EU-ambtenaren: Vorstelijk beloonde vakantiewereldkampioenen

De schuldencrisis dwingt op dit moment alle EU-landen tot bezuinigingen. De EU zelf is daarbij niet echt een voorbeeld. Mocht men een baan als EU-ambtenaar gevonden hebben, dan mag je je verheugen in royale toelages, extra vakanties en andere “lekkere hapjes”. Reisdagen, speciale familievakanties enz. maken de ambtenaren tot 108 vakantiedagen per jaar mogelijk.

Op dit moment werken er ongeveer 50.000 mensen voor de Europese Unie, het basisinkomen van een ambtenaar bedraagt, afhankelijk van de dienstrang, tussen € 2600,- en € 18.000,- bruto per maand. Daar komt de buitenlandtoeslag nog bij. Mocht een ambtenaar dus in het “buitenland” werkzaam zijn, dan krijgt hij een toelage van 16% van het basisinkomen. Logisch dat het gros van de ambtenaren van deze – overigens belastingvrije – toelage profiteert.

Minder uren, meer tijdcompensatie

Dat EU-ambtenaren meer werken dan anderen mag betwijfeld worden. In plaats van een 40-urige werkweek hoeven de werknemers namelijk maar 37,5 uur per week te werken en ze mogen al op 55-jarige leeftijd met pensioen. Bovendien wordt ieder overuur gecompenseerd met anderhalf uur vrije tijd. Bij dienstreizen krijgen de ambtenaren de kosten voor “de normaalgesproken kortste en goedkoopste route met de spoorwegen in de eerste klas” vergoed. Mocht de reis langer dan 500 kilometer zijn of moet de zee worden overgestoken, dan mag de ambtenaar businessclass vliegen.

Extra vrije dagen voor reis naar vakantiebestemming

Als een ambtenaar van de Europese Unie een familiefeest bezoekt of verhuist, hoeft hij daarvoor geen kostbare vakantiedagen op te nemen. In deze gevallen kunnen de werknemers aanspraak maken op vrij van dienst. Voor een verhuizing en het huwelijk van een kind staan twee twee vrje dagen, voor de adoptie van een kind zelfs 20 weken. Als een EU-werknemer vakantie neemt, afhankelijk van de afstand tussen de werkplek en de woonplaats extra vrije dagen om koffers te pakken: twee dagen bij een afstand van tot 600 kilometer, zelfs zes dagen voor een afstand van meer dan 2000 kilometer.

De weg naar dit toeslagen- en vakantieparadijs is echter niet eenvoudig. Aan de harde, uit twee etappes bestaande, sollicitatieprocedure nemen tot 50.000 jonge mannen en vrouwen deel, van wie slechts een miniem deel wordt aangenomen. Er wordt vooral teamwork, goede communicatieve eigenschappen en doorzettingsvermogen gevraagd. Absolute voorwaarde voor een sollicitatie is een afgesloten hogeschoolstudie.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/009834-EU-Beamte-F-rstlich-entlohnte-Urlaubs-Weltmeister

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Hypocrisie. Bookmark de permalink .

16 reacties op EU-ambtenaren: Vorstelijk beloonde vakantiewereldkampioenen

 1. Aegolius cs zegt:

  Wie gaat het eerst schieten op dat gebouw? Zoiets als het Russisch witte huis (Jeltsin)? Oh, dat was intern. Tja, dat wordt lang wachten dus.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  De EU is gewoon de voortzetting van de USSR, nu te lezen als EUSSR! Deze zgn. beter soort mensen, hebben lak aan de gewone europese/nederlandse burger. Het feestvieren gaat maar door. maar weet dat: VVD,CDA,PVDA,D66 en GL, deze situatie niet wensen te veranderen.
  Het is een grof schandaal, en dan te weten dat in Griekenland ouders hun kinderen niet meer te eten kunnen geven, en inmiddels in nederland heel veel mensen hun vaste lasten niet meer kunnen betalen, en er mensen uit hun huis worden gezet. Een gotspe is het, vileine politici die ond dit hebben aangedaan. Weet wat U stemt 12/9.

