Zuid-Afrika boycot nu officieel producten uit Israël

De regering van Zuid-Afrika heeft woensdag besloten om producten uit Israëlische “nederzettingen” te kenmerken. Zulke producten worden dus niet meer bedrukt met “Made in Israël”, maar speciaal gekenmerkt.

Het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken zal nu de ambassadeur van Zuid-Afrika op het matje roepen om de zaak uit te leggen en de wrevel van Israël over deze maatregel uit te drukken. In een verklaring van de verantwoordelijke minister wordt gezegd, dat “zo´n zaak nog nooit is voorgekomen, noch in Zuid-Afrika noch in een ander land, en het gaat daarom duidelijk om discriminatie op grond van politieke belangen. Zo´n boycot herinnert aan racisme, wat de regering van Zuid-Afrika zeker zou moeten weten en die zij als eerste zou moeten afwijzen.”

Ambtenaren in Jeruzalem citeren oppositiepartijen uit Zuid-Afrika en verklaren dat de regering daar zou proberen de bevolking te manipuleren door deze maatregel tegen Israël als strijd tegen onderdrukking te verkopen. Zodoende probeert ze de steun van de Zuid-Afrikanen te winnen, die met de situatie van de mensenrechten in hun land niet tevreden zijn.

De Israëlische viceminister van Buitenlandse Zaken Danny Ajalon becommentarieerde de boycot van Zuid-Afrika met de woorden: “In plaats van Israëlische producten speciaal tem erken, zou de regering daar moedige beslissingen moeten nemen m.b.t. de 34 mijnwerkers, die die bij een protest door de politie werden doodgeschoten en niets anders wilden dan een verbetering van hun arbeidsomstandigheden.”

Bron:

http://www.israelheute.com/tabid/179/nid/24822/Default.aspx?ref=newsletter-20120824

Auteur: Michael Selutin

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël, Zuid-Afrika. Bookmark de permalink .

23 reacties op Zuid-Afrika boycot nu officieel producten uit Israël

 1. Linsky zegt:

  Onmiddellijk een boycot tegen Zuid-Afrikaans producten en alles wat uit dat land komt!

  Like

 2. Het gaat dan wel om de belabeling van de producten maar het idee erachter is gewoon hetzelfde…

  Like

 3. E.J. Bron zegt:

  Ja, het is duidelijk te merken dat Denemarken weer een “sociaaldemocratische” (= socialistische) regering heeft. 😦

  Like

 4. Ben heel benieuwd welke linkse landen ook ‘mee gaan doen’ met deze onzin.
  Om steun te betuigen richting Israël koop ik volgende week een heleboel sinaasappelen van Jaffa! Verse hapsap van Jaffa voor Pieter!

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Sinds het communistische ANC aan de macht is, heeft racisme in Zuid Afrika een nieuwe vlucht genomen. De boeren hadden bepaalde ideeën over de zwarte mede Afrikanen die niet kies waren evenwel nu de Zwartman aan de macht is, is het zwart racisme alom tegenwoordig. Het ANC is zelfs zo ver gegaan dat ze bij wet hebben vastgelegd dat Zwarten bij sollicitaties voorrang hebben op Witten. In de westerse media wordt nauwelijks geschreven over de inmiddels 1000den Plaasmoorden die hebben plaatsgevonden en de meer dan een half miljoen blanken Zuid Afrikanen die verstoken van alle voorzieningen en verblijven in zogenaamde plakker kampen. 100 duizenden blanke Zuid Afrikanen hebben het land inmiddels verlaten. Zuid Afrika zal mogelijk nog 2 decennia overleven maar daarna onherroepelijk de route opgaan die ook het buurland Zimbabwe opgegaan is. Wat Israël aanbetreft heeft het ANC van oudsher met regelmaat meestal ongefundeerde kritiek. Bishop Tutu kan mogelijk en naar alle schijn een Israël hater en anti semiet verborgen onder het masker van anti-zionisme genoemd worden en een van zijn beste maatjes was niemand minder dan de gewezen oud Palestijnse maffia baas en knapen schender Arrafat.

  http://www.gatestoneinstitute.org/1742/bishop-tutu-is-no-saint-when-it-comes-to-jews

  Like

 6. toetssteen zegt:

  Velraeds
  Verbeter me als ik het fout heb, maar ik vrees dat velen die zich politici oid noemen zo chantabel zijn als de zee diep is. Ik krijg vaak de idee dat ze op hun posities zijn geplaatst omdat ze daar als nuttige idioten dienst kunnen doen voor de echte machthebbers.
  Wie dat zijn? Het geld.

