Een11-jarige meisje met het syndroom van Down wordt ervan beschuldigd pagina’s uit een koran te hebben verbrand en riskeert de doodstraf

In Islamabad (Pakistan) in het district Mehrabadi vormen de Masih een familie zoals talloze andere. Zoals vele christenen, is de vader, Misrak, straatveger. “Hij betaalde zijn huur elke maand. Ik heb met hem nooit een probleem gehad. Hier hebben we een goede verstandhouding met de christenen”, vertelt de islamitische huiseigenaar Malik Amjad. Maar sinds 4 dagen is het klimaat veranderd in deze arme wijk van Islamabad. De deur van de Masih’s is vergrendeld. Ze zijn gevlucht. Net zoals alle christenen uit de buurt.

Het begon allemaal afgelopen donderdag. Rimsha Masih’s hand gooit een pakket van gedeeltelijk verbrande bladen papier op de brakke grond aan de overzijde van de moskee. “Mijn neef Hammad vroeg haar wat ze daarnet gegooid had”, zegt Amjad Malik. Rimsha reageert niet.

Geïntrigeerd werpt Hammad een blik op de papieren, bruin verkleurd door de vlammen. Pagina’s uit de koran! In Pakistan veroordeelt de wet op godslastering iedereen tot de doodstraf die een gebrek aan respect voor het heilige boek toont. Hammad snelt de moskee binnen om de gelovigen te verwittigen. Geschokt verplaatst de groep zich naar de woning van de familie Masih.

De moeder verontschuldigt zich. Ze vertelt dat haar dochter niet wist dat ze bladzijden uit de koran weg gooide. “De kinderen gaan niet naar school en ze kunnen niet lezen”, verduidelijkt Amjad Malik. Bovendien heeft niemand gezien dat het meisje het boek in brand stak..

Exodus van de minderheden

Hierbij had het kunnen blijven. Maar dat was buiten de ijver van enkelen gerekend. “De avond van de feiten hoorde ik een oproep uit de luidsprekers van de moskee. De stem spoorde moslims aan het hoofd te heffen en te protesteren”, getuigt een christen die ter plaatse was gebleven. Zeshonderd tot duizend demonstranten blokkeren de weg die naar het centrum van de hoofdstad leidt. De christenen zijn bang voor represailles.

“Rimsha Masih lijdt aan het syndroom van Down en is een klein meisje. Ze is niet verantwoordelijk”, betoogt Paul Bhatti, de katholieke Minister van Minderheden. President Asif Ali Zardari verzoekt het Ministerie van Binnenlandse Zaken een onderzoek in te stellen en belooft dat de wet op godslastering niet omzeild zal worden. De wetgeving wordt vaak als voorwendsel voor het vereffenen van rekeningen gebruikt.

Het presidentiële gebaar irriteert Sohail Johnson, lid van de Commissie voor de bescherming van de mensenrechten, een bekende Pakistaanse NGO. “De laatste vijf jaar vermenigvuldigen de aanvallen op christenen zich. Maar de autoriteiten doen niets”, verklaart ze verontwaardigd

De voormalige christelijke minister van de minderheden, Shahbaz Bhatti ,werd door de Taliban in maart 2011 vermoord. De moordenaars lopen nog vrij rond. “Zardari probeert alleen maar de geloofwaardigheid van zijn regering te beschermen”, merkt hij bits op.

In november 2010 wordt Asia Bibi, een christin en moeder van vijf kinderen, veroordeeld tot de doodstraf voor godslastering als gevolg van een twistgesprek dat heeft plaatsgevonden met moslimvrouwen. Sindsdien rot ze weg in de gevangenis.

Op 10 augustus zijn 250 Hindoes naar India gevlucht om te ontsnappen aan hun dagelijkse lot: gedwongen bekeringen, ontvoering, afpersing… Wat onwennig heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken de grens zeven uur lang geblokkeerd, in de hoop hen ervan te weerhouden. Tevergeefs.

