Tijd om wakker te worden

Alsof vier dode diplomaten niet genoeg zouden zijn, breidt de volkswoede zich uit als een lopend vuurtje. Na de raketaanval op de Amerikaanse ambassade in Benghazi branden er Amerikaanse vlaggen in Jemen en in Egypte, in Marokko, in Soedan en in Tunesië. Alle plechtige verzekeringen dat men diepe afschuw zou hebben van alles wat moslims zou beledigen, hielpen niets. De meute woest en dorst naar bloed.

Amerika is geschokt. Hoe kon de “Arabische Lente” “deze hatelijke ommekeer nemen”? Hoe kon één enkele video, vreselijk stuntelig, gewoon slecht en saai gemaakt, de volledige Amerikaanse buitenlandse politiek te gronde richten? “hoe kon dat gebeuren in een land dat we meehielpen te bevrijden, in een stad, die we tegen verwoesting behoed hebben?”, vraagt Minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton zich af.

Maar ondanks alle diplomatieke complimenten, die “geen vijandige gevoelens in Egypte tegen de VS willen zien”, zou president Obama eindelijk wakkeer moeten worden: De Arabische publieke opinie spuugt op de hand die hij uitsteekt naar de Arabische wereld sinds zijn historische toespraak in Cairo in 2009.

Tientallen jaren lang heeft Amerika dictators in de islamitische wereld ondersteund – om ze daarna koelbloedig te laten vallen. Lippendiensten m.b.t. de democratie zijn onhoorbaar met het oog op de reële politieke minachting van verkiezingsresultaten – in januari 2006 bij de Palestijnen, in december 1991 in Algerije, ja, al in de jaren-50 in Iran. Nauwelijks een moslim beschouwt de “westerse waarden” als de moeite waard om naar te streven. Niemand gelooft dat zij serieus bedoeld zijn. Het vertrouwen van de Arabieren, waarvan Amerika droomt, heeft nooit bestaan.

In plaats daarvan klimmen er demonstranten op het dak van de Amerikaanse ambassade in Cairo, halen de Amerikaanse vlag neer en hijsen de zwarte vlag met de islamitische geloofsbekentenis, de “sjahada”: “Er bestaat geen andere God dan Allah en Mohammed is zijn profeet!” Deze zwarte vlag met het zwaard van de islam en de sjahada is niet, zoals veel mensen denken, de vlag van Al Qaida extremisten, maar de oorspronkelijke vlag van de islam, die onder de kaliefen van de Abbasiden in de 8e eeuw na Christus populair werd. In het zwart gehulde vrouwen scanderen: “Jullie aanbidders van het kruis, laat de profeet Mohammed met rust!” De ideologie van de Jihad, de heilige oorlog, tegen het decadente Westen is nu de belangrijkste kracht in de islamitische wereld. Dat heeft de “Arabische Lente” getoond.

De moorddadige volkswoede werd deze keer niet door cartoons ontketend of door de verbranding van een koran, maar door een film over de profeet Mohammed. Er wordt in getoond hoe de oprichter van de islam zijn aanhangers opstookt tot de heilige oorlog, tegenstanders misleidt en zijn libido uitleeft – gelijkend op de geautoriseerde biografieën. Aanstootgevend voor moslims is niet de inhoud van de film, maar de voorstelling van hun idool in beeld.

Daarbij schijnt de Mohammed-film slechts een welkom voorwendsel, niet echter de eigenlijke veroorzaker van de onlusten te zijn. Radicaalislamitische groeperingen hadden er de laatste tijd toe opgeroepen om de Amerikaanse ambassade in Cairo in brand te steken – om gevangen uit Guantánamo vrij te krijgen of ook de blinde sjeik Omar Abdul Rahman, die in de VS wegens een aanslag op het World Trade Center in 1993 een levenslange gevangenisstraf uitzit. De film stond al een jaar op internet, totdat een salafistisch televisiestation in Egypte hem ontdekte en uitzond. Als voor deze mensen de eer van de profeet Mohammed belangrijker zou zijn geweest dan hun anti-Amerikaanse ressentiment, dan zouden ze het maaksel in het moeras van het internet moeten hebben laten verdrinken.

Misschien wordt het tijd om afscheid te nemen van de dromen en de romantische voorstellingen van de “vredesreligie islam”. De kreten van de christenen, die het leven onder radicaalislamitische heerschappij tot een hel wordt gemaakt, zijn duidelijk te horen. In de landen van de “Arabische Lente” kruisigen de Moslimbroeders hun ideologische vijanden. Als moslims zich tot het christendom bekeren, worden ze voor draaiende camera´s afgeslacht. Ook dat is op YouTube te zien voor diegenen die dat willen. Begrijpen we de wekroep van het woedende gepeupel?

De video die de onlusten heeft veroorzaakt, is op YouTube te bekijken: http://www.youtube.com/watch?v=mToECzIyIwc

Bron:

http://tinyurl.com/9nayjrx

Auteur: Johannes Gerloff

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Islam, Obama, VS. Bookmark de permalink .

