“De uitspraak in het Breivikproces”

(Door: Fjordman)

De rechtbank in Oslo heeft verklaard dat Anders Behring Breivik geestelijk gezond is en geïnspireerd werd door een kwaadaardige, rechts-extremistische, islamofobe ideologie en dat is ook toevallig precies wat het gehele politieke establishment, van de staatsomroep NRK en de nationale krant VG tot aan minister-president Jens Stoltenberg, wilde dat de rechters zouden zeggen. Tot nu toe heeft geen van de betrokken partijen aangegeven dat zij tegen deze beslissing in beroep gaan bij een hogere rechtbank.

Tenslotte ontving Breivik drie maanden gevangenisstraf voor elk van de menselijke wezens die hij in koelen bloede vermoordde, wat, geloof het of niet, de maximaal mogelijk straf is in Noorwegen. Dit wordt geprezen als een grote overwinning voor de glorieuze en humane justitie van Noorwegen.

Ik geef toe dat ik gemengde gevoelens over dit vonnis heb. Ten eerste, als Breivik eigenlijk gezond genoeg is om verantwoordelijk te worden gehouden voor zijn daden, is zijn veroordeling tot slechts drie maanden in de gevangenis voor elk van zijn slachtoffers een zieke grap en een bespotting van het hele Noorse rechtssysteem. Het is het symptoom van een samenleving die het recht van brute criminelen over de rechten en het welzijn van hun slachtoffers waardeert.

Ik heb Breivik nog nooit ontmoet, maar naar mijn beste weten zou ik zeggen dat hij een moeilijk geval vertegenwoordigt, ergens tussen waanzin – zoals zijn zeer verwrongen wereldbeeld soms aangeeft – en het berekende cynisme dat hij tijdens zijn terroristische aanslagen toonde. Hij zou bijvoorbeeld in de V.S. geestelijk gezond zijn verklaard.

Het is echter niet en mag niet aan willekeurige journalisten zijn om over deze juridische kwestie te beslissen, het lijkt er helaas op dat dit gedeeltelijk het geval was in de Breivikzaak zelf. We moeten ons afvragen of we leven in een democratie, een samenleving geregeerd door de mensen, of in een pressocratie, een samenleving geregeerd door de pers en diegenen die zeggenschap over hem hebben.

De simpele waarheid is dat de uitkomst van dit proces grotendeels is bepaald door de massamedia, die een uiterst agressieve campagne voerde om het eerste verslag verworpen te krijgen van de door de rechtbank aangestelde psychiaters, waarin staat dat Breivik crimineel gestoord is. We kregen uiteindelijk twee verschillende rapporten gepresenteerd met diametraal tegengestelde conclusies en de rechters kozen ervoor om de eerste gewoon volledig te negeren.

De officiële verklaringen van de vrouwelijke hoofdrechter Wenche Elizabeth Arntzen en haar mederechters weerspiegelen precies wat vele pro-multiculturele columnisten in het afgelopen jaar hebben geschreven, het papegaait de lijn na dat Breivik deel uitmaakte van een gevaarlijke en misleidende, op internet gevestigde “rechts- extremistische “subgroep en dat zijn bloedbad op 22 juli 2011 eigenlijk het logisch gevolg was van het lezen van islamofobe blogs.

Vandaag heb ik op Frontpage Magazine een essay gepubliceerd over het verhoogde toezicht op de islamcritici in Noorwegen, die nu ook zichtbaar is in een aantal andere westerse landen. Helaas is het waarschijnlijk dat deze trend erger zal worden na deze laatste uitspraak van de rechtbank in Oslo. Siv Alsen, een senior adviseur in de Noorse Politie Veiligheidsdienst (PST), geeft openlijk toe dat de veiligheidsdiensten nu nauwgezet anti-islamitische websites en groepen monitoren, omdat ze worden gezien als een bedreiging voor de veiligheid.

Lees ook:

http://frontpagemag.com/2012/fjordman/monitoring-islam-critics-in-norway/

Bron:

http://snaphanen.dk/2012/08/24/fjordman-verdict-in-the-breivik-trial/

Auteur: Fjordman.

Vertaling: Vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islamkritiek, Noorwegen. Bookmark de permalink .

86 reacties op “De uitspraak in het Breivikproces”

 1. lucky9 zegt:

  Tja dit dwingt me weer tot nadenken.
  Objectieve observatie van dicht bij is steeds superieur aan objectieve observatie met een telescoop.
  En nu ga ik eerst frontpagemag.com lezen alvorens hier verder prematuur te commentariëren.

  Like

 2. lucky9 zegt:

  Net zo snel als foolco-laarsmans. Oef, Pfff. …
  Verbijsterend objectieve conclusie van Fjordman die ik met de dag meer en meer begin te appreciëren.

  “Een verontrustend patroon duikt hier op. Massale immigratie, inbegrepen Moslim immigratie, gaat ongestoord verder als voorheen, maar de the autoriteiten zullen zich harder opstellen tegen de kritiek op dit beleid. Vredelievende anti-islamisten worden bijna op dezelfde manier behandeld als militante Moslims, de de observatie van Islam-critici wordt opgedreven. Dit lijkt een trieste maar geenszins verrassende trend in meerdere Westerse landen.”

