Als mensen moeten sterven wegens muziek

17 mensen betaalden met hun leven, omdat zij zich niet onderwierpen aan de prehistorische zedencode van de Taliban. Die heersen in delen van Afghanistan alsof ze nooit verdreven zouden zijn.

Wat een bittere déjà-vu: Een vrolijk feest met muziek, twee dansende vrouwen. In het dorp Zamindawar, daar, waar de districten Kajaki en Musa Qala bij elkaar komen, geniet een handvol mannen en vrouwen van het weekend.

Dan, plotseling, bestormen gewapende mannen met baarden en zwarte tulbanden het feestje en maken abrupt een einde aan het feestje in de zuidelijke Afghaanse provincie Helmand. Ze slaan op de mensen in, er vallen schoten. En alsof de dood door kogels nog geen straf genoeg zou zijn, snijden ze van alle feestgangers de hoofden af. Ze laten de lichamen als waarschuwing gewoon aan de kant van de weg liggen.

17 doden, onder wie twee vrouwen, terechtgesteld, omdat ze samen een feestje vierden. Elf jaar na de val van de Taliban schijnt in grote delen van Afghanistan de tijd zijn teruggedraaid. De Godstrijders als zelfbenoemde wachters van de moraal moorden en straffen volgens hun prehistorische zedencodex.

“Gebied staat volledig onder controle van de Taliban”

Maandag pas werden de eerste doden gevonden, aldus de autoriteiten. Eerst zijn er nog geen details bekend over het motief van de daad. Er gaan geruchten rond over een wraakactie op regeringsambtenaren, die als spionnen werden ontmaskerd. De afgelopen tijd werden in Helmand meerdere dorpsbewoners ritueel onthoofd, omdat de Taliban hen ervan beschuldigden voor de NAVO-troepen en het nationale leger te spioneren.

Later wordt gezegd dat de slachtoffers tussen de fronten van twee rivaliserende Taliban-commandeurs zouden zijn terechtgekomen, die ruzie zouden hebben gehad om de twee vrouwen. “Moellah Wali Mohammad en Moellah Sayed Gul, die het gebied rondom Kajaki controleren”, zegt de woordvoerder van het district Daud Ahmani. Moord uit jal;oezie en hartstocht, maar ook hij weet het niet precies. Tot nu toe heeft nog niemand de verantwoordelijkheid opgeëist voor de daad.

De meeste plaatselijke officials beschouwen het incident echter al snel als een moreel voorbeeld, dat op zondige burgers werd gepleegd. En moellah Sharafuddin, de districtsgouverneur van Kajaki, moet tegenover de pers toegeven: “Ik ben de gouverneur hier, maar ik ken niet alle details, want dit land staat volledig onder controle van de Taliban”. Er is al een onderzoek ingesteld, maar de regering van de provincie moet vertrouwen op informatie van de geheime dienst, want het is niet mogelijk hier een officieel onderzoeksteam naartoe te sturen. Dit deel van Afghanistan is Talibangebied.

Flirten geldt als een misdaad

Hier heersen de Godstrijders alsof ze nooit verdreven zouden zijn. En ze proberen hun alledaagse conservatieve regels opnieuw in te voeren – desnoods met geweld. Net zoals in de jaren-90, toen ze heel Afghanistan onder hun strenge knoet hadden, verbieden ze de mensen alles wat zij als frivool of zondig beschouwen. Mannen en vrouwen, die geen familie van elkaar zijn, mogen niet samen worden aangetroffen. Ongetrouwde stelletjes worden publiekelijk bestraft. Flirten en het tonen van gevoelens gelden als een misdaad. Feestjes zoals in Zamindawar moeten in het geheim worden gehouden.

Afgelopen juni nog bestormden Talibanstrijders een luxe hotel aan het Qargameer in de buurt van de hoofdstad Kaboel. Volgens ooggetuigen eisten ze van de aanwezigen de uitlevering van de “hoeren en pooiers”. Er werden twintig mensen vermoord. Eigenmachtig verklaarden de Godstrijders daarna, dat hun aanval een straf zou zijn voor de “wilde feestjes”, die regelmatig zouden worden gehouden in deze populaire vakantieplaats.

Tot de nieuwe oude verboden behoren ook de televisie, de radio en altijd weer muziek. Al in 1997 hadden de godstrijders de muziek al uit het land verbannen. Alleen religieuze liederen en hun eigen pro-Taliban-liederen waren toegestaan. Muziekwinkels werden tijdens hun 5-jarige heerschappij systematisch verwoest. Muziekcassettes werden publiekelijk verbrand. En nu worden zulke incidenten opnieuw steeds vaker gemeld.

