Anti-Joodse moslimleider eist eigen universiteit in Italië

Naar aanleiding van het einde van de vastenmaand ramadan heeft de Italiaanse moslimleider Hamza Piccardo de bouw van een islamitische universiteit geëist. Tijdens zijn preek voor 300 gelovigen op een strand in Imperia (Ligurië) stipte Hamza aan dat er voor de anderhalf miljoen moslims in Italië noch een universiteit noch een hogeschool om imams en gemeenschapsleiders op te leiden zouden zijn. “Dit is een leegte, die opgevuld moet worden”, eiste de bekeerling en oprichter van de UCOII (Unie van de islamitische gemeenschappen en organisaties in Italië), de grootste moslimorganisatie op het Apennijns Schiereiland, die 122 verenigingen omvat en 80 moskeeën evenals 300 onofficiële gebedsruimtes beheert.

Zoals het Franse nieuwsportaal Novopress bericht, benadrukte Hamza dat de religieuze gebedsplaatsen al lang niet meer voorzien in de actuele behoefte van onze gemeenschap”, die, zoals in Imperia, “constant groter wordt”. De bouw van moskeeën zou echter door “de publieke opinie, die al lange tijd is aangetast door islamofobie”, worden verhinderd. Dit zou moeten worden bestreden. Het zou mogelijk zijn om “met de economische hulp van de kant van enkele stichtingen uit de Golfstaten, vooral uit Katar, grondstukken te verwerven”. Hamza riep zijn aanhangers er daarom toe op om actief mee te doen aan de zoektocht naar geschikte standplaatsen.

Koranvertalingen bevatten haatboodschappen

Hamza (eigenlijk Roberto) Piccardo is schrijver van een vertaling van de koran in het Italiaans, die in 1994 verscheen en heftig werd bekritiseerd, vooral door Magdi Allam, een uit Egypte afkomstige Italiaanse journalist. In het jaar 2005 schreef Allam in de Italiaanse krant “Corriere della Sera” dat Piccardo een van die “slechtte leermeesters van de koran is, die haat tegen Joden en christenen prediken”.

Nieuwe koranvertaling veroordeelt “slechts bepaalde groepen Joden” 

In een nieuwe uitgave van zijn koranvertaling, die op dit moment in de Koninklijke drukkerij van Medina door islamgeleerden gecontroleerd en gedrukt wordt, werden de beschuldigingen tegen de Joden iets verminderd: De profeet Mohammed zou niet alle zonen van Israël hebben veroordeeld, maar “alleen bepaalde groepen Joden”, aldus Piccardo. In een commentaar wordt echter nog steeds gezegd, dat “de joden bij hun zakenpraktijken geloofden en nog steeds geloven dat misleiding en bedrog volledig legitiem” zouden zijn. Tegenover het persbureau “Adnkronos” verklaarde Piccardo dat de in Saoedi-Arabië geproduceerde Italiaanse versie in vergelijking met de tekst, die daarvoor al in meerdere duizenden exemplaren in Italië was verkocht, veel mionder opmerkingen bevat en het tegenovergestelde van de Arabische tekst zou zijn. “Er werden correcties en wijzigingen in verwerkt, waaraan ik zelf tijdens lange verblijven in Medina gewerkt heb”, legde de moslimleider uit. De nieuwe uitgave dient in september te verschijnen en aan alle moskeeën in Italië te worden verstuurd. Hij geldt dan als officiële Italiaanse versie van de koran.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/009836-Antij-discher-Moslemf-hrer-fordert-eigene-Universit-t-Italien

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islamisering, Italië. Bookmark de permalink .

14 reacties op Anti-Joodse moslimleider eist eigen universiteit in Italië

 1. Anti-Joodse moslimleider ~ dat is zo iets als zeggen dat regen nat is

  Like

 2. Hellen zegt:

  Ja hoor , de haatbaard eist , WTF , dat is het eerste woord dat ze kennen .
  Ik eis dat de alles en iedereen verwoestende islamitische haat ideologie opdonderstraalt uit Europa . En ik heb een mededeling voor die moknieler , ongezien de t*fus , islam slaafje , zoooooo dat lucht op .

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Vooruit mensen, tijd voor een verzetje…
  http://www.vidiload.com
  Ik krijg onderhand een KUNSTKOP van dat woestijngeloof en z’n totaal geschifte, ingepakte aanhang, vandaar.

  Like

 4. Linsky zegt:

  Universiteit of hogeschool???
  TUCHTSCHOOL!

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Straf van allah..?? Neu. Just pissed off..
  http://www.damnlol.com/camel-bites-mans-ass-16502.html
  Wellicht beleven we nog eens een dag dat dat MDI-zooitje olp dezelfde manier te grazen
  wordt genomen. Als dat gebeurt steek ik onmiddellijk de vlag uit.

  Like

 6. Ad zegt:

  Ongelooflijk, Er zullen toch wel andere Italiaanse vertalingen van de koran zijn daar? Stel je voor dat de Italianen het moeten doen met alleen een koran light vertaling.

  Like

 7. Marc Bouwman zegt:

  Los van het verwerpelijk expliciete anti-semitisme in deze ‘herziene’ versie van dat boek (mag dat ‘herzien’ eigenlijk wel van Mohammed?), en misleiding en bedrog kennelijk toch als verwerpelijk geldt, hoe is het dan nu gesteld met dat takiya? Hebben ze dat ook herzien? Natuurlijk niet!

  Like

 8. Marc Bouwman zegt:

  Kom op: we gaan onze broeders in Italië redden!

  Like

 9. Frank Kuhlen zegt:

  Het wordt tijd voor nieuwe Kruisvaarders/Tempeliers die dit tuig de oorlog verklaren, moet lukken in Italie. Een woord van die gekke Paus en finito. maarja “Wishful thinking”

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Ik word er echt een beetje niet goed van! En deze MUZELMENSEN blijven maar EISEN. Niet aan toegeven, geef ze geen vinger, dan nemen ze je hele hand. Trouwens het valt op dat deze moslims bulken van het geld, daarover al iemand nagedacht van links? Want links zit wel te zeuren over geld voor de PVV, maar bekreunen zich niet over de invloed van de olie-zandmannen die met hun oliegeld ons ten verderve voeren.

  Like

 11. Ik eis ook dat iedere aanhanger van de islam uit Nederland geschopt wordt maar krijg ook nooit mijn zin. Waarom zou dit leeghoofd dan wel zijn zin moeten krijgen?

  Like

 12. Ko Lumbus zegt:

  Het blijkt een bekeerling, die Italiaanse moslimleider Hamza Piccardo. Dat zijn de ergste, dat soort landverrraders doet er vaak nog een schepje bovenop. Zie ook het orakel grootmoefti Pedor Breedveld.

  Like

 13. Pingback: Anti-Joodse moslimleider eist eigen universiteit in Italië | La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws | Scoop.it

 14. Pingback: Anti-Joodse moslimleider eist eigen universiteit in Italië « goodthingsfromitaly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s