Noorse geheime dienst: Niet Breivik & Co, maar islam grootste gevaar

Na de massamoord door de blijkbaar geestelijk gestoorde Breivik begonnen westerse media en politici met massale afleidingsmanoeuvres van het grootste gevaar van Europa: de islam. Zogenaamd zou niet de islam, maar de rechts-extreme terreur de grootste bedreiging voor de Europese samenlevingen zijn.

Maar leugens hebben, zoals bekend, korte benen. Nauwelijks meer dan een half jaar na Breivik berichten Noorse en Oostenrijkse kranten tegelijk over het nieuwste onderzoek van de Noorse geheime dienst, dat duidelijk bewijst dat het met afstand grootste gevaar in Noorwegen niet uitgaat van het te verwaarlozen aantal Noorse rechts-extremisten, maar nog steeds van de islam.

Noorse geheime dienst: Islam nog steeds de grootste bedreiging

Het islamitische terrorisme blijft volgens de cheffin van de Noorse binnenlandse geheime dienst, Janne Kristiansen, nog steeds de grootste uitdaging voor de veiligheidsautoriteiten in het land. De afgelopen jaren zou men een radicalisering in de islamitische gemeenschap hebben waargenomen, waarschuwde Kristiansen volgens een bericht in de Noorse krant “Aftenposten” dinsdag.

Zo zouden er enkele personen zijn, die vaak contact met radicaal islamitische extremisten in het buitenland zouden hebben.

“Ze bezoeken trainingskampen in conflictgebieden, trainen daar en nemen deel aan gevechten, voordat ze naar Noorwegen terugkeren.”

De cheffin van de geheime dienst waarschuwt dat voor deze mensen de Noorse samenleving de vijand zou zijn.

Geen gevaar door rechts-extremisten

Daarentegen zou het gevaar door rechts-extremisten, ondanks het aangerichte bloedbad door Anders Behring Breivik, zeer gering zijn. “Het aantal tot geweld bereide rechts-extremisten is nog altijd laag”, benadrukte Kristiansen.

Ze waarschuwde bovendien, dat een “aanhoudend hoge migratie, in combinatie met een zwakke economische groei en een stijgende werkloosheid, een basis voor toenemende etnische, sociale en economische conflicten zou kunnen creëren”. (…)

Bron: Junge Freiheit, 19 januari 2012

Ook de Oostenrijkse zender ORF bericht van het enorme gevaar dat uitgaat van de islam in Noorwegen

De Noorse geheime dienst PST is een onderzoek gestart naar een video met terreurbedreigingen tegen het koningshuis en tegen leden van de regering. Dat deelde een woordvoerder van de geheime dienst gisteren in de online-uitgave van de krant VG.

Op het internetvideoplatform YouTube was daarvoor opgeroepen tot de “pijnlijke vernietiging” van minister-president Jens Stoltenberg. Minister van Buitenlandse Zaken jonas Gahr Störe en kroonprins Haakon zouden “door Allah” geroepen zijn.

Bovendien riepen de onbekende makers van de video op tot protestacties tegen de deelname van Noorwegen aan de internationale militaire inzet in Afghanistan. (…)

Bron: ORF, 19 januari 2012-08-28

Bron:

http://michael-mannheimer.info/2012/08/26/norwegischer-geheimdienst-nicht-breivik-co-sondern-islam-groste-gefahr/

Auteur: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamitisch fundamentalisme, Noorwegen, Terrorisme. Bookmark de permalink .

27 reacties op Noorse geheime dienst: Niet Breivik & Co, maar islam grootste gevaar

 1. Jan zegt:

  En ik zei nog wel dat Breivik die 21 jaar nooit zou uitzitten. Wordt straks nog geen 2,1 jaar en vervolgens een lintje.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  En dat verbaasd nog iemand? De islam is een KANKERGEZWEL wat uit de SAMENLEVING gesneden dient te worden.

