Zwitserland paradijs voor criminele asielzoekers

Het aantal criminele asielzoekers is in Zwitserland in het eerste halfjaar van 2012 met 77% toegenomen. Er worden voortdurend nieuwe maatregelen genomen – met bescheiden succes. Zwitserland blijft aantrekkelijk en werkt ook op asielzoekers binnen Europa als een magneet. Een bericht uit de Zwitserse “Die Weltwoche”:

Een burgemeester uit Centraal-Zwitserland schudt verbaasd zijn hoofd: “Een Tunesiër heeft bij ons in het dorp meerdere keren geprobeerd in te breken in de bakkerij – totdat de weknemers hem betrapten en overgedragen hebben aan de politie.” De volgende dag zou hij alweer op vrije voeten geweest zijn. “En wat deed hij?”, zegt de burgemeester. “Hij heeft de volgende nacht opnieuw in de bakkerij proberen in te breken.”

Zulke en gelijksoortige verhalen doen de ronde in bijna alle dorpen die onderdak bieden aan Noord-Afrikaanse migranten. Het gaat meestal niet om zware delicten, maar de hoeveelheid en brutaliteit van de daden zorgen voor angst en onrust, men zou zich “machteloos voelen en niet weten hoe het allemaal verder moet”, zegt de burgemeester. “De politie kan immers blijkbaar niets tegen hen doen.”

Het aantal gearresteerde asielzoeker zou het eerste halfjaar van 2012 met 77% zijn toegenomen, berichtte de “Sonntagszeitung”. Er zouden gemiddeld 467 aangiftes per maand worden gedaan, in 2011 waren dat er nog 264. Inbraken en tasjesdiefstallen zijn meer dan verdubbeld, winkeldiefstallen zijn met het vijfvoudige toegenomen en auto-inbraken zelfs met het tienvoudige. Bijna de helft van de beschuldigden zouden afkomstig zijn uit Tunesië, Algerije of Marokko, melden de politiekorpsen. Hoe ernstig het probleem is, toont de statistiek uit het kanton Zürich: In de eerste helft van 2012 was één op de tien gearresteerde verdachten een asielzoeker, hoewel deze slechts 0,5% van de bevolking uitmaken. Daarmee is de groep van de asielzoekers 20 maal crimineler dan de rest van de bevolking.

Al meer dan een jaar zijn de problemen met de Noord-Afrikaanse migranten bekend – en toch is de situatie steeds erger geworden. De kantons reageren verschillend: St. Gallen zette speciale officieren van justitie in, behandelde de processen in een snel tempo en zorgde met prove beveiligingsfirma´s enigszins voor orde in de asielzoekerscentra. Genève is een project gestart waarbij de asielzoekers duizend Zwitserse Franken (± € 830,-) krijgen als ze terug gaan naar hun geboorteland. Bijna overal worden uitgaansverboden en rayongeboden opgelegd, die de Noord-Afrikanen van hun rooftochten moeten afhouden. Nieuwe ideeën zijn patrouillerende burgerwachten en DNA-databanken, waarmee de daders sneller en eenvoudiger kunnen worden bewezen.

Het is een hele serie maatregelen, die onderzocht, vastgelegd en uitgevoerd werd, en toch blijft het succes bescheiden, het aantal delicten neemt nog steeds toe. “Meestal gaat het helaas gewoon om symptoombestrijding”, zegt de SVP-parlementariër Heinz Brand uit Graubünden, langjarige president van de vreemdelingenpolitie van het kanton. Hij ziet het grootste probleem in het geldende strafrecht, dat voor delicten zoals inbraak en diefstal slechts voorziet in voorwaardelijke gevangenisstraffen en geldboetes. Ook de professor voor strafrecht Martin Killias (SP) eist dat “de drempel voor voorarrest bij herhalingsgevaar verlaagd wordt”. Bovendien zou het strafrecht het weer moeten toestaan om “aan notoire inbrekers en dieven onvoorwaardelijke gevangenisstraffen op te leggen.”

Maar is het probleem daarmee echt te bestrijden? De gevangenissen zijn nu al overvol. Een initiatief van de SVP om opstandige en criminele asielzoekers in gesloten inrichtingen onder te brengen, werd door het parlement verworpen – de maatregel zou een overtreding zijn van de Europese conventie van de rechten van de mens, werd er gezegd. Daarbij komt dat Noord-Afrikaanse asielzoekers nauwelijks naar hun thuisland teruggestuurd kunnen worden, omdat landen zoals Algerije en Marokko al jarenlang een dienovereenkomstige overeenkomst onmogelijk maken en Tunesië met tegenzin slechts een gering aantal terugneemt.

Wat nu? We moeten Zwitserland minder aantrekkelijk maken, zodat criminele asielzoekers in de eerste plaats helemaal niet naar ons land komen”, zegt Heinz Brand. Hij ziet een “interne migratie” binnen Europa, waarbij de asielzoekers het land zouden uitzoeken waar ze de minste problemen zouden hoeven verwachten en het best verzorgd zouden worden. “Wanneer de Fransen, Italianen en Oostenrijkers harder doorpakken en minder ondersteuning geven, is het alleen maar logisch dat ze allemaal naar Zwitserland willen”, zegt Brand. Hij hoopt, dat de door de regering onlangs besloten aanscherping van het asielrecht deze herfst ook wordt aangenomen door de volksvertegenwoordiging van de kantons.

De waarneming van Brand dat Zwitserland een magneet voor asielzoekers uit heel Europa zou zijn, wordt door het Europese bureau voor de statistiek, Eurostat, ondersteund. De nieuwste cijfers van begin augustus laten zien dat in de 27 EU-landen het aantal asielaanvragen in het eerste kwartaal van 2012 in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar met 2% is toegenomen. In Zwitserland echter is het aantal asielaanvragen in dezelfde periode met 64% toegenomen.

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/08/schweiz-paradies-fur-kriminelle-asylanten/

Auteur: Andreas Kunz (“Weltwoche” 34/2012)

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Algerije, Immigratie, Marokko, Tunesië, Zwitserland. Bookmark de permalink .

2 reacties op Zwitserland paradijs voor criminele asielzoekers

 1. Tom Hendrix zegt:

  En dat hebben we te danken aan de EEG FASCISTEN! In 1975 hebben deze klootzakken ingestemd met ” De RESOLUTIE van STRAATSBURG”. Daarop zijn de “grenzen”, wagenwijd opengezet voor de HORDEN van de MUZELMENSEN. En zij zijn niet gekomen om te werken of zich aan te passen, maar om te VEROVEREN en te vernielen! Walgelijke politici i.s.m. de BILDERBERGERS en de NWO paladijnen!

  Like

 2. Turul zegt:

  wat ik dus niet begrijp is dat landen van herkomst zoals Marokko gewoon de eigen staatsburgers kunnen weigeren terug te nemen. Hoe is dat in vredesnaam mogelijk.

  Het moet beginnen om deze weigerende landen te dwingen om hun staatsburgers terug te nemen onder dwang van zware sancties.

  Daarnaast moet het juridisch totaal onmogelijk worden om te immigreren naar een Europees land als de immigrant niet etnisch Europees is! Zolang dit niet word gedaan loopt de hele derde wereld hier binnen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s