Dolle homo-hond Bas Heijne schuilt Hamas-gemäss in de kleinburgerlijke ethiek

Screenshot_48
Bas Heijne 

(Door: Martien Pennings)

Je moet af en toe wat doen om je reputatie op te poetsen. En het is alweer een tijd geleden dat ik een echt scheldstuk dat de naam verdient gepubliceerd heb. Mijn onzedelijke invectivering van de Ernst Röhm van de Lage landen, Paul de Leeuw, dateert alweer van 2010 en ook mijn ondeftige bejegening van de Colijn van de PvdA, Zjakuwes Wallage, is uit hetzelfde  jaar. Nu stuitte ik bij het doorzoeken van mijn archief op onderstaande scherpgeslepen diamant, die nooit is tentoongesteld en die ik hierbij alsnog publiekelijk in de reet van de grote denker Bas Heijne wil duwen. Ik heb die Heijne in 2011, onder officiële aankondiging, ook wel eens serieus behandeld. Maar nu zag ik dat ik hem in 2008 al diep haatte en die gevoelens therapeutisch verwerkt had via mijn toetsenbordje. In eenzaamheid, ‘s nachts, slapeloos, half dronken en voor de rest ook diep ongelukkig. Maar toch vind ik dat een groter publiek alsnog recht heeft op een slechts licht bewerkte versie van wat ik in 2008 vond van een foute en domme  column van Bas Heijne in de NRC. Daar gaat-ie dan:

Neen, dit stukje gaat u niet tegenkomen op de site van de NRC. Daar worden consequent alle onwelgevallige teksten geweigerd. Discussie? De geest slijpen? Niet bij de NRC.  Daar heerst censuur.  Tenzij u Gerrit Komrij heet of Joep van het Hek. Voor een “Grote Naam” vallen de kleinburgers van de NRC als blokken. En dan mag het ook echt smerig en totaal fout zijn. Wat dacht u?

In de column van Bas Heijne van zaterdag 8 maart 2008 in de NRC staan veel “leuke” zinnen die druipen van domme recalcitrantie. Wat een reactionaire, dolle homo-hond is die Bas Heijne zeg! Wat is die nicht goed in zwiepende statements waar zijn stamgenoten, die der multiculzwatelaars,  zeker een paar minuten onderbuikverkneukel aan ontlenen.  Neem nou dit:

“De islam was ineens nog maar een aarzelende voetnoot in de gebruikelijke, apocalyptische opsomming van Hollandse ressentimenten. Er was ook ineens geen sprake meer van een manmoedige strijd tegen de fascistische Koran en de baardmannen met hun bebloede kromzwaarden (…)”.

De gruwelijke actuele werkelijkheid van de islamitische cultuur is zichtbaar in alle delen van de wereld waar de islam aan de macht is, aan de macht probeert te komen, of waar een “echte” islam strijdt met een “valse” islam. De gruwelijke geschiedenis van de islam is ook goed geboekstaafd. Door Samuel Huntington bijvoorbeeld. die  in een zwaar onderbouwde studie spreekt  spreekt van “islam’s bloody borders” gedurende 14 eeuwen. Wie het niet gelooft gaat eens te rade bij Andrew G. Bostom, bijvoorbeeld in zijn “Legacy of Jihad”. Enfin, er zijn vele studies.  En wie het heel kort en handzaam bij elkaar wil hebben, raadplege de pagina’s 43 tot en met 60 van Oriana Fallaci’s “De Kracht van de Rede” . Maar Heijne wil graag de indruk wekken dat  1400 jaar bloedbad en onderdrukking een projectie is van “Hollandse ressentimenten”.  Islam? Niks aan de hand. Rare kronkels in het hoofd van de Wildersen van deze wereld. Maar wat zit er nou in die kop van Heijne, als je dit tegen beter weten in opschrijft? Of weet-ie écht niet beter?

Bas Heijne: hakenkruisogen? 