  Like

 3. Aegolius cs zegt:

  Tom Hendrix 15:44

  Wilders: wie weet met VVD en SP

  “Wie weet is een coalitie mogelijk van VVD, SP en PVV, misschien ook niet.” Dat heeft PVV-leider Wilders gezegd bij de NOS. Wilders voegde eraan toe dat hij geen enkele partij uitsluit, al ziet hij zichzelf niet snel in een kabinet stappen met GroenLinks en D66.
  ‘Gedogen is optie’

  Veel partijen hebben gezegd dat ze niet met de PVV willen regeren.
  Wilders verwacht dat dat in de praktijk wel zal meevallen. Ook gedogen vindt hij een optie.

  http://nos.nl/artikel/411506-wilders-wie-weet-met-vvd-en-sp.html

  Natuurlijk is het politiek de markt verkennen. Zetels bij SP erbij betekend bij de ander eraf. Evenwel, mocht de PVV wederom GEEN zetel nemen in ’n nieuwe coalitie maar wederom het gedoogpakket gaat afspreken, zal ik niet meer stemmen!

  Like

 4. Hellen zegt:

  EU ambtenaren , breek mijn bek niet open , 37 van die dictators verdienen 350.000 per jaar ! Als ze met (55 jaar ! )pensioen gaan vangen ze 13.000 euri p/m ! 12.000 medewerkers , ongeveer 25 % , graaien gem. 10.000 p/m . Meerdere vunzige zakkenvullers krijgen maar liefst ruim 108 dagen vakantie p/j. En wij mogen inleveren , worden kaal geplukt . Opzouten met de verziekende dictatoriale EU !

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Zij heeft zich letterlijk kapot gewerkt: HARTSTILSTAND. De partij waar ze lid van was doet er van mij niet meer toe. 37 is geen leeftijd om het tijdelijke voor het eeuwige te verruilen.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12840332/__Mastenbroek__PvdA__overleden__.html

  Like

 6. benny zegt:

  het meest ondemocratische van al is dat dit gebouw gevuld zit met NIET door het europese volk verkozen politici.enkel nigel faragae en zijn ukip weten nog de werkelijke betekenis van het woord “democratie”.de rest is een verzameling wereldvreemde figuren,zie de blair WITCH project cecilia malmstrom

  Like

 7. Aegolius cs zegt:

  @ GD 16:36
  Hoezo “kapot gewerkt”? Over welke info beschikt u daarover? Laat het me graag weten.

  Like

 8. Ko Lumbus zegt:

  Misschien wel kapodt geneukt, wie zal het zeggen, doodsoorzaak voorlopig onbekend. Mastenbroek is getrouwd geweeest met de rommel van de literaire journalistiek: schriijver, journalist en neukbeest Arthur van Amerongen.

  Like

 9. Aegolius cs zegt:

  @ KL 17:06

  Genoeg hoor, als je niet aan het arbeidsproces deelneemt.

  Like

 10. Lucky9 zegt:

  @Ko Lumbus op 28 augustus 2012 om 17:06
  “Brussel: Eurabia” was geen rommel, maar een trouwe beschrijving van de realiteit op dat ogenblik.

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  @Aegolius, 28-8, 16:43
  Het journaal berichtte erover. Verder hou ik niet van dat dwingende toontje.

  Like

 12. Ik wet niet meer waar ik dat las: maar het “ziekenfondspakket” is ook al uitzinning voor die gasten. Schijnen luxe gezondheid-centra en kuuroorden(Spa’s) bij inbegrepen te zijn.
  En waar zagen we toen ook alweer die ambtenaren die de “presentielijst” ’s morgens om tien uur op vrijdag gingen tekenen in dat Euro-gebouw in Brussel of Straatsburg?
  Dat was om te bewijzen dat ze ook die vrijdag aan het werk gingen, maar ze hadden (op camera) hun rolkoffers al bij zich om naar huis te gaan voor het weekend.

  Like

 13. Alf Janszoon zegt:

  Ik heb de indruk dat indien vakantievieren een Olympische discipline zou zijn, het huis van Oranje met een gouden medaille naar paleis zou gaan en de EU ambtenaren met een zilveren naar huis. De prins die nu in Londen wordt verpleegd heeft zijn ongeluk niet in dienst van het vaderland in Afghanistan opgelopen maar al vakantievierend in een wintersportoord.

  Like

 14. Ko Lumbus zegt:

  @Lucky om 18:35

  Lucky, heer rommel wenst zijn naam met kleine R geschreven! 😉

  Like

 15. lucky9 zegt:

  Zoals steeds is Martien P. weer bij de zaak!
  Het probleem is de grote roof van ( een giga-massa) centen!

  Met of zonder kleine G!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s