Seriële moorden

Het geweld spaart ook de sjiieten niet, die 20% van de bevolking vertegenwoordigen en het slachtoffer zijn van systematische moorden. Op 16 augustus onderscheppen  de Taliban een autobus tussen Islamabad en Gilgit, in het noorden van het land. Zij controleren de identiteit van passagiers, zonderen de sjiieten af, zetten ze op een rij en executeren ze. Twintig doden. De aanvallen van de anti- sjiieten zijn sinds de vrijlating van Malik Ishaq op 11 juli 2011 massaal toegenomen. Deze terrorist is de oprichter van Lashkar-e-Jhangvi, een extremistische groepering die minderheden al zestien jaar lang aanvalt. “Zijn vrijlating is geïnterpreteerd als een blanco cheque van de Pakistaanse justitie aan de sektarische bewegingen”, betreurt een diplomaat. Er zal vermoedelijk nog lang geen einde komen aan het geweld.

Lees ook:

De wet op de godslastering, wapen van de Pakistaanse islamisten.

Bron:
http://www.lefigaro.fr/international/2012/08/20/01003-20120820ARTFIG00410-pakistan-une-chretienne-risque-la-mort.php
Auteur: Emmanuel Delville

Vertaald uit het Frans door:

Lucky9

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christenhaat, Christenvervolging, Islam, Pakistan. Bookmark de permalink .

14 reacties op Een11-jarige meisje met het syndroom van Down wordt ervan beschuldigd pagina’s uit een koran te hebben verbrand en riskeert de doodstraf

 1. Tom Hendrix zegt:

  Lucky9, bedankt voor deze informatie Lucky. En het zoveelste bewijs van een weerzinwekkende ideologie de islam. Nu zal imam rahim wel komen om te roeptoeteren, dat we het niet goed begrijpen, en dat ieslaam toch echt vreete ies!

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Hoe GESCHIFT moet je zijn om in het openbaar te verkondigen dat een 11-jarig kind met het syndroom van Down(dat komt ervan als directe neven met directe nichten de koffer in duiken..)
  maaar gedood moet worden omdat ze een paar pagina’s uit een 1400 jaar oud VOD gescheurd en verbrand zou hebben? Snapt dat fundamentalistische zooitje dan echt niet wat het syndroom van Down is? Zijn er niet genoeg koran’s te vinden in deze wereld? Bijna op iedere straathoek zijn ze te vinden, sterker: onlangs werden ze in Duitsland gratis uitgedeeld. LIES, stond erop.
  Als ik dat op z’n Engels interpreteer, klopt het ganz genau: ’t vod BARST van de leugens.
  Conclusie: dat 11-jarige kind did THE RIGHT THING. Ze stak de brand in leugens..!!!
  Ze verdient van mij een medaille en een geheel verzorgde vakantie op Hawai, bijvoorbeeld.
  Moet kunnen, toch?

  Like

 3. marijke zegt:

  Ja en als een normaal mens hier niets van begrijpt,,want dat kan ik ook niet,dan ben je een racist.Brrrrr.

  Like

 4. Daniel Deblaere zegt:

  Leve de vrije meningsuitiing! Of is dit een exclusief Westers begrip, een totaal onbekend “gegeven” in sommige “beschaafde” (?) werelddelen.?

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Vinden wij dit gek. Nou het kan nog gekker hoor. In een ander islamitisch land is recent een geit gearresteerd wegens diefstal. De dief had zich volgens de MO adepten, omgetoverd in een geit, dus moest de geit de petoet in. En deze ACHTERLIJKHEID wordt door onze politieke grote partijen binnengehaald alsof het Sinterklaas is. Umwertung aller Werte!

  Like

 6. Linsky zegt:

  Bedankt Lucky, goed werk!

  We hadden hier al een artikel over.
  https://ejbron.wordpress.com/2012/08/20/pakistan-11-jarig-geestelijk-gehandicapt-christelijk-meisje-moet-sterven-vanwege-belediging-van-de-islam/

  Niet dat ’t erg is hoor, want naar mijn idee, kunnen we zelfs niet genoeg publiceren over dit soort krankzinnigheid.
  Ik heb afgewacht of er nu ook wereldwijde protesten zouden komen van overheden, bekende lieden etc.
  Maar zoals te verwachten was, bleef dat uit. Het is zelfs merkwaardig stil en iedereen houd zich gedeisd.

  Daarom begint mijn dag weer met lichtelijke misselijkheid, en met nog meer overtuiging dat deze mensheid verdoemd is!

  Een maatschappij die dit, zelfs de moord op een onnozel, geestelijk gehandicapt kind accepteert is zelf zwaar geestelijk gestoord en dient onverwijld te worden vernietigd!