  Ik kan me hier alleen bij aansluiten. De (totaal onbekwame) overheden zijn compleet het noorden kwijt!

  Like

 3. E.Eliveld zegt:

  Fjordman heeft zijn plicht ook weer gedaan. Hij heeft immers nog een heel leven voor zich…

  En wat betreft de Noorse ‘rechtstaat’… te laf om gewoon de doodstraf te eisen. Te laf om te zeggen ‘tot hier en niet verder’. Precies wat Anders over zijn land schreef trouwens:

  “The men the European public admires most extravagantly are the most daring liars; the men they detest most violently are those who try to tell them the truth.”

  Like

 4. Marcel zegt:

  Maar …
  was dit nu niet precies wat hij wilde ? Ik meen me te herinneren dat het zijn bedoeling was dat de repressie van islamkritiek nog veel verder opgevoerd moest worden.

  Like

 5. E.Eliveld zegt:

  @Marcel

  Lees je maar in. Er zijn genoeg exemplaren van het manifest in omloop.

  Like

 6. vederso zegt:

  @ Marcel, klopt, dat was zijn leninistische strategie. Maar of dat normaal is, betwijfel ik.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @Hans van de Mortel 15.55. uur, inderdaad dat klopt precies Hans. Ik kan het bijvoorbeeld maar niet snappen, dat wijlen koningin Juliana, in 1979 van het kabinet van Agt/Wiegel moest zeggen: “Nederland is vol….ten dele overvol”. En als we nu 33 jaar later kijken, zijn er 100 duizenden immigranten bij gekomen, en wil men er nog meer binnenhalen. Dus opeens is Nederland niet meer vol? Dat bewijst de hypocrisie van de socialisten, liberalen en christen- democraten, die op wens van Wientjes (werkgevers) deze mensen massaal hebben binnengehaald.
  En het mooiste is nog, dat de SP in 1983, daar tegen was-terecht natuurlijk- maar vanwege opportunisme daar weer van zijn afgestapt.
  Voor mij is wat dat betreft zowel links als zgn. rechts mede debet aan de huidige problemen, en zeker die met de moslims.

  Like

 8. E.Eliveld zegt:

  @GT: Frontaalnaakt is misschien een goed alternatief?

  Like

 9. vederso zegt:

  Het is zeker niet zo dat Fjordman alleen staat in zijn mening over de uitspraak. Ook uit de Noorse psychiatrie komen geluiden van verbazing. Ook in het Noorse rechtssysteem is er zoiets als het begrip dat bij twijfel over toerekeningsvatbaarheid, dit zwaar moet wegen. Die twijfel was er minimaal door het eerste rapport van Husby en Soerheim. Dat de rechtbank dit heeft genegeerd, is voor Noorwegen geen goede uitkomst. Hier een Google vertaling uit Aftonbladet (hopelijk lukt dat)

  http://translate.google.nl/translate?sl=no&tl=nl&js=n&prev=_t&hl=nl&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.aftenposten.no%2Fnyheter%2Firiks%2F22juli%2FFuruholmen-Retten-har-ikke-klart-oppgaven-sin-6973307.html

  Like

 10. E.Eliveld zegt:

  @vederso

  Ach hou nu toch eens op…

  Kennelijk moet Breivik, juist vanwege zijn daad, wel gek zijn lijkt de conclusie. Vraag je liever af wat iemand is die een dergelijke logica erop na houdt.

  Like

 11. Jan zegt:

  Bizar. Breivik vermoordde 77 mensen en gaat levenslang achter slot en grendel. Assad meer dan 10.000 en mag vertrekken uit Syrië als hij ophoudt. Honecker liet moorden en martelen en men had medelijden, mocht naar Chili. Links volk vereert Guevara die duizenden eigenhandig liquideerde. Ruim 16 duizend werden vermoord en links volk dweept met Castro. Socialisten zijn in ieder opzich geestelijk zwaar gestoord.

  Like

 12. vederso zegt:

  @ E.Eliveld. Ik ben geen deskundige, maar de foto met dat Tempeliers uniform is toch wel een beetje raar. Deel 3 van zijn manifest ook (zegt men). Zijn grillig gedrag in de rechtszaal vonden sommige mensen ook vragen oproepen. Een commenter op Snaphanen zegt:
  I watched the trial the few days where the psychiatric diagnoses were discussed. As a former psychotherapist specializing in psychiatry, especially psychoses, I rejected immediately the possibility, I’d rather favored the existence of a personality disorder. But when I saw the first team defense psychiatrists it dawned on me that they were right. They justified mainly its assessments, and was convincing. That there is a psychotic element in ABB can be no doubt. I also noticed Judge Arntzens way to deal with ABB on. He was convicted of her even before the trial began. Since ABB described the expert theorising about his person, so it degenerated into a third investigation by character assassination, was Arntzen very quick out with an arrogant remark, as she let him know that the view he was alone with. Arntzen has clearly been met by “holy fire”, and have not had a hard time keeping the public pressure. I think the whole notion of having been outrageous and a huge defeat for an open rule as Norway prides itself on being. The judgment is highly political, and based on the quoted some places decidedly unfair, almost the b-movie level.

