Joden houden mars tegen antisemitisme in Zweden (+ video)

De enige synagoge van Malmö

Honderden mensen namen deel aan de ‘keppelwandeling,’ een protest tegen de stijging van haatmisdrijven tegen de Joodse gemeenschap. Enkele honderden Joden en hun aanhangers demonstreerden zaterdag in de Zweedse stad Malmö om aandacht te vragen voor intolerantie en antisemitische aanslagen in het Scandinavische land.

Malmö, dat een grote allochtone islamitische gemeenschap heeft, zag een toename van haatmisdaden tegen de Joden na de invasie van Israël in Gaza in 2009. Een aantal van de deelnemers aan de wandeling droeg de traditionele keppel (kippa) die Joodse mannen dragen. De mars verliep zonder incidenten en Willy Silberstein van het Zweedse Comité tegen antisemitisme, dat het evenement organiseerde, beschreef de mars als een succes. “Het was indrukwekkend. Er waren veel meer mensen dan we hadden verwacht”, zei hij, eraan toevoegend dat de meeste deelnemers niet Joods waren.

De Zweedse minister voor EU-zaken, Birgitta Ohlsson, nam deel aan de mars en zei in haar toespraak dat Malmö een stad was, open voor iedereen, ongeacht achtergrond of overtuiging. In de afgelopen jaren heeft de Zweedse regering onder kritiek gestaan, omdat zij geen adequate bescherming bood aan de kleine Joodse gemeenschap en het probleem van het antisemitisme niet aanpakte. Vorig jaar zijn er echter meer middelen voor dit doel beschikbaar gesteld. In Zweden wonen naar schatting 20.000 Joden.

Video:

 

Bronnen:

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4269937,00.html

http://snaphanen.dk/2012/08/23/kippavandring-i-antisemitismens-nordiske-hovedstad/

Vertaling:

Vederso

(voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Zweden. Bookmark de permalink .

34 reacties op Joden houden mars tegen antisemitisme in Zweden (+ video)

 1. Zoals een van de reageerders schrijft in youtube ~ geen geschreeuw, geen vlag verbranding.
  Ik zag geen borden en geen gebalde vuisten aan uitgestrekte armen.

  Het is goed te weten dat er nog mensen zijn die tegen jodenhaat willen demonstreren.

  Like

 2. Mooie synagoge trouwens!

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Voor het volgende heb ik maar één verklaring: dikke kans dat ze de verkeerde infiltranten hebben ingezet voor die klus.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3305242/2012/08/23/Zes-jaar-spioneren-bij-moslimgemeenschap-New-York-levert-geen-enkele-zaak-op.dhtml

  Like

 4. marijke zegt:

  Het is toch wel een grote schande,dat dit nog nodig is.

  Like

 5. Marc Bouwman zegt:

  De minister van EU-zaken nam ‘zelfs’ deel aan de demonstratie, omdat “Malmö een stad was, open voor iedereen, ongeacht achtergrond of overtuiging”.
  Ja sorry hoor, is dat geen uitnodiging is voor nog meer moslimimmigratie? Niet alleen naar Malmö, maar uit naam van die minister naar de hele EU. Het opkomen voor de rechten van joden wordt hier misbruikt voor verdere islamisering.

  Want diezelfde minister in EU-zaken heeft een landgenote, Cecilia Malmström, die namens de EU de deuren wagenwijd openzet voor moslim-immigratie. Dus mag ik hier op deze plaats even een teiltje als Ohlsson zogenaamd opkomt voor de rechten van zwaar gediscrimineerde minderheid?

  Zweden is ook het land dat twee jaar terug in de grondwet heeft laten opnemen dat mensen met een buitenlandse nationaliteit ten alle tijden kunnen solliciteren op staatsfuncties. Zie hieronder de bijdrage van Pat Condell van december 2010.

