“Arabische Lente” in Tunesië eist legalisering van polygamie

“De erkenning van de polygamie is nu een van de grootste wensen van het volk in Tunesië”, zei Adel Elmi

De leider van een radicaalislamitische organisatie in Tunesië heeft er eind augustus 2012 voor zijn land als onderdeel van de postrevolutionaire initiatief toe opgeroepen om alle wetten, die in tegenspraak zijn met de islamitische principes, af te schaffen en polygamie te legaliseren.

Adel Elmi, de leider van de gematigde Tunesische Vereniging voor de Verlichtings- en Hervormingscommissie, die daarvoor bekend was onder de naam Commissie voor de bevordering van de deugd en preventie tegen zondes, zei woensdag 29-08-2012 op de radio, dat de huwelijkswetten veranderd zouden moeten worden.

“De praktijk was in de islam toegestaan en zou gelegaliseerd moeten worden als dit in het beste belang van de samenleving is”, zei Elmi; ook deed hij de aanbeveling om de huwelijkswetten van Tunesië met het doel tot bepaalde veranderingen onder bepaalde voorwaarden over te dragen aan de rechtbanken. “De vrouw moet het er bijvoorbeeld eerst mee eens zijn, voordat een man toestemming krijgt opnieuw te trouwen”, zei hij. Tunesië bezit een van de krachtigste wetten op het gebied van vrouwenrechten in het Midden-Oosten. De wet over de burgerlijke staat werd in het jaar 1956 door de overleden Tunesische president Habib Bourguiba uitgevaardigd, nadat polygamie verboden werd en de huwbare leeftijd voor meisjes naar 17 jaar werd verhoogd; de wet maakte het voor vrouwen gemakkelijker om te scheiden voor de rechtbank; de wet verbood het gedwongen huwelijk voor minderjarige meisjes. Maar omdat de radicaalislamitische partij Al-Nahda (Moslimbroeders zoals in Marokko en op dit moment in Jordanië en Libanon) na de verkiezingen in oktober vorig jaar de macht had overgenomen, maken Tunesische vrouwenrechtenorganisaties zich zorgen over de mogelijkheid enkele van hun rechten kwijt te raken.

De nieuwe radicaalislamitische regering heeft zich ertoe verplicht de rechten van de vrouwen te beschermen, maar de taal van enkele Tunesische radicale islamieten is een overtreding van de wet op het verbod op polygamie en heeft in het land voor controversiële meningsverschillen gezorgd. De advocate en mensenrechtenactiviste Radia Al-Nasrawi heeft beweerd, dat een vooraanstaand lid van de radicaalislamitische Al-Nahda partij, wiens naam ze niet wilde noemen, al met twee vrouwen getrouwd zou zijn. “Hij heeft een vrouw in Tunesië en trouwde daarna met een andere vrouw in ballingschap, die hij meenam toen hij terugkeerde naar Tunesië”, zei Radia Al-Nasrawi. Ze voegde er aan toe, dat zijn eerste vrouw een aanklacht tegen hem heeft ingediend bij de rechtbank van Nabeul in het noordoosten van Tunesië, maar tot nu toe werden er geen maatregelen tegen hem genomen.

Radia Al-Nasrawi

Bron:

http://koptisch.wordpress.com/2012/09/05/arbischer-fruhling-in-tunesien-fordert-legalisierung-der-polygamie/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Islamitisch fundamentalisme, Mensenrechten, Moslimbroederschap, Tunesië. Bookmark de permalink .

8 reacties op “Arabische Lente” in Tunesië eist legalisering van polygamie

 1. Danke mein Freund für die Verlinkung und Übersetzung ins Niederländische 🙂

  Like

 2. Ko Lumbus zegt:

  D’r komt geen einde aan daar, aan de operationalisering van de islamitische gekte.

