Vollsmose – Odense (DK)

Bij de traditionele Eid vieringen in het islamitische getto van Vollsmose, in de derde grootste stad van Denemarken, Odense, arriveert een auto met twee moslims uit een onwelkome bende. Een van de twee wordt neergeschoten en later gestoken, de andere ontsnapt. Als het slachtoffer wordt behandeld in het bij Odense Universitair Ziekenhuis, komen 60-70 agressieve en gewelddadige moslims het ziekenhuis binnen met wapens, zoals stokken, messen en zelfs vuurwapens, met de bedoeling om hem te doden. De politie reageert snel, maar is niet in staat arrestaties te verrichten. Zij trekken hun pistolen om ervoor te zorgen dat de moslims het ziekenhuis verlaten. Op weg naar buiten, slaat de woedende menigte  meerdere ramen van een ambulance en een politieauto kapot. Later op de dag kan de politie 6 van hen arresteren en nu dreigen hun vele vrienden nog grotere rellen te veroorzaken als ze niet worden vrijgelaten.

Hier zijn een aantal fragmenten van de recente islamitische rellen in Vollsmose, Denemarken, vertaald door Nicolai Sennels:

“Rellen na schietpartijen in Vollsmose – politie trok wapens” (uit Ekstrabladet)

De politie werd opgeroepen om 23.47 uur.

Het conflict brak uit als gevolg van vijandschap tussen twee verschillende allochtone groepen. Een groep is gevestigd in Vollsmose en de andere buiten het Odense district. … Toen de politie en een ambulance aankwamen bij het 26-jarige slachtoffer uit Vollsmose, ontstonden meerdere problemen.  “Ze gooiden stenen naar de politie en twee patrouillewagens werden volledig verwoest, maar we zijn erin geslaagd om de man eruit te krijgen zonder dat een van de agenten gewond raakte,” zei het hoofd van de beveiliging van Funen Politie …

De 26-jarige werd met spoed naar het Universitair Ziekenhuis van Odense gebracht. “Hij was in gevaar en leed veel bloedverlies toen hij in het ziekenhuis werd gebracht.. Hij lag de hele nacht op de operatietafel. Hij verkeert nu buiten levensgevaar.” …

60 tot 70 mannen gewapend met diverse wapens probeerden dinsdagavond om het 26-jarige slachtoffer te bereiken. “Ze stroomden de afdeling spoedeisende hulp binnen met knuppels en begonnen vazen kapot te gooien, lampen en andere meubels, en scheurden foto’s van de muren. Het personeel in het ziekenhuis moesten rennen voor hun leven en een aantal politieagenten moest hun dienstwapen trekken om de groep de receptie uit te werken.”

Vollsmose kookt: “Ben je de rellen in Parijs vergeten?” In Vollsmose is de atmosfeer gespannen. Verschillende bewoners zijn de straat op gegaan en eisen nu dat de gevangenen voor vanavond worden vrijgelaten. … “Als de gevangenen niet worden vrijgelaten voor vanavond, kunnen we niet voorspellen wat er vanavond in Vollsmose zal gebeuren. Denk aan de rellen in Parijs!” zei een van de jonge immigranten …

Niet ver van de rellen zijn de politie en task forces er klaar voor. Allen dragen kogelvrije vesten. …

De opgewonden Vollsmose bewoners hebben zich nu tegen de pers gekeerd, zegt een politiken.dk reporter. Een fotograaf van de Deense TV is naar verluidt bedreigd met een mes en werd gevraagd om te vertrekken. “Je zult gestenigd worden! Maak dat je wegkomt!”, schreeuwden sommige mensen naar de pers, die nu is weggetrokken uit het gebied.