  Dus ja, het lijkt een zinvolle, vredevolle demonstratie voor de bescherming van de rechten van joden in Zweden. Maar is dat wel zo?

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Tussendoortje… barenakedislam uit de lucht…
  Weet iemand wat er aan de hand is?

  Like

 7. Pieter Helenius zegt:

  Is slechts een zoethoudertje. De Joodse Zweden zullen toch langzaam maar zeker weg worden weggepes en -gejaagd door het Islamitisch tuig. In mijn prognose zal wegens het ongekend hoge Gutmenschen-gehalte Zweden de eerste staat zijn die valt. Dat wil zeggen, de eerste Europese staat die ten onder gaat aan de import van de Islamitische barbaren.

  Like

 8. Aegolius cs zegt:

  Propaganda? Wat stond achter de coulissen klaar?
  Gek hé, ik geloof er geen barst van!

  Like

 9. lucky9 zegt:

  @Marc Bouwman om 16:24
  Was me ook al opgevallen. Had zo mijn twijfels als ik de gezichten van de protesterenden nauwkeuriger gadesloeg.
  Links lullen en rechts vullen denk ik dan. Beschikt deze propagandamachine over onbeperkte middelen? Of is dat te stout geformuleerd?
  Hoe zou dat nu toch kunnen komen? Hoe maak je poco you-tube filmpjes? Dat is de hamvraag!

  Like

 10. vederso zegt:

  @ Marc Bouwman. Mee eens, maar mijn indruk is dat de publieke opinie in Zweden bezig is om te slaan. Door het geweld, verkrachtingen en de dagelijkse misdaad. En door een aantal Zweedse blogs die inmiddels een sterk tegenwicht vormen in de Zweedse nieuwsgaring. Tenminste, dat is mijn indruk. Nog steeds moet Julia Caesar haar 2 boeken in eigen beheer uitgeven omdat geen Zweedse uitgever zijn vingers daaraan wil branden. Maar inhoudelijk heeft de Zweedse oppositie sterke argumenten en zal dus groeien. Geef de moed niet op.

  Like

 11. Anneke zegt:

  Vorig jaar een Pro-Israel manifestatie in ’t Nederlandse Haagje. Opkomst was redelijk, sfeer was fantastisch…Joden en christenen samen to-gether, (fig.) hand in hand, door Den Haag. We hadden veel bekijks, ook veel allochtonen die effe stil bleven staan en het hele gebeuren observeerden. Weet niet met wat voor gevoelens; eigenlijk jammer. “Pfff; alweer bijna een jaar geleden!!!!” Laten wij autochtonen(atheïsten,christenen, joden; ect,ect.)eens hand in hand, een protestmars gaan lopen op bijvoorbeels twaalf september 2012!!!!

  Like

 12. Anneke zegt:

  @Marc Bouwman: Anneke is in shock …of toch weer niet???? We wisten heel goed dat deze situatie eens volle realiteit zou gaan worden, máár hopende op een heuse VERLOSSING, veegde je deze gedachten maar weg. “Oh, konden we maar weg uit het Europese BABYLON !!!! Wàt nu in Scandinavië plaatsvind, gaat hier eveneens gebeuren” Ben ervan overtuigd dat er heel wat onlusten helemaal niet worden doorgegeven aan de NOS, RTL-4, Hart van Nederland; ect, ect, ect. “Hoe ver moet dit alles gaan, hoe lang moeten wij burgers nog in giftige ‘wateren’ toeven???”

  Like

 13. lucky9 zegt:

  @Anneke
  Dit heb ik me ook al jaren afgevraagd. Waarom worden Den Haag en Brussel niet elk jaar op 11/09 overspoeld met een massa-manifestatie die niets aan de verbeelding overlaat?
  Zijn wij laffe dhimmies of wat?

