Anti-islam-film: Europese Commissie wijst beschuldiging van door de knieën gaan van de hand

De Europese Commissie heeft haar president José Manuel Barroso tegen de beschuldiging verdedigd religieuze gevoeligheden met wezenlijk meer betrokkenheid te beschermen dan het recht op vrije meningsuiting. Gezien de jongste golf van protest in islamitische landen vanwege een omstreden film over de profeet Mohammed zei een woordvoerder van de Brusselse autoriteit vrijdag: “Wij verdedigen altijd vastberaden de vrijheid van meningsuiting, maar we denken, dat zulke elementen niets met de vrijheid van meningsuiting te maken hebben.”

Barrosso had donderdag tijdens een ontmoeting met de Egyptische president Morsi de aanvallen op Amerikaanse instellingen weliswaar eerst veroordeeld, daarna echter gezegd: “Vrijheid van meningsuiting zou niet verwisseld moeten worden met de verbreiding van haat, intolerantie en vooroordelen.” Critici beoordeelden dit als een door de knieën gaan tegenover gewelddadige fundamentalisten.

Op de vraag van een journalist of de vrijheid van meningsuiting niet ook het recht zou inhouden om “domme, beledigende en artistiek slechte films te produceren, die religies of religieuze leiders belachelijk maken”, verwees woordvoerder Olivier Bailly van Barroso naar het citaat van die dag daarvoor: “Ik denk, dat men uit deze zin kan afleiden waar hij de grens getrokken heeft tussen datgene wat acceptabel is – en wat niet”. Wat betreft de film maakte hij duidelijk: “Deze vorm van uitdrukkingswijze is inderdaad een probleem en zou als verbreiding van haat, intolerantie en vooroordelen kunnen worden opgevat”.

Of Barroso de film gezien zijn duidelijke mening erover überhaupt helemaal, slechts gedeeltelijk of misschien wel helemaal niet gezien zou hebben, werd daarna aan Bailly gevraagd. Zijn antwoord: “Ik weet niet of hij de hele film of alleen maar gedeeltes gezien heeft.”

Een in het spel gebrachte vergelijking met het van de kant van de EU onevenredig kritisch becommentarieerde vonnis tegen de leden van de Russische Punkband Pussy Riot, die na een regeringskritisch – en door veel Russisch-orthodoxe gelovigen als godslastering gevoelde – optreden in een kerk in Moskou tot een kampstraf werden veroordeeld, weerde Bailly af: “hoe zou men deze beide dingen met elkaar kunnen vergelijken? Ze hebben niets met elkaar gemeen.” Het optreden van de band in een kerk zou per slot van rekening geen haat, intolerantie of vooroordelen verbreid hebben, maar zou “een uitdrukking van cultuur en zang” geweest zijn.

Bron:

http://www.welt.de/newsticker/news3/article109222173/Anti-Islam-Film-EU-Kommission-weist-Vorwurf-des-Einknickens-zurueck.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Christendom, Dhimmitude, Elite, EU, Islam, political correctness, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

13 reacties op Anti-islam-film: Europese Commissie wijst beschuldiging van door de knieën gaan van de hand

 1. Aryan zegt:

  Maak je borst maar nat en graaf je maar in want een tsunami van shit staat eraan te komen nu de meerderheid van het NL Volk drie dagen geleden zelfmoord heeft gepleegd door voor die Eurofiele Partijen te kiezen. How phuque’n stupid can you get!!! Ik had altijd gedacht dat Nederlanders in het algemeen intelligente mensen waren maar nu weet ik absoluut zeker dat de meerderheid van dat Oranje Polder Volkje nog stommer zijn dan letterlijk het achtereind van een varken. Ik hoef alleen maar naar bvb dat Kereltje Pechtold van D’666 te kijken of te luisteren en ik ga al over m’n nek. En met ‘Smiley’ Grutte, ‘Skinhead’ Samsung, ‘Rode Tomaat’ Rumour en ‘Stekkerdoos’ Sapje is het al niet veel beter gesteld. Shit, shit, shit!!!

  Like

 2. Petrossa zegt:

  wat een onstellende droplul.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @Aryan 11.13. uur, helemaal met U eens. Een stommer volk als het onze, kan ik nergens ontwaren.
  De communisten van het POLITBURO te BRUSSEL, onder supervisie van KAMERAAD 1, de vuile rooie BAROSSO, hebben gekraaid van plezier toen ze de uitslagen hoorden! Nu krijgen we nog veel meer dwangbevelen uit BRUSSEL, waaraan pinokkio RUTTE graag aan voldoet hoor!
  En nog meer immigratie van islamitische onaangepasten, en nog meer maffia uit de oost-europese landen, het is triest voor de stemmers en deelnemers op deze site, maar we zijn belazerd en verkocht!
  Ten aanzien van de VRIJHEID van MENINGSUITING, die kunnen we op onze buik gaan schrijven, de VVD is te laf om daar voor ons voor te vechten, mark my words. Het worden donkere tijden!