Theodor Holman heeft Bas Heijne ooit eens “hakenkruisogen” verweten. Ik ben steeds meer geneigd daar meer in te zien dan een sneer van een collega columnist. Heijne doet in zijn column een grappig bedoelde maffia-uitval naar PvdA-strateeg Jacques Monasch: ik stuur mijn mannetjes, want ik weet waar je woont en waar je kinderen naar school gaan. De zonde van Monasch? Hij vond het wel okay dat Verdonk op de publieke tribune zat toen Germaine C. voor de rechter kwam vanwege het woedend maar waarschijnlijk per ongeluk doodrijden van een  Marokkaan die haar zojuist beroofd had. De knaap had, onthulde het Parool, diezelfde morgen nog voor de rechter gestaan vanwege een pistool op de slaap van een bedrijfsleider van  een Xenos-winkel.  De plek waar het ongeluk gebeurde,  is 50 meter van de plek waar Theo van Gogh is afgeslacht.  Op 25 meter ligt een WIBRA waar in de tussentijd door een Turk en een Marokkaan bij een overal een zwangere verkoopster in de rug is geschoten. Ik weet toevallig hoe het ging vlak na het “ongeluk” met Germaine C. Binnen een paar minuten zag het daar zwart van de lichtgetinte huidskleur. De mobieltjes hadden gerinkeld. “Belvermogen” noemen de “jongens “ dat. Dat hebben zij, belvermogen. Nederlanders hebben geen belvermogen. Dat weten ze ook. Nederlander zijn geen stam. Dat zijn individuen.  De agressie ter plekke was zodanig dat ambulance en politie nauwelijks hun werk konden doen. TV-Noord-Holland was als eerste ter plaatse, maar dorst geen opnames te maken.  Wekenlang werd, tegen alle bewijs in, ontkend dat de doodgereden “jongen”  een agressieve draaideurcrimineel was geweest.  Een grote protestoptocht trok door de buurt: hoofddoeken, baardmannen, multicul-collaborateurs . Tegen de racistische maatschappij die weer een onschuldig slachtoffer had gemaakt!  Maar dat leest u allemaal niet bij Bas Heijne. Die woont in de grachtengordel of in Zuid en is bezig voor het nageslacht naam te maken als een enorme, fascistische, domme lul. NRC natuurlijk, wat dacht u? Dat is de krant met grootburgerlijk zelfbeeld, die allang het meest domme en Faschismusangehauchte kleinburgerdom vertegenwoordigt.

                                                                                      Of is het toch gewoon een vastberaden blik? 

In Basjes maffia-mentaliteit past het ook wel om de doodgewone, feitelijke kritiek van Wilders op 1400 jaar theorie en praktijk van de islam als “kwaadaardige karikatuur” te bestempelen. Echt waar! Het stáát er: “de kwaadaardige karikatuur die Wilders van de islam heeft gemaakt”. Als we Basje Priemoogje nou eens zouden vragen hoe hij zijn bewering zou beargumenteren dat de strikt ideologische kritiek van Wilders op de multicul een “overbloemd racistische benadering van het integratievraagstuk”is? Dus hoe hij hard zou maken dat Wilders een racist is? Zouden we dan antwoord krijgen? Neen hoor! Dat gaat Bas niet beantwoorden, dat kan ik iedereen van te voren verzekeren.

Er stond van alles in Basjes vaste zwatelhoekje. Dit  bijvoorbeeld: “Elsevier hoont in een hoofdredactioneel de idiotie van het boerkaverbod”.  Lees  Bas goed! Het recht om op straat in een zwarte tent rond te wandelen moet behouden blijven. Het recht! Het cynisme van zo’n opmerking! De intellectueel Bas Heijne, die dank zij de Westerse cultuur het vermogen  en de vrijheid heeft verworven tot “uittreding”  –  concreet tot het veranderen van de eigen leefstijl en denkwijze en geestelijk tot zelfobjectivering – noemt het gevangen zijn in een duistere, hersenspoelende geestverminkende, gekmakende sociale hogedrukpan een “recht”.  Heijne ontkent dus dat de boerka een extremistische, diep aanstootgevende, provocerende vlag is van  een racistische cultuur die al 14 eeuwen lang vrouwen tot slaven maakt, ze geestelijk en lichamelijk verminkt en om gekwetste “eer” vermoordt. Bas Heijne is een smerige rotzak, een fascistische hond, of, nog erger, een broertje van Anil Ramdas.

                                                                               Er zit toch wel iets heel priemends in die ogen!