  Like

 14. Anneke zegt:

  De moslims haten ieder ander persoon die niet de koran in de ‘hand’ heeft!!!! Dus niet alleen christenen en joden, maar ook de volgers van andere stromingen. Ook de atheïsten worden gehaat door de islamieten. Zullen gaan koraniseren, hun wijze van evangeliseren, trachten autochtone Europese zieltjes voor hun moskee te winnen. Zal ze niet vlot lukken!!!!

  Like

 15. Anneke zegt:

  @Lucky9: Wij zijn absoluut géén domme dhimmie’s, dat zijn helaas wel onze politici en de directie’s van onze multinational bedrijven zoals Shell, Unilever; ect. ect. Wat betr. de situatie in Sweden, dit land is tot in d’n top Vrijmetselaargericht. En nu…boontje komt om z’n loontje !!!! De Nederlander is veel geloviger dan de Haagse politiek zou willen. Veel autochtonen roepen wel hard dat G-d de Vader van Jezus géén waarheid is, maar….in veel harten leeft de Bijbelse inhoud weldegelijk voort. Veel meer mensen dan we beseffen HOPEN in hun hart op een verlossing door de Messias. “Hij komt toch tweemaal, volgens de Bijbel????/!!!!” Alleen velen zijn BANG-gemaakt door de maatschappelijke veranderingen en het politieke gedrag van de laatste decennia !!!! Mijn ouders waren bang na de helse WW-II; A. moest haar feelings betr. geloof en politiek maar verstoppen. Niet openbaar maken!!!! Nu ik ouder ben geworden en inmiddels levenservaring heb, ben ‘k heel wat veranderd. “Doe gewoon m’n mond open en geen schaamrood meer op de kaken”

  Like

 16. lucky9 zegt:

  @ Anneke, als ik ff mag?
  Niet alle moslims zijn gelijk!
  Hoe langer ik getuige ben van het wansmakelijk dagdagelijks gebeuren, hoe meer het me begint op te vallen.
  De echte smeerlappen zijn de soennieten. Geen wonder ze bevinden zich pal boven 66% van ’s werelds olie-voorraden. Daarom denken ze gemachtigd te zijn om alle opposanten (sjiieten, christenen, kopten, joden, atheïsten en iedereen die zich niet aan hén wil onderwerpen) gewoon te vermoorden!
  Simpel en eenvoudig:de essentie van elke primitieve criminele geest!
  MO, ja ja de profeet himself, ten voete uit! Een crimineel, een roverhoofdman, een polygamist, een pedofiel, een seriemoordenaar, en ga zo maar een reeks criminele activiteiten verder. Alles wat rot is en stinkt is soennitisch.
  Punt aan de lijn.

  Like

 17. Marc Bouwman zegt:

  @Vederso op 16:52

  Ik hoop dat je gelijk krijgt. Dat het verzet in Zweden groeiende is. Wie is Julia Caesar?

  @Anneke op 17:23

  Natuurlijk heb je daar gelijk in. Dat is natuurlijk al lang de klacht van de PVV als ze het hebben over de linkse media. Dat is natuurlijk de reden waarom zo vele sites als EJBron zo actief zijn op het Net. Ik heb wel eens zitten dromen of het geen goed idee zou zijn als er een nieuwe omroep komt die al dit soort informatie op tv toont en op radio ten gehore brengt. EJ, is dat een idee? Genoeg reageerders die je zouden willen helpen of ondersteunen.

  @Lucky op 18:00

  Soenniet, sjiiet, het maakt echt niet uit. Er zijn vele vormen van de islam. Vele verschrikkelijke vormen. De een lijkt nog erger dan de ander, maar feitelijk zijn ze allemaal, zonder verzachting, afschuwelijk. De Iraans sjiietische president Ach-z’n-ding-is-gejat heeft echt heel wilde ideeën als het om zijn eigen rol in de sjiietische versie van het Koninkrijk Kome gaat. In Saoedie-Arabië hebben we onze wahabitische soennitische sekte die met olie-dollars gefinancieerde scholen in het Westen het geestelijk leven alhier verder ondergraaft.

