd ingeruild voor ZIELIGE IMMIGRANTEN!

  Like

 5. Aegolius cs zegt:

  Waar olieopbrengsten zijn is ook de islam.

  Like

 6. Anneke zegt:

  @Generaal P.Pardon: U weet net zo goed als menig ander dat het westelijke deel van dit landje al volledig verkocht is aan het ISLAM-syndroom, een deel van midden-Nederland idem en hetzelfde geldt voor Nrd-Brabant. Zèlfs in Zeeland gaat men steeds meer arabisch geklede vrouwen zien en heel af en toe een man in kaftandracht. De bouw van de Turkse moskee in M’brg wil niet erg vlotten en buurtbewoners hebben al heel wat keren hun tegenstem laten horen en zien. Enkele nwe. ramen zijn kapotgeslagen !!!! “Toen ‘k dat zag, kon ‘k wel juichen…had van binnen pret”

  Máár in feite hebben we met z’n allen diep verdriet. Je ziet je geliefde land, – werelddeel totaal naar de afgrond afglijden en de laatste tijd lijkt dit proces te versnellen. Des te eerder wéér een goede oplossing, verlossing. Deze situatie is zeker niet permanent!!!! “Al wat geschied hier op aarde, heeft een gegronde reden. Niets gebeurd zomaar, alles heeft een achtergrond. Helaas is die merendeels negatief -, duister getint.”
  Betreft Noorwegen: “Wie had dit nu gedacht, kunnen denken??? Eveneens in Scandinavië is de islam WURGEND actief !!!! Zie deze activiteit als een racende kankercel, de wereld wordt letterlijk onbewoon-, onleefbaar. Straks ook nog in de letterlijke zin van het woord….Hmmm; dan mag ‘kzelf eigenlijk helemaal niet klagen, slecht éénmaal lastig-gevallen/overvallen door Marokkaans ‘getinte’ puberende lastpakken….

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @Aegolius cs 15.46. uur, dat is zo. Ik ga vanaf nu de gehele verantwoordelijkheid – voor deze waanzin- leggen waar die hoort, namelijk bij de politici en de regeringen van de laatste 40 jaar!

  Like

 8. Aegolius cs zegt:

  TH 15:52
  Ja, natuurlijk heeft u gelijk en ter adstruering (het wordt echt steeds erger):
  Noors oliefonds gaat risicovoller beleggen
  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/34/noors-oliefonds-wil-meer-risico-nemen.xml
  Wat in achterkamertjes niet kan worden besloten?!

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  @Generaal Pardon 15:15
  Heb voor de zekerheid nog even gekeken: inderdaad een persiflage.
  Maar u wéét ’t hè: d’r zijn altijd idioten die bepaalde teksten anders interpreteren.
  Wat dat aangaat hebben “ze”na 1400 jaar lezen nog geen klap geleerd.

  Like

 10. vlieger zegt:

  Deze iemand is niemand, pardon generaal. Deze generaal is vervolgt door de
  islam. Het mes op zijn keel was net iets te veel. Daardoor ging het hem
  dun maar niet door zijn keel. Generaal als hij was werd bruin terwijl hij
  plast. Het liefst zat hij onder de zeik ritueel verblijd, als moslim ben
  je dan ontzettend rijk. Het heeft weinig van doen maar ik vind die niemand een enorme OEN.

  Like

 11. Anneke zegt:

  @Generaal P.Pardon: Nu pas de persiflage gelezen….goed in elkaar gezet. Máár zullen de domme linkse kniesoren dit wel begrijpen???? Niet de PVV-stemmers zijn dom, maar de socialistische gifadders zijn OERDOM. Menen heel wat weet en know-how in huis te hebben, maar als ’t puntje bij ’t paaltje komt is het TEGENOVERGESTELDE de harde waarheid. Hmm; zou haast manisch depressief worden!!!! Als ‘k de financiële middelen had, dan zou ‘k à la minute m’n biezen pakken en naar Israel ‘hollen’. Klinkt vreemd, naar het uiterst onrustige Israel, maar dáár wordt je als westerling nog gewaardeerd. Ondanks de Israel-hatende actieve politiek hier in Nederland/Europa. De burger mag hier géén cent eigen bezit nog in de knip hebben, daardoor kan ‘k de biezen niet pakken en naar betere oorden gaan. Voel me vrijwel géén Nederlandse meer; vreemd. Liep deze week in M’brg en Vlissingen en ook daar ga ‘k me meer en meer een buitenlandse voelen. Nederland is wat later aan de beurt, betr. de ALGEHELE praktiserende invoering van de sharia, het land an sich is al HELEMAAL VERKOCHT aan de islamgekken. Nwe. naam voor de PVV = Profetie Voor Vrijheid…. Pim Fortuyn en Geert Wilders zijn niet zonder reden politiek actief geworden, beiden zijn ze als eye-openers gezonden door ‘hogere krachten’. Niet door allah-bahbah…maar door Yhwh Adonai Elohim. Punt uit!!!! “Hmmm; een concurrentie-OORLOG tussen Yhwh en Allah-bahbahbah???”

  Like

 12. Aegolius cs zegt:

  lucky9 23 augustus 2012 om 15:35
  “Bent U er echt zeker van dat uw handleiding als persiflage zal gebruikt worden?”
  Wis en waarachtig!

  Like

 13. guusvelraeds zegt:

  Samengevat: “Grendel de buurt af en laat ons regeren zoals we willen …. We willen niet samenleven met smerige beesten.

  Oh ja voordat we het vergeten. Wel op tijd de uitkeringen blijven uitbetalen want anders wordt het voor ons te lastig onze radicaal Islamitische broeken op te houden.

  Like

 14. Ik denk dat het is hetzelfde dan overal in West-Europa, de Politie is moegestreden van te zien dat de kriminele dat ze arresteren bijna altijd onmiddelik vrij lopen !

  Like

 15. Nee, ze zijn helemaal niet moegestreden want als het om autochtone burgers gaat, dan zijn ze er wel als de kippen bij en blijven deze wel langer in de cel zitten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s