  Like

 7. Breget zegt:

  Dan bevind vandaag mijn boycot al op de Afrikaanse producten kan daar niet vroeg genoeg mee beginnen

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @Guus Velraeds 01.39. uur, dat is altijd de tactiek geweest, van een bewind ANC, om de problemen in eigen land te verdoezelen.

  Like

 9. Jan zegt:

  De Zuid-Afrikaanse krant ‘The Independent’ is van de antisemiet Tony O’Reilly. Een van de schrijvers voor dit blad is d Israël-hater en antisemiet Robert Fisk.
  Antisemitism and Anti-Zionism in the ‘New South Africa’
  http://www.covenant.idc.ac.il/en/vol1/issue2/shain.html
  en
  IS the media anti-Semitic?
  http://blogs.timesofisrael.com/is-the-media-anti-semitic/

  Andere volkshetser is Kasrils, lid van de Communistische Partij in Zuid Afrika, getrouwd met een agente van de ANC. Kasrils was lid van de ANC tot 2008. De Mail&Guardian wordt gelezen door de zogeheten ‘elite’ van Zuid-Afrika en heeft het niveau van de antisemitische Guardian. Kasrils kan hierin zijn antisemitische ei kwijt. Zij voerden ook de ‘Not in My Name’ campagne, dus tegen Israël en pro Hezbollah.
  De ANC heeft sinds lang nauwe banden met de terreurorganisatie PLO
  Mandela: Man Of Controversy — Anc Leader Embraces Plo, Libya, Cuba
  http://community.seattletimes.nwsource.com/archive/?date=19900622&slug=1078469

  Ook Hamas vindt veel bijval. De notoire antisemiet Desmund Tutu deelt bij wijze van spreken het bed met deze terreurorganisatie:
  Desmond Tutu Endorses Hamas
  http://www.therightperspective.org/2009/08/29/desmond-tutu-endorses-hamas/
  en hij steunt BDS:
  Archbishop Desmond Tutu endorses PennBDS conference

  En dan zijn er nog de moslims in Zuid-Afrika waarvan het merendeel Joden en Israël haten
  South Africa almost tops anti-Semitism charts
  http://supernatural.blogs.com/weblog/2008/09/south-africa-al.html

  Geen wonder dat iemand als Van der Heijden en Jaap Antisemitisch Joods Geluid Hamburger smullen als zij lezen over de boycot.

  Like

 10. Jan zegt:

  Wat dom links niet weet en wenst te weten:

  Israël verwelkomt honderdduizenden Palestijnen zonder toegangsbewijs om in de Al Aqsa te bidden. Vervolgens stond de PA toe dat er Palestijnen de rest van Israël mochten bezoeken (ja, zo vrij zij zijn onder Abbas). Die waren dolblij en gingen fiks inkopen en genieten aan het strand. Hola, dat was niet de bedoeling, dat zij zouden genieten en Joden accepteren en dus werd het verhaaltje de wereld ingestuurd dat Israël dit toestand om schade aan te brengen aan de Palestijnse economie. Stel je voor dat het beeld van rotjood bijgesteld zou worden.
  http://www.gatestoneinstitute.org/3304/israel-palestinians-permits

  En dus roepen de vrienden van Hamas (SP&co) op tot boycot van dat vreselijke land dat Israël heet.

  Like

 11. Jan zegt:

  Van de website van de antisemieten, de EAJG:

  Politiek in Israel
  Onderzoekscommissie voor mensenrechtengroepen
  Een verzameling artikelen op Jfjfp, over de verdergaande intimidatie van Israelische mensenrechten- en vredesgroepen: McCarthyism alive and well in Israel.
  McCarthyism alive and well in Israel
  A further step was taken in the intimidation of Israeli human-rights and peace groups today….
  [see also: Antony Loewenstein,Israel embraces fascism and where is the Zionist Diaspora?
  http://www.eenanderjoodsgeluid.nl/index.asp?navitemid=120&type=3&item=3231

  Anthony Loewenstein is gezaghebbend persoon, vindt men bij EAJG

  Loewenstein enkele dagen terug in een interview:
  “Six million. That’s my answer. Write that down.“
  http://richardmillett.wordpress.com/

  Dit zijn dus de vrienden van de SP

  Like

 12. Jan zegt:

  Israeli Driver vs Arab Muslim Carjacker

  Like

 13. jowitteroos zegt:

  In een reclamefilmpje voor het Israëlische chocolademerk Sababa Egozim spreekt de beroemde Britse humorist enkele woordjes Hebreeuws. Ook al verwacht niemand dat John Cleese een oorlog tegen Iran zou goedkeuren, toch lijkt de Britse acteur en voormalig lid van Monty Python in te stemmen met een aanval op een Islamitische Republiek. En passant prijst hij de chocolade met hazelnoten van het merk Sababa Egozim aan.

