Breaking: Canada schort betrekkingen met Iran op (+ video)

Minister van Buitenlandse Zaken John Baird zegt dat Canada zijn ambassade in Iran heeft gesloten en alle Iraanse diplomaten uit Canada stuurt. Canada heeft zijn diplomatieke betrekkingen met Iran opgeschort en zet alle Iraanse diplomaten uit Canada. Dit heeft de minister van Buitenlandse Zaken John Baird aangekondigd in een verklaring  vandaag. “Canada heeft zijn ambassade in Iran met onmiddellijke ingang gesloten en verklaarde alle resterende Iraanse diplomaten in Canada tot persona non grata”, zei Baird in een verklaring. “Die diplomaten moeten het land binnen vijf dagen hebben verlaten.”Canada’s positie inzake het regime in Iran is bekend. Canada ziet de regering van Iran als de belangrijkste bedreiging voor de internationale vrede en veiligheid in de wereld van vandaag.

Een woordvoerster van een prodemocratische groepering zei dat ze blij is met de beslissing van Baird en dat deze laat zien aan Iraniërs dat Canada achter hen staat. “Dit regime vermoordt, executeert, martelt honderden en duizenden mensen, zowel studenten, intelligentsia en andere leden van [de] gemeenschap in het land en in het buitenland. Het is terrorisme. Het blijft niet in het land Iran alleen, maar het is ook al geëxporteerd naar andere landen”, zegt Vahideh Khorram-Roudi van de Iraanse Democratische Vereniging. Khorram-Roudi zei dat het regime haar en de andere leden van de groepering bedreigt door hun familieleden te bedreigen, die nog steeds in Iran wonen.

Activisten riepen op tot sluiting van de ambassade

Prodemocratische activisten in Canada hebben in hernieuwde gesprekken in de zomer gepleit voor de sluiting van de Iraanse ambassade in Ottawa. De gesprekken werden aangewakkerd door een nieuwsbericht in juli dat meldde dat de culturele attaché van Iran in Ottawa, Hamid Mohammadi, stelde dat de Iraanse bannelingen beschikbaar moeten zijn om dienstbaar te zijn aan Iran.

Baird gaf een waarschuwing op 13 juli. Hij zei tegen de Iraanse overheid dat deze niet het recht heeft om in te grijpen in de levens van Canadezen, die vertrokken uit Iran om een beter leven op te bouwen. “Natuurlijk zijn we bezorgd over een aantal van de rapporten die we hebben gehoord,” zei Baird. “Het is volledig in strijd met elke diplomatieke missie voor de Iraanse ambassade in Ottawa om zich te mengen in de vrijheden die [Iraans-Canadezen] genieten in Canada. Elke politieorganisatie zal zeker kijken naar de ernstige beschuldigingen die worden opgeworpen in termen van hun gedrag.” “En natuurlijk zal mijn departement het zeer nauwlettend in de gaten houden en zal blij zijn om van politieautoriteiten te horen over wat vertegenwoordigers van de ambassade hebben gedaan dat in strijd is met hun functie als diplomaten in Ottawa.”

Een van de meest prominente stemmen die opriepen tot de sluiting was Nazanin Afshin-Jam, een mensenrechtenactivist en de vrouw van de Canadese minister van Defensie Peter MacKay. Afshin-Jam’s vader werd in Iran gevangengenomen en gemarteld voor de familie vluchtte, uiteindelijk eindigend in Vancouver.

Zie ook deze video:

http://vladtepesblog.com/?p=52616

Bron via Tundra Tabloids:

http://www.cbc.ca/news/world/story/2012/09/07/pol-baird-canada-iran-embassy.html

Vertaling: Vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Canada, Iran. Bookmark de permalink .

8 reacties op Breaking: Canada schort betrekkingen met Iran op (+ video)

 1. G.Deckzeijl zegt:

  De hele wereld zou het voorbeeld van de Canadezen moeten volgen.

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Moesten alle westerse landen doen.

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Gerrit we dachten schreven hetzelfde op hetzelfde moment
  Ik schreef er later wersterse bij want die OIC landen zouden dat nooit doen.

  Like

 4. M.A.L. Sion zegt:

  Als er een schaap over de dam is……..

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  In Iran heerst de volledig verkankerde sjiietische tak van de islam. Zij geloven in de voortzetting en leiding van het kalifaat op basis van geboorterecht. Afstammelingen uit de familielijn van Mohammed hebben het alleen recht de Moslims wereldwijd te leiden. Hoe ernstig deze infectie ziekte woekert in Iran blijkt uit de toepassing van onversneden sharia recht. Dit loopt uiteen van ophangingen van homoseksuelen tot het opnieuw invoeren van de huwbare leeftijd van 9 jaar. Ik kan nog herinneren hoe Khomeini onder luid gejuich en met breed gedragen wereldwijde linkse instemming de vliegtuigrap afdaalde in Theheran. Zoals gebruikelijk in het zwart gehuld kwam de duivel (de sheitan) vanuit de Franse hoofdstad aan in zijn rijk en in no time ging het kromzwaard als vanouds zingend door de straten in de Iraanse steden en dorpen. Het waren de Iraanse linkse nuttige idioten die als eerste de volle smaak van het islamitisch vitriool in hun voorheen nog halleluja schreeuwende monden gegoten kregen. Goed dat de westerse wereld via Canada eindelijk stelling gaat nemen nemen tegen dit maatschappelijk vergif. Maar vergis je niet, de andere tak de “”Soenitische”” is mogelijk nog gevaarlijker dan de sjiietische. Daar waar de sjiietische islam open opereert doet soenitische islam dit deels verborgen en versluierd. Je mag praktisch stellen dat de islamisering van Europa en ook de rest van de wereld buiten Europa gefinancierd wordt door de soennieten van het Arabisch schiereiland. Opnieuw is het ook hier weer de linkse zich progressief noemde medemensen die de islamsering luidt toejuichen. Zij doen dit onder het mom van “”iedereen heeft recht op het behoud van cultuur en religie”” en “”de ene cultuur is niet beter dan de andere””. Dit lijken op het eerste oog zinvolle uitgangspunten mede ook omdat inmiddels de gehele westerse wereld geindoctrineerd is met de gedachte dat alle mensen gelijk zijn en alle mensen dezelfde behoeften hebben. Dit is echter schijn. Natuurlijk zijn alle mensen gelijk maar we hebben het dan over de gelijkheid in juridische termen en niet over de gelijkheid in culturele termen. Gemakshalve maakt de progressieve medemens dit onderscheidt niet. Hij kan dit onderscheidt ook niet maken want dan schiet hij zich in zijn eigen voet en zou binnen een dag zijn geheel ideologisch bouwerk in duigen vallen. De ontmaskering van de totaltaire islam kan alleen volledig plaatsvinden alsook gelijktijdig de ontmaskering van de kwade genius en doelstelling van totalitair links opgepakt wordt.

  Like

 6. Koddebeier zegt:

  Ik denk dat de grootste fout is die we maken, te denken dat er ook nog een goede Islam is !!!

  Like

 7. Ad de Koning zegt:

  Ik heb nooit begrepen waarom Frankrijk Khomeini daar heeft toegelaten en alle vrijheid heeft gegeven , ze hadden beter moeten weten. Nu plukken ze er zelf de zure vruchten van.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s