  Overigens is het aardig moslims te vragen de volgende contadictie eens op te lossen. De islam kent vier profeten, waarvan Mohammed de laatste en ware zou zijn. Jezus is volgens hen dan wel niet de Zoon van God, maar wel de zeer achtenswaardige derde profeet.
  Als we de levenswandel van beide naast elkaar zetten, dan is er feitelijk geen groter denkbaarder contrast tussen twee willekeurige mensen mogelijk, dan Mo en Jezus. Waar Mohammed geweld predikt, staat Jezus geweldloosheid voor. Waar Mohammed (veel) bloed aan zijn handen heeft, heeft Jezus dat in het geheel niet. Waar Mohammed zijn volgelingen oproept andere levenswijzen dan de islam koste wat het kost te bestrijden, daar zegt Jezus de ander te helpen alsof het je eigen broer of zus is. Waar Mohammed oproept overspeligen te stenigen, zegt Jezus “wie zonder zonde is werpe de eerste steen”, implicerend dat iedereen zondig is (er is ten slotte altijd wel wat op een mens aan te merken) en dat steniging als straf uiteindelijk iedereen doodt.
  Dit lijkt me echt een goede test voor moslims. Dan zal het hen wel moéten opvallen dat de islam gewoon niet kán.

  Like

 18. Een andere tegenstelling tussen Jezus en Mo is dat Jezus Joods is, terwijl Mo de Joden doodde en zijn volgelingen hetzelfde willen doen onder vreselijk gekrijs.

  Wie zijn trouwens de eerste twee profeten? Abraham/Ibrahim? Moses/Musa? Ik ben niet zo koranisch onderlegd.

  Like

 19. tjonge zegt:

  als ik aan scandinavie denk/dacht, dan zie/zag ik prachtige natuur en vrolijke overwegende blanke bevolking.
  het kan toch niet zo wezen dat deze landen vrijwillig aan die tapijtvreters overgeleverd wordt ?

  het westen is gek geworden !!!

  Like

 20. vederso zegt:

  @ Marc Bouman. Julia Caesar is een Zweedse, gepensioneerde journaliste, die tegen de Zweedse draad ingaat. Er is helaas een taalbarriëre, anders had ik wel elk artikel van haar vertaald. Bij het Zweeds moet ik passen. Zoek op deze site naar Julia Caesar naar een vertaling uit het Engels. Eigenlijk zou elke parlementariër dat moeten lezen. Dat is namelijk onze toekomst.

  Like

 21. Marc Bouwman zegt:

  @Dorith op 19:28

  Inderdaad, Abraham en Mozes.

  @tjonge op 19:48

  Huidskleur doet niet ter zake. Cultuur wel. Jimi Hendrix was zwart én westers. Freddy Mercury geboren in Iran, zijn cultuur duidelijk Engels. In Iran zou hij vermoord zijn.

  @Vederso op 20:21

  Oké. Ik zal is wat van d’r opzoeken.

  Like

 22. tjonge zegt:

  Marc Bouwman zegt:
  23 augustus 2012 om 21:10

  Freddy Mercury geboren in Iran,
  ————————————————————————————————————–
  correctie, freddie is geboren in zanzibar en zijn (voor)ouders kwamen uit india.

  Like

 23. tjonge zegt:

  Marc Bouwman zegt:
  23 augustus 2012 om 21:10

  @tjonge op 19:48

  Huidskleur doet niet ter zake. Cultuur wel.
  ———————————————————————————————————————-
  blijf het toch vreemd vinden, een tapijtvreter in scandinavie.
  het zelfde dat ik een eskimo raar vindt in afrika.

  sommige culturen kun je m.i. niet te ver verplaatsen, dat gaat nooit goed.