  Like

 13. Breivik heeft een slechte beweging gedaan want in de huidige context, hij heeft martelaars gefabriceerd. Dus ik kan het niet goedkeuren. Ik wil toch here enkele reflexies aan uw aandacht voorstellen ivm de ralativiteit van het gebruik van geweld :
  – Ben Gourian werdt Voorzitter van Israel maar mocht niet komen naar Engeland binnen… Waarom ? Hij was de chef van de Israelische beweging die heeft de hoofkwartier van de engelse troepen in Palestina doen ontploffen
  – Bomber Harris mocht niet binnen in Buckingham Palace, waarom ? Hij was de denker van massive bombardementen op burgerlijke targets in WWII, onder andere Dresden…
  – De stichter van een afrikaans heeft hoge studies gedaan in Engeland. Hij ging terug naar zijn land in Zwart Afrika en duwde de Mau-Mau strijders om de sex van de Blanken te snijden en die in hun mond te steken voor zij buiten zijn land te jagen. Zijn naam was Jomo Kenyatta… stichter van een herkende land : Kenya

  Held of Mass moordenaar… zoals u ziet… het is een ”relatieve” notie… Zoals zei Fichte, macht komt vóór Recht…

  Groeten van Andre von Bremen vanuit Vlaanderen, de Zuiderlijke grens van Nordeuropa.

  Like

 14. E.J. Bron zegt:

  @Gt

  Wat lul jij nou?! Ik heb nog NOOIT iets van jou verwijderd!! Hoezo…er zit een vies luchtje aan de site? Wat zwets je allemaal man? Anders blijf je gewoon lekker weg toch?

  Like

 15. E.Eliveld zegt:

  @vederso

  Manifest al gelezen? Film(pje) al gezien? Nee?
  Dan stel ik toch echt voor dat je dit eerst gaat voordat je allerlei ‘hoernalisten’ gaat quoten (heeft iets te maken met ‘kleuring’ snap je?).

  “I am fully aware that the media will attempt to label me as a nut. This is the most
  common strategy of combating political dissidents. I know that the cultural Marxists and
  the full force of the European multiculturalist mainstream media will do everything within
  their power to portray people like me as nothing more than delusional nut jobs. After all
  it’s their job to protect their interests. And they will succeed to a certain degree (we are
  currently too disorganised to counter their powerful propaganda machinery). I am fully
  aware that our current views are considered extreme. However, more spectacular
  operations will burden them and force public discussion. It will be increasingly harder for
  them to manipulate and distort the truth, or to prevent people from knowing what is
  going on. We are using brutal means because we have tried absolutely everything else.
  Within the boundaries of the EUSSR totalitarian system, we are left no choice.
  With time (in phase 2 when the Muslims have reached 20-50%) more”

  8122

  Like

 16. E.Eliveld zegt:

  and more people
  will dig deeper into our material and understand that we are right.

  (weggevallen sorry)

  Like

 17. vederso zegt:

  @ E.Eliveld. Breiviks statement beluisterd/gelezen op PI? Ook elke dag de livestream via Aftonbladet en Document.no gevolgd? Ook vanaf het begin de kritiek van Fjordman en Bruce Bawer op het Circus Breivik gevolgd? Heer Eliveld, dat schiet op deze manier niet op, maar ik weet heel goed dat sommige mensen de mogelijkheid dat er aan Breivik een schroefje los zit zelfs niet willen overwegen. Ook weet ik hoe ver sommige mensen willen gaan in het goedpraten van zijn gruweldaden en dat is niet alleen op deze website, maar bijna overal. Ik weet ook dat de eis van de openbare aanklagers “criminally insane” was en zij gaan niet in beroep, want iedereen is het nu wel even zat.

  Like

 18. lucky9 zegt:

  Ik vermoed dat de meeste reageerders hier helaas nog nooit het binnenste van een gevangenis voor geestesgestoorden gezien hebben. Bij mij is het geleden van in mijn studententijd maar uit getuigenissen weet ik dat er fundamenteel nog maar heel weinig veranderd is.

  In principe komt het hier op neer: iedereen die potentieel als levensgevaarlijk wordt beschouwd pendelt tussen de isloleer-cel en de refter met een tussenstop bij de verpleging om plat gespoten te worden of dwangmatig farmaceutica te slikken.
  Dat zal in Noorwegen wel niet zo heel verschillend zijn.

  Ik begrijp dus de opluchting van Breivik en stel me de vraag of de psychiaters die opteerden voor de these van ontoerekeningsvatbaarheid de realiteit in penitentiaire instellingen al ooit in hun beschermd leventje wel eens hebben waargenomen. Ik vermoed van niet.

  Ik vrees dat hetzelfde overigens ook voor Fjordman geldt, maar nu de beslissing genomen werd , is dit voor zijn verdere analyses van bijkomstig belang.

  Like

 19. louis-portugal zegt:

  Weer interessante reacties.
  Tom en Hans hoewel tamelijk cru kan ik wel met jullie meevoelen.
  Gadaffi werd tot op de laatste dag “omarmd” en daarna door iedereen verguusd, wat een crapule die politici.

