Is er een einde aan massa-immigratie en multiculturalisme?

(Door: Enza Ferreri)

Het is zeer waar dat, zoals de filosoof Hegel zei, het bewustzijn van een historisch tijdperk aan het einde ervan komt. Tijdgenoten denken meestal in termen van verklaringen, theorieën en concepten die voor hen afkomstig zijn van een eerdere periode, die niet toereikend zijn om de nieuwe, de zich ontwikkelende realiteit te begrijpen. Dit houdt verband met een observatie die hoop zou kunnen geven.

Blogger Julia Gorin citeert James George Jatras, een voormalige Amerikaanse Foreign Service Officer en buitenlands politiek analist voor de Republikeinse Beleids Commissie in de Amerikaanse Senaat, die zei: In sommige opzichten waren wij [Boekovski, Jatras, en hun vrienden] het hart van de anticommunistische “lijn” van de regering en de “vaders” van de National Endowment for Democracy (tegenover de heersende opvatting dat het communisme voor eeuwig was en dat we een permanente detente met het Sovjet-regime moesten zien te handhaven). Vandaag hierop terugkijkend is het moeilijk te geloven hoe ingebakken dat vooruitzicht was. Ook vandaag de dag denken Europeanen dat de massa-immigratie uit de Derde Wereld en het multiculturalisme hier voor eeuwig zal zijn.

Journalist en schrijver Christopher Caldwell schrijft in zijn boek “Reflections on the Revolution in Europe”: “Het wordt vaak met schrik opgemerkt hoe lang het duurde voordat de Europese inheemse bevolking begon te beseffen dat de immigranten zich hier hadden gevestigd om in Europa te blijven. Europeanen gingen door met te denken dat immigranten ´naar huis zouden gaan´, ten minste tot de jaren 1970, toen Frankrijk de eerste programma’s vaststelde voor immigranten en te betalen voor repatriëring en dit in sommige gevallen tot ver in de jaren-80 dded. Vandaag echter maken de Europeanen vaak de tegenovergestelde fout. Ze overdrijven hoe goed de immigranten in Europa zijn geïntegreerd. In belangrijke immigratie landen als Spanje en Italië is de overgrote meerderheid van de immigranten van de eerste generatie en zelfs in de oudste immigratielanden is de allochtone bevolking veel minder geworteld dan het lijkt. In het jaar 2000 was 60 procent van de grote buitenlandse bevolking van Duitsland gearriveerd na 1985. Veel immigranten zijn volwaardige leden van de maatschappij in hun nieuwe thuisland, met alle rechten die ze daaraan kunnen ontlenen. Net zoals velen van hen dat niet zijn.

Bron:

http://www.enzaferreri.blogspot.co.uk/2012/08/can-mass-immigration-and.html

Auteur: Enza Ferreri.

Vertaald uit het Engels door:

Vederso

(voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Multiculti. Bookmark de permalink .

24 reacties op Is er een einde aan massa-immigratie en multiculturalisme?

 1. Linsky zegt:

  ???
  wat is de moraal van ’t verhaal?
  De meningen van Julia Gorin , James George Jatras en Christopher Caldwell zeggen toch helemaal niks.

  Wat ze ook zeggen of denken te begrijpen, dat is in elk geval gespeend van elk realiteit gevoel.
  Die is namelijk dat of het wel of niet eeuwig duurt, op dit moment, voor onze generatie en de komende in elk geval een gruwelijk probleem vormt! 😦

  Like

 2. Piet zegt:

  Voorlopig nog niet! En als we goed hebben opgelet dan is deze toestand van islamitische overheersing met opzet gecreeerd door politici. Het is echt de bedoeling om 100den miljoenen burgers op te ruimen en wie kunnen dat beter dan de islamieten, het is volgens hun “religie” nog vereist ook.

  Zo is ook de kredietcrisis is opzet om ons evenals in de 2e W.O. straat, en straatarm te maken. Hou er echt rekening mee dat er hier in Europa gemoord gaat worden daar heeft de EUdSSR een vrijbrief voor gegeven.

  GEK? Misschien, maar ik krijg wel gelijk!

  Piet

  Like

 3. @Piet: Ik denk dat je er helemaal niet eens zo heel erg naast zit. Is het je wel eens opgevallen dat die idioten wel wapens bezitten en de autochtone burger eigenlijk niets heeft en als hij al wel wat heeft, dat hij er buitenproportioneel voor wordt bestraft? Waarom denk je dat onze wapenwetgeving zo ontzettend uitgebreid is en op vele manier kan worden uitgelegd maar dan wel in het voordeel van de overheid en zeker in het nadeel van de burger?

