“Hasta La Vista Salafista” leidt tot bomaanslag op Duitse ambassade in Caïro

Met vier zelfgemaakte bommen heeft een Egyptische Moslimbroeder de Duitse ambassade in Caïro aangevallen. Hij kon door de bewaking worden overmeesterd. Er raakte niemand gewond.

Een Egyptische islamitische extremist heeft woensdagmorgen de Duitse ambassade in Caïro aangevallen. Tegen 10.00 uur plaatselijke tijd zou hij voor het gebouw met een speelgoedpistool om zich heen hebben geschoten en vier brandbommen op de binnenplaats van het ambassadeterrein hebben gegooid, deelde een woordvoerster mee. De bommen zouden vol gezeten hebben met schroeven en spijkers, maar zouden niet ontploft zijn. Daarom zou er geen schade zijn veroorzaakt. Na enkele minuten had bewakingspersoneel van de ambassade de man overmeesterd en hem overgedragen aan de Egyptische politie. De man zou op eigen houtje gehandeld hebben. Waarschuwingen voor mogelijke aanvallen op de ambassade zouden er niet geweest zijn.

Het motief voor de aanval was blijkbaar de islamvijandige demonstratie van de “rechts-extreme” beweging “Pro-Deutschland” in Berlijn. De aanvaller zou meerdere kopieën van een artikel uit het Egyptische dagblad “Al-Ahram” van 17 augustus bij zich hebben gehad, waarin over het vonnis werd bericht, dat de partij het tonen van de Mohammed-karikaturen voor Berlijnse moskeeën toestond.

Bron:

http://koptisch.wordpress.com/2012/08/22/hasta-la-vista-salafista-fuhrt-zu-bombenanschlag-auf-deutsche-botschaft-in-kairo/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Egypte, Islam, Islamkritiek, Moslimbroederschap, Terrorisme. Bookmark de permalink .

5 reacties op “Hasta La Vista Salafista” leidt tot bomaanslag op Duitse ambassade in Caïro

 1. Hellen zegt:

  Even tussendoor …….Hasta la vista laagmanssalafista , de blogverzieker , die deze site bezocht onder de nick LW , heeft , als ie woord houdt , art7 vanmorgen verlaten , ze zijn daar teveel pro Israel geworden volgens het islam knielertje , mooi zo !

  Like

 2. E.J. Bron zegt:

  Doe even een link naar het comment Hellen!! (of het artikel waaronder hij dat comment geeft)

  Like

 3. marijke zegt:

  Gos meestal ben ik pisnijdig als ik dingen lees .Nu heb ik zitten genieten van dat fimpje wat rommel er heeft neer gezet.Allemaal ouwe soul.Heerlijk mee gegalmt.Bedankt hoor rommel

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s