FOTOSHOPPER

 

Geplaatst door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op FOTOSHOPPER

 1. Linsky zegt:

  Psychopaten! 😦

  Like

 2. Linsky zegt:

  Psychopathie:

  psychopathische persoonlijkheidsstoornis en afgeleid hiervan psychpathologische persoonlijkheidsstructuur en sociapathie zijn benamingen en omschrijvingen die voorheen gegeven werden aan de persoonlijkheidsstructuur of -stoornis (indien voldoende kenmerken bereikt) die tegenwoordig beter bekend is als de antisociale persoonlijkheidsstoornis. Dit betreft een persoonlijkheidsstoornis waarbij de gewetensfunctie, die zich in baby- en peuterfase ontwikkelt, achterblijft in de ontwikkeling of geheel niet tot stand komt. Tegenwoordig wordt te allen tijde als officiële diagnose de antisociale persoonlijkheidsstoornis geconstateerd en termen die met psycho- of sociopathie samenhangen worden slechts informeel of ter illustratie gebruikt voor mensen bij wie de persoonlijkheidsstoornis zich heeft ontwikkeld met criminele, vaak gewelddadige aspecten.

  Hoe herken je een psychopaat?

  De Canadese psycholoog Robert Hare ontwikkelde de Psychopathy Checklist Revised (PCL-R). Deze checklist wordt wereldwijd gebruikt om psychopaten te herkennen. De checklist vat de 20 belangrijkste eigenschappen van psychopaten samen.
  • Opschepper die te positieve inschatting heeft van zijn vaardigheden
  • Liegen gaat hem gemakkelijk af
  • Kent geen plichtsbesef of loyaliteit tegenover zakenpartners

  Hare stelt erbij, dat het niet de bedoeling is dat leken met deze checklist zakenpartners, personeelsleden, vrienden en familieleden gaan beoordelen. Alleen gekwalificeerde psychologen en psychiaters kunnen met de checklist een betrouwbare diagnose stellen. Toch geeft de checklist ook leken een helder beeld van de karaktertrekken van een psychopaat.
  De 20 Kenmerken volgens Hare (PCL-R)

  1) Welbespraaktheid en oppervlakkige charme
  Het prototype psychopaat is een vlotte prater, die gemakkelijk contact legt. Met zijn oppervlakkige, ongedwongen charme is hij een onderhoudende gesprekspartner. Hij vertelt graag sterke verhalen. Maar voor mensen met psychologisch inzicht is hij te glad en te zalvend.

  2) Overdreven gevoel van eigenwaarde
  Hij is een opschepper, die een te positieve inschatting heeft van zijn talenten en vaardigheden. Hij vindt zichzelf heel belangrijk en wil steeds in het middelpunt van de belangstelling staan. Hij pocht over zijn grote prestaties – die meestal niet echt hebben plaatsgevonden. Als hij er slecht voor staat, schaamt hij zich daar niet voor. Hij is immers het slachtoffer van ontrouwe zakenpartners, verkeerde vrienden of de autoriteiten die het op hem hebben voorzien.

  3) Op zoek naar prikkels en geneigd tot verveling
  De psychopaat verveelt zich snel en is daarom altijd op zoek naar prikkels.
  Hij leidt een snel leven met veel risicogedrag en experimenten met drank en drugs. Werk, school en (langdurige) relaties zijn saai.

  4) Pathologisch liegen
  Liegen gaat hem bijzonder gemakkelijk af. Hij liegt voortdurend en schaamteloos over vrijwel alles. Betrapt op een leugen? Geen probleem, een psychopaat heeft overal een excuus voor. Hij belooft iets ‘op erewoord’, maar dat erewoord is vrijwel nooit iets waard.
  5) Sluw en manipulatief
  Hij manipuleert en bedriegt anderen en heeft geen aandacht voor wat dat voor hen betekent. Gewetenloos doet hij alles voor geld. Hij vindt het dom om de zwakheden van anderen niet in eigen voordeel te gebruiken.

  6) Gebrek aan berouw of schuldgevoel
  Een psychopaat kent geen schuldgevoelens of spijt over wat hij anderen aandoet. Hij voelt zich volkomen op hun gemak bij zijn daden. Hij ontkent dat hij schuldig is, voert verzachtende omstandigheden aan, geeft het slachtoffer de schuld, zegt dat het slachtoffer zijn verdiende loon heeft gekregen of vindt dat het slachtoffer helemaal niet zoveel is aangedaan.

  7) Geen emotionele diepgang
  Niet in staat om de diepgang in emotionele ervaringen te voelen zoals anderen, komen de emoties van een psychopaat dramatisch, kortstondig en onecht over.

  8) Ongevoelig en gebrek aan empathie
  Een psychopaat heeft een kille persoonlijkheid. Hij is ongevoelig voor het welzijn van anderen. Hij is egoïstisch en kijkt minachtend neer op mensen die minder geluk hebben gehad dan hij. Hij vindt zichzelf het belangrijkst. Andere mensen zijn er om misbruik van te maken.

  9) Parasitaire levensstijl
  Financieel profiteert hij van familie, vrienden en uitkeringsinstanties. Hij doet zich voor als een slachtoffer dat onrecht is aangedaan. Hij heeft sympathie en (financiële) hulp nodig.

