“Het is niet te doen” (+ video)

(Door: Roelf-Jan Wentholt)

Het is niet te doen. Gisteren op TV. Het filmpje verhaalt van de tot de islam bekeerde “Marjolein” uit Kampen. Christelijke ouders zien hun kind verloren gaan. Regisseur doet daar verder niets mee. Marjolein is islamitisch getrouwd met een Pakistani uit Duitsland. Ik denk daar het mijne van. Regisseur valt niets op. Vraagt nergens naar. Dan wordt Marjolein op het vliegtuig gezet. Dat is het idee van deze programmareeks: stuur mensen ergens heen. Marjolein wordt naar een Ahmadiya dorp in Indonesië gestuurd. De Ahmadiya worden zeer gehaat door de moslims.

De Ahmadiya vinden zichzelf moslims, maar ze onderwerpen zich kennelijk onvoldoende. Daarom worden ze aangevallen en vermoord. De regisseur dacht zeker dat het grappig was Marjolein daar heen te sturen. Vanwege dit ontzettend leuke idee wordt het dorp aangevallen. Marjolein wordt door de geheime dienst afgevoerd en in veiligheid gebracht. Het huis van haar gastgezin wordt vernield. Een van de dorpelingen is zo goed als vermoord. Meerdere raken gewond. Vijf huizen zijn vernield. Het huis is waarschijnlijk het enige dat deze mensen bezitten. En wat zegt het filmpje ons dan? Rara wat maakt de Nederlandse publieke omroep hiervan? Daar geven ze er de eeuwigdurende nooit veranderende verklaring voor dat de islamitische aanvallers de islam verkeerd begrijpen.

De regisseur vraagt zich natuurlijk nooit af hoe het komt dat zo ontzettende veel islamieten de islam zo ontzettend vaak verkeerd begrijpen. De regisseur vraagt zich ook niet af of Marjolein de islam wel goed begrijpt. En hij vraagt zich ook niet af hoe het toch komt dat al die  islamieten die de islam verkeerd begrijpen nooit onderricht krijgen van leidende islamieten -ik noem een Qaradawi- om eens op te houden met het verkeerd begrijpen van de islam.

Een aanval op de Ahmadiya

Wat verdient zo’n regisseur voor straf, vraag ik me wel eens af. Misschien heeft iemand een suggestie? Ik denk dat zo’n regisseur plus het hele team van makers moet worden gedumpt in Pakistan met om hun nek onverwijderbaar de mededeling: “Ik ben een Ahamadiya”.

Bekijk hier de video:

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1285559

Door:

Roelf-Jan Wentholt (voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hongarije, Islam. Bookmark de permalink .

41 reacties op “Het is niet te doen” (+ video)

 1. marijke zegt:

  Gezien op tv gisteren avond.In een woord walgelijk.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Bekeerde Nederlandse hoofddoekdraagster met…. een viool..!!!
  Was muziek binnen dat woestijngeloof niet verboden..???

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Was in de jaren ’50 van de vorige eeuw NADA kans op..!!!
  http://www.damnlol.com/the-best-kids-22644.html

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  You can try this at home! http://www.damnlol.com/try-this-22663.html
  (hoofddoekdragers kunnen het ook, àls ze maar willen, liefst zonder die VODDEN,
  uiteraard)

  Like

 5. Martien Pennings zegt:

  Je razernij voortreffelijk gekanaliseerd, Roelf.
  Mooi geschreven.
  Maar ik zou toch liever die regisseur en de rest van de verantwoordelijken van het maken en het uitzenden van die “docu” een jaar lang heel veel islamitisch laten bidden, met flink dat voorhoofd schurend op kale beton, zodat er een prachtige plek bid-eelt ontstaat.
  Dan heb je een mooi mikpunt als je ze tenslotte point-blank door het voorhoofd schiet.
  Oei!
  Wat zeg ik nú weer?!
  Heb ik nou opgeroepen tot dodelijk geweld?
  Tsja . . . . dat is te zeggen . . . . . eh . . . . . .kijk: zoekend naar adequate verwoording van mijn woede is dat toch echt de gedachte die bij me opkomt.
  En nu ben ik een geleerd en hoogstaand mens met een enorme zelfbeheersing, die dat niet in de praktijk zal brengen, maar hoeveel van mijn broeders en zusters zijn er minder begaafd en ethisch minder voortreffelijk?
  Dus ik vraag mij wel eens af hoe dat zal gaan als de burgeroorlog niet meer te vermijden zal zijn.
  Ik geef eigenlijk meer een waarschuwing af tegen het dodelijke geweld dat onze policor-multikul-kluts-nep-elite aan het oproepen is.
  Men roert in onderbuiken.
  Ook in de mijne.
  Stop daar nou eens mee!

