Egypte sluit de laatste Joodse synagoge (+ video)

De Eliyahu Hanavi synagoge in Alexandrië 

(Door: Daniel Greenfield)

De anti-Israël mensen doen graag voorkomen dat de genocide op de Joden van het Midden-Oosten een economisch fenomeen was. En om de paar weken worden we eraan herinnerd hoe netelig de situatie zelfs is voor de nog overgebleven Joden, in wat ooit een Egyptische stad was met een enorme Joodse populatie.

Voor het eerst in 2000 jaar zal er geen Rosj Hasjana (Joods Nieuwjaar) of Jom Kipoer (Grote Verzoendag) in de Eliyahu Hanavi synagoge in Alexandrië worden gevierd. De synagoge was de laatste “functionerende” synagoge in Egypte. De Egyptische autoriteiten hebben vanwege “veiligheidsredenen” de diensten verboden.

Levana Zamir, het hoofd van de International Association of Egyptian Jews in Israël, zegt: “Dit heeft alle schijn van het werkelijke einde van Joods leven in Egypte. De autoriteiten hebben een manier gevonden om het laatste Joodse bolwerk over te nemen, aangezien alle andere synagogen al archeologische of toeristische trekpleisters zijn. Het is intriest.”

Als de twee hierboven genoemde belangrijke diensten niet meer in de enige synagoge in Egypte kunnen worden gehouden, dan is dat er nog een voorbeeld van dat Joods leven in de moslimwereld gewoon onmogelijk is vanwege moslimfanatisme.

Het was dit fanatisme dat Joden uit Egypte dwong.

De eerste nationale code werd door Egypte uitgevaardigd op 26 mei 1926. Volgens deze nationale code heeft een persoon, geboren in Egypte met een “buitenlandse” vader (die zelf ook was geboren in Egypte), alleen recht op de Egyptische nationaliteit als de buitenlandse vader “qua ras behoorde tot de meerderheid van de bevolking van een land waar Arabisch wordt gesproken of waarvan de religie de islam is.”

Dit maakt het leven voor de laatst overgebleven joden onmogelijk.

De Israëlische kwestie kan worden waargenomen in Alexandrië, hij kan worden waargenomen in de aanvallen op Joden overal van de straten in Berlijn tot de Californische campussen. Zolang het moslimfanatisme en de vervolging voortduurt, is een aanval op de Joodse staat een aanval op de enige plaats in de wereld waar Joden vrij zijn van moslimvervolging.

Video:

Bron:

http://frontpagemag.com/2012/dgreenfield/egypt-shuts-down-last-jewish-synagogue/

Auteur: Daniel Greenfield

Vertaald uit het Engels door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Egypte sluit de laatste Joodse synagoge (+ video)

 1. Voor degenen die het nog steeds niet snappen: De ‘Arabische Lente’ is voor velen een Holocaust Winter geworden. Ingeleid door de Muslim Brotherhood die een steeds dikkere vinger in de pap heeft. Tegenover alle leugens welke Morsy in de media uitspreekt zie je gewoon dat de radicale islam inmiddels een zeer groot deel van Egypte aan het verkloten is.
  Maar hierover zul je weinig over in de MSM horen.

  Je kunt met een gerust hart stellen dat inmiddels Egypte ook verloren is!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  De ” arabische winter”, is compleet aangebroken. Maar in onze pers en media geen enkel KRITISCH WOORD over deze gang van zaken. Stel je voor, de MOSLIMS kritisch benaderen, dat mag niet van LINKS!

  Like

 3. Puntje precies die ik soms kan zijn: “Eliyahu Hanavi Synagogue “. Dus niet hanvi. Misschien kan het verbeterd worden? De betekenis van “hanavi” is “de profeet.”

  Like

 4. Hellen zegt:

  Schandalig , maar dat was te verwachten sinds die lente extremisten aan de macht zijn .
  Valt me op dat ik voor het eerst , breeduit op de voorpagina van de televaag het onderwerp staat over de tientallen Miljoenen vervolgde (( en de vele doden )) Christenen in uiteraard die barbaarse woestijn landen .

  Like

 5. Linsky zegt:

  Nieuwe acties van ‘vredelievende’beesten!
  Twee jonge jongens wreed afgetuigd in de straat
  Naar verluidt ze werden geslagen omdat ze geen baard hadden!
  Schokkende beelden!

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Islam is GEEN geloof, islam is niets anders dan TERREUR..!!!
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/12872199/__Regelrechte_godsdienstoorlog__.html
  En van die terreur moeten we zo snel mogelijk af. Aanpak ervan vereist snoeiharde middelen, dit om te voorkomen dat bovenstaande, GORE praktijken overslaan naar het westen en ook ons land. Wie het daar niet mee eens is moet maar snel naar de psychiater.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @ G.Deckzeijl 15.03. uur, inderdaad Gerrit, hoe vervelend het ook is, maar deze mensen passen niet in onze samenleving, gebaseerd op een seculiere STAAT. Wat mij ook nog te binnen schiet, de muzelmensen sluiten in hun arabische islamitische landen synagogen en christelijke kerken, maar EISEN IN ONS LAND WEL TOESTEMMING VOOR HET BOUWEN VAN MOSKEEËN.
  Hoe zout moeten we het nog eten?

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky 12.55. uur, dit zijn creaturen waarde Linsky, waar beesten anders gezegd dieren, nog positief tegen afsteken. Al deze achterlijken, volgelingen van de historische pedofiel, roverhoofdman en krankzinnige debiel MO, zijn de KANKER van deze WERELD. Voor mij bestaan dit soort creaturen niet meer!

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Godsdienst is VERZONNEN en daarmee het katholicisme.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/12874670/___Kerk_loopt_200_jaar_achter___.html
  Hoe ontstond het katholicisme eigenlijk? Dat vindt u ergens middenin de volgende pagina:
  http://tinyurl.com/czgw4uo

  Like

 10. louis-portugal zegt:

  Tom je kunt die rotsooi toch niet vergelijken met dieren en of beesten.zolang je met beesten dieren bedoeld.
  Dat “RAS” deugt helemaal niet.
  Kijk maar naar de massa die erom heen staat te gillen van opwinding.
  Het zijn BEESTEN in de slechte betekenis van het woord.

  Like

 11. jowitteroos zegt:

  Rasisme : De eerste nationale code werd door Egypte uitgevaardigd op 26 mei 1926. Volgens deze nationale code heeft een persoon, geboren in Egypte met een “buitenlandse” vader (die zelf ook was geboren in Egypte), alleen recht op de Egyptische nationaliteit als de buitenlandse vader “qua ras behoorde tot de meerderheid van de bevolking van een land waar Arabisch wordt gesproken of waarvan de religie de islam is.”

  Hitler-propaganda

  Like

 12. Jan zegt:

  En vervolgens levert Angela Merkel dezelfde duikboten aan Egypte die zij Israël verkocht:

  Israel stinksauer
  Ägypten kauft deutsche U-Boote

  Vor drei Monaten löst eine Lieferung deutscher U-Boote nach Israel Proteste aus. Nun kauft auch Gegenspieler Ägypten U-Boote aus Deutschland. Die Bundesregierung äußert sich zu dem Geschäft nicht, in Israel ist dagegen von einer “dramatischen Verschlechterung” der Beziehungen zu Deutschland die Rede.
  http://www.n-tv.de/politik/Aegypten-kauft-deutsche-U-Boote-article7116826.html

  Geld nodig omdat zij bankroet gaan? Een rotwijf:
  Gertrud Höhler: Die Patin: Wie Angela Merkel Deutschland umbaut
  (te koop bij Amazon)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s