  Like

 20. Hellen zegt:

  @ Hans 19.09

  Goed gezegd , ik walg ook enorm van trixniks , een schaamteloze , huichelachtige nep oranje . Diep buigend voor islamieten door een kopvod te promoten en zichzelf en Nederland daardoor op een minderwaardige manier te verloochenen en te vernederen .
  Dat ze de hond arafat ooit heeft ontvangen is een gotspe , dat alleen is meer dan landverraad .
  Ik hoop dat ze haar trekken thuis krijgt , ik spuug op dat zooitje uitvreters en hypocrieten .

  Like

 21. E.J. Bron zegt:

  EDIT: @van de mortel

  comment van 19:09 uur verwijderd.

  Webmaster

  Like

 22. vederso zegt:

  @ lucky9, het is maar een detail, maar Fjordman werkte als verpleger parttime in de psychiatrie of zwakzinnigenzorg, voordat hij voor de mediademonisering uit Noorwegen moest vertrekken. Maar ik weet uit de teksten van Fjordman dat hij uiterst terughoudend is in een oordeel over de geestelijke gezondheid van Breivik. Maar Fjordman vindt het manifest inhoudelijk niet zo consistent als wel wordt voorgesteld. En deel 3 vindt hij ronduit van de pot gerukt.

  Like

 23. Linsky zegt:

  Zeg Mortel, wil je je grote smoel eens houden!

  E.J, heeft ongetwijfeld zijn redenen om jouw rotzooi te verwijderen.
  En zeer zeker droeg het ook niks bij aan de algemene strijd tegen de islam! 😦

  Like

 24. Linsky zegt:

  Kijk, zo laat uiteindelijk toch iedereen het ware gezicht zien.
  De maskers vallen op een zeker moment altijd!

  Ik vind sommige beslissingen ook niet leuk, maar ik respecteer zijn beslissingen, omdat ik begrijp dat de achterliggende redenen, voor E.j. belangrijk zijn!

  Het is zijn winkel en hij voel ’t als zijn taak te vertalen.
  Dat kan ie niet als hij elke dag last heeft van allerlei organisaties die hem het werk en leven zuur maken.

  Like

 25. marijke zegt:

  Ja dan kan je toch zien he.Dit is nu de ware aard van het beest.EJ je hebt een paar walgelijke mensen hier op je blok.Rotte appels

  Like

 26. Linsky zegt:

  De enige stumper ben je zelf mortel.
  In beginsel nam ik je als zijnde een simpele ziel, niets kwalijk, maar zoals je nu je masker laat vallen, als je eens iets niet bevalt, maakt onmiddellijk duidelijk dat er van onderliggende beschaving bij je niets bestaat.

  Like

 27. marijke zegt:

  En Mortel wat heb je dan al die tijd op een jood zijn blok gedaan.Je bent een goor vies mannetje.Je bent nog erger dan een moslim.Want die komen er gelijk voor uit.Jij hebt al die tijd mee geheult.Smerig hoor.

  Like

 28. lucky9 zegt:

  @van de Mortel en Gt
  Dimmen a.u.b. Deze blog is eigendom van de eigenaar en niet van de reageerders.

  Indien uw commentaar verwijderd werd heeft U alvast de keuze hem te reconstrueren en opnieuw aan te bieden. Is mij ook al overkomen maar het vergde mij wel een halve dag geduldig werken. Ik heb de blogeigenaar nog nooit op een leugen of onrechtvaardige reactie kunnen betrappen, maar sinds het MDI hier komt meelezen is zijn aandacht vanzelfsprekend verscherpt omdat hij beseft dat het voor linkse fascisten niet moeilijk is om een stok te vinden om een christenhond te slaan..

  Ik hoop dat uw beider zenuwachtigheid niets te maken heeft met artikel 137 c van het strafwetboek.

  Like

 29. Linsky zegt:

  Dat is de stijl van aardwormen en slakken Marijke, ze laten alleen een slijmspoor na. 😦

  En tegelijk proberen ze je daarmee op een vals spoort e zetten zo, want zijn frustraties hebben geen flikker met mij of mijn artikelen te maken, daarom staat er m’n naam altijd bij, da’s dat ze die onmiddellijk kunnen overslaan. 🙂

  Like

 30. Ik heb de reacties die verwijderd zijn gemist. Waar gingen die dan over? Als E.J. deze gewist heeft dan zal hij daar vast een goede reden voor hebben.

  Like

 31. E.Eliveld zegt:

  @vederso (25 augustus 2012 om 19:52)
  Mijn verontschuldiging. Ik dacht (weer) met zo’n betweter te maken te hebben.

  Like

 32. lucky9 zegt:

  @ Hans van de Mortel
  ” de individuele mens is een eersteklas klootzak in de ogen van lucky9″
  Waar haal je dat? Aan de borrel of zo?
  Beste ik ben geen Jood en ook geen Christen.
  Zoek eens op belangrijke principes dat weet je tenminste wat ik bedoel.

  Like

 33. lucky9 zegt:

  @ hans van de mortel
  Sorry moest zijn zoek een op “belangrijke argumenten”

  Like

 34. @hans van de mortel – 25 augustus 2012 om 21:11:
  Ik neem aan dat je nu zelf ook wel door hebt dat je te ver gaat?