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Na de 12 septemberuitslag komen er weer telkens meer slechte berichten over de EU economie.
  Zie DWN. Hopelijk stort die €URO snel in elkaar en veegt die troep manipulerende linkse eurofilen in de goot.

  Like

 5. Jan zegt:

  Barosso: “Vrijheid van meningsuiting zou niet verwisseld moeten worden met de verbreiding van haat, intolerantie en vooroordelen.”

  Top U.N. beambte is held van holocaustontkenners
  http://www.unwatch.org/site/apps/nlnet/content2.aspx?c=bdKKISNqEmG&b=1285603&ct=12182675&notoc=1
  De Zayas, sinds september 2012 bijzonder rapporteur (van de VN) zegt te zijn voor het bevorderen van een samenleving die democratisch en rechtvaardig is.
  Echter:
  * schrijft actief op de revisionistische website genaamd CODOH.com. Artikelen van hem gaan over ‘wangedrag’ van geallieerden tegen Duitsers ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.
  Eerste zin van codeh.com:
  The aim of this site is to promote intellectual freedom with regard to this one historical event called “Holocaust,” en een artikel de titel heeft:
  he Adventure of Revisionism By Robert Faurisson
  http://www.codoh.com/library/document/199
  * Na de oorlog in Libanon in 2006 riep hij op tot een totale wapenembargo tegen Israël.
  * Prees hij Norman Finkelstein’s anti-Semitisch boek ‘Beyond Chutzpah’
  * Is lid van de de antisemitische ISHR en zeer vaak aanwezig is bij demonstraties tegen Israël
  Werkzaam binnen ISHR is professor Menno Aden (“homoseksualiteit is absoluut onaanvaardbaar”) die Ahmedenejad (“Als ik een homoseksueel ontmoet, vermoord ik hem”) prees omdat deze kerstwensen overbracht aan de Christelijke wereld
  http://clemensheni.net/page/9/

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Jan 11.55. uur, Jan we worden omringd door LANDVERRADERS, en verdomme nog van eigen bodem ook. Ik begin steeds meer respect te krijgen voor wijlen GENERAAL FRANCO, die SPANJE bevrijdde van de RODEN in de BURGEROORLOG in SPANJE van 1936 t/m 1939. Vroeger had ik sympathie voor de SPAANSE REPUBLIEK nota bene. Maar door de RODE INFILTRANTEN overal ben ik mijn mening danig gaan bijstellen, zeker ook na de LEUGENS van LINKS over het JOEGOSLAVIË Conflict. Dankzij Hr. Bron, kunnen we ons hierover nog gelukkig uiten, waarvoor mijn oprechte dank web master!

  Like

 7. Jan zegt:

  Tom Hendrix zegt:
  15 september 2012 om 12:02

  Ik schreef eens op de site van Harry Hamas van Bommel dat de Roden tegen Franco vochten. Werd toen uitgelachen door de kliek die schreven dat er geen communist ooit tegen Franco vocht.
  Je moet er niet aan denken dat de SP in Den Haag gaat meeregeren

  Nog even een leuke waarin ook de EU belachelijk wordt gemaakt en hun schijnheilig gedrag aan de kaak gesteld wordt:

  Like

 8. Pingback: Anti-islam-film: Europese Commissie wijst beschuldiging van door de knieën gaan van de hand | Welke toekomst is voor ons weggelegd?

 9. De uitslag van de verkiezingen in Nederland heeft de EU alleen maar meer macht gegeven. Heel opvallend hierin in is, en dat is al eerder hierboven gemeld, is dat de situatie binnen de EUSSR steeds sneller aan het verslechteren is. Het ene na het andere slechte bericht en dan in het bijzonder de financiële situatie komt naar buiten. Het lijkt erop dat men bewust 12/9/2012 heeft afgewacht voordat dergelijke berichten naar buiten toe mochten worden gebracht. Dit ruikt naar een weloverwogen ingenomen standpunt inzake de situatie nu Nederland zich voor nagenoeg 100% zich achter de Pro-EU partijen heeft geschaard…. Dit tezamen het de uistpraak van het Hof in Duitsland, welke ook niet bevorderlijk is voor de algemene situatie.

  Het uiteindelijke doel zoals is afgesproken in het Verdrag van Straatsburg 1975 komt op deze manier alleen maar dichterbij…

  Like

 10. Geert Wilders heeft de film inmiddels ook op zijn site gezet en deze is inmiddels niet meer bereikbaar: http://www.telegraaf.nl/binnenland/12949092/__Wilders_zet_anti-islamfilmpje_online__.html

  Like

 11. Piet Klont zegt:

  Maker van de ‘Anti-islamfilm’ OPGEPAKT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 12. nl zegt:

  Hadden we dan verwacht van de eu dat ze en vuist eindelijk maken, kennelijk mag je van de eu plunderen en moorden als je beledigt bent, de eu maakt wel een vuist als het gaat om u financieel uHadden we dan verwacht van de eu dat ze en vuist eindelijk maken, kennelijk mag je van de eu plunderen en moorden als je beledigt bent, de eu maakt wel een vuist als het gaat om u financieel uit te kleden. Schande!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s