Geert Wilders naar Malmö

Hij werd vervolgd voor en vrijgesproken van hate speech. Hij wordt consequent in de Zweedse media steeds ‘extreemrechts’ genoemd, ook al is de partij die hij leidt een van de grootste in Nederland. Hij vergeleek de islam met fascisme en de koran met Mein Kampf. Hij wordt 24 uur per dag door gewapende bodyguards bewaakt. Zaterdag, 27 oktober, bezoekt Geert Wilders (48) Malmö en de Free Press Society.

Het zal de eerste keer zijn dat Wilders Zweden bezoekt om een speech te geven. Toen Wilders in 2009 een bezoek wilde brengen aan Engeland en zou spreken in de House of Lords over zijn controversiële film Fitna, werd hij tegengehouden op Heathrow na een beslissing van Binnenlandse Zaken. De toenmalige Minister van Binnenlandse Zaken, Jacqui Straw, zei, dat Wilders een potentieel gevaar vormde voor de openbare veiligheid. Een rechtbank vernietigde die beslissing later en Wilders bezocht Londen in 2010 om zijn film alsnog te tonen.

Het is niet overdreven om te zeggen dat Wilders’ bezoek aan een Malmö vol spanningen, sensationeel is. En vol risico. De beveiliging zal op een heel ander niveau zijn dan gebruikelijk. We zullen alvast een aantal kamers boeken en welke zal een paar dagen voor het evenement bekend worden. Wat betreft de persoonlijke beveiliging van Geert Wilders, daarvoor heeft hij zijn eigen staf en ik veronderstel dat ze nauw contact zullen houden met de politie van Malmö, zegt Ingrid Carlqvist. Geert Wilders to Malmö and Freedom of the Press Society

Comment van Snaphanen: Dit bericht werd al 10 dagen geleden gepubliceerd, maar de Zweedse media kauwen erop en hebben het nog niet verteerd. Reepalu (burgemeester van Malmö) en Reinfeldt (minister-president) kauwen blijkbaar grondig. Zelfs Sydsvenskan (dagblad) zegt er geen woord over.

Bron:

http://snaphanen.dk/2012/08/30/geert-wilders-til-malmo-27-oktober/

Auteur: Avpixlat

Vertaling: Vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Geert Wilders naar Malmö

 1. Piet Klont zegt:

  Flink doorkauwen, zou ik zo zeggen.
  FFal niet meevallen voor die Mahlfftröm met haar kunfftgebit.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Die muts Malmström zal hij wel niet ontmoeten, denk ik. En als het wel zo was, weet ik zeker dat hij dat mens aan plein publique de mantel had uitgeveegd!

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Hij heeft nog niks gezegd en de hele linkse wereld staat alweer op zijn kop.
  Een bezoek daar is veel beter dan kopvoddentax..

  Like

 4. lucky9 zegt:

  Malmö is in Zweden wel het hol van het islamitische zandvarken. Daar kan de politiek correcte hoofdstad Stockholm niet eens aan tippen.
  Respect voor Geert Wilders! Hij weet wat hij doet.

  Like

 5. Schroemges zegt:

  Heel Skandinavie (ietwat minder Finland) lijdt aan het zieligheidssyndroom zoals beschreven door Dr. Rossiter (VS) In de overige EU landen lijden de socialisten heel sterk aan dit syndroom en het schijnt ongeneeslijk te zijn.

  Like

 6. vederso zegt:

  Volgens Snaphanen is het fysiek niet mogelijk om Wilders in Malmö te ontvangen. De veiligheids problemen zouden te groot zijn!!!!!!

  Like

 7. Tiny zegt:

  @Vederso,
  Hij is een beetje bang denk ik en met recht. Hij weet donders goed wat zich in Malmö afspeelt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s