  Like

 24. lucky9 zegt:

  Marc Bouwman op 23 augustus 2012 om 19:12
  Akkoord hoor, maar hoe ga je hen dit aan hun verstand brengen dat ze niet hebben of volledig doorgespoeld is?
  Mission impossible misschien? Veel suckzess!
  Existentiële vraagstukken…

  Like

 25. toetssteen zegt:

  Een zekerheid: als kennis de das om wordt gedaan, en islam is daar een grootmeester in, dendert de trein tegen het stootblok van de beschaving.
  Kunnen de opkrabbelende mensen naderhand hun wetenswaardigheden wellicht nog ergens veiligstellen. Met de beste bedoelingen; ter lering voor de generaties na hen.
  Maar ja, dat zal opgevat worden als religie, omdat heersers nu eenmaal kunnen bestaan bij een indoctrinatie: Marx of de hogere sferen, het maakt niet uit.
  Logisch, want de illusie komt immers toch uit de mens.

  Alzo wat er in Zweden plaatsgrijpt, verschilt niet wezenlijk van dat wat er in het MO gebeurt.

  Like

 26. Marc Bouwman zegt:

  @tjonge op 22:28

  Inderdaad. Heb Wikipedia er ook maar eens op nageslagen. Ouders dus uit India, maar zij waren Parsi (Perzen), dus cultureel gezien Iraniërs.

  @Lucky op 22:52

  De die-hard moslim kun je natuurlijk gewoon overslaan. Maar een kleine meerderheid is wellicht toch vatbaar voor argumenten. Dit klinkt als spijkers op laag water zoeken, maar dit is praktisch gesproken de enige weg die we kunnen bewandelen, als geweld voor ons ten minste de onbegaanbare weg blijft.

  We deze groep ze moeten blijven confronteren met redelijke argumenten. En we moeten erop blijven hameren dat ze ons een antwoord verschuldigd zijn. Want de vraag zelf begrijpen ze nog wel eens. Maar dan is het antwoord vaak “waarom moet ik (‘gematigde’ moslim) mij verantwoorden voor de daden van stelletje gekken (zijnde moslim-terroristen)”. We moeten er geen genoegen mee nemen dat ze weigeren een antwoord te geven (zich te verantwoorden voor hun ideologie).

  Like

 27. Tom Hendrix zegt:

  Ik heb nog even het filmpje van de demonstratie bekeken, en het valt mij op hoe keurig en netjes de mensen zich gedroegen. Dat heb ik bij islam-en linkse demonstraties nooit zo gezien.

  Like

 28. Klopt. Was mij ook al opgevallen. islamitische / linkse demonstraties zitten vol met verbaal en lichamelijk geweld. Dat is nog nooit anders geweest.

  Like

 29. Tom Hendrix zegt:

  @Pieter Veenstra 10.01. uur, beste Pieter voor mij het beste bewijs, dat links-en de islam, de echte fascisten zijn!

  Like

 30. lucky9 zegt:

  @Marc Bouwman op 24 augustus 2012 om 03:15
  Ik kan met deze argumentatie van U niet akkoord gaan.
  De koran zelf -om ons daartoe te beperken- is onvoorstelbaar discriminerend, fascistisch, imperialistisch, dictatoriaal, totalitair, onverdraagzaam, aansporend tot geweld en als men het Joodse volk als een ras mag beschouwen beslist ook racistisch.

  Derhalve is elke moslim zonder onderscheid een aanhanger van een discriminerende, fascistische, imperialistische, totalitaire, onverdraagzame, geweld predikende en, onder de voorwaarde hierboven vermeld, racistische ideologie.

  De vraag is of dit uit vrije wil gebeurt of de aanhankelijkheid op gedwongen wijze tot stand kwam.
  In dit laatste geval werd deze groep moslims weliswaar gegijzeld maar door een fascistische groepsdynamiek systematisch naar extremistische standpunten gedreven.