  Like

 4. lucky9 zegt:

  We need ammo.
  Anyone?

  Like

 5. E.J. Bron zegt:

  Lucky, check je Angel-mail!!

  E.J.

  Like

 6. Google/Yahoo op DIY weapons

  Like

 7. Maak wel ff gebruik van TOR of een anonieme proxy (geen Nederlandse natuurlijk)

  Like

 8. TP zegt:

  Vreemd verhaal.
  Ik kan er geen chocola van maken. Wat moet nou de strekking zijn?
  Dat na ons de zondvloed ook wel weer over gaat en wij daar weinig last van zullen hebben?

  Like

 9. benny zegt:

  het antwoord op de titel is,”ik hoop van wel”,maar de realiteit zegt waarschijnlijk “belange niet”.
  voor de rest sluit ik me aan bij piet en pieter veenstra hun reactie

  Like

 10. benny zegt:

  als iconen zich gaan beginnen uitspreken,misschien,heel misschien is er een einde in zicht.

  Like

 11. lucky9 zegt:

  @ E.J. Bron
  Na 8 minuten zou je toch wat kunnen verwachten op het web. Raadt! Persoonlijk vrees ik dat we hier en nu getuige zijn van een nieuwe fase in je weet wel wat.
  Voor het overige sluit ik me graag aan bij de mening van Benny om 22:06!

  Like

 12. John Cleese zegt het nog maar heel voorzichtig. in het volledige interview gaat hij er iets dieper op in maar daar blijft het dan ook bij. Wel een goed begin maar bij lange na niet voldoende en al zouden alle grootse iconen zich hierover uitspreken: De overheid luistert nooit naar onderdanen, helemaal niet als er pro-islamitische partijen een hele dikke vinger in de pap hebben. Kijk bijvoorbeeld naar het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en vergeet ook Nederland niet. Overal waar de linksen het voor het zeggen hebben, zie je dezelfde problemen.

  Like

 13. Linsky zegt:

  lucky, nou heb je het voor elkaar hè,! 🙂
  En ik mag niet eens een argument voor een gedachte hebben!? 😦

  Like

 14. lucky9 zegt:

  @ Linksy
  Ik ben niet paranoïde maar heb ze wel allemaal nog op een rij. Hier kan ik daar helaas niet meer over kwijt. Praaivasie weet je wel! De uitvinder van dit begrip moest terstond van mij onder de guillotine plaatsnemen.

  Like

 15. Linsky zegt:

  Als je iets persoonlijk kwijt wil Lucky, kan je altijd het contact formulier gebruiken op;
  http://diamental.nl/

  Like

 16. lucky9 zegt:

  @ Linsky
  OK in dank aangenomen!
  Maar voorlopig volstaat de chronologie der feitelijke reacties voor mij als de essentie. No hard feelings by the way.

  Like

 17. Aryan zegt:

  Yep, it’s “THE PLANNED DESTRUCTION OF THE WHITE RACE” http://www.apfn.net/messageboard/02-04-05/discussion.cgi.8.html

  Like

 18. benny zegt:

  de bovenste tekening is een mooie weergave van hoe het er in de huidige tijd aan toe gaat onder het mom “cultureel verrijkend”

  Like

 19. Verander ‘British’ in ‘Nederlandse’ en het gezinnetje de kleuren en vlag en er veranderd niets… De Nederlanse media doet precies hetzelfde als de Britse media!

  Like

 20. benny zegt:

  @pieter veenstra:hier in belgie idem,wtf is going on?

  Like

 21. Het lijkt mij duidelijk dat de autochtone bevolking als een gevaar wordt gezien. De MSM doen daar vrolijk aan mee zodat mensen die zich nog nationalistisch opstellen de mond wordt gesnoerd of eenvoudig vermoord worden zoals Pim Fortuyn en Theo van Gogh

  Like

 22. Tom Hendrix zegt:

  @Pieter Veenstra 0103. uur, juist Pieter, de media en pers zijn de “hoeren”, van de gevestigde belangen, zoals links/ liberaal en de politiek correcte kaste. Als we dit blog, en internet niet hadden, wisten we niets over deze gang van zaken.

  Like

 23. Jan zegt:

  Renewed String Of Anti-Islam Attacks Threaten U.S. Muslims During Ramadan

  http://thinkprogress.org/justice/2012/08/21/716021/renewed-string-of-anti-islam-attacks-threaten-us-muslims-during-ramadan/?mobile=nc

  Nu nog een wereldwijde djihad tot zij in de zandbak zijn terug gedrongen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s