Opmerking: Ik kan het hebben gemist, maar ik kan er online in de Nederlandse pers niets over vinden. Natuurlijk staan de Deense kranten er vol mee en premier Helle Thorning-Schmidt belegde zelfs een persconferentie over het gebeuren. Politici proberen elkaar tot zondebok te maken over een falend stimuleringsbeleid waar de laatste jaren vele miljoenen kronen naartoe zijn gegaan. Autochtone Denen zijn al bijna allemaal de wijk ontvlucht en de bendes regeren de straat. Het laatste jaar is de criminaliteit in Vollsmose sterk gestegen en de overheid lijkt de controle kwijt.

Mikael Jalving van Jyllands Posten: “Dit soort tuig kan beter het land verlaten,” zei de Minister van Integratie. Maar Mikael Jalving noemt dat loos gepraat. “Ze zullen heus niet vrijwillig het land verlaten, omdat het hier gewoon beter is dan in elk Arabisch land.” Jalving gaf een cynische beschrijving van alle extra inzet die er al is geweest en nog komen gaat;

“Niet alleen met psychologen, maar de stijgende kosten van sociale programma’s, integratie consultants, diversiteit sociologen, festivals, concerten, moedertaal onderwijs, clubhuizen, wakes en een vol fijnmazig netwerk van welwillendheid en welzijn, dat wordt aangereikt door Denemarken. Op verzoek van de gemeente werken psychologen met relschoppers en troosten bewoners tot de carrousel weer gaat draaien.”

“Het lijkt erop dat het inmiddels een industrie is van welzijnswerk: De jonge immigranten en hun nakomelingen zijn gek omdat ze “gefrustreerd”, “gemarginaliseerd” en slachtoffers zijn van sociale omstandigheden, de politie vangt een twintigste deel van de daders, maar krijgt lof toegezwaaid “gezond verstand” te hebben getoond, politici zeggen dat ze “geschokt” zijn, maar niet meer dan om het refrein te benadrukken dat het slechts om een paar rotte appels gaat in een overigens broodnodige bijdrage aan de Deense leverpasteicultuur, of dat de geweldscultuur voortkomt uit Deense omstandigheden en dus niet in het minst met de Midden-Oosterse cultuur te maken heeft.”

Laatste nieuws gisteren: Politie in Nørrebro trekt dienstwapen om  jongeren van zich af te houden.

Bronnen:

http://www.jihadwatch.org/2012/08/muslim-eid-riots-in-denmark-shootings-stoning-the-police-60-club-wielding-muslims-attack-hospital.html

http://m.jyllands-posten.dk/opinion/breve/article4817967.ece

http://jyllands-posten.dk/uknews/article4818582.ece

http://politiken.dk/newsinenglish/ECE1728250/prime-minister-shocked-at-odense-case/

Auteurs: Nicolai Sennels, Mikael Jalving, Lydia Deichmann.

Vertaling: Vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, Denemarken, Dhimmitude, Immigratie, Islam, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Socialisten. Bookmark de permalink .

29 reacties op Vollsmose – Odense (DK)

 1. Ik hoop dat nu ook in Denemarken de ogen van veel meer mensen geopend zullen worden met het vernieuwde geweld afkomstig van het ‘geloof van de vrede’.

  Like

 2. Linsky zegt:

  Kijk, dit zijn leuke dingen voor ’n mens! 🙂
  Moet veel vaker en overal gebeuren.
  Omdat de mensen het niet meer misschien in de krant kunnen lezen of van verstoken blijven bij het dagelijkse journaal, maar dat zij het zelf aan den lijve kunnen ondervinden en er dagelijks getuige van kunnen zijn, wat het resultaat is van linkse schooiers in de politiek en hun eigen lafheid.

  Like

 3. benny zegt:

  ” een overigens broodnodige bijdrage aan de Deense leverpasteicultuur”,in de jaren 50 en 60 was er nog geen sprake van multiculturaliteit en toch konden we ons eigen boontjes doppen,dus dat we die gasten nodig zouden hebben voor onze economie is niet meer dan een grote leugen.
  deze toestanden zijn het rechtsstreekse gevolg van decennia lang links beleid die kost wat kost de illusie van een harmonieuze multiculturele samenleving nastreeft met alle gevolgen van dien.

