Het zigeunerprobleem in het linkse kamp van Frankrijk

Een regeringsvergadering over de omgang met de voor veel problemen verantwoordelijke zigeuners heeft in Frankrijk weinig nieuws opgeleverd. Het kwam slechts tot een pseudomaatregel: De arbeidsmarkt dient opener te worden voor Bulgaarse en Roemeense staatsburgers, maar dat zou sowieso over een paar maanden het geval geweest zijn. Bovendien zou het dan nodig zijn dat de zigeuners gebruikmaken van het aangeboden werk, wat men echter bij de ca. 150 beroepen, die zij in Frankrijk al mogen uitoefenen, tot nu toe nauwelijks kan vaststellen. Anders dient de ontruiming van illegale zigeunerkampen te worden voortgezet.

Wat zouden we ook hebben kunnen verwachten? Na zijn volledig mislukte experiment als burgemeester van Nantes is de huidige minister-president Jean-Marc Ayrault goed geadviseerd als hij voorzichtig doet. Intussen zorgen de zigeuners in Nantes nog steeds voor controverses, zoals de Franse nieuwssite Novopress bericht.

“De buren van Nantes zijn de zigeuners zat”, kopte Presse Océan op 17 augustus over de volle bree4dte van de voorpagina. Was deze overtreding van de politieke correctheid slechts een slordigheid van een stageloper, die deze dag dienst deed op de redactie? Dat is niet zo: De schr4ijver van het artikel, Jérôme Jolivet, is een ervaren journalist, die zich herhaaldelijk heeft beziggehouden met gevoelige thema´s. Hij wees op het lot van het zigeunerkamp Trentemoult in een voorstad van de stad Rezé, dat men oorspronkelijk in deze “door bobo´s bewoonde omgeving  met een zekere welwillendheid” tegemoet was getreden. “Tien maanden later was iedereen het zat”, schreef de journalist onder verwijzing naar opgefokte buren, die te lijden hadden onder de vervuiling van de omgeving en onder de explosieve toename van diefstallen en inbraken.

Stad ontving zigeuners met open armen

Om het even hoe het artikel ook bedoeld was, het was zout in de wonde, die het linkse Nantes pijn doet. Zoals Novopress daarvoor al had bericht, bestond er in de West-Franse stad Nantes onder haar burgemeester Jean-Marc Ayrault al ettelijke jaren geleden een besluit om de zigeuners met open armen op te nemen en ze onder te brengen op stedelijk terrein, waarbij men er in samenzweerderige overeenstemming met het departement Loire-Atlantique zelfs toe overging om bestaande wetten om te buigen of te negeren. Natuurlijk deed dit als een lopend vuurtje de ronde onder de zigeuners, de legale kampen waren al snel overvol, er ontstonden illegale en het aantal incidenten nam enorm toe.

De benoeming van Jean-Marc Ayrault tot minister-president onder de nieuwe Franse president Hollande gaf een hele speciale betekenis aan deze negatieve ervaringen: De stad Nantes moet nu als een soort pilotproject van de Franse regering gepresenteerd worden. Dit verklaart ook waarom het bij de bovengenoemde regeringsvergadering niet tot concrete besluiten kwam.

Dilemma in het linkse kamp: goede en kwade socialisten  

Het kort voor de bijeengeroepen vergadering verschenen artikel van Presse Océan zorgde in het linkse Nantes uiteraard voor een storm van protesten. “Laten we controverses vermijden”, smeekte daarop Marc Dejean, de uitgever van het blad. Om de vrienden en ondersteuners van de zigeuners gerust te stellen, moest hij op 22 augustus een interview brengen met Jean-Luc Le Drenn, de socialistische burgemeester van Indre. Deze geldt als “good guy”, omdat hij zich altijd voor de zigeuners heeft ingezet (zijn stad biedt slechts plaats aan vijf families), terwijl zijn niet minder socialistische collega Gilles Retière, de burgemeester van de stad Rezé, als “bad guy” wordt neergezet, omdat hij regelmatig opkomt voor de ontruiming van illegale zigeunerkampen. “We verwachten dat er door de regering eindelijk iets wordt gedaan aan het probleem met de zigeuners”, had hij in mei 2011 verklaard. Nu is Jean-Marc Ayrault de regeringschef en het is niet helemaal meer zo zeker of Gilles Retière, die inmiddels burgemeester van Nantes is, nog steeds hetzelfde van de regering verwacht.

Worden de zigeuners ten onrechte beschuldigd?