  Like

 3. Linsky zegt:

  Dat is werk van de ‘vredelievenden’ hè!
  Ze hebben die gast met liefde naar zijn schepper gestuurd. 🙂

  Like

 4. star zegt:

  Nou dat noemen ze dan Lente, noem het maar barre winter.Overal waar het zogenaamd om vrijheid ging, of om van de dictator af te komen, springen de moslims in de gevallen gaten.Straks gaat het volk, met name de vrouwen, christenen en te jong uitgehuwelijkte kinderen, met smart terug verlangen naar de tijd onder de dictator.Toen waren ze vrijer dan nu.Het is een ramp.Het is gewoon een krankzinnige gekte en heeft niets meet met geloof te maken.,Kerk en staat gescheiden is zogenaamd alleen hier, want dat geldt alleen voor christenen, niet voor moslims.

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Ze gebruiken moderne technologie zoals o.a. een lap-top en ondanks beweegt hun mind setting ergens tussen 700 en 800 A.D.. Onze progressieve medemens maar volhouden dat we hier te doen hebben met vrijheidstrijders. De ideologische verblinding van de linksmens doet qua intensiteit niet onder voor deze islamitische waanzin. Toch zijn het op termijn niet de radicale exponenten van de Islam die ons de das gaan omdoen. Wat Nederland en Europa gaat opbreken zullen de miljoenen door links tot gematigd gebombardeerde moslims zijn die inmiddels in ons midden verkeren en waarvan de groei nog lang niet gestopt is. Deze miljoenen gematigde moslims zullen samen de Europese kweekvijver vormen van de toekomst voor aanwas van nieuwe radicalen. En waarom is dat zo? Omdat ze allen gevoed worden met dat ene boek. Vergeet nooit de namen van die politici en die partijen die ooit zeiden en instemden met: “”Het stoppen van Islamisering is geen doel binnen het algemene overheidsbeleid””.

  Like

 6. En ze gaan maar door en ze gaan maar door. De door de linksen zo omhooggehemelde ‘Arabische Lente’ gaat steeds meer een Arabische IJstijd worden die langer gaat duren dan velen wensen…

  Like

 7. Paardestaart zegt:

  Nou ja, het is wel degelijk lente hoor. Misschien geen arabische, maar toch zeker wel een islamitische, éen die kans biedt op gelijkkrijgen voor gelovigen, en om weer fijn zoals het hoort de buitenwereld de schuld geven.
  In de woestijn is het manvolk voorlopig weer handtam bij de gedachte dat hun heerschappij hersteld wordt zoals het hoort in dar el islam; en weg met de democratische fratsen van de kolonialisten.
  De gejurkte broeders zullen al schietend in de lucht wel weer een poosje niet op de gedachte komen dat ze toch maar arme sloebers zijn omdat er thuis iemand zit waar zij op hun beurt mee kunnen sollen.
  Hun geplaagde vrouwen kunnen de straat weer op voor de rechten die ze al hadden, dus over nieuwe rechten heeft voorlopig niemand het meer. Ondertussen heeft niemand tijd of de fut om de volgende generatie watwijzer te maken, en zo blijft alles bij het oude in arabirie, zoals het hoort

  Heeft die buikdansende Samuel nu al begrepen dat het er in het land van haar voorouders toch niet beter op geworden is, ondanks de lente waar ze geen kwaad van wilde horen?
  Heeft éen van de andere idiotarians nu al toegegeven dat meneer Wilders toch wel gelijk had met z´n afkeer van het systeem, en zijn ongelijk toegegeven? Nee zeker hé?
  Nu de kopten uit hun huizen worden gepest, de christenen overal worden verjaagd en geterroriseeerd, nu er luid en duidelijk gedemonstreerd wordt hoe het nu eigenlijk zit met die geidealiseerde multiculturaliteit van islam, nu wordt er nergens meer over gepraat: niet over de ´vooruitgang´ in Libië nadat de tiran verjaagd werd en de vrijheidsstrijders het hebben overgenomen, en over de grote lood-om-oud-ijzershow op het Tahrir-plein praat ook niemand meer..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s