De Sinaï – oefenterrein voor Gaza-terroristen

De raketaanvallen op het zuiden van Israël, de laatste dateert pas van enkele dagen geleden, plagen nog steeds de bewoners van de regio. Om de aanvallen tegen te gaan, verplaatste het IDF enkele weken geleden een antiraketinstallatie “Iron Dome” naar Eilat.

De jongste raketaanvallen komen na een massieve terreuraanval van 5 augustus, die aan zestien Egyptische soldaten het leven kostte en uiteindelijk door het IDF aan de zuidelijke grens van Israël werd afgeweerd.

Deze gebeurtenissen zijn niet de jongste ontwikkelingen sinds Hosni Moebarak, de ex-president van Egypte in februari 2011 ten val werd gebracht. Sinds deze tijd is de krachtsverhouding op het Sinaï schiereiland dramatisch veranderd en het lijkt erop dat deze veranderingen nadelig zullen zijn voor alle deelnemers in de regio. Met uitzondering van de terroristen in de Gazastrook – de terreurorganisaties Hamas, Islamitische jihad, het Popular Resistance Committee en andere kleinere organisaties.

Sinds de afzetting van Moebarak hebben terreurorganisaties die afkomstig zijn uit de Gazastrook de controle over het Sinaï schiereiland overgenomen. Samen met andere terreurorganisaties zoals Hezbollah, die hun infrastructuur van terreur overal waar ze kunnen proberen te ontwikkelen, vooral in gebieden, die door de desbetreffende regeringen verwaarloosd worden, zoals de regio Sinaï. De afgelopen maanden hebben ze een industrie van terrorisme als nooit te voren verder ontwikkeld, inclusief militaire manoeuvres, wapensmokkel en terroristische aanvallen.

Sinds februari 2011 heeft het IDF meerdere rapporten over de inzet van wapens in de open gebieden in heel Sinaï opgesteld. Palestijnse terroristen uit de Gazastrook dringen onder gebruikmaking van de daar aanwezige wetteloosheid de Sinaï binnen om er te oefenen met verschillende types wapens en explosieven, ondersteund door lokale terroristen. Door deze oefeningen verbeteren de leden van terreurorganisaties hun vaardigheid in het gebruik van wapens.

Bovendien werden sinds de val van het Moebarak-regime de tunnelroutes tussen Gaza en de Sinaï enorm verder ontwikkeld. De tunnelexploitanten hadden zware tijden toen geconcentreerde gemeenschappelijke inspanningen van Israël en het Moebarak-regime probeerden hen te verhinderen de tunnels te gebruiken en hen moeilijkheden bezorgden. Ze maken op dit moment gunstige tijden mee, waarin Egypte niet moeilijk doet over hun samenwerking met de terroristen en met de wapenindustrie in Gaza. Enkele tunnels zijn groot genoeg om complete voertuigen te transporteren.

Deze realiteit is een grote bedreiging voor de veiligheid langs de zuidelijke grens van Israël. De Sinaï in de periode na Moebarak heeft zich ontwikkeld tot een opvangcentrum voor actief en brutaal terrorisme. In de mate, waarin de Egyptenaren de verantwoordelijkheid niet op zich nemen voor hun grondgebied, hebben ze een onderdruk in de regio geschapen die door terroristen voor hun doelen wordt gebruikt.

Het lid van de Knesset, Benyamin Ben-Eliezer, een kenner van de Egyptische omstandigheden, verklaarde na de aanval van 5 augustus: “Als president Morsi niet spoedig de controle over de Sinaï verkrijgt, zit hij op een atoombom. De Sinaï met al zijn organisaties – inclusief de Globale Jihad, Al-Qaida en andere organisaties – zal dan een plek worden, die heel Egypte op zijn grondvesten zou kunnen doen schudden.”

Bron:

http://www.israel-nachrichten.com/archive/5720

Auteurs: Tom Nisani & Aryeh Savir

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Egypte, Gazastrook, Israël, Terrorisme. Bookmark de permalink .

4 reacties op De Sinaï – oefenterrein voor Gaza-terroristen

 1. Henk.V zegt:

  Bravo , IDF, leger van Israël !!!
  Ik sta achter elke vorm van krachtig Israëlisch verweer tegen de gestructureerde pogingen vanuit het islamitische denken om niet alleen een einde te maken aan het bestaan van Israël, maar aan het jodendom op zich in de meest ruime zin van het woord..
  Alleen een kwaadaardige en kwaadwillige geest neemt genoegen met de verklaring dat de opbouw van deze vorm van ultra terrorisme in de Sinaï tot doel heeft om een ”foute” beslissing uit het verleden , te weten, de stichting van de staat Israël ,ongedaan te maken.
  De kwaadaardigheid schuilt hierin dat men absoluut het aantoonbare religieuze (islamitische) aspect van deze terreur buiten zicht WIL houden, omdat men de implicaties van wat zich hier afspeelt niet onder ogen WIL zien.
  Kennelijk mag niemand het denken, laat staan ZEGGEN dat er iets heel erg fout zit in de islamitische opvattingen.
  Gedachten die volstrekt NIET te rijmen zijn met de dingen die wij belangrijk vinden en voor waardevol en wenselijk houden..
  Het feit dat men niet MAG zeggen of schrijven wat IEDEREEN AANTOONBAAR kan terugvinden in de geschriften die de aanhangers islam aansturen is zo veelzeggend.

  Wij WETEN heel goed welke intenties de islam er met betrekking tot joden, christenen en de overige andere religies op nahoudt en wat wij nooit uit het oog WILLEN verliezen is het gegeven dat men vanuit de islam graag wil bijdragen aan de ”Endlösung van het joodse probleem.”

  Het is een van de grootste schandes die wij onder ogen moeten zien vandaag de dag:
  in toenemende mate wordt van ons verwacht dat wij ons onder dwang gaan conformeren aan een organisatie die al lang niet meer democratisch is, de EU, die de Arabische eisen steeds meer onderschrijft en bereid is het enige werkelijk democratische land in het Midden Oosten aan de Arabische grillen op te offeren.
  WEERZINWEKKEND EN ONTOELAATBAAR!
  Wij zullen Israël BLIJVEN steunen.

  Like

 2. Pingback: De Sinaï – oefenterrein voor Gaza-terroristen | Likoed Nederland

 3. Jan zegt:

  School start nieuwe opleiding voor kleine kinderen in Gazastrook: terrorist
  Hamas to establish military academy for schoolkids
  Hamas Prime Minister Ismail Haniyeh announced on Thursday that the military academy, the first of its kind in the Gaza Strip, would prepare the children for the “phase of liberating Palestine.”

  He said that children in grades 7-9 could join the school and graduate with a diploma or a BA in military affairs
  http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=300848

  Volgens Anja is Hamas een sociale instelling die veel goeds doet

  Like

 4. Gerrit zegt:

  Moei ik nou treuren als er 16 soldaten van een fascistisch leger omkomen? Belicht eens wat dat smerig zionistisch land allemaal uitspookt, bijvoorbeeld het trainen en bewapenen van de moslim terroristen en hoeveel moorden ze plegen met het bombarderen van de bevolking van Gaza, war daar geen kant op kan. Je ben gewoon een ordinaire zionist E J Bron, of hoe je ook echt mag heten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s