Natuurlijk weet ook Heijne hoe belangrijk kleding is. Denk maar niet dat in zijn eigen sociale leven ook maar het subtielste  signaal aan Basje ontgaat. Wees ervan overtuigd dat hij kieskeurig is in zijn sociale omgeving.  Maar voor deze gelegenheid, om te kunnen collaboreren met wat hem écht bekoort, namelijk het islamofascisme, doet hij alsof het altijd bloedig carnaval mag wezen en vindt hij de boerka heel gewoon.  Bas Heijne is een intellectuele rat.

Bernard Lewis, “The Middle East. 2000 Years of History From the Rise of Christianity to the Present Day”.  In de introductie van dit boek wordt uitgelegd hoe belangrijk de symboolfunctie van kleding in culturen is. Vraag maar eens aan Marcouch naar het belang van het hoofddoekje.  Marcouch wil hartstochtelijk onze politie-agentes ermee uitrusten. Gelukkig hebben wij hem duidelijk gemaakt dat ook wij in de gaten hebben hoe betekenisvol  kleding  is.

De intellectuele kwaliteit van Bas Heijne is af te leiden alleen al uit één zinsnede uit zijn column waar hij spreekt van “met scherpe argumenten tegemoet treden, zoals Pechtold met succes doet”.  Pechtold is die langharige man in dat glimmende streepjespak, die eigenlijk een kunstschilder is, een ongelooflijke lul, die bijvoorbeeld vindt dat het Westen schuldbeladen is, maar dat zijn Turkse tweede vrouw in de D66-fractie geen vragen over de Armeense genocide hoeft te beantwoorden. Want dan vraag je haar “door een extra hoepeltje te springen”.  Pechtold is de man die bij P&W spreekt van gelijkwaardige extremismen, die van de islam en die van Wilders. Pechtold is degene die een boerka, net als Basje, een marginaal verschijnsel vindt – (net als de vrouwen die eronder zitten?) – en met een ontroerde snik in de stem spreekt van “hoofddoekjes”.  Pechtold is de man die net zo’’n enorme stalen plaat voor zijn kop heeft als Cohen en in een debat daarom net zo totaal onbewogen kan blijven kijken.

     Bas Heijne wordt met zijn rebelse anti-Wilders-standpunten veel gevraagd in de media

Zou een redenerend man als J. L Heldring nou blij zijn met zo’n gezwollen ouwehoerende krypto-fascist  als Heijne op de plek waar hij zelf ook publiceert? Neem nou deze zinsneden van Basje Priemoogje:

En terwijl linkse intelligentsia zich wentelde in zelfhaat omdat Franse intellectuelen Hirsi Ali tot boegbeeld van de nieuwe Verlichting verklaarden, schamperde datzelfde blad over de holle retoriek van BHL. In HP/de Tijd van deze week hoont zelfbenoemde burgertrut Fleur Jurgens de Wilderiaanse notie (…)”

BHL, dat is Bernard-Henri Lévy, iemand voor wie Basje moreel  en intellectueel echt geen partij is. En dat blijkt ook. Hij noemt alleen zijn naam, schampert over “boegbeeld van nieuwe Verlichting”, over “holle retoriek” (!) en over “zelfbenoemde burgertrut Fleur Jurgens”.  Geen spoor van redenering,  argumentatie, feiten.

In het bovenstaande zei ik: “Wat een reactionaire, dolle homo-hond is die Bas Heijne zeg!” Nu zult u vragen: wat heeft het reetneukige van Bas nou te maken met zijn politieke stellingname?  Ik weet het niet zeker, maar laat ik nou ook eens vreselijk speculatief projecteren. Ik lees bij Bas: “zelfbenoemde burgertrut Fleur Jurgens”. Nou heeft deze Fleur een boek geschreven over de “Marokkaanse  prinsjes” en hoe misdadig die rotzakjes wel niet zijn.  Zoals u weet zijn veel van die prinsjes, met al hun homo-haat, vaak desondanks jongenshoer en op de een of andere rare manier lees ik in die afkeer van “burgertrut Fleur”  van Basje een verborgen liefdesverklaring aan die “jongens”.  Ik heb wel eens iets van die “scene” gezien: dat zijn heftige “jongens” en ik kan me voorstellen dat een homo met de hakenkruisoogjes van een Basje Heijne daar wel sympathie voor voelt. Spannend! Op de achtergrond speelt bij mij dan natuurlijk wel het vooroordeel mee dat er de laatste decennia nogal wat academische studies zijn verschenen naar het homo-erotische aspect van het nazisme.  Verder redenerend:  islam, nazisme en  seksueel  geïnspireerde gekte . . .   . enfin, ik dwaal af.