28 reacties op Tijd om wakker te worden

 1. vederso zegt:

  Indrukwekkende rede van Afgevaardigde Gohmert in het Congres.

  http://vladtepesblog.com/?p=52874

  Like

  • George Bitch zegt:

   het gaat hier niet over filmpjes, als grootmacht als vs binvalt in landen waar het niet moet zijn gebeuren zulke dingen de turken moeten hier de koning ook niet komen ophangen!!? wat de moslims nauw aan het hart ligt is palistina-joden conflict wat al jaaaaren bezig is
   deze reporter kent zijn eigen geschiedenis niet en wil het hier komen uitleggen
   als jullie da ni begrijpen is er een ander vb belgie-congo klinkt wellicht beter gekend 🙂
   wat had belgie daar eigenlijk te zoeken!!?
   het verderf lag natuurlijk in de westerse wereld de leiders en aanhangers
   overal gaan roeren en verwondert dat ze achterkomen
   in somalia of itiopia gaat niemand binnenvallen want er is daar nix om te stelen
   krietiek geven da kunnen de mensen moest iedereen keer voor zijn eigen deur vegen
   als je het wil begrijpen moet je er geweest zijn comentaar geven op een mening van 1 iemand kunt zo lang bezig blijven wat in de politiek gebeurt maar wij betalen ze gewoon dik enige verschil

   Like

 2. marijke zegt:

  Thanks verderso.Zeer gevoelig.Zeer zeker de waar heid wat hij zegt.

  Like

 3. benny zegt:

  @vederso:een schitterende toespraak.de ogen gaan open dus islam loopt in de beschaafde wereld op zijn eind.

  Like

 4. benny zegt:

  tijd dat alle niet islamitische continenten één worden en voor eens en altijd afrekenen met die ultra gewelddadige,racistische primitivelingen!
  rusland,europa,australie,amerika,zuid amerika en canada één blok tegen de islam die wereldwijd voor terreur,verderf en veel leed zorgt.waar ook ter wereld dat islam op het toneel verschijnt zie je dezelfde terugkerende problemen en dat is geen beschuldiging of verwijt maar enkel en alleen een keihard feit.

  Like

 5. benny zegt:

  ben azie nog vergeten,eendracht maakt macht

  Like

 6. daiyu-ninja zegt:

  Het beste is om het hele MO links te laten liggen en ons niet meer met hun te bemoeien.
  Moslims gaan hun goddelijke gang, en wij de onze.
  Wanneer gaat Hillary Clinton eens beseffen dat moslims het meest onbetrouwbare en ondankbare volk op de aarde is!!!En dat je ze nooit moet en kan geloven!
  Dat hetgeen jij voor ze doet niet respecteren!

  Moslims kennen het woord dankbaarheid, begrip, compassie en medeleven niet.
  Het zal ze een worst zijn of jij hen hebt behoed voor verwoesting en bevrijd hebt.
  Ze zien het als niets meer, dan de taak van de ongelovige honden ..
  Het is onze taak hen aan een woning, inrichting en uitkering te helpen.

  Ooit zei een moslim in een reactie, dat wij hun slaven zijn.
  Zo zien ze ons.

  Like

 7. Piet Klont zegt:

  Beffery HillarscheBilly Clingon is een kamikaze nitwit!

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Héé Benny, hier is nog een juweeltje van Hannity..!!! Zo iemand moeten we hebben bij Nieuwsuur inplaats van dat moslimvriendje Twan Huys..!!!

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Ze overleed in september 2006….
  TIME TO WAKE UP!!!!
  http://tinyurl.com/ywsbl5

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Benny 01.25. uur, dat zou geweldig zijn Benny, maar met zoveel LINKSEN over de hele wereld, wordt dat heel erg moeilijk.

  Like

 11. Vasti zegt:

  @Vederso
  Mooie speech. Thanks.

  Like

 12. louis-portugal zegt:

  Idd. een geweldige speech Vederso extra goed door de rust waarmee hij hem brengt.
  Ik hoop dat veel amerikanen gaan inzien wat voor een waardeloze president zij daar nu hebben die idd. golfspelen belangrijker vind dan Netanyahu treffen op zo´n crusiaal moment.
  Ik twijfel over het punt of Israël Iran preemtive moet aanvallen voor het bereiken van de atoombom gezien de geweldige tegenstand van de wereld tegen Israël.
  Maar met zo´n amerikaanse president wordt het wel erg verlokkelijk.

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  OBAMA is niet meer dan een RENEGAAT en hij is beslist geen CHRISTEN, hij behoort tot de ISLAM. Hoe sneller we van deze president verlost worden hoe beter voor het amerikaanse volk en voor ons. Mitt Romney is the man to chose!