  Like

 4. En waar hebben we dat allemaal in Europa aan te danken?

  Het Verdrag van Straatsburg 1975

  Like

 5. benny zegt:

  @pieter veenstra:een verdrag kan ook afgesloten worden

  Like

 6. Tiny zegt:

  Na de laatste alinea te hebben gelezen, begrijp ik dan ook waarom ze (politie) niet teruggeschoten hebben en op de beentjes hebben gericht om ze onschadelijk te kunnen maken en op te pakken. Nee ze moeten getroost worden en de relschoppers moeten gepamperd worden, want ze zijn zóóó zielig.

  De hele wereld is één groot gekkenhuis geworden.

  Like

 7. marijke zegt:

  Nou als ik dit zo lees dan zitten we al in een oorlog.het is toch niet te geloven dat ze zo maar met wapens een ziekenhuis in komen.het moet toch niet gekker worden.Als dit soort gasten het land niet word uitgezet dan verdienen ze ook wat ze daar op hun bordje krijgen.Ja Tiny je hebt gelijk een groot gekkenhuis.Onvoorstelbaar.Brrrrrrrrrrrrrrrr

  Like

 8. rommel zegt:

  Ik sluit me bij Linksy aan. Goed nieuws.
  Zolang ze elkaar naar de keel vliegen heb ik er .geen probleem mee. Hoe meer des te beter. En dat de wegkijkers en ontkenners het zelf is aan de lijve mogen voelen is een bonus. Hoewel ik de hoop heb opgegeven dat ze er van leren. Maar maakt dat niet uit, zolang ze het maar voelen.

  Like

 9. @benny: Ik zou dat van harte toejuichen en ik niet alleen! Gek genoeg ziet de elite dat niet of meent dat het onmogelijk is dit verdrag te ontbinden.

  Als je dan iets verder zou doordenken: Het verdrag wat toen is gesloten met de EEG wat later de EU is geworden is nooit opnieuw bekrachtigd (voor zover wij als burger weten). Deze denkwijze volgend zou je kunnen zeggen dat Geert Wilders het goed heeft bekeken. Het verdrag is met de EEG afgesloten waar Nederland toen lid van was. Nu het de EU is geworden is het verdrag stilzwijgend(?) overgegaan van de EEG naar de EU.
  Wanneer we uit de EU zouden stappen is het verdrag van Straatsburg 1975 op dat moment niet meer geldig voor Nederland omdat we daar dan niet meer tot de EU behoren en kunnen we het vervolgens eenzijdig ontbinden. We kunnen dan eindelijk onze eigen politiek bedrijven waarbij we er eindelijk voor kunnen zorgen dat aan die hele massa-immigratie een definitief einde kan worden gemaakt. Dan pas kunnen we daadwerkelijk deze verachtelijke ideologie uit ons mooie Nederland verwijderen, desnoods onder dwang!

  Uiteraard is de kans heel groot dat de EU (en zelfs enkele of wellicht juist vele landverraders onder ons) dit nimmer zal toestaan en ons desgewenst met geweld (EUROGENDFOR) zal dwingen binnen de EU te blijven. Waarom denk je dat ons defensie-apparaat zo vermargerd is geworden door al die bezuinigen? Enkel en alleen om ervoor te zorgen dat er niet of nauwelijks tegenstand van militairen zal zijn. Daarnaast ook de zeer uitgebreide wet met betrekking tot het in het bezit hebben van wapens. Ook hieraan kun je zien dat men niet wil dat de burger opstaat en terugslaat op wat voor wijze dan ook.

  Een ongewapend land/volk is immers gemakkelijker te overmeesteren. In grote lijnen herhaalt de geschiedenis zich opnieuw en is te vergelijken met de vooroorlogse periode tussen 1932 en 1939. Veel lijkt parallel met de huidige situatie te lopen. De NSBers van toen zijn opnieuw de NSBers van nu.