Waar wilde ik eigenlijk naar toe? Oh ja.  Men ziet in het bovenstaande dat er hier en daar een onvertogen woordje valt. Dat valt er in de column van Basje Priemoogje niet. Toch is het daar dat de echte vuiligheid te vinden is.  Het is de tactiek van Hamas. Zoals Hamas een beetje at random met raketten zit te moorden, verscholen tussen de eigen vrouwen en kinderen, die met graagte opgeofferd worden en als fetisj dienen om schreeuwend in een doodskist omhoog gehouden te worden voor de internationale camera’s, zo verschuilt Basje  zich in het kleinburgerlijk fatsoen. Smeriger, onderkruiperig-fascistischer en  krypto-nazi-achtiger  dan Basje  hebben we niet. Maar toch  valt er in zijn teksten geen onvertogen woord.  Dat is het knappe eraan. Dat is wat je hem moet nageven. Eens kijken of de kleine rat, de foute nicht met de hakenkruis-oogjes, nog gaat klagen nu hij echt aangepakt wordt. Klaag me aan, Bas! Kleinburgerlijke nazi-homo! Ga naar Iran, klootzak en laat je ophangen aan een hijskraan!

                                              “Bas Heijne stopt met modellenwerk
________________________

Door:

Martien Pennings (voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

30 reacties op Dolle homo-hond Bas Heijne schuilt Hamas-gemäss in de kleinburgerlijke ethiek

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Carré debat, hele uitzending..!!!!

  Like

 2. Pingback: Beter dan homohuwelijk… « oogenhand

 3. Linsky zegt:

  Twee opmerkingen:
  Enig sarcasme is Martin natuurlijk niet onbekend. 
  Quote; ‘Nederlander zijn geen stam. Dat zijn individuen.’ ???
  Maar, eheu, meen je dat nou?
  En waarom zoveel woorden vuilgemaakt aan zo’n ongelooflijk domme serpent?

  Like

 4. Aegolius cs zegt:

  Linsky 14:56
  Het is de bühne van het grondwettelijke Huis (1848) waar zij politiek [mogen] optreden, soms met verve maar veelal volstrekt ondermaats..

  Like

 5. Martien Pennings zegt:

  Ik was benieuwd of er eentje zou zijn. En ja, hoor, Linksy: er was er weer een. Jij was het zelf die het verwijt maar weer eens uit het oeroude vet haalde:

  “En waarom zoveel woorden vuilgemaakt aan zo’n ongelooflijk domme serpent?”

  Onder een stuk http://bit.ly/MVEaKP Linsky, met de hier toepasselijke titel “Etienne Vermeersch en mijn kosmische vermoeidheid”, want ik word er wel een beetje moe van altijd maar weer hetzelfde te moeten uitleggen, staat de volgende uitwisseling met “Vederso” waarin je alleen maar Bas Heijne hoeft te lezen voor Etienne Vermeersch en islam-Verharmlosung voor Israël-bashing:

  Vederso:
  “Gelukkig doet Vermeersch er niet toe. Dat heb ik op deze manier moeten ervaren, en deze meneer is gelukkig totaal onbelangrijk! Ik besef dat je hier heel veel energie in hebt gestoken, maar hier was het waarschijnlijk paarlen voor de zwijnen. De ontwikkelingen gaan veel sneller en totaal aan Vermeersch voorbij. Laat dat zo! Geen redden aan!”