  Like

 14. vlieger zegt:

  Een echt stuk om wakker te worden van Gerloff.
  Door veel te lezen op verschillend sites ben ik al vroeg wakker geworden en zo hier en daar op te merken met wat anderen. De meesten slapen nog of zijn zelfs over gelopen. Over het algemeen zijn dat mensen die links georiënteerd zijn, of waandenkbeelden nastreven, of zich thuis voelen bij onderdrukkers om als onder kruiper het werk te doen en als voetveeg te dienen. Benny: De islamitische continenten isoleren zou fantastisch zijn, maar dat zal niet veel meer helpen. Eu. zit vol met deze waanzin. Deporteren ? graag zelfs wat mij betref. Dat zal toch ook niet lukken. Grenzen dicht en heropvoeden wat hier zit. Geen tolerantie wat hier geboren is. Geen generaal pardon en bij onwil toch uitzetten. Maar wie zijn wij ?????? G.Deckzeijl: Jou beeldmateriaal is formidabel alleen jammer dat ik het niet kan verstaan, maar de beelden zijn indrukwekkend. En Israël mag van mij het land daar omploegen. Waar de is-lam zelf al mee bezig is.

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  @vlieger: nog iets over deportatie. Ken je The Long Emergency van Howard Kunstler?
  http://www.kunstler.com
  HK voorspelde 2 dingen. 1) dat de prijs van een vat ruwe olie explosief zou stijgen, hetgeen in juni 2008 resulteerde in de prijs van 147 dollar per vat van 159 ltr.
  2) dat de Europeanen moslims zullen deporteren als ze zich niet zouden conformeren een onze wetten en omgangsvormen. Ik heb ’t hier al vaker geparkeerd: van mij mogen de treinen weer gaan rijden, graag richting Mekka of zuidelijker. Het mogen open goederenwagons zijn, want het is nog steeds aangenaam weer.
  Toch? Me dunkt dat daarna bepaalde probleempjes snel uit de wereld zullen zijn.
  En ook nog dank voor je compliment inzake het formidabele beeldmateriaal.
  Nou ben ik slechts boodschapper maarre… ik mag mezelf ook wel formidabel noemen…

  Like

 16. En de VN veroordeelt de film!

  Ongelooflijk. Een negatief filmpje over christenen of joden zou de VN nooit veroordelen.
  Dus als je een ambassadeur vermoord, vind je de VN aan je zijde.

  Maar ook weer niet zo verbazend met het moslim machtsblok dat de VN heeft overgenomen.

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  @Likoed Nederland 12.50. uur, de VN dat betekent tegenwoordig toch de Verenigde Nazies!

  Like

 18. Van de VN hoef je niets meer te verwachten. Deze organisatie is zo ontzettend Pro-Islam geworden dat de westerse wereld hier niets meer aan heeft als het daadwerkelijk mis gaat!

  Like

 19. Hellen zegt:

  Treinen , schepen ,vliegtuigen what ever Gerrit 12.45 , als ze maar opdonderstralen uit Europa , te beginnen in ons land natuurlijk .

  Like

 20. Het wordt inderdaad tijd voor de grote opruiming. Laten we dan al die ‘moslim-vriendjes’ ook gelijk mee sturen.

  Like

 21. Linsky zegt:

  Vanavond op; RTL 5, de film 2012.
  Het viel me trouwens op toen ik ‘m in de bios zag, dat veel scènes uit de trailer in de film zelf niet vertoont worden!

  Like

 22. vlieger zegt:

  De VN bewapent zich. De kromzwaarden zijn al geslepen, alleen de rel onderling moet nog op stoom komen, dan zal ook daar de haatbaarden toe slaan.En dat zou me niet spijten wordt daar ook wat opgeruimd. Ze wensen die lieden te beschermen die het zwaard zal trekken. De tijd zal het leren en uit angst zullen ze zich bekeren of kreperen.

  Like

 23. Drs.P. zegt:

  Obama is ieen gore moslim infiltrant in USA en wil dat land ten gronde richten met zijn labberkakker diplomatie en leiding.

  Like

 24. Jan zegt:

  Schokkend nieuws uit Rome

  De paus en enkele kardinalen hebben vroeg in de ochtend de Duitse ambassade in Rome tot de grond toe afgefakkeld. De ongeregeldheden wordt door het westen gezien als een reactie op de hetze die de westerse wereld voert.
  Geradikaliseerde geloofsbroeder van de katholieke kerk hebben vroeg in de ochtend de Duitse ambassade aangevallen en het gebouw met pantservuisten en kruisraketten met de grond gelijk gemaakt. Aangevoerd door paus Benedictus XVI gingen de bende die uit kardinalen en nonnen bestond, urenlang in de ruïnes van de ambassade te keer die door veiligheidstroepen onvoldoende werd beschermd.

  Lees verder op:
  http://www.welt.de/satire/article109217131/Papst-verwuestet-deutsche-Botschaft-mit-Panzerfaust.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s