  Like

 3. E. Govers zegt:

  Goh er worden er een paar wakker…

  Like

 4. M.A.L. Sion zegt:

  @ Tom Hendrix 21.49
  Juist Tom, niet de moslim maar de islam is de vijand. Het is Allah-onmogelijk om al die soepjurken, hoofddoeken en burka’s naar de islam-zandbakken terug te deporteren. We moeten ze de islam afnemen. Moskeën sluiten en imams hun beroep afnemen en vervolgens uitzetten als ongewenste vreemdelingen. Openlijk en breed roeptoeteren dat de islam een fantasie is. Geen godsdienst maar EEN KWAADAARDIGE fantasie. Die boodschap moet in eerste instantie gericht zijn aan onze autochtone medeNederlanders. Er zijn er tot nu toe te weinig, die inzien dat we dat snelgroeiende KANKER-GEZWEL in ons midden hebben en dat daar wat aan gedaan moet worden voordat het ons overheerst.
  Daartoe moeten we ook een overheid hebben die dat inziet. De overheid doet in ons democratisch (?) landje wat de democratische partijen besluiten. Dus moeten we zorgen voor een partij aan de macht die aan de de-islamisering niet alleen wil meewerken maar het zelfs tot een prioriteit verklaart. En dat is – je raadt het al – uitsluitend de PVV. Die PVV beweert dat daarvoor de banden met de Europese Unie doorgesneden moeten worden. Dat lijkt logisch als je je realiseert dat in Brussel het zaakje geleid wordt door moslimknuffelaars.
  Ergo. Boodschap aan ALLEN: 12 september 2012 Ga Stemmen ! Lijst 3 – Geert Wilders.

  Like

 5. Marcel zegt:

  Is dit nu een oud artikel of is M. Mannheimer nu niet bij de tijd ?

  Het artikel begint met : “Na de massamoord door de blijkbaar geestelijk gestoorde Breivik … “.

  Zal wel aan mij liggen hoor maar heeft de rechtbank daar in Noorwegen nu niet net vastgesteld dat Breivik NIET geestelijk gestoord is, of wat ?

  Dan kan die Mannheimer nog zo’n gerenommeerde aurtur zijn, als ik dat lees dan zet ik niet alleen gelijk mijn vraagtekens bij het artikel in kwestie, maar ook gelijk bij al het andere wat ik van die Mannheimer las. Dan kan hij nog zo leuk het sentiment verwoorden, maar als ik een ander doodwens dan zou ik dat graag op ware gronden doen.

  Geklets maakt het alleen maar moeilijker.

  Like

 6. toetssteen zegt:

  Ik vraag me nog steeds af of Breivik een rechtse extremist is. Iemand met grote sympathie voor een collectivistische club als Al Qaida, ( die grote knielclub van onderdanigen,) lijkt me toch zwaar links.
  Hij keerde zich tegen het socialisme en gaf daar uiting aan. Mja, daar ken ik er in de recente historie nog eentje van; hij keerde zich ook tegen het communisme, maar was wel weer geïntrigeerd van islam. Het kan verkeren nietwaar?

  Aangaande Breivik en zijn rechtszaak.
  Ik vermoed dat de rechters klem liepen op dit: Als ontploffende aarden die zich beroepen op de koran toerekeningsvatbaar zijn (Mohammed Atta werd toerekeningsvatbaar geacht toen hij die Boeing in een van de Towers parkeerde), waarom zou Breivik die zijn eigen heilige boek uit diverse werken naar zijn smaak tot een bundel maakte alwaar hij zijn inspiratie uit haalde. Zeg maar een koran voor Breivik.
  Echter, hij heeft geen of nauwelijks volgelingen, want liberaal denkend steekt ander in elkaar, vandaar dat we het zelfs op de blogs zelden met elkaar eens zijn. Kijk, dat is mooi, dat is denken, individueel denken.
  De ellende is echter dat groepsdenken het altijd zal winnen. Keer op keer. Helaas.

  Like

 7. lucky9 zegt:

  @toetssteen om 23:28
  Daarom moeten we dringend één groep worden!

  Like

 8. Leto 2 zegt:

  @Toets,

  Je stelt me een beetje teleur door te stellen dat Atta een Boeing in de Twin Towers vloog.
  Er is geen draadje bewijs voor, alleen maar de propaganda door FBI/CIA/NSA.
  9/11 stinkt erger dan in olie gebakken gedroogde inktvis.