  Like

 6. @GD: Haha werkt niet bij mij. Ik heb een afwijkende cursor 😛

  Like

 7. guusvelraeds zegt:

  Kijk bewust niet naar deze video. Bij Islam bewonderaars (Allen die geloven dat Islam een godsdienst is) is hun zienswijze inmiddels dermate aangetast door Islam desinformatie dat omturnen praktisch niet meer mogelijk is. Deze houding is er verantwoordelijk voor dat er nu twee stromen zijn van Islam desinformatie. Stroom 1: De desinformatie die uitgespuugd wordt door de Islam zelf en haar vertegenwoordigers en stroom 2: De islam desinformatie die uitgespuugd wordt door de fellowtravellers en hun misleidende westerse organisatie’s op gebied van dialoog met de Islam. Loop een gemiddelde bibliotheek in Nederland binnen en zoek naar een kritisch boek betreffende de Islam. Ik wens je veel sterkte, maar dit staat gelijk als het zoeken naar een speld in de hooiberg. Mogelijk dat hier of daar een verdwaald boek te vinden is, maar dat is er dan enkel terrecht gekomen doordat het tussen de vingers geglipt is van de censuur bewakers. Er zijn een aantal cruciale ijkpunten waarom de Islam geen godsdienst is maar een totlitair controle systeem:

  1 : De Islam legt dwang regels op aan allen die niet Moslim zijn.
  2: De Islam gebied afvalligen te doden.
  3: De Islam richt zich op geboden en verboden en niet op innelijke waarden als geweten en vrije keuze.
  4: De Islam stelt veroverde volkeren voor de “”dwang”” keuze: Of moslim worden, of gedood worden, of 2de rang burger worden en de islamitische wetten respecteren en Jizia (gedoogbelasting) betalen.
  5: De Islam proclameerd rechtsongelijkheid tussen man en vrouw en tussen gelovige en ongelovige.
  6: De Islam respecteerd niet de algemene rechten van de mens. Hebben hun eigen sharia conforme rechten van de mens gemaakt.
  7: De islam is in haar doctrine anti-semitisch en anti welk ander geloof dan ook. Haar doctrine bevorderd de haat in de wereld.
  8: De Islam huldigd niet de gouden regel: Doe een ander niet, wat U niet wil dat U geschiedt.
  9: De Islam gebiedt haar ideologie te verspreiden met het zwaard. Elke Moslim moet de verspreiding met het zwaard hetzij aktief, hetzij passief (met geld en/of stilzwijgende goedkeuring) ondersteunen.
  10: Allah mist elke vriendschappelijke connectie met de mens. Allah heeft de mens alleen gemaakt zich te onderwerpen aan hem. De mens is niet geschapen naar het evenbeeld van Allah. Allah is onnoembaar en de grootste in alles. De grootste in genade (maar alleen als hij dat wil) en de grootste in wraak en vernietiging. De grootste in list en leugens en de grootste in onberekenbaarheid en onbetrouwbaarheid. Terwijl in “”waarachtige geloven”” de gelovigen vertrouwen kunnen hebben in hun God kan de moslim alleen maar hopen op vertrouwen. “”Als Allah het wil”” is de meest mensonterende en mensverachtende gezegde ooit gedaan. Tijdens het doden van mensen Moslim of niet Moslim, man of vrouw, kind of volwassenen, roept de Jihadist “”Allahu Akbar””.

  De Islam is geen geloof dat gericht is op verlossing en bevrijding van de mens. De Islam is een totalitair systeem dat gericht is op onvrijheid en op vernietiging van alles wat die nagestreefde onvrijheid in de weg staat.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @Guus Velraeds 11.54. uur, chapeau Hr. Velraeds, dit is precies omschreven wat deze weerzinwekkende IDEOLOGIE is. Zij is volledig in tegenspraak met menselijke waarden en de democratie, tevens druist deze achterlijkheid in tegen zowel artikel 1 als artikel 18, van de UNIVERSELE VERKLARING VAN DE RECHTEN VAN DE MENS, aangenomen door de VN in 1948!

