Verkiezingen, een feest voor de democratie

Het liefst hoort de politieke elite de stem van het volk zo min mogelijk. Eens in de vier jaar (en soms noodgedwongen wat vaker) is er geen ontkomen aan, dan zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer. Vanwege de voor de elite zo ‘onfatsoenlijke’ en zelfs ‘abjecte’ opvattingen van een groot deel van de bevolking over straftoemeting, immigratie en islamisering is een democratisch kroonjuweel als de volksraadpleging op zijn best ‘op voorraad leverbaar’. In het enige referendum van de afgelopen 200 jaar verwierp een ruime meerderheid van de stemmers de Europese grondwet in 2005. Het valt niet te verwachten dat de bevolking ooit nog via een referendum bevraagd zal worden over Europa. De bevolking is gezakt voor dit examen.

Het pad van eurocraat Juncker wordt weer bewandeld: ‘Wij beslissen iets. We brengen dat dan in het midden en wachten enige tijd om te zien wat er gebeurt. Volgt er geen misbaar, breekt er geen opstand uit – want de meesten begrijpen toch niet wat er werd beslist – dan gaan we weer wat verder. Stap voor stap, tot er geen terugkeer meer mogelijk is’ (Der Spiegel 52, 1999). René van Leeuwen vraagt zich in ‘Word wakker, eurofielen, en herstel de democratie in ere’ (volkskrant.nl, 30-08-2012) terecht af: ‘(…), wie zijn al deze anti-democratische volidioten die, zonder legitieme democratische basis, Europa verder de crisis in duwen zonder enige interesse in de burger die, zoals volgens goed gebruik, de rekening mag betalen wanneer de dromen van de pro-EU politici nachtmerries blijken te zijn?’ Zolang Juncker c.s. met oogkleppen op door kunnen bouwen aan hun studeerkamerproject laten ze zich niet stoppen door zoiets hinderlijks als de wensen van de bevolking. Het gaat niet altijd even makkelijk, maar ze denken gestadig voort te ploeteren op weg naar eeuwige vrede en welvaart in Europa.

De PVV maakt de euro, de EU en het terugveroveren van onze soevereiniteit tot inzet van deze verkiezingen, maar de andere partijen en de mainstreammedia (MSM) werken daar bepaald niet aan mee. Het staat partijen uiteraard vrij te agenderen wat ze willen. De media worden echter geacht om het publiek te informeren over zaken die ertoe doen. De omroepen worden daarvoor zelfs uit publieke middelen gefinancierd. Dat de VARA de agenda van Samsom volgt, dat valt te verwachten. Dat WNL en PowNed in recordtijd de juistheid van de Wet van Sörensen (‘omroepen hebben de onweerstaanbare neiging te verlinksen’) bewezen, was voor veel populisten wel even slikken. Maar dat de ‘neutrale’ NOS zelfs niet de schijn ophoudt het publiek objectief te informeren is kwalijk voor de democratische verhoudingen en zou tot repercussies moeten leiden. Joost Niemöller zag Twan Huys in Nieuwsuur zijn uiterste best doen om de voor de PVV positieve doorrekeningen door het CPB van de plannen van de PVV onderuit te halen: ‘Het enige wat Twan Huys interesseert is: Hoe maak ik de PVV kapot.’ (De Dagelijkse Standaard, 28-08-2012). Afshin Ellian zag dat het NOS journaal ‘de waarheid manipuleert’ (elsevier.nl, 31-08-2012) om Samsom te beschermen tegen Rutte. We hebben de afgelopen jaren allemaal kunnen zien dat het hoogste doel van de publieke omroep (de NOS daarbij nadrukkelijk inbegrepen) is om PVV’ers af te zeiken en een podium te bieden aan degenen die (zoals onlangs de heer Jolink) weinig subtiel oproepen om Geert Wilders uit te schakelen om zo een nieuwe Holocaust te voorkomen.

Bovenstaand citaat van de heer Juncker staat prominent in het verkiezingsprogramma van de PVV. Het is symptomatisch voor de arrogante minachting van de Boven Ons Gestelden voor het klootjesvolk. Degenen die zich laten informeren in het ‘internetriool’ hebben daar allang kennis van genomen, zoals zij over veel zaken beter zijn geïnformeerd dan degenen die zich beperken tot de MSM. Nu er met Europa zoveel op het spel staat, is het onverantwoord deze situatie te laten voortduren. Wat de omroepen aan zoete broodjes bakken moeten zijzelf weten. Maar dat de lakeien van de NOS vrijwel uitsluitend geïnteresseerd zijn in partijdige desinformatie is kwalijk voor het behoud van onze democratie en een natte scheet in het gezicht van de belastingbetaler. Hoog tijd om daar schoon schip te maken: opheffen zou een zegen zijn voor een objectievere nieuwsvoorziening; een compleet nieuwe redactie laten aannemen door een sollicitatiecommissie met Afshin Ellian, Joost Niemöller en Martin Bosma is second best.

Ton van Kesteren,

voorzitter statenfractie PVV Groningen

nummer 38 op de kandidatenlijst van de PVV

Ronald Kaatee,

voorzitter Populistische Omroep Nederland (PopNed.nl)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Verkiezingen, een feest voor de democratie

 1. willemientje zegt:

  Wij laten ons niet manipuleren, wij hebben de media wel door, en volgens mij stemmen alle reageerders hier op onze Geert, aan ons zal het niet liggen, nietwaar, jongens!!

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Een aantal weken geleden op NOS radio sprak men in een nieuwsuitzending over de ramp in Fukshima Japan. Vloedgolf met vele doden. Tot tweemaal toe verdraaide men de vloed golf tot een kernramp. Dit terwijl in Fukoshima “”geheel”” geen kernramp is gebeurd. Ze doen het bewust, en zonder schaamte. Ze weten het en ze willen het. De NOS is verworden tot een politiek instrument voor links, de klimaat lobby en millieu lobby.

  Like

 3. Koddebeier zegt:

  democratie ?????? Er is maar 1 democratie in Europa… Dat is Zwitserland !!!
  In de rest van de landen word het volk belazerd !!

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Feest? Je bent gestoord! Nee, dan ga ik voor Koddebeier. Punt.

  Like

 5. @ G.Deckzeijl
  Er zit dacht ik wel een beetje ironie in de titel. Of is het nou cynisme? Ach, ik ben ook maar een populist, wat weet ik daar nou van?

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Liever een populist dan een notoire FASCIST!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s