  Ikke zelf:
  “Vermeersch is belangrijk, net als Dries van Agt dat bijvoorbeeld is, niet als denker, maar als anti-denker, als verward-maker, als Jodenhaat-kweker, als Tweede Holocaust-voorbereider.
  Zoals ik in mijn allereerste stuk zei:
  “Net als Ludo Abicht, ook al een “anti-Zionistische”professor van Vlaamse herkomst, staat Etienne Vermeersch aan het begin van een cumulerende keten van kwaadaardige Jodenhaat. Met hun gezag moeten zij tallozen het gevoel hebben gegeven dat Israël-bashing helemaal in orde is. Napraters van allerlei slag, activisten en schouderophalers, politici en politieagenten, hoogleraren en onderwijzers, studenten en scholieren, tv-documentaire-makers en tv-documentaire-kijkers, schrijvende journalisten en krantenlezers, nieuws-journaal-voorlezers en nieuws-journaal-consumenten, columnisten en cabaretiers, kortom allerlei kwart-intellectuelen moeten zich door een autoriteit als Vermeersch – die immers altijd zo grondig is! – vrij hebben gevoeld om zonder eigen kennis of onderzoek de stompzinnge cliché’s over de “bezetting” , “kolonisatie” en “apartheid” na te wauwelen. Dat gaat van een poseur als Hugo Camps via een boer als Yves Desmet, een volidioot als Rudi Vranckx, het multikrolse Indymedia tot een pulp-journaliste als Peggy Huygelen die op haar beurt weer een gepatenteerde Jodenhater als Lucas Catherine omhoog schrijft. En zo gaat het verder via de media, de universiteiten en de scholen tot aan de mannen en vrouwen in de straat, die dús allemaal weten dat Israëli’s net nazi’s zijn. De cumulerende keten van kwaadaardige Jodenhaat eindigt met Marokkanen die overal in West-Europese hoofdsteden vrijelijk Joden terroriseren en bij de openlijk door Marokkanen uitgesproken plannen om de Joden bij gelegenheid maar weer eens te gaan vermoorden.
  En die gelegenheid zál komen als Israël verplicht zal zijn preventief toe te slaan tegen Iran en zijn proxies: Hamas, Hezbollah en de Moslimbroederschap. Want dan zal “links” zich verbinden met de arme achtergestelde islamitische allochtonen in de Westerse steden. Beiden zullen de kaart spelen van de onderdrukte “Palestijnen”. Het zal tot een burgeroorlog leiden in West-Europa waarin “links” en de islam zich gelegitimeerd zullen voelen op de Joden los te gaan. En de voorbereidende werkzaamheden zullen zijn geleverd door de Vermeerschen en de Abichten. Dan pas zullen ze zien aan welke kant ze eigenlijk hebben gestaan.”

  Vederso:
  “Ik vind dat je alweer helemaal gelijk hebt. En het laat me met een zeker gevoel van hopeloosheid. Wat moet ik zeggen?”

  Gesnopen, Linsky? Bas Heijne is een slijmhuidige icoon van de grachtengordelweekdieren waarop ik graag wat zout mag strooien. En intussen beweer ik van alles over Wilders en de islam en misschien lezen de weekdieren dat wel en gebeurt er iets in die slakkenhersens.

  Like

 6. Aegolius cs zegt:

  Beste Martien Pennings 15:32
  Uw voorgaande reactie is voor mij de reden, uw overigens ander gedifferentieerde voortreffelijke bijdragen, voorbij te laten gaan.

  Like

 7. Linsky zegt:

  Het was gewoon retorisch bedoeld Martin. 🙂

  Maar als je dan toch reageert;
  Quote; ‘Nederlander zijn geen stam. Dat zijn individuen.’ ???
  Maar, eheu, meen je dat nou?
  De vraag sproot voort uit mijn overtuiging dat het Nederlandse volk voor het overgrote deel een enorme een kudde is.
  Daar ging je wijselijk niet op in.

  Wat het andere punt betreft, ik blijf gewoon bij mijn opmerking dat het zonde is zoveel woorden vuil te maken aan een dergelijk verraders-figuur.
  Zo bekeken kun je wel het merendeel van de BN’rs, politici en linkse journalisten op de korrel nemen.
  Maar, evenzogoed mag dat hoor…zoals ik al zei, het was retorisch bedoeld, maar kennelijk was dat niet begrepen. 🙂

  Like

 8. Linsky zegt:

  iggy pop; als ” geest van de schrijver galzwart is, hoe donker moet die van jouw dan wel niet zijn?
  Die is dan waarschijnlijk door de Zwartschild Radius gegaan! 🙂

  Like

 9. E.J. Bron zegt:

  @iggy pop

  Nu wil het geval, dat de beste vriend van Martien Pennings homoseksueel is. Al jarenlang zijn beste vriend. Maar net zoals er verschillen bestaan tussen hetero´s, geldt dat ook voor homo´s. En laat deze Heijne nu net een verkeerde homo zijn die er echt helemaal niets van begrijpt en als eerste aan de hoogste bouwkraan zal worden opgehangen als het zover is. Tsja…pech voor hem.