  En hoezo heeft Breivik “geen volgelingen”?
  Die verzonnen lul Mohammed had tien jaar lang ook geen volgelingen maar bedreigt via dat nepgeloof nu wel de hele mensheid.
  De doctrine van Breivik is klaar en waar.
  Zijn inzicht komt naar voren door het elimineren van de volgende generatie nitwits.

  Het verdient geen schoonheidsprijs om ongewapende tieners af te knallen maar stel jezelf deze vraag:
  Wat als iemand Lenin, Stalin, Hitler, Che Guevarra, Idi Amin, Pol Pot, Mugabe, Arrafat, Al-Banna, Castro en nog een plethora aan andere genocidale psychopaten op 15-jarige leeftijd had afgeknald?
  Moord is maar betrekkelijk.
  De natuur zweert erbij.

  Like

 9. guusvelraeds zegt:

  Marcel zegt:

  28 augustus 2012 om 22:49

  Is dit nu een oud artikel of is M. Mannheimer nu niet bij de tijd ?

  Het artikel begint met : “Na de massamoord door de blijkbaar geestelijk gestoorde Breivik … “.

  Zal wel aan mij liggen hoor maar heeft de rechtbank daar in Noorwegen nu niet net vastgesteld dat Breivik NIET geestelijk gestoord is, of wat ?

  Beste Marcel,
  De uitspraak van de Noorse rechtbank inzake de toerekeningsvatbaarheid van Anders Breivik is een politieke uitspraak geweest en verder alles behalve een uitspraak op juiste medisch-psychiatrische en juiste rechtsgronden. Zelf heb ik ruim 25 jaar ervaring binnen de psychiatrie en heb uit hoofde hiervan veel ervaring opgedaan met mensen die lijden aan psychosen en wanen. Bij alles wat ik weet over Anders Breivik lijdt hij overduidelijk aan een toestand die men paranoide schizofrenie noemt. Mensen met paranoide schizofrenie kunnen georganiseerd handelen en zijn niet psychotisch in de zin van verward. Hun gedrag wordt aangestuurd door een zeer obsessieve waanbeleving. Ben vast overtuigd dat de uitspraak tot stand is gekomen door de druk die uitgeoefend werd door de regerende politieke elite in Noorwegen. Eerdere psychiatrische bevindingen door een groep van forensisch-psychiatrisch deskundigen gaven aan dat Anders Breivik wel degelijk ontoerekinings vatbaar was. Deze uispraak viel echter niet in goede aarde bij de vertegenwoordigers en propageerders van de multiculturele samenleving. Met een ontoerekeningsvatbare Breivik wordt de progressieve multiculturele politiek alle wapens uit de handen geslagen stelling te nemen tegen de critici van de islamisering en de ongevraagde multiculturele samenleving die “”alleen zij”” willen. Met een volledig toerekeningsvatbare en rechts-extremistische Breivik kan de politiek en de mee heulende Noorse MSM vol op het orgel elk anti geluid tegen de Islamitische verrijking zonder omweg te criminaliseren. Met andere woorden, Breivik is voor progressief links “”Ein gefundenes Fressen”” en dat laten zij niet zomaar afpikken.

  Deskundigen waren verdeeld
  De aanklagers Engh en Holden moesten hun eis formuleren op basis van tegenstrijdige verklaringen van experts. Deskundigen waren verdeeld in hun oordeel over de geestesgesteldheid van Breivik. De psychiaters Torgeir Husby en Synne Sørhe oordeelden dat Breivik ontoerekeningsvatbaar is omdat hij zou lijden aan paranoïde schizofrenie. Maar dat rapport werd zwaar bekritiseerd, omdat ze geen kennis zouden hebben van de terminologie die extreemrechts hanteert en Breiviks politieke verklaringen onterecht zouden hebben geïnterpreteerd als symptomen van schizofrenie.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2012/06/21/aanklagers-breivik-is-ontoerekeningsvatbaar/

  Like

 10. toetssteen zegt:

  @Leto
  Er is genoeg bewijs dat Atta die boeing erin vloog. We kunnen vanzelfsprekend het nog wel hebben over hoe het mogelijk was dat het hem lukte, maar hé, dan zijn we toch weer bij Breivik. Hoe was het mogelijk dat hij zijn daad kon volbrengen? Als je de verkrampingen ziet in het Noorse bestel waar men in de knikstand gaat aangaande de ongelooflijke failures, dan denk ik echt waar dat we met eenzelfde fenomeen te maken hebben.
  Wat ik me hardop afvraag is: Breivik vond Wilders een watje, ik snap dan ook niet goed waarom hij ook nu weer (Benny Jolink) geprofileerd moet worden als extreem rechts terwijl ondertussen elkeen met nog enig verstand weet dat Hitler behoorlijk SP/groen links te plaatsen is.