  Like

 35. vederso zegt:

  @ E.Eliveld. Meteen geaccepteerd. Wat ik eigenlijk alleen maar wil zeggen dat niet alles aan Breivik is wat het lijkt en dat het echt een uitzonderlijk geval onder de uitzonderlijke gevallen is. Maar de uitspraak van de rechtbank is gewoon politiek geworden en dat zegt iets over de rechters, maar ook iets over de macht van de media en sommige academici in Noorwegen. Het is in z’n motivering uiterst politiek correct en veroordeelt impliciet de islamkritiek. Dat is helemaal geen goed resultaat. Onder het artikel dat ik heb vertaald staan ook nog 2 reacties van Fjordman (in het Noors) aan Noorse kranten, maar hij krijgt ze gewoon niet geplaatst.

  Like

 36. Dus mijn vraag was stompzinnig? Ik reageer dom? Oh ja natuurlijk, ik ben niet zo hoog geschoold als jij… Pfffft. Je reageert alsof je wat te verliezen hebt.

  Like

 37. E.J. Bron zegt:

  van de mortel: ik ben geen Jood. Maar jij zoekt nu wel een andere blog!!

  Like

 38. Linsky zegt:

  Dat is dus het uiteindelijke gevolg van jarenlang indoctrinatie, en brainwashing door jehova’s getuigen. De arme sloeber is er gewoon nooit over heen gekomen, waarschijnlijk omdat de-programmatie te laat is gekomen.

  Like

 39. vederso zegt:

  @ E.Eliveld. Probeer eens de “Zoeken” mogelijkheid en zie hoeveel artikelen over Breivik hier zijn verschenen. Eentje die ik werkelijk heel erg goed vindt is van de socioloog Sofsky die een verklaring probeert te geven en heel ver komt.

  https://ejbron.wordpress.com/2012/04/29/de-gezichten-van-het-kwaad/

  Like

 40. toetssteen zegt:

  Ik heb het ook al op de DDS gedebiteerd; ik zal het niet kopiëren, maar opnieuw in mijn eigen woorden neerzetten.
  Toen Mohammed Atta die Boeing in een van de Twin Towers parkeerde, was hij toen ontoerekeningsvatbaar, of handelde hij in opdracht van de koran? Het doet er niet toe dat hij het op de salafistische wijze uitlegde, maar de woorden staan wel in de koran.

  Breivik componeerde uit een veelheid van geschriften zijn eigen ‘heilige’ boek en daarmee zijn gelijk.

  Atta handelde weloverwogen, hoe gruwelijk ook en idem Breivik. Als Atta toerekeningsvatbaar was, dan is Breivik dat idem.
  In mijn ogen juist om die reden volslagen gestoord, maar Atta heeft men niet tot psychopaat gemaakt. De man handelde vanuit zijn eigen religieuze logica.
  Opvallend zegt, Breivik ook.
  Opmerkenswaardig is trouwens dat de man de methode van Al Qaida en de jihadisten aanprijst. In zijn manuscript haalt hij by the way wel Geert Wilders aan, maar dan niet als voorbeeld, maar als softie.
  Nog aardiger wordt het als u gaat graven in de nogal vreemde coalitie van tempeliers en assassijnen . Jaja, de jihadisten van de laatste groep werkte samen met de tempeliers….., en niet zo’n beetje ook.
  Kortom ik heb zo mijn bedenkingen bij het positioneren van Breivik. Maar Blijkbaar lukt dat ook Fjordman niet of hij durft er zich niet open over uit te spreken.

  Like

 41. Linsky zegt:

  GT,
  ik weet natuurlijk niet wat er met je verdwenen comment is gebeurt, maar mijn ervaring is dat er al binnen enkele weken mij hetzelfde overkwam, door een migratie van WordPress.

  Like

 42. E.J. Bron zegt:

  Gt, ga jij ook lekker ergens anders de boel lopen opnaaien! Tot nooit weerziens!

  Webmaster

  Like

 43. E.J. Bron zegt:

  FUCK OFF Mortel. Ik moet jou niet. Vuile antisemiet!!!

  Like

 44. toetssteen zegt:

  @Linsky
  Zeur niet, ik ben ook jarenlang getuige van Jehovah geweest. En heus man, als je de rotzooi achter je hebt gelaten, ben je zo anti als maar mogelijk.
  Dan zie je namelijk de brainwash en alle gruwelijkheden.
  Nou was ik geen modelgelovige, daar ben ik veel te kritisch voor, dus de way out was vrij simpel. Maar één ding weet ik erg zeker Linsky, als je je aan dat keurslijf hebt ontworsteld, kan er bij sommigen een enorm afzetten tegen komen.
  Ik neem aan dat EJ dat best wel onderkent. Immers het is niet gemakkelijk om je een weg naar de vrijheid van geest te vechten.
  Wellicht is vd Mortel niet erg fijngevoelig geweest, maar dat komt wel goed.

  Like

 45. E.J. Bron zegt:

  Spijt me toets.

  Mortel komt NEVER terug!

  Like

 46. Linsky zegt:

  toetssteen,
  Ik neem dat van je aan, maar de problemen hier waren aanvankelijk van een andere aard, waarover E.J. dient te beslissen en dat ook heeft gedaan.
  Dat mortel daar niet blij mee was ventileerde hij door onbeschaafde scheldpartijen.