  Like

 9. marie zegt:

  Dat uit het mens-vernietigende systeem van de islam niets maar dan ook helemaal niets goeds kan voortkomen is volslagen helder voor iedereen die niet dissocieert.
  Rampokkende gelovigen zullen dit Kamper schaap niet van haar stuk brengen. Misschien wordt ze wakker als ineens haar nageslacht niet meer terugkomt van een vakantie in Pakistan.
  Maar met de handenwringende ouders heb ik ook geen medelijden.Hoe krijgen ze het voor elkaar om een kind op te voeden dat helemaal glimoogjes van gelukzaligheid krijgt van een systeem van geboden en verboden ? Die maxi- masochistische houding komt echt niet uit de lucht vallen in de puberteit. Daarvoor is de bodem al heel vroeg gelegd.

  Like

 10. Marcel zegt:

  Het is toch werkelijk godgeklaagd !

  Grappig, van die programmamakers. ProgrammamakerS, dus niet alleen die regisseur.
  Ik zou ook wel wat grappigs weten met die lui. Ergens aan ophangen of zo, en dan net zo lang laten hangen totdat de rest van d’r corpus door ontbinding weer naar beneden komt, zoiets. Liefst bij de ingang van het mediapark, dan kunnen er ook weer mooie opnamen van gemaakt worden.

  Goed voor de kijkcijfers, iedereen blij.

  Like

 11. madeleine meersman zegt:

  Ik mag er hopelijk toch van uitgaan dat de programmamakers die arme Ahmadiya hebben vergoed voor het verlies van hun woningen?

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Even geklikt op de link naar dat gesubsidieerde(!) uitzendinggemist.nl.
  Die hele publieke bedelBENDE in Hilversum heeft kennelijk aandelen Microsoft aangeschaft want ze dwingen je dat Silverlight-speeltje van Bill Gates te installeren en dat VERDOM ik.
  Hoe is het mogelijk dat ze je tot een bepaalde, lees: ongewenste keuze dwingen en je óók nog eens dwingen die verdomde VERBODEN cookies te tolereren..????
  Heeft nou echt niemand deze praktijken in de gaten??
  En wat mankeert er aan andere spelers..???
  Alles over de Hilversums bedelaars> http://tinyurl.com/3v53o5g

  Like

 13. Ko Lumbus zegt:

  @marie zegt:1 september 2012 om 13:20

  Ja; dat was ook de eerste vraag die mij mij opkwam bij het zien van nieuwe moslima en haar ouders.
  Wat is er misgelopen in de ontwikkeling van dat meisje. Welk gif moet daar in een zich ontwikkelende kinderziel zijn gebracht opdat de waan van een streng christelijk geloof op latere leeftijd wordt ingewisseld voor een islamitische onheilsboodschap.
  Triest!

  Like

 14. Piet zegt:

  Laat het een les voor vele twijfelaars zijn! Compassie kan ik echter niet hebben met zoveel domheid. Verliefdheid kan het niet zijn geweest, want dat kent de islam niet!

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  Alles over bekeerlingen en meer: links naast contact.

  Like

 16. E.Eliveld zegt:

  Ahkbar this bitch….

  Like

 17. Lucky9 zegt:

  Wat guusvelraeds om 11:54 zegt geldt ook voor de openbare bibliotheken in Vlaanderen.

  Het lijkt wel alsof er geen islamkritische boeken zouden gepubliceerd worden. Alleen een zeldzaam exemplaar van de ‘maagdenkooi’ en ‘infidel’ van Hirsi Ali kan je hier en daar met veel geluk nog vinden. Want als je er niet snel bij bent zijn ze de volgende maanden plotseling spoorloos verdwenen! Doe zelf eens deze controle en je zal merken dat ik geen ongelijk heb.
  Gelukkig is de koran wel overal aanwezig. Dit was mijn eerste gratis confrontatie.

  Zonder de boeken die ik nadien noodgedwongen moest aankopen zou ik gewoon niets kunnen te weten gekomen zijn over de islam. Deze investering slokte gespreid over tien jaar al zo’n slordige 2 à 3000 euro op.