  Like

 11. lucky9 zegt:

  Draadje bewijs is een een veelzeggend zwijgen en dus een oxymoron.

  Like

 12. Leto 2 zegt:

  @Toets,

  Er is geen bewijs dat Atta het vliegtuig de wolkenkrabber instuurde.
  Opmerkelijk is dat 3 maanden voorafgaand aan 9/11 een aflevering van “24” exact hetzelfde scenario volgde.
  Daar liep het sprookje uiteraard wel volgens de geldende Hollywood-regels goed af.
  9/11 = False Flag, wake up.

  Voorts is elke discussie over rechts en links overbodig.
  We worden geknecht door uitschot met heel veel geld en dat schorem gebruikt religie als wapen.
  Dankzij hen is de meerderheid van de mensheid analfabeet en oerdom gehouden.

  Sad but true.

  Like

 13. lucky9 zegt:

  @Leto 2 op 29 augustus 2012 om 01:23+

  Geloof er geen teel-bal van!

  Nada, Nothing, Rien de Rien, Nul mijn kloten!

  Verstaan?

  Like

 14. Piet Klont zegt:

  guusvelraeds zegt:
  29 augustus 2012 om 01:04

  Zeer helder en correct.
  Nu hopen dat Marcel het over een jaar ook snapt.

  Like

 15. lucky9 zegt:

  Inmiddels is via de geheime poco gedachtepolitie en de via de door Decky geïntroduceerde plug -in op firefox hier iets compleet abnormaals bezig.
  Ga dit even kalt-stellen.Je weet maar nooit!

  Like

 16. Piet Klont zegt:

  M.A.L. Sion zegt:
  28 augustus 2012 om 22:45
  ‘Daartoe moeten we ook een overheid hebben die dat inziet.’

  De overheid is juist de oorzaak dat dit kankergezwel uitzaait, ondanks alle waarschuwingen van Wilders en andere islamcritici, eerst moet dus die dhimmytude-houding van de overheid een ongemeen harde rotschop krijgen zodat ze niet meer gebukt onder het juk van de islam lopen, maar weer keurig rechtop.
  Daarna die islamlendigen aanpakken en de oren wassen.

  Like

 17. toetssteen zegt:

  @Leto
  Zucht, vertel me dan maar wie dan wel dat vliegtuig erin parkeerde. Jaja, de CIA Maar natuurlijk.
  Kijk Leto, ik wil meegaan in een scenario waarin de set up mogelijk is gemaakt. War dat aangaat zijn deze mafkezen net zo gek al wij.
  Immers men zit nu de hele avond al te zwetsen over een klein puntje van de SGP en ow my dat is welll zoooo boeiend!
  Maar men gaat er weer voor hoor!!!
  Ach, als in Amsterdam de boel ontploft zal men spreken over de verkeerde theebuiltjes.

  Ik neem trouwens geen woord terug van mijn betoog Leto, weerleg het maar.

  Like

 18. toetssteen zegt:

  @Piet
  Dat hangt sterk af van de door de burger ingehuurde overheid.

  Like

 19. Piet Klont zegt:

  @Toets:
  Je kletst.
  Want hoe we ook inhoeren als burger, die overheid doet vervolgens heel andere dingen met onze uitgebrachte stemmen.
  Tenzij we massaal PVV stemmen, dan hebben we dit gelazer niet meer.
  Of ben ik nu ál te naïef?