Als men de verenigingen die immigranten steunen mag geloven, krijgen de zigeuners volledig ten onrechte de schuld van vele delicten. De algemene directie van de politie heeft onlangs bekendgemaakt dat het aantal delicten door Bulgaarse en Roemeense staatsburgers (dat zijn in de eerste plaats zigeuners, die echter niet als zodanig in de statistieken worden genoemd) tussen 2009 en 2011 met 69,35% is toegenomen, waarbij in dit percentage kleine vergrijpen zoals huisvredebreuk of diefstal van stroom en water niet eens zijn inbegrepen. Van meer dan 20.000 door mensen van de genoemde nationaliteiten gepleegde delicten werd in het jaar 2011 aangifte gedaan. Volgens een vereniging die zigeuners ondersteunt “zijn er in Frankrijk echter slechts 15.000 personen van de Roma-volksgroep, waarvan de helft kinderen zijn.” De verklaring is eenvoudig: Het gaat bij de aangiftes om gewoontedelicten, vooral winkeldiefstal, inbraak en bedrog. Enkele dagen geleden werd in Nantes een Roemeense veroordeeld wegens acht diefstallen of pogingen tot diefstal, die gepleegd werden in de periode tussen eind juni en midden augustus. Een week daarvoor werd een zigeuner veroordeeld wegens inbraak; het was al zijn tweede veroordeling sinds zijn aankomst in Frankrijk in april. Novopress berichtte er onlangs over dat er in Rennes een complete “diefstalacademie” werd opgerold. Maar er bestaan ook zware gevallen: Twee zigeuners uit het kamp Saint-Herblain zitten in voorarrest op verdenking van een in september gepleegde verkrachting.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/009860-Das-Zigeneuerproblem-Frankreichs-linkem-Lager

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Immigratie, Roma en Sinti. Bookmark de permalink .

9 reacties op Het zigeunerprobleem in het linkse kamp van Frankrijk

 1. Tom Hendrix zegt:

  Fijn toch die EUSSR, samen met de linkse vrinden, oorzaak van deze ellende. Maar niet alleen in Frankrijk hoor, we zien het overal in de europese landen, die door Brussel worden geregeerd. We hebben niets meer te vertellen, en grenzen instellen mag niet van Malmström, opperheks van de clinic clowns in Brussel. Ach ja, de Eu en de Euro zouden ons toch zoveel goeds brengen, ziehier de werkelijke feiten.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Zag vorige week in een journaalreportage deze profiteurs beweren dat ze het recht hadden naar bv.Frankrijk te komen en dat ze op zoek waren naar werk. Als Hollande dat zooitje terugstuurt is dat voor mij de eerste goede daad die een socialist voor z’n rekening neemt. Brengt me meteen op de draad van een paar weken geleden over de situatie in een Zwitsers dorp waar zigeuners met dikke Mercedessen+sleurhutten de landerijen in bezit namen en een gigantische (sanitaire) BENDE veroorzaakte + een plaatselijk politieapparaat dat niks uitvoerde.. Willen we dat hier ook? Ziet u het voor u dat een dorp als Volendam wordt overspoeld door Oost-Europees UITSCHOT? Ik niet.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Nog een oorzaak waarom de zorgpremies onbetaalbaar worden: omdat steeds meer profiteurs
  uit Oost-Europa en de landen uit Noord-Afrika(denk aan de invasie mbt de islamitische baarmoeder in casu de daaraan onlosmakelijk verbonden demografische ontwikkeling!)
  steeds vaker een beroep op zorg doen terwijl ze niet verzekerd zijn!
  http://www.ad.nl/ad/nl/1100/Consument/article/detail/3309005/2012/08/31/Zorgverzekering-voor-veel-mensen-onbetaalbaar.dhtml
  Zie ook pag. 166 en 167 van De Schijnélite van de Valsemunters.

  Like

 4. willemientje zegt:

  nog een goed stuk in de volkskrant , wordt wakker Eurofielen, van Rene van Leeuwen, over de Pro-Europa houding van de grote werkgevers, het lezen waard

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Clint Eastwood neemt Obama op de korrel>>> Telegraaf>>>
  http://tinyurl.com/9nrfvgw

  Like

 6. Petrossa zegt:

  Ach, hoe harder het uit de hand loopt hoe beter toch? Des te sneller dringt het zelfs tot de meest verdwaasde mallot door dat dit niet werkt.
  Hier aan de zuid kust was het 20 jaar geleden elke zomer prijs. Een optocht van rammelende caravans die als een sprinkhanenplaag de kust afstroopte op weg naar spanje
  Iedere bewoner wist wel dat hij beter zijn spullen veilig kon stellen, inbraken enzo stegen met 30%.

  Toen kwam Sarkoze met een slimme oplossing, gemeentes mochten gemeentelijke heffingen in rekening brengen bij woonwagens, campers en caravans die per m2 duurder waren dan een huis.

  Om de ‘voorzieningen’ te betalen. Aangezien de zigneurs niet kwamen om te betalen maar om geld te halen hebben we er behoudens de verdwaalde bedelaars hier geen last meer van.

  Maar hier is het dan ook volkomen pro Le Pen.

  Like

 7. Martien Pennings zegt:

  Ik heb ook wel eens wat geschreven over mijn persoonlijke ervaringen met de principieel mobiele medemens: http://www.amsterdampost.nl/roma/

  Like

 8. Petrossa zegt:

  Ja, volkomen herkenbaar Martien. Heb een tijdje in het oostblok gewoond. Daar zetten ze betonnen muren met prikkeldraad om de Roma kampen heen. En de mensenrechten organisaties maar klagen. Maar ja die worden dan ook niet totaal leeggeroofd tot de maat vol is.

  Komt allemaal door het weldenken. Je mag mensen niet over 1 kam scheren. Tuurlijk mag dat wel, als ze zich in meerderheid zo gedragen. Maar het zal onze schuld wel zijn. Welvarendheid terwijl anderen niets hebben is zondig dus moeten we boete doen.

  Afrika kunnen we nog afkopen via ontwikkelingshulp, klaarblijkelijk kunnen we Roma alleen maar afkopen door ons te laten bestelen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s