  10) Gebrekkige zelfbeheersing
  Hij voelt zich gemakkelijk aangevallen en reageert met scheldpartijen, bedreigingen of geweld. Als hij alcohol gebruikt wordt zijn zelfbeheersing nog minder.

  11) Willekeurig seksueel gedrag
  Hij onderhoudt losse en oppervlakkige seksuele relaties. Hij heeft een ongeremde bereidheid om aan verschillende seksuele activiteiten deel te nemen en is niet kieskeurig bij zijn keuze van seksuele partners.

  12) Gedragsproblemen in vroege jeugd
  Al op zijn twaalfde jaar of jonger heeft de psychopaat ergere gedragsproblemen dan zijn leeftijdsgenoten. Denk daarbij aan liegen, bedriegen, manipuleren, spijbelen, stelen, pesten, mishandeling van dieren en brandstichting.

  13) Jeugddelinquentie
  De psychopaat is doorgaans al voor zijn 18e levensjaar beschuldigd of veroordeeld wegens strafbare feiten.

  14) Geen realistische doelen op lange termijn
  Hij leeft van dag tot dag en stelt zich geen realistische doelen voor de lange termijn. Hij maakt zich geen zorgen. Hij leert niet van zijn fouten uit het verleden.

  15) Impulsief
  De psychopaat is onvoorspelbaar. Hij neemt spontaan beslissingen, zonder de voors en tegens af te wegen en in strijd met zijn eerdere beslissingen. Met de gevolgen houdt hij geen rekening. Hij verbreekt vaak relaties, verandert van baan, verhuist veel en geeft onnadenkend geld uit voor pleziertjes.

  16) Onverantwoordelijk gedrag
  Verplichtingen en beloftes tegenover anderen worden niet nagekomen. De psychopaat voelt geen plichtsbesef of loyaliteit tegenover zakenpartners, collega’s, werknemers, vrienden, familie en maatschappij. Hij verkwist geld, betalen leningen niet af, brengen anderen in gevaar en schiet tekort bij zorgtaken.

  17) Geen verantwoordelijkheid nemen voor het eigen gedrag
  De psychopaat is niet in staat of bereid de verantwoordelijkheid te nemen voor de gevolgen van zijn daden. De buitenwereld krijgt de schuld.

  18) Huwelijken van korte duur
  Een huwelijk houdt niet lang stand. Psychopaten hebben vaak al voor hun dertigste drie huwelijken achter de rug.

  19) Schending van voorwaardelijke invrijheidsstelling
  De gedetineerde psychopaat onderneemt ontsnappingspogingen, keert niet terug van weekendverloven, pleegt misdrijven tijdens de voorwaardelijke invrijheidsstelling en houdt zich niet aan de voorwaarden van de voorwaardelijke gevangenisstraf.

  20) Criminele veelzijdigheid
  Een psychopaat is ‘crimineel veelzijdig’ en pleegt allerlei verschillende soorten misdrijven.
  Conclusie; Met de uitzonderingen op de regel en ook op de beschreven punten, zijn de meesten politici dus duidelijk psychopaten!

  Like

 3. Lucky9 zegt:

  Linsky,
  Ben het roerend eens met uw typering van Ohbama, Rutte, Roemer, Pechtold en Samson.
  Vooral aan het eerste ben ik aan het werken. Veel geluk met het ontmaskeren van de andere …

  Like

 4. Linsky zegt:

  Lucky, er zijn ook vele andere vormen van waanzin en krankzinnigheid, hé.
  Daar getuigen de meeste politici wel van! 🙂

  Like

 5. Anneke zegt:

  Obama…de grote VERRADER van deze tijden!!! Helaas heeft ‘ie eveneens al heel wat voorgangers gehad…de meeste recente Clinton, G.W.Bush….!!! “Verkoop jezelf maar door en je bent radicaal verloren, maar HELAAS de gewone Amerikaanse – / westerse burger eveneens. En dat zijn er velen!!!” Zo zien we wéér; op politici kan men niet bouwen, laat staan vertrouwen !!! Wat is opgebouwd wordt door een ander beleid weer steevast AFGEBROKEN. Onder het mom van vernieuwing, verrijking….Zie het zelf eerder als een grote verarming/verloedering… Meer en meer chaos en de NWO kan aan de gang.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Een mooie lijst Linsky ik ga ook eens wat figuren langs die lat leggen.

  Like

 7. Jan zegt:

  U.S. Tells Iran: We Won’t Join Israeli Attack

  According to the report, the U.S. sent the message to Iran in order to avoid an Iranian response military response that would target U.S. installations in the Gulf region.
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/159563#utm_source=facebook&utm_medium=facebook&utm_campaign=fanpage

  Samen met Carter de smerigste en meest weerzinwekkende figuren uit de Amerikaanse geschiedenis

  Like

 8. Aegolius cs zegt:

  Ach, voor alles is een oplossing. Is het niet doodschoppen van de een of onthoofden van de ander. Het blijft ietwat lokaal binnen de business van het atoompje.

  Neen, dat beeld met hedendaagse figuranten zullen we binnen de ernst van aankomend “oplossing”niet meer terugzien:
  FRANKIE GOES TO HOLLYWOOD – Two Tribes(1983

  En de VN neefjes op de achtergrond lachen zich te barsten.

  Like

 9. Aegolius cs zegt:

  Drie uilen op ’n rij is wegwezen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s