  En juist dit in combinatie met de leegheid van de openbare bibliotheken maakte mij zo nijdig dat ik me op het internet begon in te zetten om toch maar zoveel mogelijk onwetend gehouden mensen op de misdadigheid van dit totalitair systeem met zijn mensonterende maar zeer efficiënte ideologie attent te maken.

  Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  Lucky9 om 17.59. uur, gelukkig heb ik via bol.com het boek ” Weg uit de Islam- Getuigenissen van Afvalligen”, auteur IBN WARRAQ kunnen bestellen Lucky, en daar wordt haarfijn uit de doeken gedaan, door ex-moslims, wat een goor, vuil smerig boek de koran is. Tevens ben ik blij met dit blog, alles wat over de moslims hier door ons wordt aangehaald, klopt volledig met de getuigenissen van de ex-moslims. Ik ben ervan overtuigd, dat het een goede zaak is om dagelijks deze vuile rotzooi- de islam- aan te vechten, er is alle reden toe.

  Like

 19. Een boekenlijst, met ISBN nummers, zou volgens mij niet eens zo’n slecht idee zijn

  Like

 20. Martien Pennings zegt:

  OEI-OEI-OEI-OEI !!!

  Ik had, toen ik mijn comment van 11:48 schreef het filmpje, slechts gescand, nog niet bekeken en ging af op wat je zei, Roelf.
  Je bent mijn grote vriend, maar nou moet ik toch melden dat je me op het verkeerde been hebt gezet.
  De regisseur en alle verdere verantwoordelijken hoeven bij nader inzien wat mij betreft tóch niet standrechtelijk geëxecuteerd te worden.
  Jij zegt, Roelf, dat de aanwezigheid van dat stompzinnige wicht Marjolein de gewelddaden heeft uitgelokt, maar dat haal ik niet uit die docu.
  Die hypocriete politie-agent op 19:40 staat overduidelijk gewoon te liegen: de buitenlandse journalisten geeft hij de schuld van het geweld, maar dat is standaard in dictaturen en in de islam: de schuld wordt altijd gegeven aan “provocaties”.
  Ik denk dat het volstrekt toeval is dat het geweld zich voordeed tijdens het bezoek van dat “bekeerde” Nederlandse mormel.
  Daarmee valt je hele betoog in duigen: want ik vind dat de docu-makers de feiten zeer goed voor zichzelf hebben laten spreken.
  Dat is het maximaal haalbare: je krijgt van omroep-bazen echt niet de gelegenheid om een moreel oordeel uit te spreken over de islam: dat krijg je alleen als je Israël demoniseert of Geert Wilders.
  Nogmaals: de geplande executie van de filmmakers en verdere verantwoordelijken gaat niet door!

  Like

 21. Piet Klont zegt:

  @Tom Hendrix:
  Dat boek heb ik al ruim een jaar in huis, maar het ligt nog steeds op de plank omdat ik er de tijd niet voor kan vinden.
  Het moet nu toch maar eens wezen, je hebt me nieuwsgierig gemaakt!

  Like

 22. Roelf-Jan Wentholt zegt:

  OEI OEI OEI !!!!!
  Nu heeft Martien het voor een keer helemaal mis. In de eerste plaats door niet te begrijpen wat de kern is van mijn verhaal. Die kern is: Iedere misdaad van de islam wordt in de pers altijd uitgelegd als zijnde gepleegd door islamieten die de islam verkeerd begrijpen. Lees het maar na.

  Martien denkt dat de kern van het verhaal is dat Marjoleins olijke aanwezigheid tot geweld heeft geleid. Martien bestrijdt dat deze aanwezigheid tot de aanval leidde. Hij heeft daartoe een argument en dat is dat hij op een of andere manier zeker weet dat een of andere agent liegt.

  Ik heb een inhoudelijk argument. Mijn argument luidt dat Indonesische moslims een zeer felle haat koesteren jegens de Ahmadiya en dat het in de Ahmadiya gemeenschap brengen van een ‘gewone’ moslima een diepe belediging inhoudt die moet worden gewroken.

  Ik neig sterk naar de opvatting dat die aanval geen toeval was. Dat die aanval dus een reactie was op de aanwezigheid van de filmers en vooral op de grote uitdaging dat een ‘gewone’ moslima daar bidt tussen de Ahmadiya. Misschien is Martien onvoldoende bekend met deze inter-islamitische haat.