  Vandaar dat ik nog eens herinner eerder aangehaalde argumentatie, voor hen die in hun onnozelheid menen dat het allemaal wel meevalt.
  http://diamental.nl/images-linsky/Aanklacht%20tegen%20de%20mensheid!/aanklacht.html

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky 10.58. uur, inderdaad Linsky. Onze o zo moreel zich goed voelende pluche klevers in DEN HAAG, zullen NIET hun stem verheffen. Want het zijn MUZELMENSEN, en volgens LINKS en andere politiek correcte partijen is het ALLEMAAL ONZE SCHULD! WIJ MOETEN NOG VEEEEL AARDIGER ZIJN TEGEN DE MUZELMENSEN! KOTSMISSELIJK ben ik van DEMONEN 66,PVDA,CDA,VVD,GL,CU en de SP, al deze partijen DOEN HIER NIETS AAN! Langzaam zakt ook mij de moed in de schoenen, als ik lees dat in de peilingen Roemer (SP) en Rutte (VVD) voorop gaan. Wat een land is dit geworden, we zullen ons zelf moeten wapenen, de overheid is inderdaad niet MET ONS MAAR TEGEN ONS!

  Like

 8. Jan zegt:

  Christian boy tortured and killed in Pakistan
  His lips and nose had been sliced off, his stomach removed and there was evidence that his legs had been mutilated too.
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/pakistan/9495451/Christian-boy-tortured-and-killed-in-Pakistan.html

  Christian woman sentenced to death in Pakistan ‘for blasphemy’
  http://www.telegraph.co.uk/news/religion/8120142/Christian-woman-sentenced-to-death-in-Pakistan-for-blasphemy.html

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Jan, vreselijk om dit weer te vernemen. En waar zijn de kamervragen van de christelijke partijen? O, het zijn maar christenen in moslimlanden, die mogen wel vermoord worden, maar als het ook maar 1 MUZELMAN in NEDERLAND overkwam dan kwam de hele meute policor politici IN BEWEGING!

  Like

 10. @Tom: Dat is inderdaad het rare ervan. Nu hoort je niets van de christelijke partijen. Waarom niet? Omdat ze dit gewoon nastreven. Hun bedoeling is dat we straks of onder 1 kalifaat worden gedwongen!
  Dat we alsnog opstaan en de hele zooi met een desnoods bloedige burgeroorlog aan de kant schuiven!

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @Pieter Veenstra 19.00. uur, en dat vind ik zo in en intriest Pieter. Ik krijg steeds meer een weerzin tegen deze zgn. christelijke politici. Tevens vind ik inderdaad verdacht dat christelijke kerken gemene zaak maken met de islam. Zou @ Linsky toch niet echt gelijk krijgen? Volgens mij zou het zomaar kunnen.

  Like

 12. Ik denk dat Linksy er dichterbij zit met z’n gelijk dan dat we met z’n allen vermoeden. Als de christelijke partijen deze gedachtegang al publiekelijk uiten dan kun je er vanuit gaan dat de achterliggende organisaties/kerken en dergelijke hetzelfde zullen denken en dan ook zullen uitvoeren wanneer men dat nodig acht.

  Het si tenslotte ook al duidelijk dat Paus Benedictus in het openbaar de Koran kuste! Dat is toch het grootste verraad tegenover de christenen die wereldwijd door de islam worden vervolgd. Ook zij zullen inmiddels door hebben dat zijn zelfs van de katolieke kerk geen hulp hoeven te verwachten. Het is weer precies hetzelfde als aan het begin van WO2 toen de toenmalige paus de wapentuigen van de Nazi’s zegende! Er is in al die tijd geen eenen ruck veranderd en hebben ze absoluut niets geleerd van de geschiedenis!

  Like

 13. Aegolius cs zegt:

  Een geloofsgestoorde imam versus ‘n geestelijk gestoord christenkind:

  Pakistan arrests accuser in blasphemy case

  Authorities detain imam alleged to have planted pages of the Quran said to have been burnt by Christian girl.

  “The medical report has declared her an underage person with low IQ. How can she commit blasphemy? She is innocent and should be released,” he said.
  The case has stoked controversy at home and abroad, and the legal proceedings have focused attention on Pakistan’s strict blasphemy laws that can result in prison or even death for insulting Islam.
  http://www.aljazeera.com/news/asia/2012/09/20129252559111935.html
  De schade is evenwel aangericht en vele christelijke gezinnen zijn zonder have en goed, spoorslags gevlucht.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s