  Like

 47. toetssteen zegt:

  @EJ
  Oké, ik ging af op wat ik ver boven mij zag, en niet op werd geageerd.
  Maar nogmaals, men kan soms ver doorschieten.
  Daar heb ik beslist geen sympathie voor, maar denk er wel aan dat als je lang in een bepaalde firma hebt gezeten het erg moeilijk is om de zaken helde te krijgen.

  Natuurlijk heb ik bij diverse uitspraken van Mortel ook met gekrulde tenen gezeten, maar ik heb er geen stom idee van hoe diep hij in de indoctrinatie zat.

  Like

 48. E.J. Bron zegt:

  Zo. Even wat opgeruimd. Ben helemaal klaar met reaguurders met twee of meer gezichten. Als er nog meer liefhebbers zijn: nu even melden graag!

  Like

 49. vederso zegt:

  @ toessteen. Fjordman noemt in de strafmaat het Noorse rechtssysteem bespottelijk. Zie het artikel.

  Like

 50. E.J. Bron zegt:

  @toets/allen

  Ik laat me GODVERDOMME niet in de zeik nemen en voor rotte vis uitschelden op mijn eigen blog. DOOR NIEMAND!!! Wie mij beschuldigt van onbetrouwbaarheid, kan ook beter maar onmiddellijk stoppen om hier te reageren. Laat dat gezegd zijn!

  WEBMASTER

  Like

 51. toetssteen zegt:

  Ik zag wat er mis ging en antwoordde voor er tegenwoord kwam. We zijn aardig ingefietst op deze zaken blijkt.
  Nogmaals, ik las alleen wat Mortel eerder schreef en dat leek me zeer plaatsbaar.
  Of antisemitisme voorkomt binnen de Getuige van J. Ja dus. Ze vinden zich de nieuwe joden, het nieuwe volk van de verbintenis.
  Het is volkomen kolder, vandaar dat ik vrij snel weg was (Mijn vrouw had wat langer tijd nodig).

  Ik heb niets tegen welk volk dan ook, ze zijn me allemaal even welkom. Ik heb wel van alles tegen mensen die beter zeggen te zijn. Islam is daarom gekend. Maar er zijn ook een handvol pijpekrullen die ook wat zaniken. Maar och, ze worden door hun eigen mensen niet eens serieus genomen.
  Nu islam nog…….. Ik denk dat dat lang wachten zal worden.

  Like

 52. toetssteen zegt:

  @EJ
  Calm down. Ik ken je als een integere man. Geenszins ben ik van plan dat in twijfel te trekken.

  Ik heb niet gelezen wat Mortel schreef, ik ging af op het voorgaande.
  Natuurlijk hoef je je niet te laten beledigen, sterker, dat moet je niet toestaan.

  Bij de weg, momenteel is Filantroop aan het boksen met Laarmans…..
  Gwek, bij benieuwen. Maar waar Fulco/ Laarmans opduikt is het onderwerp volkomen off topic.

  Wat vind je overigens van mijn vergelijking van Atta met Breivik?

  Like

 53. E.J. Bron zegt:

  @toets

  Eerlijk gezegd twijfel ik er zelf nog aan of Breivik nu wel of niet toerekeningsvatbaar was. Lastige materie.

  Like

 54. toetssteen zegt:

  Ik moet even uitloggen EJ, want er staan overal vensters open en als ik de provider open laat staan, betaal ik me tien slagen in het rond voor wat in de helft van de tijd niet werkt. Het kost je wat, maar dan heb je ook niks, dat werk.

  Like

 55. Ik zit een beetje tegen deze veroordeling aan te hikken. Aan de ene kant wel toerekeningsvatbaar en aan de andere kant ook weer niet. Ik twijfel aan alle kanten. Ik ga de hier geplaatste artikelen met betrekking tot Breivik nog eens doornemen maar of ik het daarna nog snap… we zullen zien…

  Like

 56. Sodemieter toch op hier de sfeer te verkloten man!

  Like

 57. toetssteen zegt:

  Geen idee tegen wie uw retoriek is gericht Veenstra. Als u van mening bent dat ik de sfeer verpest en indien Ej dat ondertekent, dan ben ik hier weg.
  Kijk u kunt het niet met me eens zijn ten aanzien van de inschatting Al Qaida versus Breivik of twee gelijken, maar kunt u dat dan duiden in plaats van een one liner om 00:11
  Volgens mij ligt de beoordeling bij EJ, maar indien u van mening bent dat ik hier stoor met mening die wellicht tot nadenken stemt on welgevallig is en volkomen tegen de regels in en tegen weet ik veel welke ongeschreven wet bij Bron, dan zou ik graag vernemen wat ik fout deed behalve dan dat ik een opinie toevoegde.

  Like

 58. rommel zegt:

  Toets, jij kan bij mij niks fout doen. Behalve misschien dan dat je het bij 1 vrouwtje hebt gehouden.
  Daar verschillen we over mening. Verder ben ik het meestal met je eens.
  Zo heeft elke gek zijn gebrek.

  Like

 59. @toetssteen: Nee, mijn reactie was gericht tegen de reactie van Hans van der Mortel, die opnieuw meende de sfeer nog een keer te verzoeken maar toen ik mijn reactie geplaatst had was de reactie waarop ik reageerde al verwijderd.