  Het reclamefilmpje dat donderdag op YouTube verscheen toont een groep Israëlische militaire leiders die ernstig overleggen met een drietal Westerse generaals, onder leiding van John Cleese als “General Rogers” om de goedkeuring te bekomen voor de aanval op een niet nader genoemd doelwit. “In 33 minuten is de aanval over en uit”, aldus de Israëli’s. “We hebben het recht ons te verdedigen.”

  John Cleese laat dan terloops zijn blik vallen op een potje choco, proeft een beetje en leest droogweg de merknaam: “Sababa Egozim”, waaruit de Israëli’s opgelucht en enthousiast besluiten dat ze toestemming kregen om aan te vallen.

  In Israël betekent “Sababa”, een woord overgenomen uit het Arabisch, zoiets als “cool”. “Egozim” betekent “noten”. Maar de twee woorden samengevoegd krijgen in het straat- en jongerenjargon de betekenis “super cool” of “ga ervoor”. Taalverwarring dus, maar zo kennen we nu eenmaal John Cleese.

  http://joodsactueel.be/2012/08/24/john-cleese-beveelt-aanval-op-iran/

  Like

 14. Aryan zegt:

  It’s the pot calling the kettel black again!!

  Alhoewel ik voor beide regimes niets voel stel ik NU voor om alle Zuid Afrikaanse Produkten te boycotten!!! Bloody Black Commie ANC Scum!!

  Do occasionally have a look at: http://mikesmithspoliticalcommentary.blogspot.nl/ as well.

  Like

 15. Hellen zegt:

  Zooo , nou geen enkel produkt uit Z.Afrika komt er bij mij nog in , aan de andere kant , koop en eet ik niks wat maar ruikt naar islamshit . Gooi wel vaak carbonaadjes tussen de halatroep bij supermarkten waar die zooi te koop is , vind ik zooooo leuk , vooral als je wacht op die blikken van die wandelende zwarte tenten , onbetaalbaar , das genieten .

  Like

 16. koddebeier zegt:

  Direct een boycot op Zuid Afrikaanse producten wegens de vele moorden op de blanke “Boeren’.

  Like

 17. Jan zegt:

  Norway Boycotts Israeli Construction Firm
  Norway’s Ministry of Finance has decided to exclude Israeli construction firm Shikun & Binui Ltd.. from the Norwegian Government Pension Fund’s global investments.
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/157112#.UDjcWuxNL7o

  (Breivik Apologizes for Not Killing More People
  Shortly after the court in Norway sentenced Anders Behring Breivik, who murdered 77 people just over a year ago, to 21 years in prison, he apologized for not having murdered more people.http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/159257#.UDjctOxNL7p)

  Like

 18. Hellen zegt:

  Ik hou ook van jou hoor Hans !
  Tis echt kikken , je mag trouwens ook een varkenshaasje tussen die halal troep kwakken , de islamitische smoelwerken blijven heel boeiend , je moet wel ff in de buurt van die broedmachines blijven , je wil wel t effect zien , toch ?? SUCCES !

  Like

 19. star zegt:

  Tja,dat kan Zuid Africka zo wel doen.Ze hebben helemaal gaan apartheid meer, toch? en in het ANC is alles zo tiptop in orde, dat ze zich nu wel kunnen permitteren zich bezig te houden met andere landen zonder te weten wat er speelt.Enige kennis is nog niet tot de hersenen doorgedrongen daar, dus vooruit, meer kunnen we ook niet verwachten.Voor mij dus geen Z.A. spullen in huis en dat zal nog jaren zo zijn.

  Like

 20. Jan zegt:

  Israëlische operazanger aangevallen met stinkbommen en uitgescholden tijdens uitvoering omdat hij Jood is
  http://www.algemeiner.com/2013/04/16/israeli-opera-singer-attacked-with-stink-bombs-in-south-africa/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s