Muziek staat voor zondige waarden van de binnendringers

Intussen is muziek voor de Taliban zelfs nog sterker het doel van hun haat geworden, want door de westerse invloed, die samen met de buitenlandse troepen zijn intrede deed aan de voet van de Hindoekoesj, kwam er ook buitenlandse muziek het land binnen. Op de nationale televisie waren “Afghanistan zoekt de superster” en regelmatig muziekvideo´s met Indiase en westerse hits te zien.

Voor de radicale islamieten is dit een verbreiding van onislamitische waarden. Muziek staat in hun ogen voor verdorvenheid, bedorven moraal en de zondige levenswijze van de buitenlandse binnendringers.

Hun straffen voor “zedeloosheid” zijn draconisch. “Sommigen hadden de indruk dat de Taliban door de verandering in Afghanistan gematigder zouden zijn geworden”, aldus de politieke analist Vahid Mojdeh, die de Taliban nog kent uit de tijden van hun heerschappij, omdat hij destijds als diplomaat voor hen werkte. “Maar we stellen vast dat ze nog extremer zijn geworden”.

Soldaten en politieagenten helpen opstandelingen

Tegelijkertijd bieden de nationale veiligheidstroepen op veel plaatsen steeds minder verzet tegen de Taliban. Erger nog, het aantal overlopers neemt toe. Soldaten en politieagenten lopen over naar de opstandelingen, omdat zij hen als de toekomstige heersers van het land beschouwen.

Zo hielpen soldaten in de vroege ochtenduren maandag – ook in Helmand – een klein leger Talibanstrijders bij de bestorming van een steunpunt van het leger. Er werden tien mannen van de veiligheidstroepen gedood. Vier raakten gewond. Vijf soldaten zouden, aldus de woordvoerder van de provincie Daud Ahmadi, na de aanval samen met de Taliban zijn vertrokken.

Bron:

http://www.welt.de/politik/ausland/article108820723/Wenn-Menschen-wegen-Musik-sterben-muessen.html

Auteur: Sophie Mühlmann

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, Islam, Islamitisch fundamentalisme, Taliban. Bookmark de permalink .

22 reacties op Als mensen moeten sterven wegens muziek

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Hééé ellendige talibanKLOOTZAKKEN + aanhang in dit land: EAT THIS…!!!

  (daar zal dat MDI-zooitje wel geen commentaar op hebben, denk ik…)

  Like

 2. DonnaDolce zegt:

  Kunnen ze geen bom op die gasten gooien? Ik hou totaal niet van geweld, maar hier gaat het niet om mensen, maar om een soort…………….hoe zal ik het noemen? Een beest doet zoiets niet eens. Hmmm zaad van satan dan maar, dat domme gelul over de Islam en vrede, ik ben klaar met die achterlijke islam. Verbannen, tot in de eeuwigheid en verder. Zulk pulp heeft geen recht op leven, sorry.

  Like

 3. Ko Lumbus zegt:

  Nutteloos gaven ze hun leven, onze jongens daar.

  Mooi lied van Stef Bos: ‘..maar jij, jij hebt verloren, jij ligt onder die vlag…’

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  TV kijken mag natuurlijk ook niet van die fundamentalistische slagers. Blij da’k hier woon want er gaat niks boven Duitse TV en dan alleen via de satelliet!
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/12844951/__Duitsers_kijken_het_liefste_tv__.html
  Gratis tips voor degenen die van plan zijn een schotel tegen de eigen muur te schroeven: dat mag zonder problemen!! http://tinyurl.com/3v53o5g

  Like

 5. Hellen zegt:

  Als ik die laatste foto van die zwarte duivels zie denk ik aan de hel , vagevuur en andere demonische opjecten , man man wat een zooitje volslagen onmenselijke , barbaarse krankzinnigen , van mij mogen ze er een paddestoel op plempen .

  Like

 6. benny zegt:

  bij ons zijn de dieren in de zoo beschaafder dan die barbaarse primaten

  Like

 7. Hellen zegt:

  Sorry oBjecten , te vlug reactieplaatsen ingetikt .

  Like

 8. vanhetgoor zegt:

  Ik wil bezwaar maken tegen het gebruik van het woord ‘prehistorie’. Want in de oudheid, het stenen tijdperk, tijdens het brons en in de ijzertijd, in geen van die perioden heeft de mannelijke bevolking de vrouwen onderdrukt, mannen en vrouwen streden samen gelijkwaardig voor een verbetering van de welvaart, het verkrijgen van meer kennis en het voorbestaan van de bevolking. Mannen en vrouwen deden dit steeds op hun eigen manier. Steeds is bij al deze mensen de vooruitgang de drijfveer geweest. Het leven heeft geen zin als men niet vooruit wil. Bij iedereen was er maar één reden om vooruit te gaan, namelijk de kinderen zouden het beter hebben! Daarvoor gingen mannen op jacht, daarom bouwde men huizen en begon men een boerderij. Een man gaat niet alleen voor zichzelf de zee op om vis te vangen, hij doet dit voor zijn gemeenschap, zijn gezin, de mensen waarom hij geeft.