  Het wereldbeeld en het gedrag van alle moslims die-hards of softies gelijk is verwerpelijk, en het bestaan van een “kleine meerderheid” die vatbaar zou zijn voor argumenten is een illusie.

  Ten eerste omdat het zelfs in het beste geval slechts een uiterst kleine minderheid kan betreffen, bij voorbeeld zij die zelf reeds op het punt staan afvallig te worden, en ten tweede omdat het stelsel van normen en waarden dat het hunne is proactief door indoctrinatie er zonder de minste moeite in slaagt zulke pogingen bij voorbaat te doen mislukken. Door het toepassen van eenvoudige takiyya kan elke dommerik zich slim tonen en lacht zich achter uw rug te pletter over uw goede wil die hij beschouwt als naïviteit van een christenhond.

  Ben ik bevooroordeeld? Vanzelfsprekend! Ik ben immers niet gehersenspoeld en elke dag opnieuw moet ik vaststellen dat mijn oordeel van gisteren vandaag nog maar eens bevestigd werd.

  Zij die zich hier bevinden en niet ongelovig werden, klampen zich wanhopig vast aan een overtuiging en levenswijze die zij hier niet kunnen handhaven zonder in conflict te komen met onze wetten, normen en waarden. Dat is in essentie de reden waarom uw pogingen fataal gedoemd zijn om te mislukken.

  Een discussie aangaan met fascisten is geen goed idee. Je kan deze discussie immers nooit winnen. En niet alleen dat, in feite is het nog erger. Zij misbruiken onze rechten en vrijheden die ze in hun thuislanden nooit konden genieten om ons hier te intimideren en te laten censureren door instellingen als het Meldpunt Discriminatie Internet en het Belgische Centrum voor gelijke kansen en racismebestrijding.

  Uw en mijn grondwettelijk recht op vrije meningsuiting wordt dagdagelijks beknot, en het artikel 7 van de grondwet dagdagelijks geschonden door politiek correcte ambtenaren die voor gedachtepolitie spelen.

  De loutere en massale aanwezigheid van moslims hier in het westen alleen al, is een grove groepsbelediging aan het adres van de autochtone bevolkingen. Het wordt de hoogste tijd dat deze groepsbelediging zwaar afgestraft wordt.

  Like

 31. Marc Bouwman zegt:

  @Lucky op 14:12

  Over de waarde van de koran verschillen wij niet van mening. Mijn standpunt is dat een kleine meerderheid ‘wellicht’ vatbaar is voor argumenten. Ik zeg niet dat dit zal lukken. Maar we moeten het wel proberen. Jij stelt dat ‘elke moslim zonder onderscheid aanhanger is van de fascistische (..) islam’. Met jouw welnemen, maar zelfs Geert Wilders maakt dit onderscheid wél. HIj richt zich tegen de islam als ideologie, niet tegen de welwillende moslim. Juist deze laatste moet naar het niet-islamitische kamp overgehaald worden. Dat zal een geweldige klus worden. Maar het moet een alternatief voor geweld blijven.

  Blijft natuurlijk overeind dat de grote minderheid onder moslims zich niet wil laten overtuigen. Dat blijft een serieus probleem. Het tackelen van deze groep is alleen mogelijk als we de groep van de ‘kleine meerderheid’ aan onze zijde krijgen. En dat is dus werken, ja.

  Als het zo is dat de ‘kleine meerderheid’ uit onwetendheid de ideologie van de fascistische islam volgt, dan is er hoop. Hoop op het voorkomen van die derde wereldoorlog. Niet alleen de grote minderheid onder moslims is een issue, maar ook die onder niet-moslims. Want hard tegen hard zal tot onvoorstelbaar groot bloedvergieten leiden. En ik weet vrij zeker dat ook jij dat niet wil.

  Wel kunnen we als ‘grote minderheid’ binnen de niet-islamitische gemeenschap wel paal en perk stellen aan de onbeperkte immigratie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s