  Like

 20. toetssteen zegt:

  @Piet
  Als jij direct de beveiliging vanuit je belastingpenningen zou aansturen en hen aan zou kunnen spreken op, dan is het een in mijn ogen goed apparaat. En waarom kan dat niet?
  Kijk dat ik als ex marinier weet wat de voor en de achterkant is van een wapen, maakt nog niet dat een neet dat idem weet.
  Vanaf de jaren negentig was er ( als ik me het goed herinner) zelf geen verplichting meer. Mijn zoon werd indertijd afgekeurd, hou je vast, hij was niet zwaar genoeg. Huh? jaja, je leest het goed, hij legde niet genoeg kilo’s in de schaal!!! 1.84 en slechts 59 kilo, die jongen ….., nou ja, volgens mij had hij lintwormen in ploegendienst, want wat hij wegkauwde en nog, grenst aan het ongelooflijke!!!. Mwah, hij was onderwijl wel een sportman, zoals al mijn sprieten.
  Enfin, in mijn tijd maalde men niet om gewicht en ik werd ingedeeld bij het Corps Mariniers, alwaar ik volstrekt uit eigenbelang wat bijtekende. Kon ik immers zittend op het hoofdkwartier, want zo dom waren ze daar ook weer niet, lekker studeren.

  Oww, het ging over onze vadsigheid en onze onzinnigheid tot aan de waanzinnigheid. Wel Piet, laat wapens alsjeblieft over aan mensen die weten wat de voorzijde van een wapen is en getraind zijn.

  Ik ga dus voor een goede politiemacht en geen theebuiltje dopers!

  Like

 21. Piet Klont zegt:

  Ik heb ergens iets gemist, kennelijk…..
  ?
  Maar goed, Toets, bij mij was het dus precies andersom.
  Ik was maar 59 cm en woog 184 kilo.
  En dus ben ik destijds maar glazenwasser geworden, zo torende ik toch mooi boven iedereen uit.
  Nou jij weer! 😀

  Like

 22. toetssteen zegt:

  Die Piet! Ik ben nog steeds mijn lengte en zucht ik ben wat aangekomen. Ik doe het nu voor 70 kilo. Vraag mijn vrouw niet wat ik zoal wegvreet. Ik ben erger dan een mot in je wollen trui!
  Ik heb geen stom idee waarom ik moet eten om op gewicht te blijven. Het is altijd al zo geweest. Voor mijn zonen geldt hetzelfde.
  Stofwisseling??? Hoe dan ook, die werkt excellent!!!

  Like

 23. Piet Klont zegt:

  Koop een stofzuiger die je kunt inwisselen.
  Maar hou alsjeblieft op, malloot!

  Like

 24. Tom Hendrix zegt:

  @Leto 2 om 01.23. uur, ” We worden geknecht door uitschot met heel veel geld, en dat schorem gebruikt religie, als wapen”, inderdaad Leto 2 lees voor religie; islam en voor schorem en uitschot de EUSSR, de BILDERBERGERS en de knechten van de Nieuwe Wereld Orde, klopt het helemaal.

  Like

 25. @toetssteen: Hier nog een die zich bijna kapot eet om maar boven de 70kg te blijven 😉 De stofwisselingsmachine draait bij mij te snel.

  Maar goed om even terug te komen op het topic: De Islam is gewoon een heel groot probleem en als we dat hier in Nederland willen veranderen dan zal er toch iets moeten gebeuren. Wat dat betreft kan ik het alleen maar eens zijn met Piet Klont: Massaal stemmen op de PVV. Uit de Euro, tegelijkertijd het Verdrag van Straatsburg 1975 eenzijdig ontbinden en starten met opruimen. We hebben GEEN BOODSCHAP aan de EUSSR en andere Linkse Struisvogels!

  Like

 26. Tom Hendrix zegt:

  @Pieter Veenstra 09.09. uur, dan zal men toch massaal op de PVV MOETEN gaan STEMMEN Pieter, anders komt er niets van terecht. Ik vrees, dat men zal trachten, een vorm van “paars” te maken, of een coalitie als de KUNDUZ. Ik hoop dat de bevolking heel goed nadenkt 12/9.

  Like

 27. @Tom Hendrix. Dat hoop ik ook. Als er daadwerkelijk iets moet veranderen dan heeft de PVV op z’n minst 76 zetels in de TK nodig en het liefst veel meer. De dienen de absolute meerderheid te hebben om daadwerkelijk door heel Nederland een nieuwe frisse moslimvrije en EUSSR vrije wind te laten waaien! Ik hoop hetzelfde als wat jij in je laatste zin zegt. Nadenken Mensen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s