Israël eist gerechtigheid voor Joodse vluchtelingen

De viceminister van Buitenlandse Zaken van Israël, Danny Ayalon, heeft van de VN geëist om eindelijk aandacht te schenken aan het lot van de Joodse vluchtelingen uit Arabische landen. Hiervoor moet een vergadering bijeen geroepen worden met vooral als doel Joodse eigendomsrechten in de voormalige geboortelanden te regelen.

Het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken schat dat er tussen 1948 en 1951 ongeveer 850.000 joden uit Arabische landen werden verdreven, waarbij ze destijds een vermogen van ongeveer omgerekend 5,5 miljoen euro zijn kwijtgeraakt, tegenwoordig een waarde vertegenwoordigend van bijna vijf miljard euro.

De meeste vluchtelingen uit die tijd werden door Israël opgenomen, tegenwoordig vormen zij ongeveer de helft van de bevolking. Tientallen jaren lang werd dit thema niet aangesproken, omdat men zich alleen concentreerde op de Arabische vluchtelingen uit Israël. Maar het aantal Joodse vluchtelingen is ongeveer net zo groot als de Arabische, die men schat op 800.000. Terwijl de Joodse vluchtelingen echter werden opgenomen en geïntegreerd in het land van hun broeders, huizen de Arabieren nog steeds in vluchtelingenkampen op de Westelijke Jordaanoever en in Libanon.

Het lange zwijgen van Israël m.b.t. dit thema toont aan, dat het land niet nog een hindernis wilde opstellen voor de vrede met zijn Arabische buren. Voor de andere kant heeft het vluchtelingenthema echter een centrale betekenis. Er wordt geen millimeter afgeweken van het “recht op terugkeer” van alle gevluchte Arabieren uit Israël, hoewel de Palestijnse leiding heel goed weet dat Israël de inmiddels vier miljoen Arabieren nooit in het land zal opnemen.

Bron:

http://www.israelheute.com/tabid/179/nid/24846/Default.aspx?ref=newsletter-20120831

Auteur: Michael Selutin

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Arabische wereld, Israël, Joden, Jodendom, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

4 reacties op Israël eist gerechtigheid voor Joodse vluchtelingen

 1. louis-portugal zegt:

  Helemaal eens met de kop.
  Ik geef die israëlis volkomen gelijk als ze dat punt te berde gaan brengen want de palestijnen melken dat al jaaaaarenlang uit.

  Like

 2. Fubar zegt:

  Duidelijk filmpje waarin dezelfde man het uitlegt:

  Israel’s Deputy Minister of Foreign Affairs Danny Ayalon explains the historical facts relating to the issue of refugees in the Israeli Palestinian conflict.

  Like

 3. Jan T zegt:

  Een verhelderend artikel. Ook worden enkele bedragen genoemd….
  Joodse Vluchtelingen en Emigranten uit Moslimlanden. http://tiny.cc/bnt3jw

  Like

 4. Jan zegt:

  Obama: “Jews in Israel can go to hell”.

  Official: Obama will make Bibi pay after elections
  Israeli security officials say Pentagon’s decision to reduce number of US troops it will send to joint drill with Israel not related to growing tensions with Israel; others claim Washington saying ‘you will not drag us into Iran war’
  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4275749,00.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s