  Like

 23. Martien Pennings zegt:

  @Roelf-Jan Wentholt om 19:36

  Als je om 10:40 in die docu kijkt, zie je dat moslim-mormel Marjolein zo’n beetje net gearriveerd is, als ze vraagt aan haar gastgevers: “Het is vrijdag. Wat gaan jullie doen?”
  En dan zeggen de gastgevers dat ze naar de moskee zullen gaan.
  Dus op de dag van aankomst hebben die terroristen al lucht gekregen van de aanwezigheid van de “bekeerling uit Holland” en dat ze zou meegaan naar de moskee en dat daar gefilmd zou worden.
  Lijkt me onwaarschijnlijk.
  Die aanval was langer gepland.
  Dus dan valt de verantwoordelijkheid van die docu-makers voor het geweld weg.
  Blijft alleen dat ze geen moreel oordeel uitspreken.
  Nogmaals: ze laten de feiten prima spreken en van de omroepbazen krijg je echt geen gelegenheid om de islam te kritiseren.

  Like

 24. Roelf-Jan Wentholt zegt:

  Martien, we weten niet hoe die opnamen zijn verlopen. Je kijkt naar een gemonteerd televisie programma, daar kun je heel moeilijk een tijdsverloop aan ontlenen. Misschien zat Marjolein al een dag of drie in dat dorp. Of in een naburig dorp. Het is ook mogelijk dat het nieuws zich heel snel verspreid heeft. Dat kan allemaal best.
  En dan je geduld met programmamakers die geen moreel oordeel over de islam uitspreken. Verrassend. Dat noem je dan “blijft alleen dat ze geen moreel oordeel uitspreken”. Terwijl dat natuurlijk en evident de kern van de zaak is. Daar gaat het nu juist om.
  Misschien heb je je dag niet vandaag. Ik zal anders graag voortaan tegen jou je eigen argument in stelling brengen. Dan zal ik zeggen: “Ach Martien, wind je niet op, ze spreken alleen geen moreel oordeel uit.”

  Like

 25. Martien Pennings zegt:

  @Roelf-Jan Wentholt om 19:47.

  Ik heb niet de indruk dat het moslim-mormel Marjolein al drie dagen in het dorp was.
  Zouden die gevulde koeken dan nog vers zijn geweest, die ze uit Holland meebracht?
  Ze laten haar aankomen met die taxi en die koffer en dan gaat ze die vrijdag dat huis in en dan naar de moskee.
  Waarom zouden ze haar drie dagen laten bivakkeren ergens in dat dorp om dan pontificaal de aankomst met de taxi te filmen?
  Dat veronderstel je alleen om aannemelijk te maken dat het tóch de aanwezigheid van moslim-mormel Marjolein was die het geweld uitlokte.
  En dat is dan om de film-crew in een slecht daglicht te zetten, zodat je het tweede verwijt – “ze kritiseren de islam niet”- daar bovenop kan zetten,
  En ook dat tweede verwijt is niet terecht, waarschijnlijk.
  Want ik denk dat er flink gediscussieerd is tussen de crew en de “eindverantwoordelijken” bij de omroep over de vraag of er iets van een moreel-oordeel door de voice-over gezegd moest worden.
  En waarschijnlijk is toen die vraag of de islam helemáál zo is of dat het alleen de “extremisten” zijn, naar boven gekomen.
  Daar zijn ze waarschijnlijk niet uitgekomen en dus hebben ze besloten de feiten voor zichzelf te laten spreken.
  En dat hebben ze niet slecht gedaan, vind ik.
  Ik weet niet wat er in de eindmontage is gesneuveld en je kan je afvragen of er meer kritische vragen aan moslim-mormel Marjolein gesteld hadden kunnen worden.
  Allemaal tot je dienst, maar zoals ik ernaar kijk, is dit een behoorlijk islam-kritisch filmpje.

  Like

 26. Roel zegt:

  Ach, wie weet. Misschien krijgen we nog eens te horen hoe dat allemaal gegaan is. Je argumenten over gevulde koeken enzo zijn niks waard. Het is allemaal tv.
  Als je dit filmpje een islam-kritisch filmpje vindt, dan ben je voor het geluk geboren.

  Like

 27. Piet Klont zegt:

  ’t Zit ‘m allemaal in die gevulde koeken, wed ik.

  Like

 28. Piet Klont zegt:

  Ach…Roel was me voor.