  Like

 10. Ko Lumbus zegt:

  Goed stuk, Martien!

  Precies, de tribale Marokkanenculuur als gesteld tegenover de verweekte en van elkaar losgeweekte Nederlandse individuen is een voldongen feit. Dat gekoppeld aan de weg met ons cultuur van de Hollandse goedmensch vormt een simpele prooi voor de veroveringsideolgie die islam heet.

  Hieronder een stukje van Joost Niemoller over het vuil dat VN over de schrijfster van ‘Het Marokkanendrama’ giet omdat ze in haar nieuwste boek Schaduwstad hef gore lef heeft een kwalijk Marokkaans personnage op te voeen.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/09/vrij-nederland-godwint-over-roman

  Like

 11. Piet Klont zegt:

  Aegolius 15:44:

  Verklaar je nader, en doe het snel!

  Like

 12. Piet Klont zegt:

  ‘Verder redenerend: islam, nazisme en seksueel geïnspireerde gekte . . . . enfin, ik dwaal af.’
  Nét Bilderberg hè?
  Ik zou zeggen: Dwaal gerust nog even verder, hoor!
  😀

  Like

 13. Aegolius cs zegt:

  PK 16:49
  Het is simpel: haatdragend onderzoek kan niet een objectief relaas opleveren.
  Ik herinner me ooit, u een Chinees citaat te hebben voorgelegd:
  Als u zich wilt wreken, moet u twee graven delven.

  Like

 14. Piet Klont zegt:

  @DenUylius:

  Wat nou ‘haatdragend’?
  Het is gewoon Pennings in normalen doen.
  En dat citaat heeft u wellicht voorgelegd aan één of andere rare Chinees, het is mij niet bekend!
  Wie een graf delft voor een ander, en al helemaal twee, wordt moe, zo niet bekaf.
  Nooit doen dus.

  Like

 15. Piet Klont zegt:

  Overigens, heer Minelli, veel van mijn comments op A7 waren haatdragend, weliswaar verholen, maar uiterst zuiver op de graat/graad.
  Basta!

  Like

 16. Linsky zegt:

  iggy pop , zit je aan de verkeerde pillen?

  Like

 17. E.J. Bron zegt:

  Deze homo is niet “verkeerd”, alleen enorm stom. Hij faciliteert zijn eigen moordenaars van de toekomst. En nee, ik heb niets, maar dan ook absoluut niets, tegen homoseksuelen in het algemeen.

  Like

 18. marijke zegt:

  Ja ik vind het een goed geschreven stuk ,en veel dingen komen me bekent voor.Alleen had M Pennings iets minder met het woord homo mogen strooien.Ik heb homo vrienden waar ik heel veel van houd.En het komt zo over dat M een haat aan de homo heeft.

  Like

 19. Piet Klont zegt:

  Ik ben dan kennelijk lysdectisch, want dat is mij geheel ontgaan.
  Nazi-homo slaat, met nadruk op ‘Nazi’ toch echt alleen op Basje met zijn priemende pik.
  Eh…oogjes.

  Like

 20. Martien Pennings zegt:

  Iggy Pop.
  Ik ken homo’s die minder tolerant zijn tegenover hun eigen aard dan ik.
  Ik heb er werkelijk geen enkel probleem mee.
  Er is je nu al een keer of drie uitgelegd dat niet ik Bas Heijne graag opgeknoopt zie vanwege zijn homoswelitude, maar dat hij, zoals de webmaster bondig zegt, zijn eigen moordenaars van de toekomst faciliteert.
  Ben je zo gehecht aan dat verwijt dat ik de homo-moordenaar ben dat die mededelingen niet tot je botte kop doordringen?

  Like

 21. JooJootje zegt:

  Ik vind het toch wel een net stukje hoor Martien iemand benoemen naar wat hij is,is toch geen schelden.

  Like

 22. Martien Pennings zegt:

  @Linsky om 15:46.
  Nou legde ik je uit het natuurlijk altijd goed is om een multikullende en islamofiele icoon van het quasi-linkse establishment aan te vallen.
  Maar dan antwoord je, argumentsloos:
  “Wat het andere punt betreft, ik blijf gewoon bij mijn opmerking dat het zonde is zoveel woorden vuil te maken aan een dergelijk verraders-figuur.”
  Dan lijkt het mij dat je bedoelt dat de woorden op zich, het stuk dus, net zo goed ongeschreven had kunnen blijven.
  Is er dan niks vermakelijks, kritisch’, scherps, inzichtrijks aan het hele stuk omdat het is opgehangen aan de figuur Bas Heijne?
  Merkwaardig.