  Like

 60. Eh… verzoeken moet verzieken zijn natuurlijk 😉

  Like

 61. rommel zegt:

  ‘Verzoeken’ zou in dit zinsverband ook wel gepast zijn. Als uit te dagen.

  Like

 62. toetssteen zegt:

  @Rommel
  Wees blij, blijft er voor jou meer keuze 🙂

  Bij de weg ook weer iets wat wel in het kader van dit artikel valt en waar jij wellicht meer kunt vertellen: waarom was deze man niet in staat tot een relatie?
  Hoeren jawel, maar zijn relaties waren zo vrijblijvend als een diner bij de Mac.

  Like

 63. rommel zegt:

  Als dat vrouwtje van jouw net zo snedig is van onder als met haar mondje hou ik me altijd aanbevolen om een partnerruiltje te doen met je. Zo ben ik wel weer. Een ruimdenkend manmens.

  Like

 64. toetssteen zegt:

  @Veenstra
  Toen ik in de Hollandse nachtelijke uren terwijl ik in Singapore was de moderate voor een zeker blog, zag ik zaken voorbij komen die naast de voorspelbare zaken van drugs en rock and roll , ehhh nogal problematisch waren. Zeg maar in vrijwel alle gevallen gericht tegen joden in de vorm waarin het ook verstaan moet worden.
  Niet iedereen was het eens met mijn prullenbakwerk en nu zwerf ik wat rond. Maar er zijn genoeg mensen die een bakje eten voor me neerzetten hoor.
  Piet zit er al weer met zijn hangoren in, zeker te weten!!!

  Veenstra, ga gewoon verder. Piet en ik handhaven ons wel. Wij zijn net zoals EJ, gewoon per definitie gek. Ja toch Martien?
  Het wachten is op Joost en van Amerongen.

  Like

 65. rommel zegt:

  De enigste die hier, or where ever, normaal is ben ik. Ik ben standaard. De gulden regel. En van die normstelling c.q. toetssteen worden jullie beoordeeld.
  Ik heers.

  Like

 66. Piet Klont zegt:

  Ba !
  Ik heb weer ‘ns het feestje gemist zie ik wel.
  Gretverkaksels en dat op zaterdagnacht!
  Baaa !
  😦

  Like

 67. Piet Klont zegt:

  Klets niet zo uit je hol Rommel.
  Als ik weg ben, dan mag jij doen alsof je heerst.

  Like

 68. toetssteen zegt:

  @Rommel
  We zijn helemaal off topic, maar blondie, heheheh, ik heb met mijn zwarte haren ( vroeger hè) een beauty in mijn armen weten te sluizen….Vandaar dat we nu een kattebak van kleur en rassen hebben veroorzaakt. Maar hè Laarmans zit nog achter de dijken, of zit hij er inmiddels met zijn kop in?

  Enfin ik ben mogelijk niet zo testosteron gericht. Of mijn vrouw bood me genoeg exercitie. Ik moet je bekennen dat mijn vrienden zich vaak hebben beraden over hun activiteit binnen de relatie.
  Ach, ik ben een vreselijke romanticus en die ellendig fijne familie van mijn vrouw, waren ook allemaal lui die wisten hoe een vrouw te paaien. Nee joh, ze wisten niet hoe belagers te hoeken of een wat duidelijker signaal te geven! Nee, zij waren beschaafd hè.

  Zo ongeveer als een leeuw als een hyena hem trotseert.

  Like

 69. toetssteen zegt:

  Krijgen we Joost in reprise!
  Joost, waar zijt gij?
  Lachen.
  Lui, denk nu eens even na over Breivik.
  Ik ben van mening dat deze man weinig tot niet verschilt met een Mo Atta.
  Maarrrrrr, en het blijkt dat de rechter dat in de gaten had, als je Atta toerekeningsvatbaar verklaart, dat moet je ook Breivik toerekeningsvatbaar verklaren.
  Alternatief is religie tot waan verklaren.
  Nou dat zie ik er echt niet van komen. Ofschoon het wel de beste optie is, maar dat is dan mijn mening.

  Like

 70. @toetssteen: Kun je nagaan hoe snel er verwarring kan ontstaan 😉 Ik denk overigens dat we allemaal best wel een beetje gek zijn, anders zitten we hier niet te typen ergens na tweeën 😀

  Like

 71. vederso zegt:

  …waar is die Laarmans?

  Like

 72. toetssteen zegt:

  @Rommel
  Na op a7 afgebekt te zijn door de aanwezige dames ( Tiny beslist niet), heeft Milady haar scalpel aangaande A7 aan de figuurlijke wilden gehangen. Kritiek vind ze prima. Maar een soort van hou die muts eruit raid is haar erg slecht bevallen.
  Ach, het kan me niet echt veel schelen, maar het valt op dat vrouwen ongelooflijk geniept kunnen zijn ten aanzien van vrouwen die ietwat boven het maaiveld steken.
  Rare wereld.

  Like

 73. Piet Klont zegt:

  Ik ben kennelijk melaats of zo.

  @Toets: Je vergelijking is bepaald niet onzinnig te noemen!
  @Vederso: Laarmans zat op DVC vandaag, tot ie een draai om z’n oren kreeg.
  @E.J.: Twee gezichten? Man, ik heb er minstens vijf, allemaal even lelijk.

