“Het Midden-Oosten wordt gevaarlijker”

“De regio wordt instabieler en meer radicaal islamitisch”. Waarschuwde de bevelhebber van de geheime dienst van het Israëlische leger, generaal Aviv Kochavi, in zijn jaarlijkse interpretatievoor de militaire staf in Tel Aviv. De omwenteling en de revoluties in het Midden-Oosten zouden de staat Israël bij verrassing in een regionale oorlog kunnen lokken.

“De binnenlandse politieke ontwikkelingen en revoluties in de Arabische landen verhogen de gevoeligheid van alle spelers in het Midden-Oosten en kunnen de hele regio in een niet geplande oorlog storten.”

In de jaarlijkse beoordeling presenteert de Israëlische regering evenals de militaire staf de strategische en operatieve ontwikkelingen in de Arabische landen rondom Israël en wijst op de centrale bedreigingen.

Ongeacht dit feit geeft Iran deze dagen onderdak aan de jaarlijkse conferentie van de “blokvrije landen” in Teheran, terwijl het Westen Iran probeert te isoleren met internationale sancties, om zodoende het Iraanse atoomprogramma te stoppen.

Dit zijn 120 landen, die lid zijn van de VN en bij wijze van spreken niet tot een militair blok behoren, maar in de VN de Arabische positie tegen de Jodenstaat volgen. Ook de chef van de Palestijnen Mahmoud Abbas zal op deze conferentie verschijnen, evenals de nieuwe Egyptische president Mohammed Morsi. Abbas wilde eerst niet deelnemen aan de conferentie, omdat Hamasleider Ismail Haniyeh ook uitgenodigd was. Haniyeh zal echter niet op de conferentie verschijnen.

Sinds het vredesverdrag tussen Israël en Egypte in 1979 zal voor het eerst opnieuw een Egyptische president voet op Iraanse bodem zetten. Deze en andere ontwikkelingen creëren volgens generaal Kochavi een nieuw gevaar voor Israël.

Bron:

http://www.israelheute.com/tabid/179/nid/24833/Default.aspx?ref=newsletter-20120828

Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Arabische wereld, Israël, Midden-Oosten. Bookmark de permalink .

4 reacties op “Het Midden-Oosten wordt gevaarlijker”

 1. Wat mensen zich niet realiseren, is dat het machtsblok van dictaturen een totale farce heeft gemaakt van de Verenigde Naties.
  Zevorig jaar bijvoorbeeld Syrie gekozen worden in het Mensenrechtencomite van Unesco.

  Like

 2. De islam is zover verweven in diverse VN organisaties dat er van enige onafhankelijkheid van dergelijke organisaties totaal geen sprake meer kan zijn. Dergelijke organisaties hebben in dat geval totaal geen helder beeld van waarmee ze bezig zijn en tekenen op deze wijze uiteindelijk stuk voor stuk voor kun komende ondergang!

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @Pieter Veenstra 09.42. uur, inderdaad Pieter, de huidige VN is het “slaafje”geworden van de Islamitische landen, daaraan hoeven we niet te twijfelen.

  Like

 4. Precies en daarom zal de VN alleen resoluties aannemen welke in het voordeel van de islam zijn. Tot op heden zijn slecht weinig resoluties tegen de islam aangenomen maar des te meer tegen Israël, om maar een voorbeeld te noemen. Alsof Israël zichzelf niet zou mogen beschermen tegen de verderfelijke invloed van de islam.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s