  Like

 10. benny zegt:

  er valt nu zeker nog iets tegen te doen zoals paul weston zegt in een onderstaand artikel maar binnen 20 a 30 jaar niet meer.
  ik hoop van harte dat de pvv de verkiezingen wint in nederland.
  in belgie zullen we het met rechts-light moeten doen waarschijnlijk,namelijk met nv-a ipv met vlaams belang,maar kom het zou een heuse verbetering zijn in vergelijking met wat we de laatste 40 jaar gehad hebben.

  Like

 11. treintrien zegt:

  @Pieter:
  Er is niet altijd fysiek geweld nodig om indruk te maken:
  beter blijven we gewoon lid van de EU, alleen wordt er niks meer betaald 😉
  worden wij een paar jaartjes netto-ontvanger in plaats van betaler.
  Volgens mij vinden die bureaucraten dat véél erger.
  Je zou eens andere lidstaten op een idee brengen, nietwaar?

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  We kunnen er hier lang en breed over discussiëren, maar dat helpt geen reet.
  Ik moet bij dit soort voorvallen altijd meteen denken aan het veroorzaken van CHAOS, dat is “hun” hoofddoelstelling, een wereldomvattende CHAOS. Daarna denken “ze” de macht over te kunnen nemen en daarna willen “ze” een wereldkalifaat + sharia invoeren. Zo staat het tenminste in dat verzonnen VOD van hun, als ik me niet vergis. Daarom hoop ik dat Howard Kunstler* ook gelijk krijgt vwb zijn TWEEDE voorspelling in zijn bestseller The Long Emergency. Voorspelling EEN kwam in juni 2008 uit: toen kostte een vat ruwe olie maar liefst 147 dollar. Kunstler’s TWEEDE voorspelling luidt dat de Europeanen moslims zullen deporteren als zij op dezelfde voet doorgaan waar ze nu mee bezig zijn, namelijk: chaos veroorzaken, wetten en omgangsvormen van de gastlanden met voeten treden, landen onleefbaar maken, etc, etc. Van mij mogen de treinen vandaag weer gaan rijden. NEE, niet naar Auschwitz, dat heeft geen zin, een monument moet je met RUST laten. Laat de treinen dus maar naar Mekka gaan rijden, gewoon open goederenwagons want hoe zuidelijker, hoe mooier het weer dus dat komt goed uit. Paar Jerrycans met water en een tonnetje per wagon voor het legen van de blaas en de darmen. Zelf eten meenemen uiteraard. Ik wil wel eens zien wat er gebeurt met de “heren” als daar daadwerkelijk een BEGIN mee wordt gemaakt. Want hoe dan ook zal aan dat ellendige tapijtvretersGELAZER een eind moeten komen en niet alleen omdat iedereen weet dat het bovenstaande geen verzinsel is: het gebeurt overal in de EU terwijl ik deze regels hier neertik!!! Met andere woorden: degenen die het met de mantel der liefde(kuch) willen bedekken, solliciteren wat mij betreft naar een trap onder hun HOL.
  *>> http://www.kunstler.com
  Zie ook links naast contact, indien u tijd en moeite wilt nemen, want de tijd van verstoppertje spelen is wat mij betreft definitief voorbij.!!

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  En de politiek is weer eens ” geschokt”. Verder ben ook ik van mening dat deze mensen er beter aan zouden doen om retour naar hun landen van herkomst te gaan.

  Like

 14. M.A.L. Sion zegt:

  Ik heb op de TV de laatste dagen de berichtgeving gevolgd over de politieke activiteiten van de diverse NL partijen. Aangezien de media voor een aanzienlijk deel de politiek bepalen en het stemvee zich nog steeds door deze wanpresterende journalisten (?) laten leiden zullen we na 12 september, ondanks de vele postings op internet, wel met hetzelfde zootje opgezadeld zitten.
  Langzaam maar zeker gaat NL naar de ondergang dankzij de linkse en de met links heulende politiek en dankzij de ongekozen potentaten in Brussel.
  Alleen een revolutie kan ons land nog redden. En ….. een hele massa vervoermiddelen om al het allochtone tuig terug naar de moslimlanden te brengen.