  Nou, toedeledokie!

  Like

 74. rommel zegt:

  Ja, dat bedoel ik. Laten we het over vrouwen hebben. Heb een heleboel beeldschone dames in mijn armen weten te sluizen. De eerste getrouwde was een heerlijk stewardessje van Transavia. Wat ze beter kunnen omdopen in Transvagina, Die ging op haar lijnvluchten nog meer vreemd dan ik, en dan moet je toch echt wel je best doen. De tweede was een heel gewillig lief vrouwtje wat bij elke gelegenheid op haar knieën voor me ging, jammer genoeg niet alleen voor mij. Die kon een wijnfles wegpijpen. De derde in het gezonken huwelijksbootje wou alleen maar neuken, constant, wat in het begin wel leuk is, totdat je duizelig en van ellende naar de dokter moet kruipen voor hulp. Die vrouwen hebben me bijna het loodje gelegd. En dan tel ik nog niet eens al die tussendoortjes erbij. Ben blij dat ik nog leef.

  Like

 75. vederso zegt:

  Toetssteen., leuk bedacht; Atta is bijna Breivik, maar er klopt natuurlijk niets van. Atta was de regel, Breivik is de uitzondering.

  Like

 76. toetssteen zegt:

  @Veenstra
  Op dit uur ben ik bezig met de Aziatische wereld. U weet wel de wereld die volgens de D’66 adepten natuurlijk volkomen achter de dijken ligt! Man ik wantrouw elke hap dim sum! Love it.

  @Vederso
  Uhhhh, ik geloof dat dat de kanarie is die nu Filantroop belaagt.

  Klont is de keizer zonder kleren, maar dat wist ie al.

  @Veenstra
  Ik neem gevoeglijk aan dat er grenzen zijn overschreden en zoals ik al schreef, ik weet dat EJ en heel aimabel man en en dat hij zich erg bewust is van de ‘big brother is watching you’ brigade. Ik had dan ook gehoopt dat Mortel dat zou hebben begrepen.

  Bij de weg, al EJ denkt dat het tot enig nut strekt mag hij mij via via doorverbinden met Mortel. Als deze man niet is waar hij zich voor uitgeeft……

  Like

 77. toetssteen zegt:

  Vederso
  Leg uit.

  Like

 78. toetssteen zegt:

  Vederso
  Het is geen bedenksel, het is de nare realiteit die velen maar niet willen zien. Het is zo volkomen dwaas dat we weer zitten in het stadium: maar Hitler vervolgde ook socialisten en communisten,,,,, en daarom was hij extreem rechts.
  Nee sukkels de man was links! Wat je daar zag was een strijd tussen(is mag ook) tussen de diverse linkse opvattingen!
  Marx/Engels en het gaat maar door en door. De waarzin van liefde voor kind/ ouder te projecteren op de commune en dan met multi invloed hè. Immers, u moet Achmed onderhouden terwijl uw vrouw haar baan opgezegd heeft om te zorgen voor dee bloedverwanten!
  Gruwel. dat kan echt niet! Dat moet ze doen voor allen! Kom op zeg lui, we hebben en enorme verrijking tot u laten komen en nu keert u zich tot uw eigen volk! Ach jasses zeg, dat klotevolk.

  Like

 79. vederso zegt:

  Atta is mainstream islam, Breivik een westerse dissident.

  Like

 80. rommel zegt:

  Jongens, ik ga naar bed. Zonder lijntje coke of een xtc red ik die lange avonden niet meer. Ik word al echt wat je noemt een ouwe lul. Mocht ik iemand met mijn geraaskal vanavond beledigd hebben, nou, dat bedoelde ik dan zo, dat was helemaal opzettelijk en geen excuses voor. Jammer dat Laarmans met zijn bloedarmoede al voor twaalven aan zijn benzinepomp moet liggen, anders had ik die nog even onder handen kunnen nemen. Maar ja, morgen weer een nieuwe dag.
  Bye bye, zwaai zwaai, handkusjes.

  Like

 81. Piet Klont zegt:

  Eh…hallo!
  Ben ik lucht of zo?
  Hoort u mij?

  Nee dus….tjongejongejongejonge…..

  Like

 82. toetssteen zegt:

  @Vederso
  Wat is het verschil??? Een gek die links naar de Jihadi’s. Al Quaida, zeg maar terreur, Dat staat toch een op een!
  Net zo gek, net zo gestoord.

  Ik zat onlangs overigens weer eens wat ‘bijzaken; te lezen en ik kreeg stellig de idee dat het een echt waar voorzichtig is. Niet een andere groep aanspreken op…..
  Een ding weet ik erg zeker en dan is het feit dat op de een of andere wijze de bijbel gelijk krijgt: zei ik nou Daniël 144……….
  Ow my en dat was een Pers…..

  Like

 83. toetssteen zegt:

  EJ
  Knal die er op 3:42 uit! Ja het is mjum, maar nou niet echt wat ik bedoelde!!!

  Like

 84. toetssteen zegt:

  http://users.skynet.be/sky50779/tempelie.htm

  Ja, die klopt. Sorry voor de Dim Sum. Meh, ik ben ook maar een mens!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s