  Like

 29. Ko Lumbus zegt:

  Nu maar hopen dat de gevulde koeken lange halen gauw thuis theorie die heer Pennings hier openbaart niet symptomatisch is voor de ‘genadeloze filering’ van EtienneVermeersch. 🙂

  Like

 30. lucky9 zegt:

  @Pieter Veenstra op 1 september 2012 om 19:03
  ISBN 978 90 290 811535 / NUR 717

  Like

 31. lourensen zegt:

  Misselijk makend,weer iemand overgelopen naar de duistere zijde.

  Like

 32. Martien Pennings zegt:

  Human Rights Watch heeft er eindelijk eens nadrukkelijk bij de internationale politiek (Hilarische Clinton) op gewezen http://bit.ly/NJn7pY dat het “religieuze geweld”) in Indonesië toch wel nogallige proporties aanneemt.
  Nou moet HRW nog duidelijk maken dat het uitsluitend islamitisch geweld is – en zulks overal ter wereld – en dan maar meteen ophouden met Israël-bashing.

  Like

 33. Tom Hendrix zegt:

  @Martien Pennings 08.14. uur, ik ben bang Martien, dat deze mw. Clinton daar schijt aan heeft. Haar boss, de MUZELMAN OBAMA, heeft er belang bij de ISLAM terzijde te blijven staan. Deze vuige, laag bij de grondse Obama, heeft veel bloed aan zijn handen, hij is samen met SARKOZY en CAMERON vorig jaar illegaal en zonder enige terughoudendheid een OORLOG tegen LIBIË begonnen. Ik hoop dat ROMNEY hem compleet verslaat in NOVEMBER!

  Like

 34. E.Eliveld zegt:

  Ach zolang ze elkaar afmaken….. Hoe meer hoe beter ben ik geneigd te schrijven, maar ja dar zal wel weer `extremitisch` zijn.

  Like

 35. @Lucky9: Dank! Er zit mogelijk een 1 teveel in het ISBN nummer maar heb inmiddels zijn Wiki er even bijgepakt. Ziet er uit als zeer leerzaam leesvoer!

  Like

 36. Pingback: Het is niet te doen (2) | E.J. Bron

 37. Wat een ongelooflijk dom meisje is dat. Zij is niet alleen voor zichzelf een gevaar, zij is ook een gevaar voor anderen. Meerdere malen heeft zij uitermate domme dingen gezegd. Kennelijk beseft zij in het geheel niet dat het die islam is die hier de agressor is. Het dringt niet tot haar door dat haar eigen standpunten het moeilijk maken voor mensen.

  Haar onkunde met betrekking tot de gebruiken en de doelstelling van de islam zijn stuitend. Zij sprak enige malen over God, maar die heeft met de islam niets te maken. Ook stelde zij dat er toch gesproken kon worden met die mensen, om op die manier die mensen te overtuigen van hun ongelijk. Dit is het ultieme bewijs dat zij geen enkele zelfreflectie heeft. Ze snapt het gewoon niet!

  Like

 38. Tom Hendrix zegt:

  @vanhetgoor 14.30. uur, op deze jongedame is van toepassing het gezegde: ” stom geboren, en simpel gewiegd, en niets erbij geleerd”.

  Like

 39. Anneke zegt:

  Smerige barbaren; kan niet anders zeggen. Weet nog hoeveel christenen begin jaren-80 en tevens medio jaren-70 vanuit de Indiase -, Afghaanse – en Pakistaanse regionen naar ’t westen vluchtten. Dàt waren èchte vluchtelingen die hun redding zochten in specifiek Engeland en Nederland. Kwam begin jaren-80 op eigen benen te staan en had een heel sociale Pakistaanse overbuurman, van katholieke huize. | De goeierd sprak géén woord Nederlands en heb h’m toen tijdens m’n zwangerschapsverlof via de Engelse taal wat eenvoudig Nederlands geleerd.| Dùs het uitmoorden van christenen gebeurd al decennia in die regionen; normaalste zaak van de wereld. Gezien door de islamitische ogen!!! Weet nog dat m’n vader dolgraag eens naar Djakarta wilde gaan (op vakantie) en m’n moeder zo radicaal tegen was. Begrijp nu waarom….zij voelde zich veiliger op Europese bodem. Spanje was destijds (eind jaren-60) goed genoeg voor d’r….vond ze veel veiliger.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s