  Like

 15. Jan zegt:

  60-70. Domme politie. gemiste kans.

  Like

 16. Jan zegt:

  “Het conflict brak uit als gevolg van vijandschap tussen twee verschillende allochtone groepen. Toen de politie …. aankwam ( ) gooiden (zij) stenen naar de politie …”

  Als dit in de krant wordt geschreven en men ziet nog niet dat dit in het klein het Midden-oosten is, is men toch echt stekeblind of een gestoorde politiek correcte. Voortdurende oorlog onderling tussen twee partijen en komt er interventie richt men zich gezamenlijk eerst hier tegen om vervolgens weer over te gaan tot het ritueel van elkaar afslachten.

  Zoals ik zei, gemiste kans van de politie 70 uit te schakelen.

  Like

 17. vederso zegt:

  Grigny – Parijs. 2 agenten gewond doordat er op hen is geschoten.

  http://www.skynews.com.au/world/article.aspx?id=787865

  Like

 18. vederso zegt:

  Minister van Binnenlandse Zaken zegt; elke keer als een agent of brandweerman wordt aangevallen, woordt ook de republiek aangevallen.

  Like

 19. G.Deckzeijl zegt:

  Chaos…

  Like

 20. louis-portugal zegt:

  Mensen jullie zien het allemaal fout.
  Het is toch een mooie uiting van multicultuur.
  Net zoiets als nasiballen, sushi en vooral indonesisch eten.

  Ook in Nederland werd een I.C kamer in een ziekenhuis afgebroken door ontevreden moslims.

  Nu serieus. Enkele dagen geleden, toen ik vertelde dat ik PVV, door het €-Standpunt van Wilders, ging stemmen, vertelde mij iemand nog maar eens dat Wilders toch echt mensen tegen elkaar opzet en een halve facist is.
  Ik heb hem een paar voorbeelden van dat facisme gevraagd.
  Ik zit er tot nu toe op te wachten.
  Ik zit me dus al enkele dagen af te vragen hoe ik hem op zijn eigen niveau het beste kan afzeiken.

  .

  Like

 21. vederso zegt:

  Karen Jespersen heeft een commentaar op Vollsmose in Berlingsske Tidene. Denemarken heeft één voordeel tegenover Zweden. Het heeft nog een min of meer onafhankelijke pers en mensen die zich daarin durven uitspreken. (Google vertaling naar het Engels)

  http://translate.google.nl/translate?sl=da&tl=en&js=n&prev=_t&hl=nl&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.b.dk%2Fkommentarer%2Fen-frygtelig-foelelse-af-deja-vu

  Like

 22. Koddebeier zegt:

  Hoewel een beladen woord….is Deporteren naar eigen land veruit de beste oplossing.
  Snel weer terug naar eigen zandbak…………!!
  Dit geloof en cultuur zal altijd met dat van ons blijven botsen en voordat ze in de meerderheid zijn moet je zo snel mogelijk van die barbaren af !!

  Like

 23. G.Deckzeijl zegt:

  Ja, liever NU dan over een half uur. Koddebeier.

  Like

 24. benny zegt:

  de denen moeten eens stage lopen bij de grieken,die weten er wel raad mee

  Like

 25. Lucky9 zegt:

  @ vederso om 08:55
  Deze futiliteit in Parijs is slechts een randfenomeen. Heel Frankrijk is in staat van oorlog maar niemand die het wil zeggen. Ik ga deze namiddag trachten dat eens duidelijker aan te tonen.

  Like

 26. vederso zegt:

  @ lucky9 Prima, heel benieuwd!

  Like

 27. vlieger zegt:

  Bij ons mogen ze blijven. Ze zijn te verwestelijk om ze terug te sturen, ze worden zelfs blank.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s