  Like

 23. Linsky zegt:

  Maak je niet zo druk Martin.
  Je schrijft gewoon over wat je wilt, daar heb ik geen stem in en zou dat niet willen.

  Mijn opmerking ‘veel woorden………’ was was gevoed door de gedachte dat er te veel lieden zijn die momenteel eens echt gefileerd zouden moeten worden. Je kunt ze zelf ook wel bedenken.
  Die Bas Heijne, schijnt jou te inspireren, … dus…………

  Het was in elk geval niet mijn intentie met je een oeverloze discussie te starten.
  Ik bedoelde gewoon, wat ik al eerder zei; Het was retorisch bedoeld en ik had niet eens verwacht dat je er op in zou gaan. 🙂

  Like

 24. Martien Pennings zegt:

  @iggy pop zegt om 21:50.
  Wat ik doe is “grof” zijn, om mijn eigen woede af te reageren, de intelligente lezer te vermaken, typetjes als jij te schockeren, het kleinburgerlijk NRC-milieu te schofferen en tegelijk te laten zien dat daar de echt foute mentaliteit heerst.
  Overigens denk ik serieus dat er in een bepaald hard en kinky soort homoseksualiteit een soldateske, wrede en sadistische component zit die verwant is aan de nazi-mentaliteit: het Ernst Röhm-type.

  Like

 25. marijke zegt:

  Thomas von der Donk.?

  Like

 26. louis-portugal zegt:

  Martien ik vind het weer een typisch Penningsstuk en lees het met plezier hoewel ik het zelf niet zo makkelijk zo zou schrijven.
  Overigens ben ik het jou inzicht eens.
  Ik heb vroeger wel eens op hem gerageerd maar dan wat rustiger. om te voorkomrn dat het niet geplaatst werd.
  Blijf zo aan de gang en laat je vooral niet beinvloeden door iggy.
  Sorry het zou toch niet lukken.

  Like

 27. Martien Pennings zegt:

  @Piggy Op.

  Hier heb je een publieke uiting van mij – uit 1993, inzake Marokkanen en homoseksualiteit waar ook nog negers bij te pas komen – die jij ongetwijfeld moeiteloos verkeerd begrijpt:
  http://bit.ly/Hgmhmi:

  “Stephan Sanders, de homofiele huisneger van de Volkskrant, werd vorig jaar, wellicht vanwege zijn geaardheid, in elkaar geslagen door Marokkanen. Je zag hem nog lang daarna in een aantal van zijn columns worstelen met zijn progressieve identiteit. Hij was zijn linkse onschuld kwijt geraakt, zei hij.”
  ( . . . )
  In 1963 verscheen in de New Yorker onder de titel Letter from a Region in My Mind het verbazingwekkend moedige relaas van de in 1987 overleden James Baldwin, ook al een homofiele neger, over zijn geestelijk gevecht met zijn eigen ‘racisme’. Ik las het al jaren geleden geboeid en bij het beeindigen van dit artikel kwam Baldwins pamflet, al of niet toevallig, weer op mijn tafel terecht. Hij gaf het dit motto mee:

  God gave Noah the rainbow sign
  No more water, the fire next time!

  In de jaren tachtig gaf Baldwin les in creatief schrijven aan jonge mensen. Zelf had hij toen nog weinig optimisme over. Hoe hij dat hanteerde in zijn lessen, vroeg een interviewer hem.’You cannot tell these children there is no hope’, zei Baldwin gelaten. Hoe zou hij daar anno 1993 over gedacht hebben?”

  Like

 28. marijke zegt:

  Ik heb James Baldwin zijn boeken in mijn kast staan.Hij was voor mij een geweldige schrijver,

  Like

 29. Ko Lumbus zegt:

  Beter in je boekenkast dan in je bed @Matijke.! 🙂

  Like

 30. Ko Lumbus zegt:

  Hieronder de andere ‘verkeerde’ homo waarover Pennings het in zijn stuk had.
  Het liedje waarin Wilders door de Leeuw wordt doodgewenst kan ik in de gauwigheid niet terg vinden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s