Maffia of beschaving

(Door: Roelf-Jan Wentholt)

De mensen die zo gretig spreken van het basale onrecht dat de Joden de Arabieren hebben aangedaan door zich vanaf eind 19e eeuw in de landstreek Palestina te vestigen, huldigen een heel bepaald dogma.

Dat dogma luidt: het is aan buitenstaanders niet toegestaan zich te vestigen op een plaats waar al mensen wonen die daar een gemeenschap hebben gevormd. Het maakt voor dit dogma niet uit of de buitenstaanders goede werken met zich brengen of kwaad doen. Het mag gewoon niet. Punt.

Vlak voordat Hong  Kong in 1997 door de Britse bestuurders werd verlaten en weer onder communistisch China ging vallen, vertrokken vele rijke Chinezen naar elders. Een groot aantal koos ervoor zich te vestigen in Vancouver. Een groep autochtone bewoners van Vancouver verzette zich hiertegen. Vooral omdat de huizenprijzen omhoog schoten. Dit verzet werd binnen de rechtsstaat van Vancouver keurig geregeld. Er is geen schot gevallen. Maar hoe zou dit zijn gegaan als Vancouver in handen was geweest van  maffiose bendes zoals die overal in de Arabische wereld heersen? Zouden die maffiosi dan niet graag voor veel geld gebouwen en grond hebben verkocht aan de Chinezen? Gebouwen en grond die ze natuurlijk eerst zoveel mogelijk van de lokale bewoners afpersten. En zouden ze niet dolgraag die bezittingen weer terugpakken door geweld te gebruiken? Want zo werkt de maffia. En zo werken “de Palestijnen” al vanaf de tijd van de moefti van Jeruzalem.

Waarom gebeurde dit niet in Vancouver? Omdat het een beschaafd gebied is. Waarom gebeurde dit wel in de landstreek Palestina? Omdat de maffia daar de baas was. En in de vorm van de Palestijnse Autoriteit of Hamas nog altijd de baas is. Pas als die maffia verslagen is kan er vrede komen in het gebied.

Door:

Roelf-Jan Wentholt (voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Criminaliteit, Fatah, Hamas, Israël, Joden, Terrorisme. Bookmark de permalink .

2 reacties op Maffia of beschaving

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Brekend nieuws! Nu kunnen we de crisis te lijf!!!

  Like

 2. Jan zegt:

  Turkse gemeenschap vraagt VN en OSCE in te grijpen in Duitsland wegens misdadige praktijken van de overheid tegen moslims:

  Türkische Gemeinde ruft im Plakat-Streit UN zu Hilfe
  Aus Protest gegen die Plakataktion des Bundesinnenministeriums für die Beratungsstelle Radikalisierung hat sich die Türkische Gemeinde in Deutschland an die Weltgemeinschaft gewandt. Zudem bat sie die Organisation für Sicherheit und Zusammenarbeit in Europa um Hilfe. OSZE und UN müssten eingreifen, um die als diskriminierend empfundene Plakatkampagne gegen die Radikalisierung muslimischer Jugendlicher in Deutschland zu stoppen, verlangte die Verbandsleitung.
  http://www.zeit.de/politik/deutschland/2012-09/plakataktion-muslime-protest

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s