  Een visser, een jager of een boer, zij leefden in de oudheid, in de prehistorie. Maar zij stonden nooit alleen naast hen stonden in gedachten hun kinderen, hun ouders. Telkens was hun drijfveer de liefde en de zorgzaamheid.

  Door nu de de Taliban te verwarren met mensen uit de prehistorie doet men deze hard werkende mensen die de basis legden voor onze welvaart te kort. De Taliban bestaat voornamelijk uit rovers, kinderneukers (voornamelijk jongens) en drugsbaronnen. Er is niets dat hen bindt aan de helden uit de prehistorie. NIETS!

  Ik zou graag zien dat aan Sophie Mühlmann wordt verteld dat haar artikel dus een kleine fout bevat. Ik zou dit graag gecorrigeerd zien. In de prehistorie leefden geen onmensen, wel was men niet verfijnd en had men geen hoge technische kennis. Echter het binnen een minuut volledig demonteren van een AK-47 heeft niets met beschaving te maken. In de prehistorie leefden er meer echte mensen met beschaving dan nu in Afghanistan.

  Like

 9. rommel zegt:

  Mensen laten sterven voor hun muziek gaat natuurlijk veel te ver.
  Maar voor liefhebbers van opera en klassieke muziek zou twintig jaar dwangarbeid toch wel gepast zijn.

  Like

 10. E.J. Bron zegt:

  Rommel, afgevaardigde van de Zweedse Taliban, ook bekend onder de naam ZwedenCultuurbarabaren! 😀

  Like

 11. rommel zegt:

  Leuk geprobeerd Bron.
  Maar iemand zoals ik die alle muziek-cd’s van Andre Hazes in bezit heeft en al zijn liedjes kan meezingen kan je toch echt niet een cultuurbarbaar noemen.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  Het achterlijke hersenspinsel van de zonnesteekimbeciel en STRUIKROVER MO de pedo-profeet, dat is de OORZAAK van al deze ellende. Zolang er nog HAATBAARDEN en andere FUNDAMENTALISTISCHE GEKKEN zijn, zal er NOOIT RUST komen. DE ISLAM is de OORZAAK, van al deze gruwelijke gebeurtenissen. En als het zo doorgaat krijgen WIJ deze ELLENDE dadelijk ook HIER op ons dak! Dankzij de IMMIGRATIE van hele HORDES ONAANGEPASTEN!

  Like

 13. Linsky zegt:

  Preparing for Battle: The Nahal Brigade’s Reconnaissance Battalion

  Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  Nog zo’n voorbeeld: celstraf vanwege een hapje tijdens de VERZONNEN ramadan.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/12847423/__Celstraf_voor_eten_met_ramadan__.html
  Het is een illusie te denken dat dat verdomde woestijngeloof can be wiped off the face of the earth. Het zit namelijk al eeuwen in al die islamtische rotkoppen, op dit moment 2,1 MILJARD
  rotkoppen.

  Like

 15. Linsky zegt:

  IDF aerial video: Israel airstrike hits Hamas compound in Gaza

  Like

 16. marijke zegt:

  Het zal ook nooit veranderen.Zieke geesten.Vreselijk.

  Like

 17. Linsky zegt:

  Gehersenspoeld klein moslim meisje

  dit is de manier waarop zij kinderen hersenspoelen om leugens en sprookjes te geloven. islam is echt gevaar voor de wereldvrede. islam is geen religie van vrede en tolerantie. islam is een religie van haat, leugens, niet-gelijkheid, misbruiken en geweld. Zo worden ze dus arrogant en verblind door leugens.

  Like

 18. marijke zegt:

  Goed hoor Linksy dat je al die filmpjes plaats.Want er zijn genoeg mensen die ze niet weten te vinden.En je oogen gaan wel goed open he.Bedankt voor al je werk.Ik wardeer het ..Groet marijke.

  Like

 19. Tom Hendrix zegt:

  Hersen spoelen zelfs kinderen moeten eraan geloven. De achterlijkheid straalt eraf, ze haten ons 24/7, maar ze komen naar EUROPA om uit te vreten! Een hond is nog tevreden voor de hand die hem voedt, maar MOSLIMS kunnen enkel haten en ondankbaar zijn. De Islam is de KANKER voor de MENSHEID!

  Like

 20. Linsky zegt:

  Dank je Marijke 🙂

  Hier heb ik nog veel meer van die waanzin geplemd,

  Moslims verkopen hun dochters!
  Young Boys verkocht voor sex slavernij door Taliban!
  Afghaanse vrouw misbruikt en geslagen! enz……….
  Te maf voor woorden allemaal!
  http://linskysplace.wordpress.com/

  Like

 21. Rob zegt:

  De Taliban zijn de fascisten en de nazi’s van Centraal-Azië.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s